迪士尼重開後,最顯著上升🔝嘅除咗遊人人數之外,就係佢嘅餐飲收費。行過見到快餐都要$150以上起標,仲要排長龍。真係要善待自己。以往一向都會去大冒險家食飯,貪佢夠隔涉,易搵位!所以而家佢推半自助餐都係$258一位, 會員咭或上官網預訂可享九邦!仲係流水式咁運作。好處係全日同價,同埋流水式咁不停refill,食物唔會凍晒或者無晒,絕對沿沿不絕咁供應,比起之前去迪士尼酒店收七百幾蚊一位嘅半自助晚餐,仲要所有嘢又凍又乾,連應該即叫即整嘅主菜都夠膽C係唔熱嘅!呢到性價比有絕對優勢😂首先望下menu先,free flow for salad bar, snack, dessert & drink.每樣嘢都係要熱夠熱,要凍夠凍。味道唔差,絕對唔係平時快餐質素!無限自取嘅飲品仲要係特飲, 呢個setting 係迪士尼食a la carte, 相信點都要五百蚊個人頭

2022-04-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
  • 芝士炸雞
  • 炸蝦丸
2022-05-26 272 views
Just wanted to share our dining experience, last Mother’s Day, The kids already gifted her the weekend’s staycation at Disney Explorers Lodge, but they wanted to take her someplace new, so we decided to try the semi-buffet here, instead of the usual outlets in DEL (sorry, Neville 🙇🏽‍♂️..next time for sure..promise).We came for the 1800 slot. Although this menu/arrangement has been serving for some time now, we noticed that there was still a long queue for walk-ins, so it is advisable to reserve/p

We came for the 1800 slot. Although this menu/arrangement has been serving for some time now, we noticed that there was still a long queue for walk-ins, so it is advisable to reserve/pre-pay (thanks again for your help, JF @ DEL 😉).

Basically, the main courses to choose from are more or less the set items offered before they became a buffet restaurant, with some adjustments to quantity/presentation, which was fine as we always used to prefer to dine here vs banquet hall, Clopin’s, etc when we wanted more than burgers.

What we found new was the salad selections, hot appetizers and dessert, which were actually tasty/delicious...so good that if you’re not careful, you could easily fill up and be satisfied just with appetizers & have no space for main course 😅. Theres a drinks station...too bad no coffee

The food/main course comes quick after you order, but theres a few choices of salads/appetizers to try so you may want to hold off your mains order or at least match your order time with appetizers coz of table size here. Spacing between tables/diners is acceptable, covid prevention protocols in place.

We were seated in Russia (first time actually as we usually opt China, Egypt...this area felt more brightly lit then the others)....bravo to castmembers at Explorer’s Club, greeter/reception/server/runners & above, for their quick, efficient, friendly/welcoming service.

Overall, this semi-buffet service is a good addition/change vs other F&B outlets offered in the park, with reasonable pricing. But I do hope there will be changes to the main courses occasionally, just as the salad/appetizers bar items change.

