2023-09-11 35 views
EL GORDO Tacos & Grill Factory 🌟整體: 墨西哥料理 店員幾熱情 好啱放工飲杯嘢送個Taco食🏠環境: 半open area 燈光偏暗 所以幾好Feel 有高身Bar 枱 方便吹水食嘢🧑🏻‍🍳服務: ✅☆║.............║☆‼️ Asada Taco $ 38✅ 烤肉Taco 碎肉啱夾係Taco 中間食 而用手食最方便 ✅ Taco 皮唔係好粉 少少實咁‼️ Adohada Taco $38✅ 豬肉做夾心 肉汁融入個Taco 都唔錯‼️ Camarone Taco $40✅ 今次係蝦做主角 係凍食處理 有少少似果D大蝦沙律咁 係肉類為主嘅地方 算係一個幾fresh 嘅存在‼️ Egordo Punch $78✅ 就算係夜晚 夏天都仲係好熱 飲返杯開胃 酸酸甜甜嘅soda 汽水‼️ half beef nachos $68✅ 除咗牛肉 仲有芝士加埋落去脆片到 值得一試📍灣仔駱克道37-39號得利樓地舖⏰ 星期一至日 12:00-23:00☎️ 電話號碼 36146140📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2📩喜歡我的文章,可以關注我及讚

🧑🏻‍🍳服務: ✅

📍灣仔駱克道37-39號得利樓地舖

⏰ 星期一至日 12:00-23:00

☎️ 電話號碼 36146140

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2023-09-11 22 views
氣氛整佳的墨西哥餐廳墨西哥美食以其充滿活力的風味、豐富多彩的呈現和豐富的文化遺產而聞名店內細心的佈置當日去人山人海 好多趁放工黎happy hour雞翼 薯條薯蓉 小食配搭crispy noodles 好特別脆卜卜有d米味 配搭開胃醬汁好啱 配雞尾酒食😌侍應好熱情 推介好飲的雞尾酒標題Tacos 多汁的豬肉玉米餅,用混合香料醃製,在垂直吐口上煮熟嫩嫩多汁的肉與菠蘿、洋蔥和新鮮香菜混合而成。 每一口都會把你帶到墨西哥熙熙攘攘的街道上,鮮豔的色彩和香氣在你的感官中徘徊
氣氛整佳的墨西哥餐廳

有d米味 配搭開胃醬汁
好啱 配雞尾酒食😌

侍應好熱情 推介好飲的雞尾酒標題

2K
🇲🇽小墨西哥在灣仔🇲🇽灣仔駱克道一帶有好多酒吧 如果要蒲吧又想食高水準小食 我多數去呢間eatery-🌮Camarone taco $40🌮Pescado taco $40國民小食tacos 點都要叫 先算不枉此行 何況今晚buy 1 get 1 free😜 一款蝦仁一款魚柳 加洋蔥粒🧅鮮菠蘿茸🍍胡蘿蔔絲🥕 味道清新 配自家製白汁/千島醬 三扒兩撥咁 好快就食完😋-🍢Beef skewer $148五成熟烤牛肉串 肉汁豐富 肉地軟嫩而又充滿炭香 淨食已經好好味 下次再嚟 要叫番個牛嘅main dish 滿足一下😁 食得再過癮啲 不妨體驗一下 三種辣度嘅青辣椒汁🫑-🥙Chicken quesadilla $108半月形小餡餅 似切件小薄餅 底面都烤得薄脆 溶芝士🧀️夾住雞肉碎同香料 食得方便又滋味-📍El Gordo Tacos & Grill Factory 灣仔駱克道37-39號地下
🇲🇽小墨西哥在灣仔🇲🇽
半月形小餡餅
似切件小薄餅 底面都烤得薄脆 溶芝士🧀️夾住雞肉碎同香料
食得方便又滋味
灣仔駱克道37-39號地下
今天我來跟大家分享一個位於灣仔的小餐廳——EL GORDO Tacos & Grill Factory🌮這個地方可能不是最豪華的餐廳,但他們的墨西哥風味料理絕對值得一試,我來試了一些他們的招牌菜式🤤首先,他們的Asada Taco和Lenqua Taco絕對是必點的🌮這兩種軟緊湊的玉米餅包裹著多汁的牛肉或鳥肉,再加上新鮮的蔬菜和特製嘅醬汁,真的是一個簡單但美味的組合。每個只要$38,絕對物超所值。如果你喜歡海鮮,那麼Camarone Taco是一個絕佳的選擇,價格也只有$40。蝦肉鮮美,搭配特製醬汁,吃起來真是一絕。如果你對肉類更感興趣,不要錯過Carnitas Taco,同樣是$38。豬肉經過慢烤,口感鮮嫩,肉汁豐富,再搭配上酸甜的醬汁,令人難以抗拒。此外,他們的Tuna Salad和Lamb Shank也不容忽視。Tuna Salad價格較高,$168,但新鮮的生魚片搭配蔬菜和特製醬汁🍣真的是一道健康美味的選擇。Lamb Shank則是$178,肉質軟嫩,燉煮得剛剛好,搭配香料和配菜,是一道非常滿足的料理。最緊要嘅係,我哋去個日咁啱係Tuesday,佢哋做緊Tacos買一送一優惠😈

