2022-07-17
約了友人去T park 所以去v city 搵下野食 見到環境唔錯 就入去試下吧當日有Lunch set ,但只有主食,包不餐飲或前菜,咁點解會叫set 呢?4個女仔,叫了3個「lunch set」1. 豬軟骨石頭飯2. 安格斯漢堡拼薯菜3. 素食肉醬意粉加$68 叫多個小食併盤豬軟骨石頭鍋飯賣相一般,味道亦都非常一般,豬軟骨唔夠淋,石頭鍋內放有海苔,整個飯充滿海苔味,十分奇怪,另一方面亦冇乜豬軟骨既汁,亦冇飯焦,不合格。素食肉醬意粉,味道偏甜,香草味過多。但意粉硬度適中,尚可。自己煮應該好味過佢🫠安格斯漢堡拼薯菜,個人認為此餐最可接受的食物,但友人認為牛漢堡肉鬆散,欠牛肉味。小食拼盤,有雞翼、蠔、雞塊。雞翼和雞塊味道尚可,同麥當勞質素一樣,但兩隻蠔有強烈腥味,吃不入口。食物質素一般,但餐廳職員的待客態度亦未能接受。感覺完全未瞓醒,最後仲將我埋單張單比錯格離枱。不會再幫襯。
所以去v city 搵下野食
見到環境唔錯 就入去試下吧
4個女仔,叫了3個「lunch set」
1. 豬軟骨石頭飯
2. 安格斯漢堡拼薯菜