2024-10-21
別忘了 🌸 櫻花樹下的味道今日趁住星期日放假,兩公婆拍拖去食下午茶!我見到這間台式料理餐廳好多人食火鍋放題🍲望一望發現好抵食😍不過我哋已經食咗lunch食唔落火鍋😅望多眼餐牌見到仲有台灣麵😍😍啱晒我哋食下午茶!入座時職員安排了「櫻花樹下」嘅位置俾我哋🌸好靚💕忍唔住瘋狂打卡😝太好影了!🔹招牌牛肉麵 $72推介😋 份量大!湯底都唔錯!食牛筋最怕咬唔開🤨又硬又靭!這碗牛筋炆到好淋👍🏻用筷子都可以夾斷🤤而且好入味,絕對係我喜歡嘅口感!😍粒牛丸好有咬口而且味濃!不過得一粒唔夠喉🤣🔹麻辣鴨血牛肉麵 $68這碗亦都真心推介🥰鴨血好濃味!好惹味😌牛腩亦炆得夠淋!肉質軟嫩,不榎口👍🏻不過要留意麻辣程度不能自選🌶️我認為辣度比外間小辣再高一點點~不能食太辣嘅朋友要注意😉🔹爆打雷萌四季春 (跟餐加$10)名字十分吸引😝所以點來試一試四季春配上檸檬,茶香帶著淡淡酸味好醒神😋🔹乳酸綠茶(跟餐加$11)這杯乳酸味比較輕,入口不會太甜,整體茶味較重😀總結:台灣麵好出色!一定有下次!下次想試下火鍋放題🤤櫻花樹真係好靚🌸在店內瘋狂打卡!店員都仲係好好禮貌😅仲問佢哋借筆寫書簽😂 哈哈!有點唔好意思😌@dontforget_
🔹招牌牛肉麵 $72
推介😋 份量大!湯底都唔錯!
食牛筋最怕咬唔開🤨又硬又靭!
這碗牛筋炆到好淋👍🏻用筷子都可以夾斷🤤
而且好入味,絕對係我喜歡嘅口感!😍
粒牛丸好有咬口而且味濃!不過得一粒唔夠喉🤣
🔹麻辣鴨血牛肉麵 $68
這碗亦都真心推介🥰
鴨血好濃味!好惹味😌
牛腩亦炆得夠淋!肉質軟嫩,不榎口👍🏻
不過要留意麻辣程度不能自選🌶️
我認為辣度比外間小辣再高一點點~
不能食太辣嘅朋友要注意😉
🔹爆打雷萌四季春 (跟餐加$10)
名字十分吸引😝所以點來試一試
四季春配上檸檬,茶香帶著淡淡酸味好醒神😋
🔹乳酸綠茶(跟餐加$11)
這杯乳酸味比較輕,入口不會太甜,整體茶味較重😀
@dontforget_hk
📍別忘了