Thank you, Explorer’s Club, for being part of my wife’s Mother’s Day with a delicious and comfortable dining experience, for her, the kids and me.
2022-05-08
Dinner
Celebration
Mother's Day
每次入香港迪士尼樂園都會在晚餐前離開去找吃的,因為園內餐廳的餐點沒怎樣改變就興趣不大,但最近終於有多一個選擇。大冒險家餐廳 - 以亨利爵士從世界各地遊歷為靈感製作半自助餐菜單網上訂座每位$258,walk-in會是$283,我們選了晚上6點入座。用餐時間是1小時15分鐘,入座的時候會有手帶。主食的話,有五款歐亞風味的可選,還有兒童餐的啊!燒春雞伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁 - 有半隻燒春雞,不過肉質好柴 ... 香煎牛扒伴孜然燒薯配蘑菇汁 - 說是牛扒,其實味道和口感更像鑊仔牛柳伴碟的菜幾乎是沒有味道,吃落像浸在水很久似的。自助的部分是頭盤、沙律、飲品和甜品。兩款頭盤,一款海鮮配的那個汁稍為酸了點;另一款則是吞拿魚。沙律則有四款不同風味,有俄羅斯雞肉沙律、埃及羽衣甘藍蘋果沙律、爽脆的中式涼伴雲耳調味比較重,相對之下有三文魚的沙律,味道較為正常。小食說泰式炸蝦丸,包在外圍的麵包粒炸得又硬又厚 ...素肉丸相對比較好吃,但不論是主食還是小食的調味都是頗濃味的呢甜品方面,想吃熱的有 蘋果金寶 & 麵包布甸配忌廉汁。其他的蛋糕都頗甜,另外還有水果。飲品較特別是芒果乳酪,味道像平時吃得到的芒果布甸味。蘋
每次入香港迪士尼樂園都會在晚餐前離開去找吃的,
用餐時間是1小時15分鐘,入座的時候會有手帶。

主食的話,有五款歐亞風味的可選,還有兒童餐的啊!
伴碟的菜幾乎是沒有味道,吃落像浸在水很久似的。
燒春雞伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁
香煎牛扒伴孜然燒薯配蘑菇汁

自助的部分是頭盤、沙律、飲品和甜品
兩款頭盤,一款海鮮配的那個汁稍為酸了點;另一款則是吞拿魚。
沙律則有四款不同風味,有俄羅斯雞肉沙律埃及羽衣甘藍蘋果沙律

小食說泰式炸蝦丸,包在外圍的麵包粒炸得又硬又厚 ...

甜品方面,想吃熱的有 蘋果金寶 & 麵包布甸配忌廉汁
其他的蛋糕都頗甜,另外還有水果。

飲品較特別是芒果乳酪,味道像平時吃得到的芒果布甸味。
蘋果汁、橙汁、熱的時令水果茶和港式奶茶相對會是穩當一點的選擇囉
Other Info. : 總括來就,$258/位在迪士尼樂園內可以接受,不過就試一次便好了!
2022-05-14
$258 (Dinner)
2022-05-18 382 views
迪士尼半自助餐✨️✨️✨️上網見到已經覺得好吸引,迪士尼開返當然一定要去啦,順便試下半自助餐,一個叫左大蝦印尼炒飯,朋友叫左燒春雞🍗沙律吧、甜品、飲品、小食,例如蝦多士、素肉丸、雞翼任食,沙律甜品款式多,好味👍👍推薦👍有機會會再食😍
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Lunch
2022-05-11 446 views
今次係想慶祝生日而入迪士尼 打算順便係迪士尼入面或者酒店區食埋剛好迪士尼重開 預約入到迪士尼 但就偏偏好多餐廳都fully book大冒險家餐廳係未以半自助餐形式前都經常幫襯 覺得佢份量唔差味道都相當唔錯 見佢有得預約 當然最好不過 價錢都相當唔錯$258一位 預約仲可以免加一當然 生日總會有少少驚喜 但可惜餐廳並無同類活動 舊時叫餸食飯無既話好明白 但估唔到而加半自助餐形式都無 所以有啲可惜 連美國小鎮大街既Corner Cafe都可以整到生日latte 諗住會有差唔多既餐單 但並未有提供主菜 我地叫左香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁 同埋 燒春雞(半隻)伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁  ⭐️⭐️⭐️⭐️印尼炒飯係舊有既主菜因完以前食過覺得好好食所以再叫 味道同以前食既差唔多 都同樣好食 大蝦感覺都算新鮮 唔會係劣質貨式 少少梅味都一定會有既 始終唔係專業海鮮餐之但係份量就少左一大節!明白既 太大又試唔到出面半自助餐既小食 前菜同甜品但係出面半自助既選擇都唔算多出面放有三行自助式既前菜 同甜品但其實”三行”既半自助選擇 有兩行前菜係重複 當中炸蝦粒同素食肉丸都相當唔錯 沙律

