Restaurant: eaaat. (V City)
Info:

2022-07-17 147 views
同朋友慶祝生日,叫咗個二人分享套餐,點餐後半小時先至上第一杯嘢飲,途中見到其他人枱上面嘅嘢食越嚟越多,自己張檯就未見到有嘢食上,友善地問侍應係唔係漏單,之後就勁急急腳全部嘢食都上枱。由於叫個二人餐仲要加58蚊先有個安格斯肉眼扒食,加得錢通常都會期待下,好記得落單嘅時候我是應仲問我要幾多成熟,我答佢要五成。之後上到枱係一塊薄到飛起嘅普通呢全熟牛扒,望其他人枱上面嘅牛扒都係厚。之後越食越嬲,就搵經理問一問, 壽司問一問係唔係只有一款牛扒喺晚餐提供,個男經理答我有兩種,跟住我就問佢我而家喺枱上面呢個咁薄嘅牛扒係邊種,佢答「可能係安格斯肉眼扒」,聽到都嬲到震,點解唔可以答我係乜嘢,而係搭「可能」,正打算放棄詢問佢其他嘢嘅時候,個男經理講咗句「有咩唔怕可以照直講」,好波,果下佢真係好有勇氣。我都好直接咁同佢講「我唔想再食,我想走,麻煩你幫我取消咗個甜品佢」, 係呢一刻真係覺得不可一不可再🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️。雖然錯誤喺個經理到,但係佢個答法都幾神奇,最後臨走嘅時候同我講會同個廚房反映……我唔信會覺得有用囉。
2022-07-16
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2022-07-12 126 views
今日又去揾食,睇下有什麼抵食下午茶先。今次叫了一份熱狗炸薯條,凍檸檬茶。再叫了一份甜品。首先講下個熱狗,真心抵食的,大大隻熱狗,再配上脆脆薯條,份量十足。個麵包係有焗過既,有蕃茄生菜,熱狗材料豐富。熱狗味道Ok的。另一個甜品,就是藍莓泡芙窩夫。賣相討好吸引,軟雪糕牛奶味十足,窩夫香脆可口。好吃的。唯店舖坐位比較少,空間感不足,環境比較狹窄,坐得唔舒服。服務員的服務態度還可以。熱狗套餐$70藍莓窩夫$78
今日又去揾食,睇下有什麼抵食下午茶先。
今次叫了一份熱狗炸薯條,凍檸檬茶。再叫了一份甜品
唯店舖坐位比較少,空間感不足,環境比較狹窄,坐得唔舒服。
服務員的服務態度還可以。
熱狗套餐$70
藍莓窩夫$78
熱狗配炸薯條
熱狗配炸薯條
2022-07-01 151 views
第一次食呢間,係v city裡面樣貌係都幾好既西餐廳,但食物係茶記牛扒質素😂超級普通.晚市特價肉眼牛扒$128 (唔包野飲)賣相都幾好,不過係薄牛扒,醃製過果種,類似茶記果種質素,配黑椒汁同薯條.巴馬火腿芝士松葉蟹飯$148 (包奶茶or檸水or檸茶,但唔包咖啡)無蟹肉味,味道算正常,不過真係好普通.整體唔算難食,西餐廳價錢但茶記質素,cp值好低,杯凍奶茶都還可以,環境還可以,不過試過一次唔會再去食果種.

晚市特價肉眼牛扒$128 (唔包野飲)

無蟹肉味,味道算正常,不過真係好普通.

