2020-07-21
今晚收得夜, 上完最尾一堂都成9點半, 約左個兄弟食飯, 就係正依間小菜隔離等佢, 有個呀姐走出泥話佢地新開張, 有晚飯有宵夜新開張仲有小食送, 既然係咁就一於試下佢。餐廳新開張光猛又乾淨, 樓上仲有包廂, 坐低左即刻開左茶比我地, 茶係酒樓茶葉, 唔係茶餐廳洗杯個D茶, 感覺良好呀~ 香辣豬耳仔 一黎先送碟小食, 雖然係送既但係都冇偷工減料, 加左蔥蒜辣椒芫茜, 又香又辣, 開胃又過癮。睇佢MENU有幾樣鎮店之寶, 叫左兩樣望落幾吸引既試下。金牌炸豬手皇名乎其實! 豬手皇份量超大, 拆左肉後連埋條骨無花無假咁上碟, 新鮮炸起, 真係炸到皮脆肉嫩, 豬手既脆皮同肉之間膠質非常豐富, 口感一流! 而且超級咸香, 食依個真係要即刻叫番枝啤酒OR汽水, 惹味到不得了!!! 一路食一路吹水既一流之選, 食到最後如果唔想浪費仲可以拎埋條骨番屋企煲粥食, 因為條骨都痴住D肉同膠質, 一樣咁咸香!冰鎮鮮果黑豚咕嚕肉估唔到食得又睇得, 賣相精緻, 鮮果同埋橙紅既咕嚕肉本身已經吸睛, 大廚仲加左乾冰, 賣相更靚之餘成個冷鎮感覺出哂黎, 更加吸引想快D將佢擺落口! 因為冰鎮關係, 咕嚕肉外層口感比平
香辣豬耳仔
睇佢MENU有幾樣鎮店之寶, 叫左兩樣望落幾吸引既試下。
金牌炸豬手皇
冰鎮鮮果黑豚咕嚕肉
估唔到食得又睇得, 賣相精緻, 鮮果同埋橙紅既咕嚕肉本身已經吸睛, 大廚仲加左乾冰, 賣相更靚之餘成個冷鎮感覺出哂黎, 更加吸引想快D將佢擺落口! 因為冰鎮關係, 咕嚕肉外層口感比平時食既更脆口, 內裡既黑豚肉質爽口又彈牙, 豚肉味道亦香而不酥, 薄薄既甜酸醬唔會蓋過豚肉既味道, 加上旁邊既水果唔係得個樣, 食落新鮮又甜, 大廚真係有D料到, 成道菜 配合得好好, 依個招牌菜絕對上得大枱!
乾炒牛河
好少可會食到口感咁唔油膩既乾炒牛河, 就算食到底都唔會好多油浪住係度。另外係出面食親乾炒牛河都得河冇乜牛, 我就好中意佢比既牛肉合乎番個比例, 而且啖啖獲氣味道, 勁香口!
最尾埋單仲送左張COUPON, 都係新開張優惠, 就係下次黎食憑券又會送一款香口佐酒菜, 有蠔餅, 黃金蝦, 金沙鮮魷等等, 我見最平個款都$68, 而且今晚叫幾樣野全部都好正, 睇得出又食得出大廚有心做食物, 一定會回頭幫襯