2020-03-07 716 views
在家home office 了數天,決定走遠一點,到牽晴間下的一間西式cafe食lunch,午餐的選擇也挺多,有意粉、焗飯、all day breakfast 和麵食。我們最後點了水波蛋三文魚配農夫包和一份英式早餐,可配綠茶、紅茶,或加錢配其他飲料。水波蛋三文魚配農夫包水波蛋做法一點也不簡單,所以有餐廳提供我多數會點水波蛋,這裡的味道也不錯,只是配上農夫包時被蛋汁整淋了~英式早餐這裡有幾款英式早餐,餐牌內會提供不同款式內所包含的材料,也挺貼心的!食完這餐豐富的午餐後,又要回家繼續工作了!

水波蛋三文魚配農夫包

英式早餐

食完這餐豐富的午餐後,又要回家繼續工作了!
2020-03-04
$100 (Lunch)
2019-11-26 1023 views
星期日起床落樓下食個飽飽的早午餐再去投票,上次來這裡食了個晚餐,今天來個All days breakfast 。🍴牛魔王早餐 $87是薄切牛扒班尼狄蛋,蛋半生熟入口流心,牛扒軟腍醃料小點會好一些,粟米大大粒口感爽脆!🍴熱香餅早餐 $68熱香餅配以蜂蜜糖漿健康又好味,煙肉香煎不過火不錯,薯餅脆口食落不會滿口油。👍🍴法式牛角包早餐 $52是豬肉腸牛角飽的組合,我欣賞二隻太陽蛋看到都令人陽光十足感覺。跟餐咖啡另加 $4呷一口感受一下是香醇靚咖啡豆👍不錯!這個價錢都算是街坊價。
🍴牛魔王早餐 $87

🍴熱香餅早餐 $68

🍴法式牛角包早餐 $52
跟餐咖啡另加 $4
呷一口感受一下是香醇靚咖啡豆👍不錯!

這個價錢都算是街坊價。
2019-11-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2019-09-21 873 views
Weekend唔想出去人迫人,想安安靜靜 舒舒服服過個星期六揀左位置比較偏遠既牽晴間悠悠閒閒食個all day breakfast地方算寛敞,加上落地玻璃令環境更開揚雖然得街景,但採光唔錯,坐得幾舒服星期六既三點幾四點,人唔算多,揀左角落頭位坐梳化餐牌唔係薄廁廁一張紙,係有啲質感既板唔會用得耐啲邊位皺晒晦晒咁餐廳都有啲裝飾,細節位ok餐廳選擇都算多,小食沙律意粉飯漢堡每樣分別都有好幾個選擇今日專程黎食all day breakfast,叫左最大份既怪獸早餐 加多$15 要多份pancake 兩個人share跟餐有杯野飲,奶茶/紅茶/綠茶 冷熱都唔洗加錢亦可轉特飲-$10有諗過飲Match Latte,但最後都係叫左凍奶茶奶茶落左比較多奶,比較淺色既奶茶飲落茶味唔算突出,淡淡既茶味奶味就好出,係類似茶餐廳咖啡奶/食涼粉個隻奶既味道成杯感覺唔係茶餐廳港式奶茶,類似英式奶茶唔算甜,個人幾滿意杯奶茶,黎到食西式早餐就係想飲番杯英式奶茶All day 都等左一陣子先到,好足料既一碟 $128比較特別係egg benedict唔係用muffin which我幾鐘意因為平時muffin乾淨淨又偏硬,

地方算寛敞,加上落地玻璃令環境更開揚
雖然得街景,但採光唔錯,坐得幾舒服

星期六既三點幾四點,人唔算多,揀左角落頭位坐梳化
餐牌唔係薄廁廁一張紙,係有啲質感既板
唔會用得耐啲邊位皺晒晦晒咁
餐廳都有啲裝飾,細節位ok

餐廳選擇都算多,小食沙律意粉飯漢堡每樣分別都有好幾個選擇

跟餐有杯野飲,奶茶/紅茶/綠茶 冷熱都唔洗加錢
亦可轉特飲-$10

有諗過飲Match Latte,但最後都係叫左凍奶茶

奶茶落左比較多奶,比較淺色既奶茶
飲落茶味唔算突出,淡淡既茶味
奶味就好出,係類似茶餐廳咖啡奶/食涼粉個隻奶既味道
成杯感覺唔係茶餐廳港式奶茶,類似英式奶茶

All day 都等左一陣子先到,好足料既一碟 $128

因為平時muffin乾淨淨又偏硬,佢用左wheat toast
雖然得個邊比較脆,中間係偏韌,但食落口感好過muffin
而且火腿好大塊,遮住晒塊包
Hollandaise sauce 偏稀但味道可以
切開隻蛋,流心的,滿意
一啖火腿+蛋
一啖煙三文魚+火腿+蛋
一啖煙肉+煙三文魚+火腿+蛋
非常滿足 🥰

