Restaurant: eaaat. (V City)
Info:

2022-02-05 646 views
🥚🥚🐷CP值高年輕多國菜✨性價比:8.5/10🍳食物:7.5/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:7.5/10💰是次消費:人均 $ 173 +10%#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在屯門🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe————————去屯門行山,郊遊前找間好餐廳打打氣,順便打個卡。午餐幾抵食,可以自由以優惠價錢追加額外食物,例如沙律雞翼,我們就加配了蘑菇湯及薯條一試,飲品也是以套餐價計算,不知不覺叫到整張枱也是美食呢。特濃蘑菇忌廉湯及香草多士 (+$15)Home made mushroom soup with toast蘑菇湯超濃稠,野菌粒極多,真材實料。Sourdough中間有些蕃茄粒,幾特別,有別於其他餐包。北海道帆立貝三文魚籽松葉蟹肉蟹膏茶漬飯 ($108)Scallop/ salmon roe/ crab meat and miso ochazuke soup rice配搭得多,定價又不高,所以如預期一樣每種配料都只有小小一口份量。帆立貝薄薄一片,松葉蟹肉蟹膏少量,多料配搭。味道不會過咸;口感方面,茶湯濕潤口腔同時,還可以咬口三文魚籽爆汁。茶漬飯容易引致我的消化問題,建議大家都
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在屯門
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe
————————
去屯門行山,郊遊前找間好餐廳打打氣,順便打個卡。

特濃蘑菇忌廉湯及香草多士 (+$15)
蘑菇湯超濃稠,野菌粒極多,真材實料。
Sourdough中間有些蕃茄粒,幾特別,有別於其他餐包。
特濃蘑菇忌廉湯及香草多士

北海道帆立貝三文魚籽松葉蟹肉蟹膏茶漬飯 ($108)
茶漬飯容易引致我的消化問題,建議大家都要記得吞嚥飯粒前要多咬幾口幫助消化。
北海道帆立貝三文魚籽松葉蟹肉蟹膏茶漬飯

軟殼蟹蘑菇忌廉意大利粉 ($118)
Soft shell crab/ mushroom spaghetti
在各碟精彩菜式的映襯下,這碟意粉比下去了,口味普通,吃完軟殼蟹和蘑菇後,意粉剩超多,味道基本上是卡邦尼意粉再少一點汁,吸引力低。
軟殼蟹蘑菇忌廉意大利粉/ 黑松露醬薯條

黑松露醬薯條 (+$48)
Black truffle fries
多醬,但甚少松露味,是忌廉味較多。
醬料多到浸抹薯條,幸好依然脆口。

抹茶/焙茶豆腐latte (+$28)
Matcha/ Hojicha Tofu latte
以豆腐碎代替了平時的珍珠,有咬口而比較健康,茶味濃,但焙茶粉好像未完全融好。
抹茶/焙茶豆腐latte

食物幾合時下年輕一代口味,選擇困難症發作,價錢平民而水準還好,在大商場內十分方便。

eaaat.
🚦屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖
(屯門站 D 出口)
🕰營業時間:11:30 – 21:00
2022-02-02
$190 (Lunch)
2022-01-17 158 views
原本打算夜晚黎試下嘅茶漬飯,點知冇左😭我地叫左4度菜share,兩個意粉,一個義大利飯同一個pizza最鍾意佢嘅義大利飯,飯粒有咬口,醬汁搭配方面做得唔錯。咖哩義大利飯我都係第一次食。 水水地唔會話好傑塔塔,佢嘅咖哩味似係茶餐廳食咖哩雞個隻瑩光黃咖哩🤣 又估吾到幾好食。海鮮就有魷魚圈,青口同蝦。西班牙辣肉腸義大利飯都好食,味道濃醇。龍蝦汁海鮮意粉味道都唔錯,不過就食唔出龍蝦汁味,似拿破崙番茄意粉多d,海鮮就都係上面個幾款。煙三文魚芝士pizza我就覺得中規中矩,冇咩驚喜。薄餅底, 脆脆地好似餅乾咁。芝士份量多, 做到拉絲效果,要讚下。不過staff服務麻麻, 成日掛住玩手機,叫左幾次先注視到我地。
原本打算夜晚黎試下嘅茶漬飯,點知冇左😭