2022-06-04 229 views
環境舒適,服務和衛生也不錯,只是午市套餐包熱飲一杯(檸水、檸茶、奶茶),但如果以上轉凍飲要加$8,另外附上照片,日式叉燒和我想像中有點出入,不知是否小弟無知,對日式叉燒認識不夠?因為從肉的紋理及味道來看,吃落有點像港式叉燒。如果想到這間餐廳用餐的話,請注意,餐廳取票系統只支援The Gulu應用程式,並不支援新鴻基商場所用的The point應用程式,如想到這間餐廳用餐的朋友請注意。另外,新鴻基商場與alipay的優惠,這間商舖亦無參與的。
2022-06-04
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
由港島踏入屯門猶如去一趟台灣之旅✈️ 我們去了屯赤野餐後🪁,經過商場被這個日系雪花冰甜品深深吸引🍮 我們便決定品嚐後才離開,為這趟旅程劃下完美的句號🙈🍧靜岡焙茶紅豆刨冰𝐻𝑜𝒿𝒾𝒸𝒽𝒶 𝒦𝒶𝓀𝒾𝑔𝑜𝓇𝒾賣相精緻可愛 適合打卡📸冰的質感綿密幼細❄️焙茶味極之濃郁🍵可是味道過於苦澀比較難以接受👉🏻👈🏻幸好吃到三分之二的時候底下紅豆🫘及曲奇醉🍪的配料出現為刨冰增加了一份香甜✨ 中和了剛剛的苦澀味👍🏻當味道比較單調時 可加入旁邊軟糯的麻糬 豐富刨冰的層次感🌟𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠: 6/10𝙾𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟼/𝟷𝟶𝙵𝚘𝚘𝚍: 𝟼/𝟷𝟶𝙴𝚗𝚟𝚒𝚛𝚘𝚗𝚖𝚎𝚗𝚝: 𝟽/𝟷𝟶𝚂𝚎𝚛𝚟𝚒𝚌𝚎: 𝟼.𝟻/𝟷𝟶𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝: 𝙽𝚘

🍧靜岡焙茶紅豆刨冰

𝚂𝚎𝚛𝚟𝚒𝚌𝚎: 𝟼.𝟻/𝟷𝟶
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝: 𝙽𝚘
2022-05-09
2022-05-11 203 views
接近晚飯時間入去掃安心有個肥妹員工懶到出汁坐住喺度待客只識講-只供應甜品同飲品問多句幾点開始晚市都係只識講番同一句掃針咭都係坐住喺度遙控個客講行埋較暗D即係唔想做生意真係最佳趕客員工即刻調頭走
2022-05-11
2022-05-10 133 views
和朋友聚舊 朋友揀左呢度食 我哋4個女仔叫左個2人餐 再加沙律🥗餐湯加包,雞擺盤好靚 餐湯好有磨菇嘅味道 包又唔會太硬 pizza都適中 我哋加左個牛油果沙律 用料十足 最特別係西餐有個三文魚刺身 好肥美🤩最後我哋叫左4個甜品 芋圓紫米露 朋友話超甜 我自己叫薑汁芋圓 唔夠熱 芋圓中間仲凍 甜品有待改善 整體感覺好舒服 最後一提 餐具也好靚
2022-05-08 88 views
係vcity行行下街,見有少少餓,想搵間餐廳食d甜品,而見到eaaat. 依間店既裝修都好modern 😆😆見d甜品都好似好好味🤤🤤所以就入去試下🥰🥰我地叫左2個甜品😊分別係法式牛奶千層蛋糕配雪糕同宇治抹茶刨冰法式牛奶千層蛋糕配雪糕個千層蛋糕都幾滑,甜度適中剛剛好,吃起來沒有一點的油膩。旁邊嘅雪糕造型好靚 ,打卡一靚🤤🤤 有好濃既牛奶味🤩🤩,不過佢溶得 好快🫠🫣🫣建議大家上枱後快d食!宇治抹茶刨冰由於我最鍾意食抹茶🍵所以見到我就叫左個宇治抹茶刨冰🍧。上面既冰果然冇令人失望😄,係好重既抹茶。 粉碎既冰令口腔涼浸浸😆😆岩晒鍾意食冰既人,而且再加上一粒粒紅豆,真係十分配合。 另外,刨冰🍧再加上細細粒糯米絕對係非常抵讚。黑糖芋泥芋圓紅豆玉凍黑糖一啲都唔甜,再配上芋泥芋圓同紅豆,配搭非常之好!好值得一試啊!依到絕對係可以同三五知己小聚high tea嘅好地方😊

