2023-07-20 115 views
之前食過好多次,對比起附近食肆,門面好整潔,出餐速度快,壽司刺身都好新鮮,但今次冇叫😂叫左2杯嘢飲 1️⃣芝芝芒芒(升級)0%糖2️⃣芝芝莓莓(升級) 0%糖好濃既水果味,底下有果肉,唔似某啲地方既沙冰會有陣化學味。上面既芝士好濃密,食到陣陣芝士香,但唔會好甜。唯一既壞處係,冰溶得好快,所以要飲得快啲,唔係會分層,似飲水果味既水。建議升級,有果肉,好食啲。

叫左2杯嘢飲
1️⃣芝芝芒芒(升級)0%糖
2️⃣芝芝莓莓(升級) 0%糖

芝芝莓莓
芝芝莓莓
佢杯芒果沙冰真係好正,勁大杯,價錢雖然唔係好平,但係飲落真係飲多好多果肉,而且仲幾甜,加上個奶蓋真係不得了,鹹鹹地之餘,亦都夠棉密,唔會好淡,個奶蓋比例都好好,唔會得好薄一層,正!🥳🥳
2022-11-04 394 views
⭐️黑洞朱古力⭐️黑糖波霸鮮奶發掘黃店飲品🍹黑洞朱古力好濃厚朱古力🍫唔膩,真材實料朱古力黑糖波霸鮮奶係招牌飲品。黑糖波霸甜甜的,有咬口,煙韌!鮮奶十足,中和黑糖甜味。
⭐️黑洞朱古力
⭐️黑糖波霸鮮奶

發掘黃店飲品🍹黑洞朱古力好濃厚朱古力🍫唔膩,真材實料朱古力

2021-07-09 1363 views
#茶星人 💛今次講嘅係大家應該見過好多次嘅茶星人🤤🤤相信大家都知係黃店💛💛佢而家開分店開到周圍都係🥰新界九龍香港都有😝😝實有一間係你附近✨快啲去試吓啦🤤🤤支持黃店😘今日小編就同大家介紹吓❕❕🤫小編本身想試奶蓋 但係嗰日咁岩想飲其他嘢 所以今次就介紹吓最Common嘅一隻奶茶😻😻 大概等咗一陣就已經有得飲🤟🏻🤟🏻碳燒奶茶 $24💰(8/10)杯身好大杯✨有700ML‼️仲印佐香港加油呢個詞語💛仲有好得意嘅外星人圖案 🤟🏻 小編加咗珍珠 就要加$5👅👅 珍珠方面非常彈牙 係大大粒嘅嗰一隻 仲要好煙韌 可以俾你慢慢咬😻😻滿足你想咬野嘅慾望🙈🙈本身珍珠有少少黑糖味 所以食落去會令你想不斷食🙊🙊唔經唔覺就會飲咗好多落肚😝😝而奶茶方面 好香碳燒味 唔會太甜或者太苦👍🏻👍🏻 覺得唔會太肥🙈夏天飲係真係超級解渴✨而且奶茶好滑 真係值得一試❤️飲嘅係良心嘅味道🌟🌟黃店一定要撐到底❕❕睇到呢度嘅大家🤤 就唔好諗即刻去飲啦😻😻推薦指數🌟8 / 10 🌟😻💛#巨B食黃店📍#巨B覓食荃灣 #巨B覓食尖沙咀 ##巨B覓食藍田 #巨B覓食荔枝角茶星人 (大角咀)⚜️大角咀海庭道8號富榮花園二期地下04號舖⏱星期一至日 1

#茶星人 💛

碳燒奶茶 $24💰(8/10)

推薦指數🌟8 / 10 🌟😻

💛#巨B食黃店

茶星人 (大角咀)
⚜️大角咀海庭道8號富榮花園二期地下04號舖
⏱星期一至日 1130-2200

2021-06-06 708 views
💛茶星人·呢間我地bookmark咗好耐㗎啦 但係因為我哋通常行到出去就會想堂食 所以一路都未食過 今次終於有機會啦😎·水果大爆炸$33佢同一間舖頭其實仲有得買埋茶星人依家天氣咁熱 真係任何時候都想飲野😈😈佢呢個都幾好飲嘅 幾濃百香果味 而且就算我哋嗌左走甜佢都唔會無味😎不過我哋今次呢杯入面少啲水果 我哋上次飲嘅時候係多勁多水果㗎 所以望落開心啲😂😂·📍大角咀海庭道8號富榮花園地下4號舖📍旺角花園街2-16號好景商業中心地下18號舖📍紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖📍美孚美孚新村二期吉利徑49號地下E2號舖📍將軍澳唐明街1號富康花園地下40號舖📍灣仔灣仔道106號中匯大樓地下E號舖📍西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A27B號舖📍鴨脷洲鴨脷洲橋道322號地下西邨街市ALC09號舖📍沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下5號舖📍大埔安慈路4號昌運中心地下49號舖📍元朗鳳攸東街9號好順意大廈地下10號舖📍屯門屯隆街3號屯門市廣場2期UG樓19-20號舖📍粉嶺新運路38號祥華市場地下6號舖📍天水圍天靖街3號天盛商場地下天盛街市M419號舖
💛茶星人

