之前係荃灣別忘了🌸食台式火鍋原來天水圍都開咗分店啊店內貫徹櫻花樹下主題,成個氛圍充滿台灣櫻花氣息午市除咗有任食火鍋之外,仲有台式定食一定要試吓招牌牛肉麵🍜有齊牛肉、牛筋、牛肚、牛丸四款每款配料都好足料,牛肉口感軟腍入味牛肚爽口,牛筋富豐富骨膠原😉台灣麵條好掛湯,啖啖都食到牛肉湯底精華塔香鹽酥雞飯🐥都有驚喜鹽酥雞炸至金黃色,外脆內軟keep到肉質juicy 肉燥飯大大碗,肉燥份量十足,足以拌勻整碗白飯,好滋味!午市套餐另配2杯台式飲品🧋台灣奶茶同冬瓜茶係正宗味道,解渴一流😚
之前係荃灣別忘了🌸食台式火鍋
原來天水圍都開咗分店啊
店內貫徹櫻花樹下主題,成個氛圍充滿台灣櫻花氣息

午市除咗有任食火鍋之外,仲有台式定食

一定要試吓招牌牛肉麵🍜

有齊牛肉、牛筋、牛肚、牛丸四款
每款配料都好足料,牛肉口感軟腍入味
牛肚爽口,牛筋富豐富骨膠原😉
台灣麵條好掛湯,啖啖都食到牛肉湯底精華

塔香鹽酥雞飯🐥都有驚喜

鹽酥雞炸至金黃色,外脆內軟keep到肉質juicy
肉燥飯大大碗,肉燥份量十足,足以拌勻整碗白飯,好滋味!

午市套餐另配2杯台式飲品🧋
台灣奶茶同冬瓜茶係正宗味道,解渴一流😚

2024-03-20 303 views
每枱都會送一張書籤,大家可以寫完綁上櫻花樹上,餐廳成個環境好夢幻哦!自選麻辣蕃茄湯叫左少辣對🐰黎講個辣度剛剛好,麻辣味都剛好,蕃茄湯微酸爆香甜,湯底成件事夾埋好正,🐰加左酸菜、娃娃菜、雞肉食落都重雞味又不會太鞋口。鹽酥雞拼小滷肉飯鹽酥雞炸得非常酥脆可口,不會太油膩,非常肥美嫩滑。小滷肉飯下午茶黎講都幾大碗下,味道不會太鹹,滷到幾入味下。日本蘭王蛋窩夫配雲呢拿雪糕窩夫蛋香夠重又不會太過粉,再配上雪糕食簡直一流呀~完美下午茶既甜品呢~飲品方面叫左手煮仙草奶茶、水果茶、檸檬紅茶都係固定甜度,都不會太甜,茶味出。

手煮仙草奶茶

水果茶

檸檬紅茶

手煮仙草奶茶
水果茶
檸檬紅茶
2024-03-20 334 views
平時我都有係天耀商場買鮮花既習慣,有日係附近行過見到有間裝潢清新簡潔既台灣餐廳🇹🇼裏面佈置得幾特別,有好多櫻花🌸果刻肚餓中既Gavin媽就入左去醫肚喇~一坐低店員就比左QR code我落單,然後比左我兩張櫻花既書簽,原來可以係書簽後空白位置寫上願望同埋祝福,然後掛上去餐廳既櫻花樹或者店門旁邊,好少女心呀💓🫧原味塔香鹽酥雞飯滷肉飯滷肉飯充滿油香~汁同啲飯撈埋真係好好食!鹽酥雞炸到好酥脆又嫩滑,而且唔會太肥,真係好滋味!🫧台灣香腸呢款係切到一片片上碟,再伴少量既蒜蓉片,order滷肉飯再加一個小食都已經好夠食!🫧別忘了檸檬紅茶呢一杯係跟餐既飲品,黎食台灣野叫手搖飲品係必需的吧🧋我order左少甜少冰,所以甜度係岩岩好,另外再加左愛玉,成杯野就好有咬感!呢度除左有定食,仲可以打邊爐🍲住大西北既又多個選擇喇!@dontforget_hk

🫧原味塔香鹽酥雞飯滷肉飯

🫧台灣香腸

🫧別忘了檸檬紅茶

呢度除左有定食,仲可以打邊爐🍲住大西北既又多個選擇喇!

