2022-08-11 1696 views
做運動前想食light啲,黎試下呢間新蒲崗少有嘅輕食選擇😄店舖位置得幾個,主打做外賣。配料選擇都算多,個base本身想揀蕎麥麵點知賣晒,揀左壽司醋飯我覺得呢到最特別係啲醬汁,比出面食到嘅特別啲同濃味啲我揀左韓式辣醬配吞拿魚,朋友就揀左芥末蜜糖醬配帶子+雞胸,兩款都幾好味😋 但係唯一不足係啲配料份量比較少,飯就好多😂 以價錢~$90一碗黎講,配料多番少少性價比會高啲🤣
做運動前想食light啲,黎試下呢間新蒲崗少有嘅輕食選擇😄
店舖位置得幾個,主打做外賣。
我覺得呢到最特別係啲醬汁,比出面食到嘅特別啲同濃味啲

吞拿魚
帶子雞胸
2022-07-06 1102 views
如果我係住附近的話,應該會日日lunch都食佢。唯有返工出trip經過附近先有機會食到。呢間poke嘅價錢相當親民,$60幾蚊就可以有個Custom Bowl。不過最衰呢到冇得坐係到食,要侷住去附近公園食。我最鍾意嘅combo係醋飯+三文魚+青瓜+蟹棒沙律+蟹籽+菠蘿+蛋黃醬。佢做得最出色嘅係三文魚同個醬,非常之夾。同埋啲三文魚好fresh同juicy,就算依家咁熱係公園食都好有feel,個人認為好食過出面百幾蚊個啲丼飯。依家戴住個airpod係公園chill住食fnastic poke變成我經過新蒲崗嘅指定動作😂😂

TakeAway
Is ‘飯TASTIC’  really  fantistic?我的答案係:-如果你係Anson Lo的fans, 你會覺得係。因為裡裡外外都有Anson Lo的poster.- 如果你想食light D, 呢度可以係一個選擇。你睇~ 係Anson Lo的poster吖❤️佢有D預設好的選擇。亦都有自選系列。我最後決定自選。個Base想簡蕎麥麵。但因為佢唔夠份量,所以俾咗一半椰菜沙律。都幾好可以食兩個唔同口味嘅Base。主菜揀咗鰻魚,條鰻魚都幾大條,都幾肥美。唔錯嘅選擇👍🏻
我的答案係:
- 如果你想食light D, 呢度可以係一個選擇。

你睇~ 係Anson Lo的poster吖❤️

佢有D預設好的選擇。亦都有自選系列。

主菜揀咗鰻魚,條鰻魚都幾大條,都幾肥美。

唔錯嘅選擇👍🏻
主打夏威夷蓋飯, 佢哋新蒲崗同鰂魚涌都設有分店🏠 有幾款預先設計好嘅Poke Bowls供選擇, 亦可以自由配搭自己鍾意嘅配料同醬料即叫即製, 色彩繽紛, 賣相吸引, 而且低卡、低脂、高蛋白, 係健康飽肚嘅美食! 自選Menu選擇多元化, 有多達30種唔同嘅配料, 食材新鮮, 份量勁足! 特別推薦肉質滑溜嘅吞拿魚、軟嫩唔乾身嘅慢煮雞胸飯底方面, 可選白飯、醋飯、蕎麥麵, 或者走飯換成椰菜沙律。醬汁有6款, 分別係: 芥末蜜糖醬、是拉差蛋黃醬、木魚醬油、香烤芝麻醬、特韓辣醬、味噌沙律醋。配料方面除咗有平時見開嘅魚生切粒、雞蛋等, 仲可以加入果仁同水果, 令Poke Bowl 味道上更有層次, 幾有驚喜的!自選組合1️⃣BASE: 蕎麥麵TOPPINGS: 慢煮雞胸肉、吞拿魚、溫泉蛋、冬菇、青瓜、玉子燒粒、車厘茄、毛豆、黑白芝麻自選組合2️⃣BASE: 白飯TOPPINGS: 鰻魚、三文魚、玉子燒粒、粟米粒、蟹籽、炸芋頭片、毛豆、泡菜、香烤芝麻醬、飯素、七味粉、黑白芝麻
主打夏威夷蓋飯, 佢哋新蒲崗同鰂魚涌都設有分店🏠

