2023-02-05
同朋友👱🏻♀️一齊喺中環,大家諗住簡單食啲嘢,朋友👱🏻♀️提議話不如食台灣麵,我贊成,咁朋友👱🏻♀️就帶咗我嚟啦呢間台灣麵店開餐🤩$99「紅燒三寶牛肉麵(牛腱、牛丸、牛肋條)」:牛腱一片片有少少煙靭,牛丸有啲彈牙,牛肋條煮得軟熟仲有好多條,全部都幾好牛味😋;牛肉麵吸收咗啲牛肉濃湯亦都好食😋$89「花雕麻油雞湯麵」:花雕酒用一個小兜裝住,自己鍾意落幾多就落幾多👍;雞肉應該係雞髀肉,成雞卷形狀,好容易食🤩;其他配料仲有 花菇、紅棗、龍眼乾 等,咁多配料所以湯底幾滋味🤩$28「肉燥燙青菜」:係油麥菜,簡簡單單😆$48「滷雞翼(4件)」:燒雞翼,我鍾意食😋,滷水雞翼,我都鍾意食🤩,呢度滷水雞翼滷得幾入味😋$12「滷水蛋」$24「仙草奶茶(熱)」:仙草滑脫脫,奶茶都係滑脫脫,叫咗無糖,感覺健康啲😆
$28「肉燥燙青菜」:係油麥菜,簡簡單單😆
$12「滷水蛋」