2023-08-27
仲有唔夠10日Kelsey就要返學啦🥹佢話想開學前同媽咪去撐吓枱腳,咁簡單嘅要求媽咪梗係做得到啦,仲要揀佢一定鍾意食而媽咪又好滿足嘅❤️今次就同Kelsey 去到位於帝樂文娜公館一樓嘅 FINDS 去品嚐佢啲新推出嘅冰雪夏日「蜜之夢饌」紅莓朱古力火鍋下午茶 ☕️ 餐廳環境相當寬敞同寧靜,終於可以喺暑假尾同阿女嘆番吓❤️餐廳以北歐傳統美食為基調,食物相當出色👍🏻 以特色紅莓朱古力火鍋配上多款地道傳統美食🍽️集合媽咪鍾意食嘅鹹點同阿女鍾意食嘅朱古力火鍋🫕諗返起都覺得開心!下午茶鹹點有迷你丹麥開放式三文治 (蝦肉多士🍤熟成鴨胸🦆香烤牛肉🥩) 、招牌煙燻三文魚🐟同青蘆筍配鵪鶉蛋🥚。我最欣賞佢哋嘅招牌菜煙燻三文魚,用脆皮蛋筒包住三文魚片同三文魚慕絲,再加少量芥末刁草汁點綴,食落充足三文魚嘅油香,味道相當濃郁🐟主角紅莓朱古力火鍋係採用法國Valrhona朱古力加上北歐傳統紅莓醬製成,芷娸鍾意配上MÖVENPICK焦糖雪糕🍧味道香甜醇滑。香脆可口嘅瑞典心形窩夫🧇係Kelsey 第二最愛,佢仲話要自己食哂🫣 其他嘅甜點仲有冰鎮雜錦鮮莓、DAIM朱古力及自家製檸檬棉花糖、越橘莓芝士蛋糕、60%黑朱古力及馬斯卡邦
餐廳環境相當寬敞同寧靜,終於可以喺暑假尾同阿女嘆番吓❤️
下午茶鹹點有迷你丹麥開放式三文治 (蝦肉多士
香脆可口嘅瑞典心形窩夫🧇係Kelsey 第二最愛,佢仲話要自己食哂🫣 其他嘅甜點仲有冰鎮雜錦鮮莓、DAIM朱古力及自家製檸檬棉花糖、越橘莓芝士蛋糕、60%黑朱古力及馬斯卡邦芝士慕絲。 我特別鍾意食DAIM朱古力及自家製檸檬棉花糖,酸酸甜甜口感軟綿。
最後加兩杯特飲為我哋嘅下午茶作完美嘅句號❤️ 芷娸同我都相當滿足😌 下次揾機會帶埋爸爸嚟食個 Brunch 嘆番下先!