@dontforget_hk
2024-02-17
Type of Meal
Lunch
覺得一個價錢 就可以任食邊爐🥘茶飲🧋甜品🍧小食🍡真係抵食又滿足🤩-🤍Set A精選牛板腱 $208/248(90/120分鐘)呢個set除咗牛板腱 仲有肥牛🐮豬肉片🐽同羊肉🐏但個人都係集中叫牛板腱 因為質素真係唔錯 肥牛對我嚟講有啲太肥🥲火鍋配料都幾多元😋有部分仲係台式火鍋料冷門啲嘅蛋餃都有🍳🥟仲有王子麵🍜每人都可以揀一款湯底 有十一款可以揀我就揀咗酒香麻油雞🐥感覺養身又特別-任食小食就有鹽酥雞🍗花枝丸🦑鴨血等等但真係可以一次過叫幾份 因為一份得一舊未到好好食 但都正常水準嘅🤣反而比較推薦自助吧嘅地瓜球🍠同炸香蕉🍌-任食甜品就有窩夫🧇雪花冰🍧仲有仙草等等窩夫就一般 但朋友話雪花冰幾唔錯😍細細份啱哂打完邊爐食每人仲送一杯movenpick雪糕🍨茶飲都有差唔多二十款🧋有得自己揀埋冰度同甜度好加分-回訪嗎:🙋🏻‍♀️味道 🌕🌕🌕🌕🌑抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
覺得一個價錢
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
味道 🌕🌕🌕🌕🌑
抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
2024-02-28 919 views
午膳時間,被《別忘了》的店名吸引,主打台式料理,決定入去試試🤭。一進店,映入眼簾就是兩大顆櫻花樹,配上暖色系裝潢,整間餐廳洋溢着幸福開心的氛圍😊,真的給人一種暖暖舒適的感覺。辣味塔香鹽酥雞飯 $60 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 一上枱,香氣撲鼻😍,炸雞香味中混和着淡淡的九層塔香。份量不少,猶如鹽酥雞山。鹽酥雞表面有滿滿的蒜蓉粒,且佈滿紅紅的辣粉❤️。炸雞炸衣薄,外脆而有肉汁。一啖入口,蒜粒的咬感及微辣的辣粉,中和炸物的油膩感,食到未也覺得非常惹味❤️。所配的飯不是普通白飯🤩,內有半肥瘦滷肉,切條但肥瘦分明。菜圃香辣鬆脆,配上半隻滷蛋及香葱,上枱時還冒着煙,熱辣辣,一啖一滿足,一啖一幸福😊😊。手煮鮮芋奶茶 跟餐 $13見到手煮二字,已經感受到當中誠意😍。奶茶濃滑,內有無數細芋頭粒,非常軟綿。雖然飲品是固定甜度,但甜度適中,贏得我心中冬天第一杯奶茶的位置❤️❤️。店家很有心思,送贈客人別忘了書簽,可以寫下自己的祈願,掛在櫻花樹上❤️不但口腹飽足,心靈也被洗滌一樣,很是滿足。店家除套餐外,也有火鍋放題,見到不少客人選擇,想必很受歡迎🤩。可惜今日時間不夠,下次再試。幸福的感覺仍然滿溢心頭,推介大家有機會去感受