自選組合1️⃣
BASE: 蕎麥麵

自選組合2️⃣
BASE: 白飯
2022-05-30
Type of Meal
Dinner
2022-05-25 407 views
剛好到附近開會見到好似都唔錯,叫左個「是日精選」啲friend 有個慢煮雞胸沙律。正正常常普普通通。佢哋有得揀白醋、醋飯或者椰菜沙律,唔食飯嘅話可能得返沙律呢個選擇。椰菜沙律新鮮、水份多。配菜用料都新鮮,雞胸份量偏小。如果可以有其他唔同蔬菜選擇做Base更好。雞胸方面份量多番少少仲好。肚餓的話建議配飯/附近食其他。健康的話,呢一間都ok 唔錯。醬汁方面我個人不太好,如果有簡單橄欖油、黑醋的話會加分好多!

2022-03-01 621 views
🍱聽poke夏威夷飯就聽得多❤今次我就第一次買佢嘅外賣試吓🥡原來夏威夷飯嘅組合係用唔同嘅刺身再加沙律配菜🥗食物款式好多🥢所以自由度好大🍣將材料撈埋一齊食❤每一啖都有唔同嘅配菜同埋醬料😋味道🈶️驚喜👍而且價錢算係抵食🍱外賣返屋企慢慢嘆都係一個唔錯嘅選擇呢。今次去嘅時候已經冇晒雞胸肉揀😅最近喜歡咗食雞胸肉😛所以我下次一定會再去食呀😍🍱原條蒲燒鰻魚$68:估唔到夏威夷飯🈶️鰻魚❤而且條鰻魚都算幾大條😋裡面仲🈶️玉子燒粒🧈蟹子🦐中華沙律🥗蟹棒沙律🥗呢個好好食😋份量適中👍抵食😋🍱粒粒帶子$63:整體來講☺️呢個粒粒帶子係好新鮮👍而且帶子都算大粒🥢除咗帶子🦐仲🈶️毛豆🥒蟹子🦐蘿蔔🥕再加埋醬汁❤味道真係冇得頂呢👍🚩 飯TASTIC 📍新蒲崗爵祿街98號爵祿居地下A號舖

🚩 飯TASTIC
📍新蒲崗爵祿街98號爵祿居地下A號舖
  • 原條蒲燒鰻魚丼
  • 粒粒帶子
小編真係好小黎呢個地方🤣咁啱有朋友搬黎呢區 順便去新屋聚一聚👭👭經過見到「飯tastic」外賣🥡好吸引❤️就決定一試 材料新鮮 味道不錯👍🏻啱哂依家冇晚市 大家外賣又多一個選擇😆📍 自選Bowl 🔹 BASE IT:黑醋飯 ($28)🔹 PROTEIN: 三文魚 ($18)🔹 TOP IT: 溫泉蛋、玉子燒、蟹柳 ($6/each)🔹 SAUCE IT: 是拉差蛋黃醬 🔹 GARNISH: 飯素、木魚絲其實menu有好多配料選擇 真係花多眼亂🤪樣樣都好想食👅 份量都幾好多 3個女仔都食到好full🙊飯底係壽司飯 撈埋流心蛋🥚蟹柳絲、飯素食真心正😍玉子燒係切粒上 一口size 好食!三文魚都好新鮮 夠肥美🤩如果叫飯既話都有1/3係椰菜沙律🥗想減肥 or 唔想食咁飯既人真係啱哂😝🔹 BASE IT: 椰菜沙律 ($28)🔹 PROTEIN: 慢煮雞胸、赤蝦 ($18/each)🔹 TOP IT: 三文魚籽、車里茄($12/each)、泡菜($6/each)🔹 SAUCE IT: 芥末蜜糖醬🔹 GARNISH: 黑、白芝麻、木魚絲哈哈哈 女仔時不時都需要食沙律🥗今次加咗慢煮雞胸🐔 肉真係好嫩雖
小編真係好小黎呢個地方🤣
咁啱有朋友搬黎呢區 順便去新屋聚一聚👭👭
經過見到「飯tastic」外賣🥡好吸引❤️
就決定一試 材料新鮮 味道不錯👍🏻
啱哂依家冇晚市 大家外賣又多一個選擇😆

