2023-08-14
一間位於灣仔的墨西哥餐廳,餐廳老闆(我相信係)非常熱情,同我地打開話題,而且仲非常幽默🤣最近仲更新咗新菜單,菜式選擇更多,除咗傳統墨西哥菜式,更有西式main course選擇!味道亦非常驚喜,絕對值得前來一試!此外,餐廳裝修亦極具格調,充滿墨西哥情懷,琥珀燈光嘅氛圍下享用美酒與佳餚,度過一個微醺美好嘅夜晚。----------------------🔴 Quesadilla Beef HKD108經典嘅墨西哥芝士餡餅Quesadilla,最重要一定係芝士!煎香嘅tortillas包住融化嘅芝士,同烤香嘅牛肉粒二合為一,一口一個大滿足!而且牛肉肉味濃郁,帶點焦香,配搭芝士絕對係絕配!而且仲有莎莎醬及酸忌廉比你點,但我覺得就咁食已經好吸引!🟠US Baby Back Ribs HKD288絕對係驚喜之作,要整到好食嘅烤豬肋骨有一定嘅難度,而呢個Baby Back Ribs真係出色!肉質非常軟嫩,一刀切落去,骨肉分明,一啲都唔老!欣賞!肉量亦非常多,足夠三個人開心share!烤醬惹味,同豬肋肉非常夾!正!不得不提佢嘅薯角,食得出由原個薯仔切出黎炸香,薯仔味濃,唔洗點任何醬就咁食已經好吸
----------------------
🔴 Quesadilla Beef HKD108
🟠US Baby Back Ribs HKD288
絕對係驚喜之作,要整到好食嘅烤豬肋骨有一定嘅難度,而呢個Baby Back Ribs真係出色!肉質非常軟嫩,一刀切落去,骨肉分明,一啲都唔老!欣賞!肉量亦非常多,足夠三個人開心share!烤醬惹味,同豬肋肉非常夾!正!不得不提佢嘅薯角,食得出由原個薯仔切出黎炸香,薯仔味濃,唔洗點任何醬就咁食已經好吸引!大推!
🟡 Pwerto Azul HKD88
呢杯藍色Moctail水果味香,飲落有啲似雜果賓治!
🟢 EL GORDO’s Lemonade HKD30
呢杯餐廳特調Lemonade甜中帶點咸,解膩之選!
----------------------
評價:
🍽️ 食物質素高
🌃 Chill具格調
😍 推薦Baby Back Ribs
🍷 情侶談情之選
🍻 朋友聚會
推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)