📍屯門屯隆街3號屯門市廣場2期UG樓19-20號舖
📍粉嶺新運路38號祥華市場地下6號舖
📍天水圍天靖街3號天盛商場地下天盛街市M419號舖
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$33 (Tea)
水果大爆炸
2021-01-28 596 views
不得不讚呢間茶飲真係真材實料,好多水果茶飲品都只係用糖漿,呢間唔同,係真係有果肉!Order左奇亞籽火龍果,我飲開無糖無冰,就係飲返飲品本身原材料嘅味道,係真·火龍果味,而且會有好多火龍果肉係入面,又有奇亞籽粒粒,飲落每啖都好有口感😆順便買多杯黑糖珍珠鮮奶俾fd飲,呢到嘢飲唔貴,水果茶真係有水果肉,都只係$33杯,而且憑學生證係星期一至五購買每杯飲品都可以-$5,對學生黎講真係好好福利好抵飲🥰
  • 奇亞籽火龍果
«1125»Mask Christmas🎄💌乖乖地買芝士奶蓋同芋泥奶茶返屋企飲﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣呢間茶星人喺正琴日介紹嘅御守壽司隔離,買完飯買埋嘢飲就啱晒!😙💛▷芝士莓莓 $35▶手工芋泥烏龍奶茶 $33升級版嘅芝士莓莓唔係加大咁簡單,而係加果肉!好正!!🍓🍓飲落清新唔係死甜,啜到啖啖新鮮嘅士多啤梨果肉~ 芝士奶蓋質感滑溜,奶蓋份量亦係重手地落,上面¼係奶蓋,下面¼係果肉,飲得出足料一啲都唔孤寒,覺得如果奶蓋鹹香味再突出啲就好喇😗芋泥通常配鮮奶但呢度有得揀奶茶,仲可以選擇甜度🤙🏻 芋泥裡面有少少芋頭粒,綿滑得嚟有咬口,而且微甜奶茶更加食得出芋頭味,mix埋變咗芋味奶茶,好飲💜兩杯都唔錯,鐘意佢唔太甜又飲到原味,飲完有飽肚感添😂另外好多區都有茶星人分店,唔同分店會有唔同款嘅特飲,大角咀分店就有啲冬日熱飲、咖啡特飲之類,鍾意試新野嘅朋友都可以去trytry🤪﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣茶星人大角咀海庭道8號富榮花園二期地下04號舖
«1125»
Mask Christmas🎄💌

乖乖地買芝士奶蓋同芋泥奶茶返屋企飲
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

▷芝士莓莓 $35

▶手工芋泥烏龍奶茶 $33

升級版嘅芝士莓莓唔係加大咁簡單,而係加果肉!好正!!🍓🍓

兩杯都唔錯,鐘意佢唔太甜又飲到原味,飲完有飽肚感添😂

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
茶星人
大角咀海庭道8號富榮花園二期地下04號舖
2020-11-20 493 views
一直見佢開左都好想試仲要係黃店 當然要支持下啦😊芝芝火火 微甜(30%糖) ($30)因為係沙冰 所以冇得揀少冰火龍果味口味清新 不過啲沙冰溶得幾快 要盡快飲芝士奶蓋有鹹香 好好味😍 仲要比好厚芝士 好滿足🥰$30咁大杯黎講幾抵飲😋
一直見佢開左都好想試
仲要係黃店 當然要支持下啦😊

芝芝火火 微甜(30%糖) ($30)
因為係沙冰 所以冇得揀少冰
火龍果味口味清新 不過啲沙冰溶得幾快 要盡快飲
芝士奶蓋有鹹香 好好味😍 仲要比好厚芝士 好滿足🥰
$30咁大杯黎講幾抵飲😋