香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁  ⭐️⭐️⭐️⭐️
香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁

印尼炒飯係舊有既主菜

但係出面半自助既選擇都唔算多
出面放有三行自助式既前菜 同甜品
但其實”三行”既半自助選擇 有兩行前菜係重複
當中炸蝦粒同素食肉丸都相當唔錯 沙律亦有好幾種種族 俄羅斯吞拿魚沙律同木耳沙律都相當唔錯!
不過甜品選擇都算多 有大概7-8款加埋生果
仲有飲品吧 有兩款果汁 一款特飲 兩款熱茶分別係茉莉花茶同港式奶茶
都相當唔錯!
只係見到主菜咁樣 有啲嚇親

主菜燒春雞(半隻)伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁 ⭐️⭐️⭐️⭐️
燒春雞(半隻)伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁

都一樣 燒春雞感覺有啲可憐🤣如果唔係伴碟加左塊Albert既曲奇 我相信睇落同出面快餐店並唔多🙈同樣 都叫可以試到出面既小食前菜

最後我地都食得飽咁離開既🤣安慰自己呢個價錢 係迪士尼入面 仲可以半自助餐

特別想讚甜品!相當好食!整得非常精緻!有哂迪士尼既感覺 比起主菜同餐具等等 更可以代表到迪士尼 同埋大冒險家餐廳既感覺,覺得如果想提升一下客人既用餐經歷 可以係伴碟或者餐具上再花少少心思😅

同埋唔知係只有我地有呢種感覺 還是大家都有 我地預約既係18:00最尾一場既晚餐 員工都好似好趕好想快啲收哂啲野咁 雖然肯清理枱上多餘既餐具同用完既碟係好事 但係佢地既速度係 我岩岩係自己碟上吉起最後一舊雞翼 佢就係後面收走我隻碟 連比我食完放番啲骨既機會都無 仲要唔止一次 拎走左一半先會問係米仲有需要😅又或者去到19:00就開始問我地枱上既多左餐具籃仲有無用 一手拎起先問 比人感覺有啲催趕😅真係好似去左冒險咁刻不容緩🤣
2022-04-25
香煎大蝦伴印度炒飯配香茅忌廉汁
燒春雞(半隻)伴南瓜薯蓉配紅莓燒汁
為左大人細路都開心,爸爸專登book 左 大冒險家餐廳既半自助餐幫我慶祝母親節。因為太遲book既關係, 想約 1830 時段已經 full左,只好食個 early dinner book 1630 時段啦。1620 去到門口就順順利利咁由服務員帶位入去啦。女女櫈都未坐就走左去睇甜品同拎野飲三位主菜我地選擇左燒春雞、燴牛肉同兒童餐。燴牛肉既味道同份量都唔錯,燒春雞半隻就比較細份,好彩有自助食物,如果唔係都真係會唔多夠飽。兒童餐一如既往,我女女超鍾意食。沙律吧選擇唔太多包括有沙律、雞翼、蝦多士、植物肉丸同生果甜品等。對於鍾意食沙律既我黎講,沙律菜尚算新鮮,味道合格滿意。蝦多士比較油膩,芝士蕃茄雞翼好滑。至於甜品大部分都較甜,小朋友就最鍾意食啦!另外仲設有自助飲品包括橙汁、芒果乳酪、蘋果茶、奶茶、花茶。芒果乳酪味道濃郁,爸爸添左幾杯 XD總括黎講我覺得食物同服務及衛生程度係可以接受架。而家實在太多人會去 disney玩,要舒舒服服有位食飯而且唔需要同人迫,真係唔錯既選擇。
為左大人細路都開心,爸爸專登book 左
三位主菜我地選擇左燒春雞、燴牛肉同兒童餐。