辣味塔香鹽酥雞飯 $60 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

手煮鮮芋奶茶 跟餐 $13
手煮鮮芋奶茶

店家除套餐外,也有火鍋放題,見到不少客人選擇,想必很受歡迎🤩。可惜今日時間不夠,下次再試。幸福的感覺仍然滿溢心頭,推介大家有機會去感受一下。@Big_Big_Foodie
手煮鮮芋奶茶
適逢元宵節,同男朋友仔即興想打邊爐,六點幾打電話去竟然成功book到八點半😍------------------------------今次係我哋第二次嚟別忘了,上次試咗個藥膳湯底,今次就揀一個招牌麻辣鍋加椰皇雙子鍋,一紅一白嘅湯底一上枱已經好吸引,先飲咗一啖椰皇湯,有少少似椰奶,唔同平時清清地椰子雞嗰種,反而更滑更香濃,我同男朋友仔都覺得好驚喜😍用嚟烚菜烚肉都好好食。而另一個招牌麻辣鍋,辣得來好有層次,超級香,連平時唔係好食得辣嘅我都忍唔住不停夾😂肉類方面我哋揀咗最抵食嘅餐,因為我哋其實都唔係食好多肉,牛板腱嘅質素真係好好,而西班牙豬梅肉亦都好爽滑彈牙。肉類、小食、甜品、餐飲等等都係用電話QR code落單,好方便,仲可以每人攞一隻蘭王蛋㖭😍------------------------------自助有唔同嘅蔬菜、丸類、面類、豆製品等等,最驚喜係有紫色嘅蘿蔔同埋好新鮮嘅紫色羽衣甘藍,而牛丸仲係爆汁嘅,我哋食咗好多粒🤭------------------------------別忘了嘅台式小食都好正,除咗有鹽酥雞同台灣腸,仲有花雕醉雞,花枝丸等等,我哋全部都叫咗兩轉,質素唔錯。--
除此之外,仲有10幾款任叫任飲嘅台式飲品,我最鍾意嘅就係檸檬冬瓜茶同埋鮮果茶,另外仲有珍珠奶茶,全部都沖得唔錯唔會太甜。
最後點少得甜品呢?男朋友仔叫咗其中兩款嘅雪花冰,可以一次過滿足佢想食芋圓同埋仙草嘅願望,我就試咗紅豆窩夫,窩夫勁重蛋味外脆內軟,而蜜紅豆同窩夫都好夾,果然食甜品係有另一個胃😂最後我哋再各自叫咗一個Movenpick嘅雪糕結尾,實在太滿足啦。
  • 椰皇雙子鍋
沿屯馬沿綫覓食,在連結天水圍站的一個商場內,有一間台式料理餐廳,裝修風格走文青路線,平時經營台灣火鍋和料理,門口及室內有幾棵櫻花樹,設有書簽給顧客寫上願望,掛在樹上。由於餐廳別具特色及網上食評頗佳,於是想去親身去品嚐美食招牌牛肉麵$68大大碗的濃香的牛肉湯底,配有生菜、牛肉、牛筋、牛丸。牛筋牛肉帶著油花,一入口牛肉的香味充溢整個口腔,湯頭味道香醇濃郁,麵條Q彈有勁,吸滿牛肉湯頭的精華台式雞排小拼滷肉飯(下午茶)$42香酥的無骨雞排外脆內軟,咬落啖啖肉夠曬Juicy。滷肉飯豬油香氣釋出,肥美的豬肉加上香濃的醬汁,超下飯又美味! 份量細細碗剛剛好,再留肚品嚐台式甜品芋泥冰淇淋窩夫$42窩夫即叫即整,酥脆又香牛油味,不會太甜。當中手工芋泥係人氣之選,芋泥口感綿密,香甜但不會膩,仲有帶奶香嘅口味和質感 ,台式甜品有驚喜檸檬紅茶(愛玉跟餐+$3)清涼解渴的檸檬愛玉是台式飲品的其中一個重要代表。酸酸甜甜的滋味以及滑溜溜的口感,真的是天然又健康的飲品 鮮芋奶綠(跟餐+$13)有濃濃的芋頭香、奶香,色澤吸引,絕對讓人念念不忘🌟價錢貼地平民,無論飲品同食物都質素相當不錯👍🏻

招牌牛肉麵$68

台式雞排小拼滷肉飯(下午茶)$42

芋泥冰淇淋窩夫$42

檸檬紅茶(愛玉跟餐+$3)

鮮芋奶綠(跟餐+$13)
有濃濃的芋頭香、奶香,色澤吸引,絕對讓人念念不忘

🌟價錢貼地平民,無論飲品同食物都質素相當不錯👍🏻
2024-02-07
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2024-02-02 163 views
🎵🎶如有天櫻花🌸正開🎶🎶今日放學搵完朋友仔,去左天水圍搵食,比一棵櫻花樹吸引左😍我地就等位去試下係櫻花樹環境下食Lunch先店員安排我地坐低後,比左2張充滿櫻花色彩嘅書簽比我地後面空白地方可以寫上自己嘅願望,然後掛上去店鋪入面櫻花🌸樹到✨ 麻辣鴨血牛肉麵(我另加牛肚)招牌嘅牛肉麵加埋鴨血,係完美配搭牛+鴨血嘅份量都好多✨ 原味塔香鹽酥雞飯鹵肉飯充滿油香,汁同啲飯撈埋一齊真係好好食,鹽酥雞好酥脆,肥瘦適中,真係大愛😍✨ 手煮仙草奶茶(凍) 仙草、奶茶比例岩岩好 甜度適中✨ 别忘了檸檬紅茶(凍) 有別於一般的檸檬茶,飲完會忘不了果種紅茶味道😍😍😍
🎵🎶如有天櫻花🌸正開🎶🎶