2020-11-06 308 views
其實買左好多次野飲,不過一直唔記得打食評大角咀新開既茶星人,佢同御守壽司同一個舖位,兩間都係良心舖,非常值得支持。我之前試過佢既手工芋泥烏龍鮮奶,啲芋泥多到嚇死人,望落成杯都係紫色,超足料!今次就試下黑洞朱古力,聽個名本身都諗唔到係咩,睇埋個英文名就知啦:Chocolate w/ Fresh Milk店員好有禮貌,問佢哋野都會好熱心咁答。舖頭整潔企理,大家可以望到佢哋整野飲既情況。好似可以Whatsapp落單,不過我冇影到個QR code。Menu黑洞朱古力我嗌左微糖少冰,平時唔係飲開太甜既朋友,都會建議嗌返半糖/少糖。飲落唔會太甜,朱古力味好濃好正,然後佢有啲一粒粒既朱古力粒,增加左唔少口感。最近仲有印花,3/5/8個印花都有現金discount,而且係可以跨區用既,唔會限住要同一間舖頭先用得返。非常值得支持既良心店,店員有禮貌,野飲高質好期待黎緊冬天會唔會有期間限定既新野飲
其實買左好多次野飲,不過一直唔記得打食評

Menu

黑洞朱古力

非常值得支持既良心店,店員有禮貌,野飲高質

好期待黎緊冬天會唔會有期間限定既新野飲
2020-10-28
2020-10-14 343 views
《Darling菠蘿乳酸梳打》$30 - 微甜小冰.面頭有碟豆花漸層嘅效果,成件事真係好外星😂.乳酸味比較重,但係飲落會feel到菠蘿淡淡嘅清香...而且因為係梳打水嘅關係,所以成杯飲品個感覺比較有層次,加上入面仲有數片檸檬,令到飲品更清新🥰同埋間唔中會咬到菠蘿肉,成個口感都豐富起來💛.菠蘿加上乳酸梳打夏天熱辣辣一飲即刻Gur晒💛————————————————————————————🍴茶星人 (大角咀)📍大角咀海庭道8號富榮花園二期地下04號舖————————————————————————————#hongkong #ilovefood #hkfood #hkfoodie #foodie #couple #tgif #foodinlife #foodporn #foodblog #foodblogger #yummy #instafood #food_daily #foodoftoday #follow #like #hkig #iger #美食推介 #맛집 #맛스타그램 # #travel #foodiehk #hkfoodblogger #홍콩 #
《Darling菠蘿乳酸梳打》$30 - 微甜小冰
面頭有碟豆花漸層嘅效果,成件事真係好外星😂
同埋間唔中會咬到菠蘿肉,成個口感都豐富起來💛
菠蘿加上乳酸梳打夏天熱辣辣一飲即刻Gur晒💛
————————————————————————————
🍴茶星人 (大角咀)
📍大角咀海庭道8號富榮花園二期地下04號舖
————————————————————————————
#hongkong #ilovefood #hkfood #hkfoodie #foodie #couple #tgif #foodinlife #foodporn #foodblog #foodblogger #yummy #instafood #food_daily #foodoftoday #follow #like #hkig #iger #美食推介 #맛집 #맛스타그램 # #travel #foodiehk #hkfoodblogger #홍콩 #일상 #黃色經濟圈 #良心小店
2020-10-12 317 views
喺大角咀想飲珍珠奶茶嘅選擇唔算多,不過最近就開咗一間良心茶飲店。呢間茶飲店之前喺美孚已經有分店,我每次去美孚都會幫襯下,支持下良心經濟圈,今次佢喺大角咀開分店,我當然都要試吓啦。手工芋泥烏龍鮮奶手工芋泥好足料,飲落除咗有好香濃嘅芋頭味之外,仲會有粒粒嘅芋頭,帶有口感,而烏龍茶嘅味道亦都冇比芋泥完全搶走,烏龍茶茶味都香濃。飲完呢一杯茶星人特調之後,都幾飽肚。芝芝芒芒夏天總係會想飲有關於芒果嘅特飲,而芝芝芒芒都係我近年嘅大熱之選。清新嘅芒果配上濃厚嘅芝士奶蓋,的確係絕配。呢度嘅芝士奶蓋都做得幾出色,夠香夠濃之餘,再配上適量嘅鹽味,更加能夠帶出芒果嘅鮮味。

手工芋泥烏龍鮮奶

芝芝芒芒
2020-10-07 301 views
今日去咗大角咀紅十字會到整嘢 之後一行到出嚟就已經畀一個好耀眼突出嘅招牌吸引住 呢間就係茶星人 有番咁上下年紀嘅朋友都應該睇過et外星人 佢個門口就有一個好似et咁樣嘅外星人公仔 令到我有特別既親切感 咁就當然要去食啦首先就梗係叫一個台式飲品啦 我鍾意黑糖波霸鮮奶 顧名思義呢杯嘢真係好香甜㗎 如果唔鍾意太甜嘅朋友記得叫半糖或者少甜呀 珍珠同出面食到嘅差唔多 都係咁彈牙可口 佢個鮮奶真係好有鮮奶味 唔同出面有啲舖頭好似溝咗水咁樣之後就到今日嘅正餐就係一個蒲燒鰻魚飯 呢個鰻魚油脂非常之多 亦都好甘香 煎得卜卜脆 而淋上甜甜地嘅浦燒汁簡直就係絕配 跟住仲有配菜 包括粟米 中華沙律同埋味付螺肉 我鍾意重口味所以味付螺肉都非常之鍾意食總而言之呢一餐雖然看似平淡但充滿驚喜