總括黎講我覺得食物同服務及衛生程度係可以接受架。
2022-05-02 335 views
2022年5月1日預約到香港迪士尼樂園遊覽,當天的天氣下着雨,室外溫度18度。到達餐廳已經下午約1:45,而我們一家人並沒有提前預約餐廳的半自助午餐,所以排隊等候入座,而餐廳運作模式是入座前要繳付總費用才能開始進餐。當天餐牌上的主菜選擇包括燒春雞半隻,大蝦伴印尼炒飯,燴牛肉,植物肉醬意粉,兒童餐。我們選擇了燒春雞、大蝦伴炒飯、燴牛肉及兒童餐。對主菜的食後感,首先燒春雞味道合格,雞是半隻小雞的份量,成人可能不足夠。繼而是大蝦伴炒飯,飯有點辛辣。另外燴牛肉的肉質似煲完湯後的肉質感覺,有侍改善。兒童餐味道正常但普通。沙律吧是自由享用,內包括有沙拉菜、雞翼、蝦多士、植物肉丸等。沙律吧內的各食物味道合格滿意,菜是新鮮。還有自助飲品包括橙汁、芒果汁、蘋果茶、奶茶等。飲品的味道略嫌太甜特別是芒果汁。餐廳內的服務質素理想及舒服,特別是每位服務員態度都好樂意服務大家,例如服務員送主菜到客人枱的時間合適,亦樂意幫客人拍攝合照,添加清水及迅速取走已經用完的餐具。餐廳內的環境衛生方面是合格。最後期望餐廳改善的部份包括主菜的份量及質素,沙律吧可以提供多些菜類款式、澱粉質類例如通粉、各地菜式、具創意食品及令人懷念

最後期望餐廳改善的部份包括主菜的份量及質素,沙律吧可以提供多些菜類款式、澱粉質類例如通粉、各地菜式、具創意食品及令人懷念的特色食品。希望 貴餐廳業務,客似雲來,生意興隆。
2022-05-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)
2022-04-22 423 views
事咁的,今日同朋友去左迪士尼間「大冒險家餐廳」到食左個半自助餐,限時75分鐘,有入過迪士尼既人都知,要食佢地既野就一定要俾左錢先,個餐係包左一份主食同埋任飲任食既甜品、沙律等既食物,我朋友個餐10分鐘內就已經到左,但係我個餐就足足等左45分鐘,大家冇睇錯,係45分鐘!!!!係呢45分鐘內,個樓面拎住個餐去晒成個場都重未去到我地張台到,呢d咁既巡遊睇一次就算啦,隔左5分鐘後,又再表演一次,重要去埋人地張台到,當時我已經問佢個餐係唔係我地呢張台,可能我講野太細聲,佢完全聽唔到,又將個餐拎返入廚房,可能果個阿姐冇陰陽眼,所以完全睇我唔到,之後有位有陰陽眼既姐姐走過黎問我地「個餐係唔係重未到?」,之後再次入廚房幫我睇下個餐,我果一刻真係覺得好窩心,我窩心既係 : 「你竟然睇到我」由於太肚餓既關係,所以主食未黎之前,就出去夾左D沙律同甜品,諗住食定少少野打定個底先,所以就夾左少少金寶蘋果批,點知一係就唔食,一食就差D又要死多次,個味完全唔係平時食開既蘋果批,佢地將原本以為有既「肉桂粉」改成「孜然粉」,咁都算啦,或者當時我真係餓到味覺完全錯晒,所以唔信邪再試多次,點知就出事啦,竟然食到「膠片」,如

由於太肚餓既關係,所以主食未黎之前,就出去夾左D沙律同甜品,諗住食定少少野打定個底先,所以就夾左少少金寶蘋果批,點知一係就唔食,一食就差D又要死多次,個味完全唔係平時食開既蘋果批,佢地將原本以為有既「肉桂粉」改成「孜然粉」,咁都算啦,或者當時我真係餓到味覺完全錯晒,所以唔信邪再試多次,點知就出事啦,竟然食到「膠片」,如果食到一塊都唔會同佢計,可能廚房忙中有錯,點知果一啖好似變緊魔術咁,兩塊三塊四塊,果幾塊膠片係我個嘴到係咁湧出黎。