店員安排我地坐低後,比左2張充滿櫻花色彩嘅書簽比我地

✨ 麻辣鴨血牛肉麵(我另加牛肚)
招牌嘅牛肉麵加埋鴨血,係完美配搭
牛+鴨血嘅份量都好多

✨ 原味塔香鹽酥雞飯

✨ 手煮仙草奶茶(凍)
仙草、奶茶比例岩岩好 甜度適中

✨ 别忘了檸檬紅茶(凍)
有別於一般的檸檬茶,飲完會忘不了果種紅茶味道😍😍😍

2024-02-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-01-28 141 views
「別忘了」個名似歌名咁優美餐廳裝潢一樣係咁靚今日好好彩比我哋排到櫻花樹下位入座派一張許願咭,可以自行縛上樹(但記得要帶筆去寫🤣)Gimmick講完,講返食物,食台灣嘢有散點有任食火鍋兩樣我都想試!不過今日戰力麻麻火鍋下次先試(價錢真係抵)藥膳牛肉麵牛肉幾淋,幾入味,有驚喜湯頭我覺得係藥膳加少少紅燒都幾香,如果下次嚟打邊爐有呢個湯底我都會叫返佢麵都ok,唔算太淋食台灣麵經常會出現炆到好淋嘅紅蘿蔔呢度就冇,如果有,個麵嘅色水會再靚啲㙮香鹽酥雞飯(辣)呢個好食!感覺還原度幾高幾鍾意佢個鹽酥雞加左蒜蓉,特別香雞粒非即叫即炸,淋左啲在所難免到於個肉燥飯我覺得份量都幾足食到底都仲有肉碎汁係少左啲(但我本身唔鍾意撈汁)台灣腸好開心見到佢有比蒜片(無蒜不歡之人🙈)套餐加錢換購台式飲品味道都可以,珍珠奶綠珍珠係細粒版,可以啖啖都有珍珠仲可以自選甜度,啱晒我唔飲甜嘅人總結一下,口痕想食台灣野呢間都ok係呢個價錢嘅貨色除咗環境靚之外,佢都幾乾淨下次會再試下火鍋套餐👍
「別忘了」個名似歌名咁優美
餐廳裝潢一樣係咁靚

今日好好彩比我哋排到櫻花樹下位
入座派一張許願咭,可以自行縛上樹
(但記得要帶筆去寫🤣)

Gimmick講完,講返食物,食台灣嘢
有散點有任食火鍋
兩樣我都想試!不過今日戰力麻麻
火鍋下次先試(價錢真係抵)

藥膳牛肉麵
牛肉幾淋,幾入味,有驚喜
湯頭我覺得係藥膳加少少紅燒
都幾香,如果下次嚟打邊爐

有呢個湯底我都會叫返佢
麵都ok,唔算太淋
食台灣麵經常會出現炆到好淋嘅紅蘿蔔
呢度就冇,如果有,個麵嘅色水會再靚啲

㙮香鹽酥雞飯(辣)
呢個好食!感覺還原度幾高

幾鍾意佢個鹽酥雞加左蒜蓉,特別香
雞粒非即叫即炸,淋左啲在所難免

到於個肉燥飯我覺得份量都幾足
食到底都仲有肉碎
汁係少左啲(但我本身唔鍾意撈汁)

台灣腸
好開心見到佢有比蒜片
(無蒜不歡之人🙈)

套餐加錢換購台式飲品
味道都可以,珍珠奶綠
珍珠係細粒版,可以啖啖都有珍珠
仲可以自選甜度,啱晒我唔飲甜嘅人

總結一下,口痕想食台灣野呢間都ok
係呢個價錢嘅貨色
除咗環境靚之外,佢都幾乾淨
下次會再試下火鍋套餐👍
2024-01-16 2890 views
「別忘了」位於天水圍 天耀輕鐵站 之後步行約5分鐘便到達。裏面佈置得很特別,有好多棵櫻花。店員比左兩張充滿櫻花色彩的書簽給我們後邊空白地方可以自由地簽上願望,然後掛上去店鋪裏的櫻花樹/掛牆上。✨😋招牌牛肉麵 $ 68濃香的牛湯底,配有生菜、牛肉、牛筋、牛肚 、牛丸。牛肉肉質鬆軟,炆得很入味!牛筋非常軟琳,很大塊,充滿骨膠原。牛肚有很多塊,吸收了牛湯精華😋😋😋🤩麻辣鴨血牛肉麵 $64麻辣湯底不太辣,但很香 配有三片鴨血,口感非常滑溜且質地鮮嫩。牛肉有好多塊,非常鬆軟及入味。鮮芋奶茶 +$13芋頭香及棉棉的,不太甜👍🏻珍珠奶綠 +$13珍珠是自加製作的,小小的 很軟糯👍🏻不太甜👍🏻#hkig #hkfood #hkfoodie #香港美食 #餐廳 #香港餐廳 #火鍋 #別忘了 #天水圍美食 #台式火鍋 #火鍋放題 #台式餐廳 #台式料理 #打邊爐 #香港探店