薯餅好香脆,食得出係岩岩炸出黎
而且有隔過油唔會整到成碟油淋淋

香腸有三條,除左香草腸比較好食
其他兩條都普通,尤其個人麻麻地司華力腸

磨菇係雞脾菇切片,幾新鮮但無咩味
可以自己落鹽調味

粟米正常,應該係蒸唔係炒,好處係唔會令立立粒粒都係油

牛角包可能放耐左先食,唔熱,但意外地酥香
咬落去唔算脆但食到好多層,而且牛油香好出

另外追加既熱香餅我地最後先食,可能係咁食個時凍晒,偏硬
味道正常無特別香味,反而個蜜糖幾香,搽少少食落口食個口腔都充斥住蜜糖既香味

本身有諗過叫埋甜品,但真係太飽
唯有下次啦

因為無坐爆,我地都坐左成兩個鐘,
期間職員無趕人或不耐,仲幫我地加水
服務唔錯👍🏻
唯一要彈既地方係枱面有啲飯粒,抹枱抹得唔乾淨
耐唔耐想relax下黎食個brunch係個唔錯既選擇
呢間餐廳以all day breakfast 聞名,其實之前都食過好幾次。今次平日黎,估唔到都幾多人,要等一陣,不過都好快,大概5分鐘就有位。朋友都照樣叫了之前食左幾次既all day breakfast,份量足,味道正,選擇多。而我就決定試新野,叫了豬排喇沙米線,估唔到咁好味,食完之後發現自己鍾意食喇沙多過all day breakfast,個湯好正!不過唔記得叫豬排另上,如果另上既話,我諗d豬排會脆d,咁應該會更好食。比較起黎,其實食麵性價比仲高過食all day breakfast呢!呢道環境舒服,適合傾偈,服務好好,姨姨好親切,會keep住再黎食!
英式早餐
豬排喇沙米線
2019-07-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
豬排喇沙米線
2019-07-05 640 views
星期五晚經過這裡,入去試一試佢哋嘅西餐先!我們晚上七點前已經到,可以很舒服的坐下來,不用排隊等位。我們點了香蒜蜆肉意粉(不辣),意粉加1個餐湯及飲品,飲品可以減$10,是日餐湯係甘筍粟米湯配一個小蒜蓉包,意粉不俗,喜愛蒜味的真的要試吓,因為有很多蒜粒,只是蜆肉有少少沙,炸魷魚薯條都幾好食,配兩款醬汁,茄汁帶少少辣有別於一般的茄汁,另外一個類似海鮮醬汁,飲品方面我們點了十勝紅豆茶及菠蘿綠茶,十勝紅豆茉茶我個人覺得好好飲唔會很甜紅豆一粒粒好好食,菠蘿綠茶內有蒟蒻。侍應們的服務都很好及親切,會提議一些優惠套餐給你。消費滿$100可獲印花一個!沒有加一服務收費。下次會再光顧。
2019-03-12 729 views
雖然位置有d偏逼, 但勝在有落地玻璃,環境舒服,座位好坐。餐廳有提供Bb椅同兒童餐具,但數量有限先到先得平日 Lunch set (12點至4點)飯/意粉/頂級西冷牛扒 有包埋湯/沙律同一杯指定飲品, 價錢合理 味道都唔錯 。如果想揀其他特飲原價減10蚊 。要先到收銀處買飛,之後員工會送餐黎 。其實依個方法用係午市係幾好,因為大家都係得果一兩個鐘食飯。如果同一時間人多 ,個個職員都去晒落單,再入單落電腦其實都幾晒時間,咁樣就冇人出餐 沖野飲同執枱。所以由一個職員落晏晝既單係👍👍相反,夜晚6點後就職員黎落單,食完先埋單唔洗客人出去買飛,因為夜晚多左食物同set選擇 ,如果個個都出黎落 就有排落果張單,後邊等買飛既食客就會唔耐煩。所以欣賞佢地既做法。餐廳雖然係開12點,但有 all day breakfast提供到6點 (提供12款選擇.包指定飲品)下午茶餐2點半開始到6點 (除左綠茶,紅茶,奶茶,仲包 cuppuncino, latte同朱古力)晚市就6點至9點 (唔包飲品),但有set同 pizza可以order*全日都設有外賣自取*6點後歡迎訂座*咖啡可用 skim milk /有機
Bb椅同兒童餐具,但數量有限先到先得

*全日都設有外賣自取
*6點後歡迎訂座
*咖啡可用 skim milk /有機豆奶(+$3)
*如須購買 到會,請盡早一兩日通知及購買(須自行領取)

付款方式:只接受現金,八達通(不設自動增值)
餐廳不設 WiFi 及洗手間
*設有無障礙通道
*繁忙時間每枱客人用膳時間最多為90分鐘
2019-01-15 938 views
今次真係驚喜,估唔到粉嶺區會有咁舒適嘅cafe。不過唔易搵,要行入屋苑嘅內圍先至見到。Cafe嘅牆上掛住幅好大嘅地圖,旁邊就掛住兩架裝飾嘅單車,感覺文青,而坐位都好舒適,可以hea上兩三小時。我點咗香草雞肉意粉,跟餐可以選沙律/湯+飲品。意粉較乾身,雞肉整得幾好食,賣相唔錯,份量都算足。我選餐湯,是清甜嘅甘筍粟米蕃茄湯,材料都係打碎嘅,幾好味,餐飲我要熱蜂蜜菊花茶,感覺似紙包飲品果d菊花茶。由於係客人先去柜枱付款,然後拎個數字牌搵位坐低等待應送餐,所以冇加一,價錢$62﹐合理。
今次真係驚喜
,餐飲我要熱蜂蜜菊花茶,感覺似紙包飲品果d菊花茶。