咁大件事緊係搵個樓面過黎了解返成件事,佢同我講話個「金寶蘋果批」成份入面有堅果,可能係堅果既皮黎,雖然我知道唔係皮黎,但係我又唔想變成奧客,所以就接受左呢個「堅果皮」既答案,點知佢拎左我個餐入去問廚房我張紙巾上面果D係咩黎,出返黎竟然同我講,「廚房幫你睇左同試左,果D係「曲奇餅」黎!!!!」
金寶蘋果批
2022-04-22
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
2022-03-19 471 views
話說上年六月去咗兩次迪士尼staycation一直都未有時間整理啲相post最近又冇乜去新餐廳,所以最啱就係po舊相次次去迪士尼食lunch都係嗰幾間餐廳依家相對來講比較好食,而且價錢親民佢喺迷離莊園附近嘅大冒險家餐廳食物選擇都幾多,有東南亞、日本、韓國菜今次就試咗一直好想試嘅印尼炒飯佢嘅賣相好吸引,配蝦、雞腿、雞蛋沙嗲雞肉串燒同蝦片雖然聽落好似好豐富,不過其實每樣嘢都得一件,所以食落啱啱好佢個飯本身都炒得幾好食,都夠味雞髀都幾大隻,而且唔會好鞋其他嗰啲都不過不失另外有韓式牛肉套餐有幾塊薄牛肉,跟住有啲菜同埋個湯但係個湯係嗰啲味精湯牛肉醃得幾入味,而且都幾淋,如果可以有都幾快會更好整體都唔錯價錢唔算特別貴,同埋有嘢飲不過就預咗lunch hour好多人,排隊排咗45分鐘,同埋都要坐出去
話說上年六月去咗兩次迪士尼staycation
一直都未有時間整理啲相post
最近又冇乜去新餐廳,所以最啱就係po舊相
次次去迪士尼食lunch都係嗰幾間餐廳
依家相對來講比較好食,而且價錢親民
佢喺迷離莊園附近嘅大冒險家餐廳
食物選擇都幾多,有東南亞、日本、韓國菜
今次就試咗一直好想試嘅印尼炒飯
佢嘅賣相好吸引,配蝦、雞腿、雞蛋
沙嗲雞肉串燒同蝦片
雖然聽落好似好豐富,不過其實每樣嘢都得一件,所以食落啱啱好
佢個飯本身都炒得幾好食,都夠味
雞髀都幾大隻,而且唔會好鞋
其他嗰啲都不過不失
另外有韓式牛肉套餐
有幾塊薄牛肉,跟住有啲菜同埋個湯
但係個湯係嗰啲味精湯
牛肉醃得幾入味,而且都幾淋,如果可以有都幾快會更好
整體都唔錯價錢唔算特別貴,同埋有嘢飲
2022-02-07 460 views
因為近排就改咗個模式咁就變咗半自助餐,咁就去試吓啦,咁主菜就會係幾樣之中揀一樣, 頭盤同甜品就會喺出邊自己攞。 但係實際上出邊嘅嘢即係痛苦同埋甜品嘅種類唔係好多, 雖然佢有三行, 但係有好多都係相同嘅😂😂。 枕頭碗都係一啲唔同品種嘅沙律, 個人覺得都係大同小異😂。 都係健康嘅蔬菜, 再加上唔同嘅醬料所以都係普普通通正正常常咁😂。 咁甜品嗰啲都係好靚好精緻嘅甜品,味道都係可以嘅覺得都唔錯,外型來講係真係可以打卡都得😜! 不過我個人來講最欣賞嘅係麵包布甸,個樣係最平實嘅! 但係我覺得係最好食嘅甜品!!☀️燒春雞 雖然小春雞得半隻但係食埋沙律同埋最後嘅甜品咁都會夠。就咁以燒春雞來講嘅話肉質就唔會話好滑嘅但係都係一個可以接受嘅範圍, 覺得會有一個進步嘅空間。賣相係幾靚嘅,而呢個賣相應該都可以吸引到唔少人過去食~🌙牛扒牛扒嚟講雖然佢話係全熟,但係個人覺得又好似唔係真係全熟咁,所以會比較易咬, 都唔會話咬唔開既~ 呢個會有少少汁,所以味道都OK既。 如果下次有機會佢再食嘅話咁應該會試吓另外果幾樣, 因為都相信迪士尼嘅味道同埋賣相都唔會差得去邊嘅!😜