最後,如果你想試試他們的特別飲料🍹Puerto Azul是一款價格合理的選擇,只需$88。這個飲料帶有柑橘和烏龍茶的風味,清涼又爽口,完美搭配這裡的辣味料理。

總之,EL GORDO Tacos & Grill Factory提供多種風味獨特的食物,價格合理,適合和朋友一起來品味。他們的服務也很友好,絕對是一個不容錯過的小吃店。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • Tuna  Salad
2023-08-30 31 views
🍴餐廳:EL GORDO Tacos & Grill Factory📍地址:灣仔駱克道37-39號得利樓地舖今日帶嫲嫲去食墨西哥菜,餐廳客人同店員主要係外國人,裝修同碗碟都配搭得好靚,洗手間都精心設計過,好似去左歐洲咁,18:30左右開始多客人,燈光轉暗,音樂開始變強勁節拍,好有氣氛。ADOBADATacos 呢度有5款選擇,配3款醬汁好吸引,我哋揀左ADOBADA,薄薄烤餅夾住豬肉、菠蘿,再加埋洋蔥,香草,檸檬汁,醬汁好辣,點少少已經好醒胃。CHICKEN WINGS ADOBO 超惹味雞翼,一份8隻好多醬汁及配菜,酸辣口味,嫲嫲食左6隻!TUNA TATAKI 我最鍾意食呢個,金槍魚他他,個底重墊左牛油果,清清地好夾。BURRITO 估唔到份量咁大,軟烤餅包住紅豆、飯、雞肉同好多醬汁,一份兩大件,啖啖滿足,隨餐重有好多粟米片,配酸忌廉同牛油果醬,後悔無叫杯冰凍啤酒PINEAPPLE JUICES $36CRANBERRY JUICES $36
📍地址:灣仔駱克道37-39號得利樓地舖

ADOBADA

CHICKEN WINGS ADOBO

TUNA TATAKI
我最鍾意食呢個,金槍魚他他,個底重墊左牛油果,清清地好夾。

BURRITO

PINEAPPLE JUICES $36
CRANBERRY JUICES $36

2023-08-28 200 views
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️墨西哥菜試過好幾間,呢間灣仔嘅El Gordo Tacos & Grill可以話係暫時最有驚喜,食得最開心嘅一次,店入面嘅氣氛同食物都會令你深深感到墨西哥嘅活潑熱情。Taco墨西哥嘅經典菜式,總共有10款Tacos可以選擇,店員好nice咁推介咗其中幾款,最後就揀咗呢兩款試試。🌮Birria $38佢哋嘅Tacos餅皮雖薄但咬落煙韌有口感,仲有少少脆口。呢款餡料係牛小排肉,食落去肉汁非常豐富,牛肉嘅香味亦好突出,第一道菜已經令人好有驚喜。🌮Camarones $40另一款就揀咗海鮮做主角,惹味嘅蝦肉鋪上香甜嘅菠蘿沙律,食落係好清新而且口感豐富,而且佢蝦肉落得都算幾多,咬落啖啖肉真係好滿足。🍽US baby back ribs $288呢道菜賣相嚟講佢係望落去一舊外層燒到好深色一片嘅豬肋骨,但當你切落去果刻就知佢唔係咁簡單…因為刀身只需要輕輕壓落去肉度,就即刻骨肉分離不得之了,食落亦果然係十分之鬆軟,外層鋪面特制BBQ醬,甜得嚟又好惹味,每食一啖都覺得係種享受,個人會俾足佢滿星必食推介🤤。🍹Pineapple Juice $36🍹El Gordo’s Lem
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Taco