法式牛奶千層蛋糕配雪糕

宇治抹茶刨冰

黑糖芋泥芋圓紅豆玉凍

依到絕對係可以同三五知己小聚high tea嘅好地方😊
2022-04-26 134 views
話說早排喺IG見到廣告,呢一間有刨冰食,大家都知我好鍾意食雪花冰,一於要狗衝試吓,結果食咗一碗寂寞☃️今次試嘅係靜岡焙茶焦糖刨冰($98)🍧一開頭睇到餐牌見到有餡料都幾有驚喜🤑 全份刨冰最值得一讚嘅係冰嘅質感算係幾滑身,但係可惜焙茶味唔突出,焦糖味亦都好化學,直情覺得好似食緊代糖咁嘅味😨 (好似myprotein個啲代糖syrup...)戚風蛋糕放咗喺最底,冇浸到汁嘅部份就偏粗糙,但係因為大部份都索晒啲汁所以有啲溶溶爛爛,唔係好食到蛋糕嘅質感😢曲奇碎係瑪莉餅 但係瑪莉餅一啲都唔碎仲好大塊😂 加上因為底有啲焙茶所以浸淋咗啲餅🤭 麻薯係另上係側邊,係來貨最普通嘅質地,味道係普通嘅糯米味,口感亦都偏硬🫢加一後承惠$105,以呢個份量,呢個地段嚟講,個人覺得定價非常進取🫠老實講其實呢一間係有用心思去設計餐牌,但係食物嘅質素未如理想,唔知係咪我嗰日唔好彩,先至會食到一碗令我好失望嘅刨冰🥲不過就算我真係唔好彩,我都唔會再嘗試讓自己走入去呢一間店😥

Eaaat.應該是屯門商場中CP值最高的一間餐廳,我和姊妹們就決定選擇這間吃午餐由在門口取號到職員帶入座也很有禮。我們點了三個套餐,牛油果巴馬火腿沙律全日早餐、松葉蟹膏茶漬飯和軟殼蟹蘑菇忌廉意大利粉當食物到來的時候,賣相非常之美麗吸引,就連隔座的顧客看見也隨即跟我們點了兩份相同的😹😹整體來說,食物品質很好,而且賣相真的很好很適合打卡,而我們吃完的時候職員也沒有催趕我們,整個環境感覺很舒適,下次也會繼續光顧
由在門口取號到職員帶入座也很有禮。

帶子蘑菇忌廉意粉
松葉蟹茶漬飯
牛油果全日早餐
松葉蟹茶漬飯
牛油果全日早餐
2022-03-26 130 views
嚟V city食過早午餐先!睇個餐牌啲嘢食 都幾吸引 😆嚟咗個餐湯先!個人好鍾意呢個蘑菇湯 食到一粒粒嘅菇仔 好味濃郁!⭐️巴拿火腿牛油果全日早餐呢個all day breakfast 都好豐富嘅!裏面有ham 牛油果烘麪包 茄汁豆 炒雜菌 滑蛋 腸 蕃茄片!牛油果熟度啱啱好 麵包夠脆 👍🏼其他幾樣就正常發揮好食⭐️日式雞扒稻庭烏冬如果唔想早餐食得咁Heavy嘅話都 可以揀呢個清清地嘅!見到個樣好似冇乜味 但其實個湯底都有dd清清地味😂 配埋d 紫菜 蛋 都唔錯(不過建議雞扒可以分開上 )
嚟V city食過早午餐先!
睇個餐牌啲嘢食 都幾吸引 😆

嚟咗個餐湯先!
個人好鍾意呢個蘑菇湯 食到一粒粒嘅菇仔 好味濃郁!