☀️燒春雞
🌙牛扒
2022-01-08 384 views
由於疫情關係係香港真係困左好耐。適逢之前樂園推出港人優惠。$699可以入園兩次。於是同朋友用左呢個優惠。其實香港迪士尼真係好細。所以短期內再去第二次真係會有啲悶。今日我地決定入園食午餐。半自助buffet。首先點左個main course,我地三個人分別點左印尼炒飯。雞肉同一個兒童餐。老實講,樂園嘅食物不嬲唔抱有期望。兒童餐個飯完全無味。不過隻雞脾都尚算大隻。出面嘅甜品沙律款色唔算多。不過味道都ok同賣相精緻。以樂園食物嚟講都有70分。而且258一個人以樂園價錢嚟講亦都唔算貴。可以一試。

地三個人分別點左印尼炒飯。雞肉同一個兒童餐。

2021-12-18 964 views
昨日有幸可以參加試食團,品嚐大冒險家的半自助餐。個餐限時一小時十五分鐘。成人正價是$258加一,小童( 3– 11歳 ) 正價是$168加一。個主菜是五選一。有燒春雞半隻、香煎大蝦伴印尼炒飯、牛扒、植物肉意粉及兒童餐。我個人揀咗香煎大蝦伴印尼炒飯。先去自助飲品區自取飲品。有蘋果汁、橙汁及芒果汁。因為是無限添飲,我選咗橙汁及芒果汁。去到Buffet Line,我先選各國風味沙津。之後取下大量韓式炸雞及炸薯絲蝦。混入甜酸醬,好食到飛起。Buffet Line 的美食全部無限自取。但勸君切勿自取過量美食用作打卡用途而浪費食物。食完個頭盤之後個主菜香煎大蝦伴印尼炒飯到枱。印尼炒飯帶丁點兒微辣。好重印尼風味。加上兩隻大蝦肉質鮮嫩,目測都流哂口水。屬上等食材。一流美食。出面高級餐廳都要成$220-$250一碟。之後自取蘋果批及麵包布甸配雲呢嗱汁。熱食甜點。高級餐廳水準。好美味。少許甜入口鬆軟。入口即溶甜在心頭。聖誕節無此兩款甜品,自覺會失色不少。最後自取多款小型蛋糕。咬落後發現俠層是用雪糕造成。有雪糕口味。好食過哈根達斯。上次我去迪士尼樂園酒店華特餐廳,點咗個華特一口甜下午茶,六顆甜品埋單要$15

炸雞
炸蝦

蘋果批
麵包布甸配雲呢嗱汁
蘋果批及麵包布甸配雲呢嗱汁

最後自取多款小型蛋糕。咬落後發現俠層是用雪糕造成。有雪糕口味。好食過哈根達斯。上次我去迪士尼樂園酒店華特餐廳,點咗個華特一口甜下午茶,六顆甜品埋單要$151。自覺單點個主菜加埋六款小甜品都已經抵返哂。即係個沙津、頭盤、飲品、水果及兩款熱食甜點係加送的。自我感覺良好。食自助餐一定要食超額過單點套餐先划算。