「別忘了」位於天水圍 天耀輕鐵站 之後步行約5分鐘便到達。

裏面佈置得很特別,有好多棵櫻花。

店員比左兩張充滿櫻花色彩的書簽給我們

後邊空白地方可以自由地簽上願望,然後掛

上去店鋪裏的櫻花樹/掛牆上。

✨😋招牌牛肉麵 $ 68

濃香的牛湯底,配有生菜、牛肉、牛筋、

牛肚 、牛丸。牛肉肉質鬆軟,炆得很入味!

牛筋非常軟琳,很大塊,充滿骨膠原。

牛肚有很多塊,吸收了牛湯精華😋😋😋

🤩麻辣鴨血牛肉麵 $64

麻辣湯底不太辣,但很香

配有三片鴨血,口感非常滑溜且質地鮮嫩。

牛肉有好多塊,非常鬆軟及入味。

鮮芋奶茶 +$13

芋頭香及棉棉的,不太甜👍🏻

珍珠奶綠 +$13

珍珠是自加製作的,小小的 很軟糯👍🏻不太甜👍🏻

2024-01-10 543 views
台式別忘了打邊爐-天水圍別忘了天氣開始凍🥶突然好想打邊爐,今次呢間台式放題荃灣,天水圍都有分店㗎,係一人一火鍋,可以自己選鍾意嘅火鍋湯底😛點左椰子雞湯,藥膳當歸湯同台式壽喜燒,極上牛翼板set極上牛翼板唔錯😋肉味香濃,豬妹片同牛肉片都唔錯,不過牛肉片唔係幾夾藥膳湯底😅出面仲有好多蔬菜,配料,台式甜品都唔錯㗎! 不過每人一款既甜品就比較遜色😅當晚星期五都好full,有興趣記住提早訂枱
台式別忘了打邊爐-天水圍別忘了

$350 (Dinner)
今次同阿妹帶個仔去食lunch 再次黎到別忘了 上次係夜晚打邊爐 今次試下佢地既午市套餐 見到佢地牆上的一句好扣人心弦「別忘了」是一個連接回憶的地方,你未必曾在這裡留下回憶,但你會在這裡勾起一些回憶及留下一些新回憶招牌牛仔麵牛肉份量超級多 十分足料 入面有牛腩 牛筋 牛肚 牛丸 牛筋 牛肉好淋 而且多汁好入味 肉質軟硬適中 牛丸爽口 陣陣牛味飄出黎塔香鹽酥雞飯鹽酥雞 外皮脆卜卜 內裏雞肉嫩滑多汁 小朋友都忍唔住係咁伸手要拎雞肉食滷肉飯 份量多 滷肉入味又唔會太鹹 做到一啖飯配一啖滷肉兩杯台式飲品近排個仔見我飲 佢又會搶住要 飲完見唔算太甜 所以都照比佢飲少少過下口癮
招牌牛仔麵

塔香鹽酥雞飯
滷肉飯 份量多 滷肉入味又唔會太鹹 做到一啖飯配一啖滷肉

兩杯台式飲品
2023-12-26 731 views
都有一段時間冇寫食評... 冇乜深度感受就懶得寫🤣別忘了,真係忘不了🤣食物ok, 雖則選擇不多,不過都岩揀既~環境ok, 如果能坐在櫻花樹下感覺更好吧~不過,這些都不是令人難忘...🤣 難忘的是服務態度吧...🤔本來食得好好感覺良好,直到... 諗住最後order甜品,QR系統卻話已cut單... 問職員,check完話:係呀,15分鐘前會cut單... 擾攘一輪最終職員幫手落單...。 我唔可以話佢地錯,不過,好難要食客自己計住時間幾時是last order吧,如果職員主動提醒last order會更理想吧,免爭拗,大家好做🤔 其他火鍋店通常都會拿賬單來順便問last order... 這間是冇聲冇息cut你單的😏Times up Pens down!! 夠鐘要走我明白,不過職員做法是否可令人舒服d呢... 夠鐘就即過來執野收鍋叫人走, 其實已截單,只是食埋已經來左的食物啫,是否可俾d彈性時間處理?!如果出面有人排隊等位,我都還接受,然而,出面水靜鵝飛,是不是要用這方法叫人走呢...我唔可以話佢地錯,只是身為顧客的我,感覺唔好啫😏 別忘了,忘不了,冇下次🤣(提外話,十十下時我們還研究
都有一段時間冇寫食評... 冇乜深度感受就懶得寫🤣