⭐️巴拿火腿牛油果全日早餐

呢個all day breakfast 都好豐富嘅!

牛油果熟度啱啱好 麵包夠脆 👍🏼
其他幾樣就正常發揮好食

⭐️日式雞扒稻庭烏冬

如果唔想早餐食得咁Heavy嘅話都 可以揀呢個清清地嘅!
(不過建議雞扒可以分開上 )

星期日放假緊係出去行下,經過見到尼間Eaaat.疫情期間堂食有8折,又未試過既我,決定一試。Lunch Set 再有折望落都幾抵食,我哋嗌咗軟殼蟹蘑菇忌廉意大利粉&黑椒汁紐西蘭肉眼扒配薯菜,加咗一份蘑菇忌廉湯及香草多士。✨蘑菇忌廉湯及香草多士蘑菇忌廉湯味道香濃,口感豐富超多蘑菇粒🤣🤤香草多士唔係一塊乾既包,食落鬆軟🍞✨軟殼蟹蘑菇忌廉意大利粉軟殼蟹超大舊🦀即叫即炸熱辣辣,配菜都幾豐富分別有蘆筍、蘑菇、黃椒等,忌廉汁味道香甜,而且食落非常掛汁意粉食落一D都唔乾👍🏻✨黑椒汁紐西蘭肉眼扒配薯菜賣相幾吸引,不過我唔鍾意啲薯條俾啲黑椒汁浸林哂🥲扣咗唔少分 肉眼扒因為比較薄,所以肉內裏已經全熟,食落比較韌😕口感一般餐廳甜品種類幾多,不過太飽試唔到有機會再試。

✨蘑菇忌廉湯及香草多士

✨軟殼蟹蘑菇忌廉意大利粉

✨黑椒汁紐西蘭肉眼扒配薯菜
賣相幾吸引,不過我唔鍾意啲薯條俾啲黑椒汁浸林哂🥲扣咗唔少分
肉眼扒因為比較薄,所以肉內裏已經全熟,食落比較韌😕口感一般

餐廳甜品種類幾多,不過太飽試唔到有機會再試。

2022-03-20
Type of Meal
Lunch
2022-03-09 1319 views
05.03.2022 星期六Eaaat上次22/2試過用App在Eaaat叫外賣,怎料當外送員到達才發現原來餐廳沒有營業。今日再試一次,看看好吃與否。餐單上有各款意粉、飯類,由一百至一百四十元左右,以及套餐、二人餐,還有全日早餐及甜品。外賣送來有點失望,用膠袋盛載,連食物盒也是塑膠,現在很多餐廳已經改用環保物料做的紙盒,這一點有待改善。巴馬火腿牛油果多士全日早餐(珍寶)包括巴馬火腿沙律/、牛油果、野菌、扒茄、香草蕃茄包、炒蛋、雙腸、茄汁豆最近吃了很多不同餐廳的全日早餐,這間要$148,算是貴價,但除了巴馬火腿比較矜貴、牛油果份量多些,其他就沒甚特別,相比其他餐廳,我覺得有點不值。今次幸好有九折優惠,稍為好些。凱撒沙律 $38加$38(有九折),有新鮮沙律菜,算不錯特濃蘑菇忌廉湯配香草多士(一客)$19磨菇湯相當滑,加配多士,好吃厚奶咖啡-熱 $22另上牛奶,多少自己添加。日式叉燒拼手撕雞鰹魚湯稻庭烏冬 $118 、青檸梳打 $18家人吃,湯底清,也不錯黑糖芋圓白玉紅豆仙草凍 $62份量和味道可以,九折後價錢較合理食物美味,但用塑膠盒、塑膠袋做包裝,比起其他餐廳用環保袋就差一點。致電到餐

05.03.2022 星期六
Eaaat

巴馬火腿牛油果多士全日早餐(珍寶)