最鍾意佢嘅義大利飯,飯粒有咬口,醬汁搭配方面做得唔錯。

咖哩海鮮義大利燴飯

龍蝦汁海鮮意粉

煙三文魚芝士薄餅
2022-01-14 122 views
裝潢簡潔的西餐廳,以白色雲石為主調,令人有種放鬆的感覺。 藍莓醬烤豬肋骨伴薯菜豬肋排經香料醃製再烤焗,瀝出多餘的油脂,紅潤油亮,有骨肉分離的效果。再淋上藍莓醬,滋味醇厚濃郁。 大蝦拼美國安格斯牛小排伴薯菜牛小排意想不到的嫩滑,油花均勻,基本上不用蘸醬汁已經好好味。大蝦亦鮮爽彈牙。 松露蟹肉黑松露蘑菇湯鮮甜蟹肉,入口濃郁的野菌及黑松露味,有口感,質地濃稠。 巴馬火腿拼蜜瓜火腿的咸香配上蜜瓜的果香清甜,非常開胃。 黑松露醬薯條鬆化香口的炸薯條,沾上黑松露醬份外惹味。 小食拼盤炸雞炸魚薯條,炸得不夠脆,略縑遜色。
裝潢簡潔的西餐廳,以白色雲石為主調,令人有種放鬆的感覺。

藍莓醬烤豬肋骨伴薯菜

大蝦拼美國安格斯牛小排伴薯菜

松露蟹肉黑松露蘑菇湯
鮮甜蟹肉,入口濃郁的野菌及黑松露味,有口感,質地濃稠。

巴馬火腿拼蜜瓜
火腿的咸香配上蜜瓜的果香清甜,非常開胃。

黑松露醬薯條
鬆化香口的炸薯條,沾上黑松露醬份外惹味。

小食拼盤
炸雞炸魚薯條,炸得不夠脆,略縑遜色。
2021-12-30 180 views
屯門💜 Vcity打卡美食@eaaat.official 行過見到甜品幾吸引,忍唔住入去食個午餐+甜品點左黑松露薯條,薯條炸得吾夠脆,有少少淋,一叉落去就扁左,個醬還可以,松露味吾夠。小編建議醬同薯條分開上,之後薯條已經比醬浸到愈來愈淋。肉眼扒配意粉,一大片超薄肉眼扒,都要好用力叉住同切開,食落成嚿瘦肉甘,意粉偏硬,唯一抵讚係蔬菜,豆,蕃茄配搭都算健康,影相打卡賣相真係靚既。卡邦尼帶子意粉,帶子普通合格,意粉有比較滑。宇治抹茶刨冰,小編最想食既,上面d冰冇令人失望,係好吃既。 碎粉既冰,口腔涼浸浸,岩晒敏感牙齒人士食用,仲有細細粒糯米糍配搭,抵讚。但由紅豆蓉開始,超甜,入面戚風蛋糕變得淋淋地,小編比較中意一粒粒紅豆,甜度可以調整。 宇治抹茶帶少許苦味比較好,可以加些抹茶粉。後話,餐具太頓,用完刀叉已經覺得手痛!📌 eaaat.(V City)☎️ 2870 0055📍 屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖#food #foodie #手機食先 #相機食先 #美食 #好味 #吃貨 #cook #delicious #tasty #oichiii #iger #youtuber
屯門💜 Vcity打卡美食

卡邦尼帶子意粉,帶子普通合格,意粉有比較滑。

後話,餐具太頓,用完刀叉已經覺得手痛!

📌 eaaat.(V City)
☎️ 2870 0055
📍 屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖

#food #foodie #手機食先 #相機食先 #美食 #好味 #吃貨 #cook #delicious #tasty #oichiii #iger #youtuber #health #心心物語
  • 宇治抹茶紅豆刨冰
2021-12-26 119 views
今次同好多人一齊食, 所以一次已經試到幾款唔同既食物。軟殼蟹意大利粉味道偏淡, 不過軟殼蟹炸得幾香, 整體黎講都唔差。卡邦尼意粉真係好好味, cream同奶味都好香,兩隻意粉黎講, 個人係中意而且多啲。牛扒普普通通都還可以。甜品叫左雪糕,啲朱古力波波同埋雪糕好夾。特別鍾意依間野飲, 個人鍾意飲朱古力, 所以非常欣賞佢嘅招牌特濃朱古力。另外環境座位都好舒適, 應該都會經常黎食。 👍
今次同好多人一齊食, 所以一次已經試到幾款唔同既食物。
牛扒普普通通都還可以。
甜品叫左雪糕,啲朱古力波波同埋雪糕好夾。
另外環境座位都好舒適, 應該都會經常黎食。 👍
2021-12-22 154 views
約咗人喺屯門有野做 早到咗成個鐘拎住好多野 唔知坐邊好見到呢間啲甜品唔錯就入咗去坐叫咗個蘋果金寶配雪糕無諗過係咁靚雪糕重奶味蘋果金寶好足料 外脆內甜雖然雪糕會溶 只係食咗廿分鐘就食完但令我呢個鐘好滿足—————好想跟你暢所欲言分享家裡製的糕點回味著往時 根深 眼淺終於可以笑得極甜傾聽充滿愛的詩篇留在電暖爐 側邊團圓 溫馨未變何不這樣掃去生活所有混帳拿手放在我肩上聞聖誕歌的聲響感恩有愛人分享何不這樣吻我的額 飄降著你的善良明年不管風霜你作我的方向——年末感恩 JW
約咗人喺屯門有野做 早到咗成個鐘

明年不管風霜
你作我的方向

——年末感恩 JW
2021-12-13 265 views
V City有間西餐廳,之前Lunch Set是包餐湯,餐包,主菜同飲品。今次再來,就已經冇包餐湯同餐包,要另外加錢,因為屋企人說那磨菇湯好好飲,所以都有到。午餐有9款選擇。叫了汁煮豬軟骨石鍋飯,熱辣辣,好香呀,豬軟骨淋身,有海帶紫菜絲,加埋d汁正,仲有飯焦添。All Day Breakfast,好豐富好吸引的賣相,有pama ham,炒蛋,蕃茄,腸仔,焗豆,菇,沙律菜,半隻牛油果,多士。全部也很fresh,多士很脆,還有d乾果,似蕃茄乾,好好味,pama ham唔咸,蛋夠滑。磨菇湯+多士,粒粒磨菇,好好味,唔會好濃。呢個配撘十分飽肚。龍蝦汁海鮮意大利粉,海鮮有青口,魷魚,蜆,蘆笋,好味。整體感覺很好。

龍蝦汁海鮮意大利粉,海鮮有青口,魷魚,蜆,蘆笋,好味。

整體感覺很好。
2021-12-02
$127 (Lunch)
2021-12-12 132 views
以前喺屯門做嘢,過咗幾年都無返過去,今日經過屯門,發現好多地方都已經唔同咗,特別係一啲嘅餐廳。所以今次試下一間之前未食過嘅餐廳。今次叫咗個all day breakfast ,近排都比較鍾意食全日早餐,貪佢又有菜又有蛋又有蕃茄,啱晒我呢啲減肥人士。講返呢個餐,我好鍾意佢個沙律,酸酸地好開胃,另外佢個蕃茄都剪得好夠,裏便係熟晒的。而佢嗰塊多士都好好味,配埋啲牛油果個口感唔錯。杯凍檸茶就不過不失,正正常常。呢度勝在就係比較坐得舒服啲同埋啲食物都比較精緻。