🌮Birria $38

🌮Camarones $40

🍽US baby back ribs $288

🍹Pineapple Juice $36
🍹El Gordo’s Lemonade $30
菠蘿汁就正正常常,味道香甜無失手。
另一杯係店鋪招牌檸檬汁,第一啖飲落係酸到差啲咪埋眼,隨之而嚟係檸檬嘅甜味,飲慣咗佢嘅酸度之後就越飲越開胃,鍾意酸甜嘅你不定要試

我好少食墨西哥菜,但呢間餐廳嘅環境吸引咗我。餐廳每個角落嘅佈置,包括廁所都好有墨西哥風情。而且餐廳係半開放式嘅設計,想chill啲嘅人可以坐近門口嘅位。最印象深刻嘅係店員好客友善,唔單止會主動推薦特色菜式,仲根據我嘅口味特調咗杯飲料比我。Lamb Shank 燉羊腿肉($178)聽店員講羊腿肉煮咗至少一日,所以肉質煮得恰到好處,羊肉輕鬆與骨頭分離,好嫩好冧,仲帶少少骨膠原。醬汁方面都幾濃郁,帶微辣,另外餐廳仲提供咗taco,洋蔥粒加墨西哥辣椒醬配羊肉一齊食,口感好豐富。辣椒醬仲有分兩個辣度,自認好食得辣嘅一定要嚟挑戰啦。Camarone Taco($40)Pescado Taco ($40)叫咗兩款唔同主菜嘅Taco ,分別係蝦肉同烤魚。蝦肉爽彈,魚肉切成粒狀,烤得幾香,再加上墨西哥香料同莎莎醬, 配上軟身嘅玉米薄餅,熱辣辣咁食,簡單又好味。Quesadilla Chix($68):入面有雞肉、融化嘅芝士同埋香料。外皮微脆,內餡濕潤多汁,雞肉調味都不錯。不過份量都幾多,食咗幾件已經好飽。Churros($78):Churros係即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣,外脆內軟,撒滿肉桂糖,仲有豐富

Lamb Shank 燉羊腿肉($178)

Camarone Taco($40)
Pescado Taco ($40)

Quesadilla Chix($68):

Churros($78):

Churros係即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣,外脆內軟,撒滿肉桂糖,仲有豐富嘅朱古力醬,整得幾正宗。

El Gordos Lemonade($38)
Passionfruit + lime + Sprite ($38)

問店員有冇咩飲品會無咁甜,然後就整咗個熱情果特飲比我,好貼心,味道都不錯啊!
Camarone Taco
Quesadilla Chix
El  Gordos  Lemonade
  • Taco
2023-08-23 36 views
首先是蔬菜沙拉,這道沙拉色彩繽紛,擺盤精美。裡面新鮮的蔬菜散發出誘人的香氣,讓我垂涎欲滴。蔬菜的口感爽脆,每一口都帶來清新的味道。搭配上酸甜的沙拉醬,更增添了層次感。這道蔬菜沙拉不僅美味,還非常健康,絕對是一道必點的開胃菜。接著是薯條,這是我最喜歡的小吃之一。EL GORDO的薯條炸得金黃酥脆,外酥內軟。每一根薯條都保持著熱度,入口時散發出誘人的香氣。它們的味道鹹香,脆口的口感讓我欲罷不能。搭配上他們特製的醬料,更加美味。無論是作為主菜還是小食,這道薯條絕對讓人回味無窮。最後是Tuna魚串燒,這道菜以新鮮的Tuna魚為主角。串燒烤得剛剛好,外皮微焦,內部鮮嫩多汁。每一口都能品嚐到鮮美的魚肉,口感非常棒。Tuna魚的鮮味與烤製的香氣完美結合,讓人回味無窮。搭配上一些蔬菜,更增添了口感的層次。