別忘了,真係忘不了🤣

食物ok, 雖則選擇不多,不過都岩揀既~

環境ok, 如果能坐在櫻花樹下感覺更好吧~

我唔可以話佢地錯,只是身為顧客的我,感覺唔好啫😏

別忘了,忘不了,冇下次🤣

(提外話,十十下時我們還研究緊食物環境都幾好點解冇乜人幫襯,是不是位置比較偏僻少人知... 食完後,明白了🤣)

2023-12-26
$88 (Lunch)
兩點黎到呢間餐廳, 好多人係入面打緊邊爐, 不過我就係黎食個快手午餐! 有好多台式美食選擇, 而且勁好彩俾我坐到櫻花樹下🌸..呢度係用QR code落單, 好方便!..『招牌蕃茄牛肉麵』HK$58牛肉又淋又滑, 唔會乾爭爭, 我加錢要左牛筋同牛肚, 加HK$8有好多件! 好豐富😋麵質亦都好彈牙! 蕃茄湯底又勁yummy 😋 ..『台式排骨飯』HK$56叫左左排骨飯, 好有驚喜! 排骨炸得香脆, 而且大大塊好抵食🤤加左少少辣粉係面頭, 唔會好辣但又增加左風味🤩滷肉飯嘅半肥瘦豬肉同惹味醬汁超好送飯🍴..『鹽酥雞』HK$15叫左個小食鹽酥雞, 炸到脆卜卜, 但雞肉仍然好嫩滑🫧..跟餐叫左檸檬綠茶同檸檬紅茶, 茶底清香👍🏻清清淡淡好refresh 👀..同埋午市唔使加一, 好抵食🤤而且有張卡仔俾食客可以寫低個人願望, 掛係鋪頭度, 好得意🤭°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°別忘了 @dontforget_hk 📍 天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #influencer #

呢度係用QR code落單, 好方便!
『招牌蕃茄牛肉麵』HK$58

『台式排骨飯』HK$56

『鹽酥雞』HK$15
叫左個小食鹽酥雞, 炸到脆卜卜, 但雞肉仍然好嫩滑🫧
『鹽酥雞』

別忘了 @dontforget_hk
📍 天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖

#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #hkig #hkfood #餐廳 #香港餐廳 #火鍋 #別忘了 #天水圍美食 #台式火鍋 #火鍋放題 #台式餐廳 #台式料理 #打邊爐
『鹽酥雞』
2023-12-14 148 views
係天水圍站附近有間幾高質嘅打邊爐,今日一於嚟試下Lunch set😆😆上次坐唔到櫻花樹下面,今次終於都坐到,入座仲會送上書籤,可以掛上樹或者帶走。等緊嘢食嗰陣都睇下其他人寫嘅內容,都幾得意🤣🤣🍜麻辣蕃茄湯香菇貢丸甜不辣米線麻辣蕃茄湯帶有辣味同少少酸酸甜甜,兩種味道非常突出但又唔會掩蓋對方嘅味道,香濃又惹味。配埋台灣必食嘅甜不辣同香菇貢丸,2樣配料都好夾依款湯底😉😗🐮招牌牛肉麵(牛肉、牛筋、牛肚、牛丸)揀左藥膳湯底,湯底帶甜亦都食到有藥材味,牛肉、牛筋、牛肚、牛丸份量足夠。牛肉帶有脂肪,肉質嫩滑。牛筋牛肚幾入味、牛丸亦有少少爆汁效果👍🏻👍🏻仲叫左台式飲品百香果綠茶加愛玉同別忘了奶綠🧋🧋
🍜麻辣蕃茄湯香菇貢丸甜不辣米線
🐮招牌牛肉麵(牛肉、牛筋、牛肚、牛丸)
仲叫左台式飲品百香果綠茶加愛玉同別忘了奶綠🧋🧋