服務員 Man及 Mimi 服務態度達五星級酒店水準。制服淨潔,收碟及上主菜速度快。友善問候我提供意見。餐廳橫裝活像中國博物館。因我在中國區域用饍。有個1:1嫦娥雕像擺設。墻上掛畫及花瓶都是依博物館設計。自覺去咗異地嘆自助餐。誠意推介給各位。

水果
Other Info. : 墻上掛畫及花瓶都是依博物館設計。自覺去咗異地嘆自助餐。
2021-12-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$98 (Lunch)
Dining Offer
麵包布甸配雲呢嗱汁
蘋果批及麵包布甸配雲呢嗱汁
  • 香煎大蝦伴印尼炒飯
2021-11-29 519 views
大冒險家餐廳環境舒適 有多國菜式任君選擇 包括印度、日本、韓國同埋其他東南亞等地 走比較健康 少調味料既風格同時亦提供清真菜、照顧素食者既需求。由於餐廳位於迷離莊園內,因此會見到唔少由亨利爵士所擁有既華麗擺設、雕像等。超愛日本菜既我,毫不猶豫去左和風美食既CORNER,揀左個焗三文魚便當。(因為個人喜愛三文魚:P)入面有蘑菇、芽菜、gravy、燒汁三文魚同白飯。全部都唔會有味精,比較樸素同清清地。肉同菜既比例非常均衡。唔會太多澱粉質。淨係燒汁三文魚撈飯已經相當滿足。由於係焗既關係,三文魚係全熟既,但完全唔會令到入面好乾身,反面入面肉質依然嫩滑。想簡簡單單食健康既一餐值得一試!

2021-11-29 171 views

2021-11-25 1845 views
🍴暢遊大冒險家餐廳周六遊園的人士眾多,至午飯時間排隊等候了大概30分鐘才找到座位,幸好在等候位置的時候家人已在排點餐的隊伍,前後大概等候了40分鐘方能用餐。印式牛油雞套餐 $139配印度香飯,沙律及印式烤餅套餐加了沙律感覺營養均衡不少,牛油雞的汁呈橙紅色,賣相一般,但味道還是可以的。印式烤餅僧比較乾身,建議蘸汁吃。印尼炒飯套餐 $159配蝦,雞腿,雞蛋,沙嗲雞肉串燒及蝦片蠻大的一隻蝦而且蝦肉結實,還是有小驚喜的。炒飯香味足,蝦片亦香脆。套餐中還有雞腿和串燒,份量充足,物有所值。沙嗲雞肉串燒(3串)$49在樂園內價格比較合理的小食,雞肉不會太老,沙嗲汁尚算香濃,拌飯吃是不錯的選擇。大冒險餐廳座位頗多,但周末樂園人流門庭若市,要預早安排用餐時間,才可避免等候時間。食物味道方面,以流水式快餐來說,主菜熱辣辣,味道不錯,為遊玩至疲累的遊客霎時充電,仍是值得回訪的。👅 味道:4/5💰CP值:4.5/5🕴🏻服務:4.6/5🔰餐廳環境:4.3/5👀回頭率:4.35/5🍽 餐廳:大冒險餐廳🌐地址: 香港迪士尼樂園迷離莊園#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foo
🍴暢遊大冒險家餐廳

印式牛油雞套餐 $139
配印度香飯,沙律及印式烤餅

印尼炒飯套餐 $159
配蝦,雞腿,雞蛋,沙嗲雞肉串燒及蝦片

沙嗲雞肉串燒(3串)$49

👅 味道:4/5
💰CP值:4.5/5
🕴🏻服務:4.6/5
🔰餐廳環境:4.3/5
👀回頭率:4.35/5
🍽 餐廳:大冒險餐廳
🌐地址: 香港迪士尼樂園迷離莊園

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #迪士尼美食
2021-11-14
Lunch