📍 自選Bowl
🔹 BASE IT:黑醋飯 ($28)
🔹 PROTEIN: 三文魚 ($18)
🔹 SAUCE IT: 是拉差蛋黃醬
🔹 GARNISH: 飯素、木魚絲

其實menu有好多配料選擇 真係花多眼亂🤪
樣樣都好想食👅 份量都幾好多
3個女仔都食到好full🙊
飯底係壽司飯 撈埋流心蛋🥚蟹柳絲、飯素食真心正😍
玉子燒係切粒上 一口size 好食!
三文魚都好新鮮 夠肥美🤩
如果叫飯既話都有1/3係椰菜沙律🥗
想減肥 or 唔想食咁飯既人真係啱哂😝

🔹 BASE IT: 椰菜沙律 ($28)
🔹 PROTEIN: 慢煮雞胸、赤蝦 ($18/each)
🔹 SAUCE IT: 芥末蜜糖醬
🔹 GARNISH: 黑、白芝麻、木魚絲

哈哈哈 女仔時不時都需要食沙律🥗
今次加咗慢煮雞胸🐔 肉真係好嫩
雖然有d齋 但連埋三文魚籽放入口感覺更好~
赤蝦都有4-5隻 新鮮無雪藏味!
餐廳sauce同garnish都可以仼加😙
如果你中意多醬或者想口感味道更出都可以揀多幾款😎

⚠️兩間分店都以外賣為主‼️
新蒲崗有整小量堂食位置~
—————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:8/10
環境🥂:8/10
$100 (Dinner)
2021-12-12 291 views
日本野基本上大部份香港人都鍾意食,估唔到喺新蒲崗呢個工業感比較重嘅地方,竟然搵到一間食夏威夷日本刺身飯嘅舖頭,立即去試試。我覺得,夏威夷日本刺身飯嘅特色,就係好多選擇,唔同嘅沙律菜配唔同嘅刺身,呢間舖頭嘅選擇都算夠多,今次我就揀咗帶子👍🏻做主菜。我揀咗醋飯,帶子,蟹柳,中華沙律,仲有青瓜,懶健康呀嘛。最後加埋泰式海鮮醬,店員亦會喺上面加上大量蟹子,非常吸引。整體來講,呢個飯,加啲果汁醬,加埋咁多新鮮嘅食材,都幾難唔好食,價錢亦都算係合理,喺中環閒閒哋都要一百幾十蚊一個,所以性價比來講,我都比較滿意。****************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7/10簡評 : 新鮮,價錢合理嘅刺身飯
****************
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7/10
簡評 : 新鮮,價錢合理嘅刺身
足料新鮮夏威夷刺身飯 多種唔同配搭🐟今次嚟到比較少過嚟嘅新蒲崗😗試吓依家好興嘅poke🥣用餐期間都見到好多街坊買外賣走,睇嚟係同佢都幾受歡迎😆原條蒲燒鰻丼 $68原條鰻魚真係超大條,食完會好滿足!配料仲有蟹棒丶玉子燒粒丶沙律丶溫泉蛋⋯⋯食材好豐富☺️好多口感層次 配埋芝麻醬 令到飯同埋其他餸菜都好入味😜💕自選丼 $88✅赤蝦丶帶子✅蟹棒丶蟹籽✅玉子燒粒✅黑白芝麻✅溫泉蛋赤蝦帶子份量好充足😯又新鮮,食落去都好鮮甜!而呢個飯都一樣有相同嘅配料,蟹棒丶玉子燒粒呢啲非常豐富!😆其實店舖有差唔多三十幾種嘅餸菜配搭!所以無論你鍾意食啲咩,都可以砌到一個好啱食嘅poke bowl☺️💕最緊要係所有食材都好新鮮,配搭都好健康!選擇有好多,咩都可以試吓,真係好特別👍🏻
足料新鮮夏威夷刺身飯 多種唔同配搭🐟

原條蒲燒鰻丼 $68

自選丼 $88
✅赤蝦丶帶子
✅蟹棒丶蟹籽
✅玉子燒粒
✅黑白芝麻
✅溫泉蛋

其實店舖有差唔多三十幾種嘅餸菜配搭!