2023-08-21 18 views
行完美食展終於去返一個寧靜啲嘅環境樣樣都想食 好不容易簡到食咩聞到人哋嘅鐵板肉勁香 Nachos又好有睇頭可惜因為試食食到太飽 今次點嘅食物相對冇咁膩Tacos 好多口味選擇🌮 平時比較鍾意食crispy點知TORTILLA 又唔錯喎~店主上Tacos時跟咗一碗肉汁比我食到絲絲嘅牛肉好香濃店主介紹地道嘅食法係飲一啖汁 食一啖Tacos❣️BIRRIABEEF SHORT RIBS I CONSUME❣️CAMARONESSHRIMP I PINEAPPLE SALSA❣️PESCADOFISH I MEXICAN SALSA❣️CHICKEN ADOBOCHICKEN I ADOBO MARINADE牛肉同雞肉係手撕肉嚟~煮到好腍~相對較濃味魚同蝦感覺比較清新~配埋洋蔥同parsley 好襯ALAMBRE 點咗牛肉~一份兩串~燒完出嚟唔會乾~牛肉味濃郁而且保留住肉汁配埋啲菠蘿肉、墨西哥尖椒好有風味底下仲有啲好開胃嘅椰菜絲沙律GRILLED VEGGIES青椒,翠玉瓜、茄子、黃椒燒完之後都keep人住個甜味鍾意食蔬菜嘅我表示滿意呢度個環境好好 望住條冇咩人行嘅大街食感覺好relax

行完美食展終於去返一個寧靜啲嘅環境

樣樣都想食 好不容易簡到食咩
聞到人哋嘅鐵板肉勁香 Nachos又好有睇頭
可惜因為試食食到太飽 今次點嘅食物相對冇咁膩

Tacos 好多口味選擇🌮
平時比較鍾意食crispy
點知TORTILLA 又唔錯喎~

店主上Tacos時跟咗一碗肉汁比我

CHICKEN I ADOBO MARINADE

牛肉同雞肉係手撕肉嚟~煮到好腍~相對較濃味
魚同蝦感覺比較清新~配埋洋蔥同parsley 好襯

ALAMBRE
點咗牛肉~一份兩串~
燒完出嚟唔會乾~牛肉味濃郁而且保留住肉汁
配埋啲菠蘿肉、墨西哥尖椒好有風味
底下仲有啲好開胃嘅椰菜絲沙律

GRILLED VEGGIES
青椒,翠玉瓜、茄子、黃椒燒完之後都keep人住個甜味
鍾意食蔬菜嘅我表示滿意

呢度個環境好好 望住條冇咩人行嘅大街食
感覺好relax
2023-08-19 1074 views
南美洲嘅菜喺以墨西哥菜食得比較多,老實講,南美其他國家嘅菜有咩特色,真喺唔太多認識,講嚟講去都喺墨西哥。今晚就同個好耐無見面嘅食友專登出嚟聚一聚,撞啱佢話好想試墨西哥嘢,就嚟到灣仔「EL GORDO Tacos & Grill Factory」喇。 駱克道一帶以酒吧居多,咁當然市場需求,都有唔少好食餐廳。雖然「EL GORDO 」賣墨西哥菜,但裝修方面就唔會話有太多墨西哥嘅特色,反而跟附近嘅酒吧模樣差唔多,但勝在樓底高空間感強,尤其喺天花既吊燈比較最有特色,而且柔和嘅燈光令整個場頗有氣氛。 反而擺喺枱上嘅杯碟好有南美風情,而且,睇落喺手工製,唔似喺大量機製嘅出品,加上各有不同紛紛色彩,確喺幾精緻。 侍應話佢哋嘅餐牌啱啱重新整理過,以大類分包括有Tacos、Grill Starter、Mains、Salads、Sides、Desserts。另一張喺飲品餐牌,當中有好多酒品,不過我就無影,只喺影咗啲非酒精類嘅飲品。 Ginger Ale $30今日食嘅嘢都會喺濃味嘢,所以,就揀杯Ginger Ale嚟清爽吓,估唔到仲加咗一大嚿檸檬,入口就更加冰涼清爽,襯晒今晚啲嘢食。 Sweet Pota
,而且柔和嘅燈光令整個場頗有氣氛。
Ginger Ale $30

Ginger Ale
Sweet Potato Fries $68

點咗一款配菜,就喺炸番薯條,亦喺今晚首先登場嘅食物,都好大碟吓,咪以為啲色澤咁深喺炸燶咗,其實因為蕃薯糖份高容易炸得上色。入口非常之香脆,唔油膩,咬落又粉又甜。
Sweet Potato Fries
Nachos(Chicken)  $138

墨西哥粟米脆片絕對喺經典嘅墨西哥頭盤,目測所見差唔多枱枱客都會叫,因為用嚟佐酒非常合適。大大碟粟米脆片,朋友話估唔到咁大份,的確啲脆片堆到成座小山丘咁,混和了烤雞肉粒、芝士、洋蔥粒、蕃茜碎,淋上茄汁,仲伴有牛油果醬同酸忌廉,睇見都興奮啦!脆片烘得脆口,夾埋其他材料,一啖放入口,口感豐富,食味紛陳,不愧經典。
Burrito (Beef) $148