凱撒沙律、全日早餐、特濃蘑菇忌廉湯配香草多士、厚奶咖啡

凱撒沙律 $38
加$38(有九折),有新鮮沙律菜,算不錯

特濃蘑菇忌廉湯配香草多士(一客)$19
磨菇湯相當滑,加配多士,好吃

厚奶咖啡-熱 $22
另上牛奶,多少自己添加。

日式叉燒拼手撕雞鰹魚湯稻庭烏冬 $118
、青檸梳打 $18
家人吃,湯底清,也不錯
日式叉燒拼手撕雞鰹魚湯稻庭烏冬 、青檸梳打

黑糖芋圓白玉紅豆仙草凍 $62
份量和味道可以,九折後價錢較合理
黑糖芋圓白玉紅豆仙草凍

食物美味,但用塑膠盒、塑膠袋做包裝,比起其他餐廳用環保袋就差一點。致電到餐廳,職員有禮。
2022-03-05
Delivery
$180 (Lunch)
凱撒沙律、全日早餐、特濃蘑菇忌廉湯配香草多士、厚奶咖啡
日式叉燒拼手撕雞鰹魚湯稻庭烏冬 、青檸梳打
黑糖芋圓白玉紅豆仙草凍
2022-03-06 100 views
北海道帆立貝三文魚子松葉蟹肉蟹膏茶漬飯 $108昆布湯底,清澈、唔濁,無過鹹!蟹肉、蟹膏、味素分量足,仲有三文魚籽~隻松葉蟹腳好細隻!🙍🏼‍♀️帆立貝,無味,切得薄的一片刺身!牛油果巴馬火腿沙律全日早餐 $118(巴馬火腿、炒蛋、牛油果、腸、烤蕃茄、茄汁豆、炒菇、沙律菜、多士)唔錯~ 牛油果,無爛! 蕃茄乾麵包多士,口感煙韌~比較少見!泡沫藍花伯爵紅茶拿鐵 (熱) $38入口是伯爵茶味好淡、質感好稀偏水的好立克😂朱古力咖啡 (凍) $48咖啡味、朱古力味淡,偏水~朱古力粉,攪拌後仍然溶唔到,沉晒係杯底😂食物ok, 但飲品真係強差人意……_______________eaaat. (V City) (屯門)屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖_______________
北海道帆立貝三文魚子松葉蟹肉蟹膏茶漬飯 $108
昆布湯底,清澈、唔濁,無過鹹!
蟹肉、蟹膏、味素分量足,仲有三文魚籽~
隻松葉蟹腳好細隻!🙍🏼‍♀️
帆立貝,無味,切得薄的一片刺身

牛油果巴馬火腿沙律全日早餐 $118
唔錯~ 牛油果,無爛!
蕃茄乾麵包多士,口感煙韌~比較少見!

泡沫藍花伯爵紅茶拿鐵 (熱) $38
入口是伯爵茶味好淡、質感好稀偏水的好立克😂

朱古力咖啡 (凍) $48
咖啡味、朱古力味淡,偏水~
朱古力粉,攪拌後仍然溶唔到,沉晒係杯底😂

食物ok, 但飲品真係強差人意……

_______________

eaaat. (V City) (屯門)
屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖

_______________
😙💡呢間餐廳走入去感覺好光猛👍🏻😊餐廳員工好親切 好有禮貌✅Menu選擇唔算多 今次揀咗一個Pizza🍕一個ribs 🐖同一份魚🐟Pizza好食 最鍾意食薄皮脆邊👍🏻食物都算中規中矩好 分量唔算多三個女仔👧🏻👧🏻👧🏻一人一份吹吓水hea下💬餐廳有玻璃可以見到出面風景🏝同隔離枱都隔得遠 🍽所以同朋友傾得好自在😌難得屯門大商場入面有比較有特色嘅餐廳👍🏻而唔係連鎖店😂😂
😙💡呢間餐廳走入去感覺好光猛
👍🏻😊餐廳員工好親切 好有禮貌