星期六到觀塘閒逛,見到有間新餐廳係主打食蛋,所以決定一試。當日下午1:30到餐廳,可能新開,得1枱客。望一望餐牌,有蛋包飯,餐肉蛋飯,其實仲有乾炒牛河同星洲炒米。今日仲有是日推介,芙蓉蛋飯。所有午餐都包一杯熱飲(凍飲加3蚊)。最後叫咗日式蛋包飯同芙蓉蛋飯。呢個蛋包飯唔似一般既日式款,飯係用煙肉同雞粒做炒飯,個蛋就放係面,蛋有牛油味,算滑。另外跟餐有個蒸蛋,不過就一般同唔夠熱。芙蓉蛋飯一上枱都有茶餐廳感覺,食落個蛋唔算好乾,都香囗,算係不錯。餐廳環境簡潔,木系原素為主。杯碟都印有蛋既圖案。另侍應服務良好,中途仲同我地講如果蛋包炒飯唔夠,可以加飯。整體餐廳食物不錯,算係清新版既茶餐廳,可以一試。
星期六到觀塘閒逛,見到有間新餐廳係主打食蛋,所以決定一試。

最後叫咗日式蛋包飯同芙蓉蛋飯。

整體餐廳食物不錯,算係清新版既茶餐廳,可以一試。
日式蛋包飯
芙蓉蛋飯
跟餐飲品
2019-06-08
$58 (Lunch)
芙蓉蛋飯
跟餐飲品