另一個墨西哥經典美食就喺墨西哥捲餅,真喺估唔到又喺咁大份,仲有好多粟米脆片墊底,同樣佐以牛油果醬及酸忌廉。因為夾夾埋埋有太多粟米脆片,店長好好人,見我哋食唔晒,主動幫我哋打包唔好嘥。講返個墨西哥卷,真材實料,拎起感覺非常墜手,再望望個橫切面,勁足料,裡面塞滿餡,一啲虛位都無,烤得熱焫熨手,外皮煙韌有咬口;內裡捲有芝士、焗豆、烤牛肉……等等,鹹香惹味,味道多層次,真喺味道跟口感都咁一流。
Churros $68

雖然呢度主打賣墨西哥菜,但亦提供「西班牙玉桂油條 」,油條色澤偏深,灑滿糖霜,襯少少士多啤梨,入口就非常香脆,裡面就好軟綿,並且一啲油膩感都無,滲出微微玉桂香,沾上朱古力漿,份外美味,又喺另一經典。
Churros
今晚餐飯實在物有所值,一來環境舒服有氣氛,二來食物味道水準高,再者招呼熨貼,實在值得推介
2023-08-17 20 views
想去旅行又行唔開,不妨嚟灣仔呢間EL GORDO Tacos & Grill Factory,沉浸一下呢度嘅墨西哥風情!特大落地玻璃門;高樓底襯上特色吊燈。玻璃廚房俾你睇住廚司邊煮邊食,感覺特別美味。再配以火焰LED裝飾份外吸睛!食墨西哥菜點少得Tacos! 呢度有10款Tacos任你揀!今晚試咗其中三款:Birria (beef short ribs)、Camarones (shrimp)同埋Panceta De Cerdo (pork belly)。 三款都各有特色。食肉獸之選Rabo De Res Chisporroteante (sizzling beef and oxtail), 牛肉入味夠林,仲可以配埋特製辣汁。甜品Churros慢工出細貨,傾完計再食甜品,享受慢活人生。

2023-08-16 24 views
印象中我沒吃過墨西哥菜,這應是第一次啊。先點了三款墨西哥菜經典菜式 – 墨西哥夾餅 (Tacos)。Tacos由如手掌般大的墨西哥薄餅 (Tortilla),加上餡料和醬料而成。我們選了牛、豬和魚。Birria (Tortilla, Beef Short Ribs, Consume) $38牛仔骨肉香口,容易咬開。Pescado (Tortilla, Fish. Mexican Salsa) $40魚炸成一粒粒,肉質依然保持水份及厚實口感,配上墨西哥莎莎醬,帶蕃茄及辣味,醒胃之選。Panceta De Cerdo (Tortilla, Pork Belly, Mayo) $38豬腩炸成粒狀,香脆可口而不肥膩,蛋黃醬增添風味。主菜Burrito with Chicken (Rolled Soft Toritilla, Red Bean, Rice) $128軟身墨西哥薄餅卷,內有米飯、紅豆及雞肉。共兩大塊,一人一塊,足夠果腹。加了辣味香料,惹味又開胃,不經不覺就吃完了。我們想吃點蔬菜,叫了Tuna Salad (Japanese Tuna, Mixed Greens, Lime Dres
Tacos
牛仔骨肉香口,容易咬開。
Birria
Pescado
豬腩炸成粒狀,香脆可口而不肥膩,蛋黃醬增添風味。
Panceta De Cerdo
主菜
Burrito with Chicken
我們想吃點蔬菜,叫了
Tuna Salad (Japanese Tuna, Mixed Greens, Lime Dressing) $168
有一片片灸燒了外圍的吞拿魚,還有不同種類的蔬果如生菜、蕃茄和牛油果等,加上青檸汁,味道清新宜人,並可解辣。
Tuna Salad
最後,每人一杯橙汁,鮮甜解渴,加上輕鬆的環境及氣氛,為這一餐劃上完美句號。
Orange Juice
Panceta De Cerdo
Burrito with Chicken
Tuna Salad
Orange Juice
最近去了位於灣仔的墨西哥菜餐廳,餐廳以鮮艷的黃色和紅色作主調,牆上掛滿不同的骷髏頭壁畫和裝修,滿滿異國風情vibe☠️🪇✨.Tacos $30-35 餐廳有五款tacos可供選擇,我們選了蝦(camarones)和豬肉(carnitas)的餡料!想說小小一舊的taco其實超足料呢!我的蝦是滿瀉出taco皮的程度🤣 兩款tacos都香口惹味,而他們皮是軟身那種,我喜歡!.Chicken Salad $128除了tacos,連沙律也是超足料!沙律有超多雞肉,最少超過十件!雞肉外皮焦香,加上生菜、小蕃茄和牛油果,豐富又健康🥗.Grilled Octopus $138長條八爪魚和三色椒、洋蔥一起烤香,三者互相帶出當中的鮮甜,八爪魚爽口彈牙,非常出色!🐙.Churros $78告訴餐廳今晚是慶祝友人生日,他們會幫忙在甜品碟上寫上祝福字句,寫得還挺美的😚 巨形的churros非常酥脆,每口都朱古力味濃郁,好吃!🍫.Margarita $98這麼開心當然要小酌一杯🤪 員工推介餐廳的Margarita,他們有五款口味,我選了Lime🍸 他的味道非常平衡,杯邊的啡鹽令味蕾感覺更有層次,是挺不錯的~