2021-11-05
Type of Meal
Dinner
2021-09-06 300 views
份量愈黎愈少,剛剛開業的時候頗常光顧,現在不知道是不是轉了手,自選的份量大大減少只靠沙律墊底差不多成碗都是無味菜只有最上面薄薄的一層配料,這個價錢食一碗蔬菜好唔抵。
2021-08-29 234 views
[新蒲崗]飯TASTIC.飯Tastic 自選款式飯食剩指數:0/100今次叫左兩碗第一碗係鰻魚、玉子燒粒、蟹籽、中華沙律、蟹棒沙律另一碗係帶子、毛豆、蟹籽、泡菜、柚子蘿蔔整體來講呢度啲食材配料都好新鮮帶子仲幾大粒唔係好薄果種加加埋埋有成30款揀其實都唔怕悶其中覺得必叫既配料係蟹籽同溫泉蛋蟹籽份量超多撈勻晒成碗飯食香好多鰻魚俾足一條都幾好肉質都唔錯唔會韌佢地連醬汁都有好多款揀芝麻醬、醬油、蜜糖芥末仲有飯素、芝麻、木魚絲所以正常點揀都唔會話唔夠味
[新蒲崗]飯TASTIC
飯Tastic 自選款式飯
食剩指數:0/100
今次叫左兩碗
第一碗係鰻魚、玉子燒粒、蟹籽、中華沙律、蟹棒沙律
另一碗係帶子、毛豆、蟹籽、泡菜、柚子蘿蔔
整體來講呢度啲食材配料都好新鮮
撈勻晒成碗飯食香好多
鰻魚俾足一條都幾好
肉質都唔錯唔會韌
佢地連醬汁都有好多款揀
芝麻醬、醬油、蜜糖芥末
仲有飯素、芝麻、木魚絲
所以正常點揀都唔會話唔夠味
2021-08-23 799 views
呢排真係好任性食左好多肉肉🙈🙈突然腦海就飄過好fresh既Poke夏威夷飯😋😋於是搵到一間最近公司又有好多好評既😆Poke既起源其實係當地土著漁民將魚切成細塊狀作為生魚片,再加手頭上可以搵得到既唔同配料混合一齊食😋當然而家香港既款式都經過演變,多左好多唔同配料選擇😋😋✨我最鍾意係自選bowl $62,有成30+款選擇,可以完完全全按自己口味選擇👍🏻👍🏻1️⃣x主食1️⃣x主菜4️⃣x配菜🆓x醬料4️⃣x配料等我介紹下我自選左d咩啦,而事實證明亂叫都會好好味,仲有意想不到既效果🤪🤪✨🎈第一碗 $62(另加帶子$18+溫泉蛋$8)白飯,椰菜絲,赤蝦,帶子,冬菇,蟹棒沙律,粟米,玉子燒粒,芥末蜜糖醬,香烤芝麻醬,雜果仁粒,飯素,木魚絲,溫泉蛋👍🏻另加主菜$18,竟然有3大粒帶子或者4隻赤蝦,朋友好後悔另一碗冇加多個主菜😈😈👍🏻主食可以揀醋飯、白飯同椰菜沙律,我就揀左半飯半沙律,岩晒少飯或者唔食飯既朋友。椰菜沙律好新鮮爽口😋😋配埋兩溝醬又出奇地夾😂😂😂我朋友仲笑我芥末蜜糖醬加香烤芝麻醬好亂黎🙈不過最後係好食✌🏻🎈第二碗 $62 (另加溫泉蛋$8)醋飯,吞拿魚,蟹籽,蟹棒沙律,玉子燒粒,菠蘿,香烤芝麻醬,雜果仁
呢排真係好任性食左好多肉肉🙈🙈突然腦海就飄過好fresh既Poke夏威夷飯😋😋於是搵到一間最近公司又有好多好評既[飯TASTIC]😆

1️⃣x主食
1️⃣x主菜
4️⃣x配菜
🆓x醬料
4️⃣x配料

🎈第一碗 $62(另加帶子$18+溫泉蛋$8)

🎈第二碗 $62 (另加溫泉蛋$8)
醋飯,吞拿魚,蟹籽,蟹棒沙律,玉子燒粒,菠蘿,香烤芝麻醬,雜果仁粒,飯素,木魚絲,黑芝麻,溫泉蛋
👍🏻俾d醬料同埋木魚絲遮住晒,其實碗飯大部份嘅位置都鋪左新鮮吞拿魚,用料真係超多,就連其他配料都好多,真係餸多個飯😂

