2020-01-18
今晚行開銅鑼灣,同友人過黎食飯,建議最好先打電話預約,店舖內大概20個座位,同友人等左大概半個鐘可以入座。店員態度好親切,幾熱情。店鋪係工業風裝修,溫馨小店主打西式料理,餐牌上選擇唔算太多,但係絕對可以揀到頭盤、小食同主食,適合同三五知已黎小品、聚餐、暢談。我同友人揀左芒果蘇打及百香果蘇打,賣相好吸引,味道都唔出錯。嘢飲好快上,店員提醒食物即叫即整,所以等候時間較長。大概15分鐘就上菜,唔算太耐。我地先叫左個蟹肉咸蛋黃意粉,扁意粉沾滿蟹肉,未入口已經聞到好香既蛋黃味,然後一試就有好濃郁既鹹蛋味,加上蟹肉既鮮味,係味蕾既享受。值得一試!另外叫左一個巴馬火腿火箭菜薄餅。共有六塊,夠兩個人食。Pizza係薄皮底,唔會太油,每塊pizza都佈滿parma ham同火箭菜。一試先感受到火箭菜好新鮮,火腿厚薄適中,唔會太膩,pizza皮好香口,咬落去有卜卜脆既聲音。