.Tacos $30-35

.Chicken Salad $128

.Grilled Octopus $138

.Churros $78

.Margarita $98
Type of Meal
Dinner
好耐都無食墨西哥菜,早排經過灣仔見到依間Taco已經bookmark要去試試😂星期六 6點幾見經過見仲有位就即刻入去食Taco依度嘅taco一共有5款,我地分別叫咗Birria(beef)、Adobada (Pork)、Carnitas(Pork)、Camarones(Shrimp) 4款~店員俾咗3款辣汁我哋加落taco度食,酸酸辣辣咁好開胃👍🏻taco皮係比較軟身嘅tortillas ,Birria嘅牛肉好香,肉質軟腍~兩款豬嘅taco比較推介Adobada,有salsa +菠蘿令整體味道同口感更豐富~Camarones蝦肉彈牙,調味好好👍🏻推介!!US BABY BACK RIBS $278依個真係估唔到咁好食,一上枱見到個醬咁深色有啲驚太鹹太重味,點知食落個BBQ醬鹹、甜、酸都幾balance👍🏻個baby back ribs好厚肉,燒到啱啱好離骨,肉質有彈性得嚟好多汁,一d都唔柴~邊邊位有少少肥,燒到d脂肪有少少脆口,食落好香好好味🤤Ginger ale $30正常發揮,唔會太甜,想飲有氣飲品又唔想飲可樂都幾適合揀佢ÉI Gordos Lemonade $30係餐廳嘅sign

Taco

US BABY BACK RIBS $278

Ginger ale $30
正常發揮,唔會太甜,想飲有氣飲品又唔想飲可樂都幾適合揀佢

ÉI Gordos Lemonade $30
係餐廳嘅signature 飲品,如果鐘意檸檬汁嘅一定要叫,杯野飲真係好夠酸好開胃!!
  • US  Baby  Back  Ribs
朋友介紹灣仔有間氣氛超好嘅墨西哥餐廳,所以今晚就嚟呢度食飯啦!👩‍🌾🧑‍🌾入到嚟餐廳都播住輕快嘅音樂,真係好有feel🎶🎶呢度出名食Tacos,我哋都叫咗三款嚟食吓,包括左Birria, chicken adobo同埋Camarones! Birria 係牛小排,肉質鮮嫩,肉味香濃!🥩Chicken adobo調味相當正配合埋嫩滑嘅嘅雞肉,超惹味!我自己就最鍾意Camarones🍤🍍係蝦同埋菠蘿Salsa嘅配搭,酸酸甜甜,超級開胃🤤Mains 我哋就揀咗Beef Fajitas, 有香煎過嘅洋蔥同埋蔬菜做底,用鐵板上保持熱度🧅🧅牛肉加上醬汁🥕🌶️配菜同薄餅,調味相當正,香辣得黎又食到牛嘅鮮味,鮮嫩多汁!Sides 就揀咗個炸番薯條🍠🍠炸得好香脆,亦都食到番薯嘅甜味!Lemonade 酸酸甜甜🤤夠晒清爽,天氣咁熱飲真係一流🧊🧊

係蝦同埋菠蘿Salsa嘅配搭,酸酸甜甜,超級開胃🤤

配菜同薄餅,調味相當正,香辣得黎又食到牛嘅鮮味,鮮嫩多汁!
$300 (Dinner)
  • Taco