👍🏻唔好以為就咁樣一碗食唔飽,就算我揀左半飯半沙律都食到勁飽,因為配料選擇多,每樣都食到其實好滿足🥰

👍🏻另外,餐廳衛生做得好好,所有配料都有用蓋cover住,有客人order嘅時候先揭開,食物唔會長時間暴露於空氣之中。所以所有食材都保持好新鮮,絕對值得再次幫襯😋😋
2021-08-20
$80 (Dinner)
  • 自選bowl
2021-08-21 150 views
出去食飯想食得健康呢間夏威夷飯唔單止用料新鮮☺️而且仲有好多唔同選擇😆啱晒想試唔同款式既你———————————————————🍴自選飯首先主食方面就揀左沙律🥗主菜就揀左鰻魚☺️估唔到食夏威夷飯仲有得揀鰻魚而且仲超大條😍超滿足另外配料方面 就揀左中華沙律🥗玉子燒粒🥚蟹籽同冬菇份量真係超多😋就算晚餐食都超夠飽👍🏼醬汁就揀左芝麻醬 聞落係超香👃🏼十分推介大家叫呢個醬啊‼️———————————————————而另一碗主食同樣係沙律🥗主菜就揀左三文魚 份量同樣十足😚配料就揀左車厘茄 蟹籽 青瓜🥒同埋蟹棒沙灘成件事撈埋食係超fresh☺️值得一讚 車厘茄真係好新鮮同好甜🤩倉庫妹超like啊💯而醬汁就揀左蜜糖芥末醬 佢地呢款醬偏芥末味重啲所以撈埋食之後 每食一啖都會有啲攻鼻🤣另外加左隻温泉蛋🥚補充埋蛋白質添啊~
出去食飯想食得健康

值得一讚 車厘茄真係好新鮮同好甜🤩
倉庫妹超like啊💯
而醬汁就揀左蜜糖芥末醬 佢地呢款醬偏芥末味重啲
所以撈埋食之後 每食一啖都會有啲攻鼻🤣
另外加左隻温泉蛋🥚補充埋蛋白質添啊~
2021-08-09 162 views
新蒲崗工廈區附近好多野食,今次呢間PokeRice主打健康飯,有幾款魚生選擇,又有得自選配料。呢款三文魚pokerice,配左沙律菜、蟹子、蟹柳絲,中華沙津、酸羅白⋯味道就好fresh!轉食鰻魚就要另加$10,鰻魚比較薄身,配菜變左玉子粒,味道不過不失啦!
2021-08-04 171 views
Custom Bowl $62 + 額外主菜 $18 自選配搭由主食已經可以揀白飯/醋飯/椰菜沙律 之後仲有4款配料+4款配菜同醬汁揀 咁多種配搭真係花多眼亂 有選擇困難症既朋友就辛苦哂喇🤣 咁呢碗就揀咗帶子同三文魚做主菜 配菜方面就揀咗冬菇、蟹籽、粟米、玉子燒粒 配料同醬汁就揀咗飯素同木魚醬油 味道方面又幾有驚喜🤩 帶子食落幾鮮甜 三文魚都好肥美(男朋友話的 因為我唔食😂) 冬菇濃得黎又新鮮 成個配搭同個sauce好match 唔錯🤤評分: 9/10🌟 Custom Bowl $62 鰻魚+$10 溫泉蛋 +$8呢個就揀咗醋飯 主菜仲加咗$10轉鰻魚 配菜就揀粟米、青瓜、車厘茄同玉子燒粒 配料同醬料就揀白芝麻同是拉差蛋黃醬 配埋溫泉蛋就perfect 最好既係自由配搭可以食得fresh啲 去個時都見到好多上班族買外賣食😆 鰻魚都幾大條 肉質都幾肥美 最重要係食落冇細骨! 是拉差蛋黃醬就甜甜辣辣 撈飯食就更加夾 不過就愈食愈辣 好在有野飲降下溫🥵 鐘意辣既朋友可以揀呢個醬🤣 整體黎講都比想像中出色 又係一個健康既外食選擇😚評分: 8/10🌟———————————————————————
Custom Bowl $62 + 額外主菜 $18
評分: 9/10🌟

評分: 8/10🌟
———————————————————————
飯TASTIC (爵祿街) (新蒲崗)
新蒲崗爵祿街98號爵祿居地下A號舖