2021-11-27 266 views
.📍屯門抵食唔貴👍🏻珍寶帶子韌葉蟹肉意大利飯✨$138牛排🥩就正常,大份👍🏻🤤………係一間fusion餐廳混合西式、東南亞😝菜式,感覺可以乎合唔同人口味👅👄,提供多國菜比食客選擇🤤……..兩個人食埋單只係$261🧮人均只係$130,性價比好高……..性價比:👅👅👅👅/5服務:👅👅👅👅👅/5環境:👅👅👅👅👅/5衛生:👅👅👅👅👅/5……..
📍屯門
抵食唔貴👍🏻
珍寶帶子韌葉蟹肉意大利飯✨$138
牛排🥩就正常,大份👍🏻🤤
………
兩個人食埋單只係$261🧮人均只係$130,性價比好高
性價比:👅👅👅👅/5
服務:👅👅👅👅👅/5
環境:👅👅👅👅👅/5
衛生:👅👅👅👅👅/5
……..
$120 (Tea)
2021-11-22 436 views
📍 𝐄𝐚𝐚𝐚𝐭.今日午市竟然唔洗排隊😍,即刻就入去食,店員安排左坐窗口位置,有盆栽植物擺放窗邊,打卡做背景亦都不錯🙈,不過見到小強🪳屍體,可以清潔度不太足夠🤔,店員都會埋枱為我地介紹午餐同埋飲品👍🏻🦀北海道帆立貝三文魚子松葉蟹肉蟹膏茶漬飯 $98賣相真係幾靚😍,好明顯見到一大堆蟹膏同埋蟹肉,旁邊有紫菜同埋葱😂唔知點解會加葱,感覺好似有啲奇怪🤔 不過另一樣嘢要讚嘅係佢啲海鮮都幾鮮甜,一個小蟹鉗唔夠喉🤣成兜飯好鹹🥶🥩黑椒汁紐西蘭肉眼扒配薯條 $108呢個肉眼扒好似去大家樂食嗰啲咁,超級一般🤣薯條淋哂,千祈千祈千祈唔好嗌😂🍣加配三文魚刺身$58普通,但每片都好厚、同好大片,有5片,都算抵食👍🏻☕️凍泡沫咖啡$22感覺叫左個百幾蚊嘅餐,飲品另外收費,有啲不值。😭☕️熱厚奶咖啡$22凍熱都加$22🤦🏻‍♀️透明玻璃杯裝,完全不保温,好快凍哂,貼心嘅係比左咖啡糖,怕肥嘅姊妹們,不用擔心😚🍎肉桂蘋果金寶配雪糕$78正正正正正😍好少見有地方有蘋果金寶做甜品,肉桂味好重,面頭有曲奇碎,最底有海綿蛋糕🍰,多重口感,一級棒😋😋😋,旁邊嘅雪糕造型好盞鬼,牛奶口味🍦溶得好快,建議大家上枱後盡快進食😘評分時間❣️ (最多
📍 𝐄𝐚𝐚𝐚𝐭.

🦀北海道帆立貝三文魚子松葉蟹肉蟹膏茶漬飯 $98

🥩黑椒汁紐西蘭肉眼扒配薯條 $108

🍣加配三文魚刺身$58
普通,但每片都好厚、同好大片,有5片,都算抵食👍🏻

☕️凍泡沫咖啡$22
感覺叫左個百幾蚊嘅餐,飲品另外收費,有啲不值。😭

☕️熱厚奶咖啡$22

🍎肉桂蘋果金寶配雪糕$78

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$425

餐廳資料📋: eaaat. (V City)
🕌地址: 屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖
☎️電話: 28700055
2021-11-22
$210 (Lunch)
2021-11-06 334 views
英國魚柳漢堡配薯條$62魚柳剛剛炸好 外脆內軟漢堡包好似冇水份薯條沒有薯仔味跟餐 latte 完全冇打奶 冇咩味法式牛奶千層蛋糕配雪糕$68特別欣賞雲呢拿雪糕 味道濃郁千層蛋糕就一般 當然比起lady m厚實 沒有沛公甜品的千層蛋糕咁多cream 以這個價錢來說 還可以⭐️藍莓泡芙窩夫$78⭐️這個窩夫真的要讚一讚上碟時還是熱辣辣外面香脆內鬆軟 沾上雪糕一起吃簡直是一流還有blueberry Jam &nuts on top 豐富的口感和味道忌廉泡芙正常👍🏻需加一服務費沒有食過這間餐廳的主菜但就甜品而言 窩夫是很值得嘗試!下次會order tea 😂
英國魚柳漢堡配薯條$62

忌廉泡芙正常👍🏻

需加一服務費

沒有食過這間餐廳的主菜
2021-10-22 428 views
見到呢間有網上訂座!星期日係屯門食飯㫛訂位就要等好耐先有位我哋未夠6點已經入去!6:00前都仲有午餐但我哋都係叫左晚餐!二人餐300幾元!有湯,沙律,小食,兩個主菜同飲品餐湯係磨菇湯!唔錯仲有片蕃茄包!又幾好食!前菜有巴馬火腿哈密瓜份量正常仲有個二人小食拼盤有薯條,炸芝士,炸雞翼同雞球去幾多主菜叫左個軟殼蟹意粉!軟殼蟹好脆!又大件!抵食另一個主菜叫左個燒春雞竟然俾左一隻雞勁多!完全食唔哂d雞肉又幾嫩!唔鞋口另外飲品叫左個士多啤梨奶昔同檸檬茶奶昔好滿下!又幾好飲整體上樣樣都好食!又抵食!加埋一兩個人$444
見到呢間有網上訂座!星期日係屯門食飯㫛訂位就要等好耐先有位