總而言之呢一餐雖然看似平淡但充滿驚喜
2020-10-06 200 views
中秋節前夕梗係要去油麻地果欄買啲生果同屋企人一齊慶祝啦 買完之後就經過富榮花園嘅呢間茶星人係飲台式飲品嘅鋪頭 都見幾多人幫襯望入廚房明亮乾淨衛生於是就試下啦叫咗杯芝芝芒芒 加大700ml都係35蚊幾抵飲 雖然有幾個客人等緊 不過都係五分鐘 就有十分迅速 可以打開個蓋唔用飲筒咁淨係品嚐上面嘅芝士奶蓋 非常濃沃嘅芝士味 感覺係忌廉裝嘅芝士蛋糕 芝士控必試比起其他飲品店嘅奶蓋比較厚身 而且真係特濃下面嘅芒果沙冰真係有超多芒果肉 而且勁香甜 沙冰整體唔太甜 成個配搭好夾加咗奇亞籽飲落有粒粒口感又夠健康喺同一間舖頭買咗個日式丼飯火炙三文魚飯 包裝勁精美 有去咗日本嘅感覺 份量大三文魚肥美 加埋幾款唔同嘅前菜 大滿足
望入廚房明亮乾淨衛生於是就試下啦

加咗奇亞籽飲落有粒粒口感又夠健康

2020-10-03 238 views
牛油果蟹肉飯,材料好豐富,包括有蟹肉、蟹棒、蟹籽、牛油果、螺肉、中華沙律、粟米、青瓜、白飯、沙律醬、芥末、醬油;蟹肉味道鮮甜,肉汁飽滿,蟹棒食落好Juicy,蟹籽口感脆爽,牛油果口感軟腍,味道清新,螺肉口感彈牙,味道甜辣,中華沙律落有淡香芝麻味道,粟米、青瓜味道清甜。北寄貝刺身,食落鮮味十足,口感爽彈。帶子壽司,帶子口感Q彈,飯粒口感軟硬適中、帶有醋味。魷魚壽司,魷魚口感滑身,食落好新鮮。八爪魚壽司,八爪魚口感厚肉,味道甜鮮。手工芋泥鮮奶,芋泥佔有整杯飲品8成份量,味道香甜,口感綿密、軟糯,鮮奶味道醇厚口感細滑。水果大爆炸,水果包括有草莓、香橙、檸檬、百香果、火龍果,味道酸甜、清新,飲落好清爽。

北寄貝刺身,食落鮮味十足,口感爽彈。

帶子壽司,帶子口感Q彈,飯粒口感軟硬適中、帶有醋味。

魷魚壽司,魷魚口感滑身,食落好新鮮。

八爪魚壽司,八爪魚口感厚肉,味道甜鮮。

• 手工芋泥鮮奶
2020-10-02 183 views
食完個飯行左去大角咀買野☺️見到有茶星人即刻去試試佢😍都有不少人係到排球買野食同等拎野飲!不過我地買果陣都好快就拎到野飲😆我地想試一個水果嘅,同一芝士奶蓋嘅!所以就叫左一杯水果大爆炸同埋芝芝桃桃😊😊嘻嘻,其實係店員推介架🤤我諗你問下佢意見都幾好,因為佢地係最清楚每杯野飲嘅味道架嘛😄水果大爆炸呢個名都幾貼切架!因為一飲都真係feel到好fresh! Exactly 係我地想要嘅味道☺️叫左微甜架我地🤤🤤芝芝桃桃就好重桃味吾會係好假啲桃味!!好正!不過都真係好邪惡!因為佢嘅芝士奶蓋好厚好creamy😛雖然會肥 但都會繼續支持!撐啊嘛!
食完個飯行左去大角咀買野☺️
見到有茶星人
即刻去試試佢😍
都有不少人係到排球買野食同等拎野飲!
不過我地買果陣都好快就拎到野飲😆

我地想試一個水果嘅,同一芝士奶蓋嘅!

水果大爆炸呢個名都幾貼切架!
因為一飲都真係feel到好fresh!
Exactly 係我地想要嘅味道☺️
叫左微甜架我地🤤🤤

芝芝桃桃
就好重桃味
吾會係好假啲桃味!!

雖然會肥 但都會繼續支持!
撐啊嘛!