我哋未夠6點已經入去!6:00前都仲有午餐
但我哋都係叫左晚餐!
二人餐300幾元!有湯,沙律,小食,兩個主菜同飲品
餐湯係磨菇湯!唔錯

仲有片蕃茄包!又幾好食!
前菜有巴馬火腿哈密瓜

份量正常
仲有個二人小食拼盤

有薯條,炸芝士,炸雞翼同雞球
去幾多

奶昔好滿下!又幾好飲

整體上樣樣都好食!又抵食!加埋一兩個人$444
2021-10-03
2021-10-20 326 views
此餐廳我跟太太已食過4至5次,甚至是我太太自己一人來吃,她亦取了 VIP card,  味道算是較好,但份量是很細份。 我們通常在下午吃了下午茶,晚飯時不覺太餓才來此餐廳吃飯。  但最近一次才發現晚餐的 set 中如要一杯普通的涷檸茶是須加 $8元,除了熱飲不用加錢。   餐廳的管理文化亦較差,在客人不多的時候仍安排我們2人坐一張2人枱,看似非常合理,但這些枱的枱面較細,根本不足以擺放整個套餐。服務員有較冒失,收了$8 的涷檸茶忘記給你糖水,或許是讓你健康點,所以自行走甜!!!!  餐牌的內容是十年如一日,雖然不是味道差,但未吃看到已知味道!!!  在晚間吃飯的繁忙時間,仍有較多的空位,生意是在Vcity 內食店中最差的一間店。  因此我太太跟我亦有同感,日後都不再光顧 !!!  任你食物的水準有幾好,可保持,但餐牌永恆不變,價錢跟分量不成比例 ,店員服務水平不高 !!!  我不知可營運多久 !!!

2021-10-17
2021-10-05 386 views
放假全日係屋企追“魷魚游戲” 全日冇食過野約左朋午6pm 我又早左到 趕得切叫lunch set 好好彩 原本想食魚生飯 但售罄lu 同朋友一人叫左一個全日早餐 為左滿足我想食魚生ge慾望 我地加錢叫左個三文魚菇湯好濃 包好好味 有d蕃茄乾係入面 飲完都飽飽地三文魚正正常常 冇咩特別全日早餐都好味 份量好夠 塊包同岩岩個湯一樣 牛油果生熟程度岩岩好 係雞差少少橙汁 正正常常 呢間野仲左好多甜品 但太飽冇叫到 下次再試埋單360蚊 人均只係180蚊 抵呀
放假全日係屋企追“魷魚游戲” 全日冇食過野

菇湯好濃 包好好味 有d蕃茄乾係入面 飲完都飽飽地

三文魚正正常常 冇咩特別

橙汁 正正常常

呢間野仲左好多甜品 但太飽冇叫到 下次再試

埋單360蚊 人均只係180蚊 抵呀
2021-09-23 298 views
近幾年都好少食魚生.. 因為怕唔新鮮食完會肚痛😂假期同屋企人行街經過呢間餐廳, 佢係多國菜都有d所以就叫左份三文魚刺身丼試下~ $108佢一黎到個賣相已經好吸引而因為係假日套餐~ 所以會有餐湯, 蒜蓉包同埋餐飲d三文魚都好新鮮肥美😍壽司飯係軟硬剛好~ 唔經唔覺就食哂成碗~大型商場來說, 食物價錢合理📌eaaat.📍屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖
近幾年都好少食魚生.. 因為怕唔新鮮食完會肚痛😂
假期同屋企人行街經過呢間餐廳, 佢係多國菜都有d
所以就叫左份三文魚刺身丼試下~ $108
佢一黎到個賣相已經好吸引
而因為係假日套餐~ 所以會有餐湯, 蒜蓉包同埋餐飲
d三文魚都好新鮮肥美😍
壽司飯係軟硬剛好~ 唔經唔覺就食哂成碗~

大型商場來說, 食物價錢合理

📌eaaat.
📍屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