2006-11-03 14 views
第二次來食. 第一次平日來, 兩個人, 食了一個二人份的海鮮大會(在鑊仔上). 味道一般, 但環境各樣都還可以. 然後有人生日, 一行十人星期日晚再來, 今次真係想死. d o野細細碟都唔緊要, 唔係太好食都算啦, 最慘係佢地人手同餐具都超級唔夠! 要杯水叫了四五次, 坐低後半個小時才有. 仲好笑d 杯係唔同樣的, 因為佢地話唔夠. 叫了的東西成個幾鐘先有得食, 想要隻碟又要等十幾分鐘先有, "無限refill" 的飲品要佢refill 成半個鐘先有. 總之就係要乜都要吹五六次, 等勁耐先有, 真係差d 要叫佢取消所有東西我地一齊去M 記好過. 其實都唔關d staff 事, 咁少人要做咁多o野, 連d 餐具都唔夠, 唔怪之到九點幾已經得番幾檯人, 隔離周記避風塘仲要等位!十個人每人大約六十幾蚊. 不過都真係冇可能有下次lor. p.s. 佢個New York Fish and Chips 都OK 好食的. 或者人少少去, 只係食Fish 都Ok. 其他海鮮感覺都唔係好新鮮。

十個人每人大約六十幾蚊. 不過都真係冇可能有下次lor.

2006-10-15 10 views
尋日去食左個2人海鮮盤份量都幾多基本上叫一個加多碟野就夠食魚就無失手啦都係咁香咁滑魷魚就炸既好食d
尋日去食左個2人海鮮盤
份量都幾多
基本上叫一個加多碟野就夠食
魚就無失手啦
都係咁香咁滑
魷魚就炸既好食d

2006-09-23 0 views
行開沙田, 想搵間似樣d的食肆, 係有難度的。平日經開呢頭, 見到露天位舒服得來仲冇人, 所以入左去試。叫左一個set dinner蝦penne同散叫一個劍魚頭。set dinner都幾多野食, 冇記錯有前菜一款, 魷魚可選炸或焗, 在估佢不是新鮮魷魚的情況下, 我叫左炸的。估唔到炸得出奇地香口, 炸粉好薄, 魷魚切成細圈, 加埋椒鹽味, 出奇地好食。餐湯都好似... 係唔錯的... 不過印象就冇乜。主菜蝦penne又係出奇地好食。d蝦好蝦, 冇我至怕的化學味。個汁都唔差, 掛住o係d粉度, 真係唔錯。劍魚頭半邊上, 都好多肉食同幾好食, 可能劍魚本身油脂夠, 炸左汁多肉厚得來幾滑, 唔錯。伴碟的菜都好食架, 不要錯過。叫左一杯passionfruit drink, 麻麻地, 飲水或啤酒會好好多。侍應就渣渣地, 見到我同我男朋友講緊數, 換碟仲頻左添! 好似睇戲咁......
行開沙田, 想搵間似樣d的食肆, 係有難度的。

平日經開呢頭, 見到露天位舒服得來仲冇人, 所以入左去試。

叫左一個set dinner蝦penne同散叫一個劍魚頭。

餐湯都好似... 係唔錯的... 不過印象就冇乜。

2006-09-15 0 views
之前已經在這裡看過好多網友對呢間餐廳的食評,由於好多過壞, 而且都想試下佢地係咪真係英式炸魚薯條, 昨天終於提起勇氣& 充滿期待跟朋友去做白老鼠, 我地差不多2pm 去食lunch.過了食飯時間, 所以不用等位。餐廳的裝潢算唔錯, 但未夠水世界feel.音樂都幾好啦!!我跟朋友同樣點了黃金炸魚薯條$40,另外+12 多一個周打魚湯。周打魚湯: 材料十足, 略縑結了點, 如果跟埋餐飽就好喇!!黃金炸魚薯條: 薯條好好味, 如果係波浪型薯條仲吸引,我食薯條時點了那個醬, 正!!!至於那個炸魚上碟時還熱騰騰啊!!因為我想試下魚的味道, 所以我只放了些檸檬汁而冇沾醬食, 唉...魚本身冇味道, 連鹹味都冇, 我只食到檸檬汁的酸味。不過都飽肚, 大食人士就唔知喇。我以為真的會食到英式的炸魚薯條, 可惜冇乜驚喜,而且價錢都幾貴, 連加一都差不多要$60.mm....唔會再來啦, 又貴又冇驚喜。
之前已經在這裡看過好多網友對呢間餐廳的食評,

過了食飯時間, 所以不用等位。
餐廳的裝潢算唔錯, 但未夠水世界feel.
音樂都幾好啦!!

我跟朋友同樣點了黃金炸魚薯條$40,
另外+12 多一個周打魚湯。
周打魚湯: 材料十足, 略縑結了點,
如果跟埋餐飽就好喇!!

黃金炸魚薯條: 薯條好好味, 如果係波浪型薯條仲吸引,
我食薯條時點了那個醬, 正!!!

我以為真的會食到英式的炸魚薯條, 可惜冇乜驚喜,
而且價錢都幾貴, 連加一都差不多要$60.

mm....唔會再來啦, 又貴又冇驚喜。

2006-09-10 0 views
今日去了呢度食tea , 每款都係30蚊, 我揀了烤魷魚圈同埋朱古力蛋糕, 兩樣都比想像中好味, 個魷魚圈好香, 又有芝士味但又唔會太溜, good ! 最喜歡個朱古力蛋糕, 個蛋糕好夠朱古力味, 又熱熱地, 仲有埋雪糕係隔離, 食過返尋味呀
2006-08-27 3 views
有一晚同2個friends黎食野,第一次去...叫了個Fried Calamari,fish & chips同Prawn Fettuccini3樣野都好好味....我最鐘意係prawn fettuccini..我地3個人食...食完好飽,好彩只係叫o左3樣野
有一晚同2個friends黎食野,第一次去...
3樣野都好好味....
我最鐘意係prawn fettuccini..
我地3個人食...食完好飽,好彩只係叫o左3樣野
2006-08-26 4 views
星期六的午餐周打魚湯:香料味重,略鹹黃金炸魚薯條-炸魚,配以檸檬牛油汁:炸魚炸得吾夠乾身,中間部份略諗,食落口有口油膩既感覺,忽然諗番六月係三藩巿漁人碼頭食的炸魚薯條,雖然香港的價錢便宜一點,但質素仍需改善;相反薯條比炸魚好辣椒忌廉鮮蝦闊條麵-意大利闊條麵配以鮮蝦拌上自製辣椒奶油汁:個人口味略嫌奶油味太重,仿似有一陣陣酥味,辣椒味不錯的配搭跟鮮蝦,但當然不是鮮蝦啦有趣的:桌上有塊形狀似魚的木板,如吃炸魚,侍應會擺放在魚形板上,吃其他食物塊板就會放在一旁,真係多舊魚
星期六的午餐

周打魚湯:香料味重,略鹹

2006-08-24 1 views
2個人分別叫左2個set dinner, $98一set, 價錢都ok 但食野就好差.1.紐約黃金炸魚薯條- 熱檸茶- salad , 炸魚油淋淋, 好似牛脷蘇, 上碟已見到油淋淋. 一陣油味. 超重芝士味, 食到想嘔! 魚好腥, 脆粉太厚, 總之炸魚及脆皮都幾好. 只吃了一半就停手. 炸魷魚圈好脆但用千年油炸的, 2. peri peri蝦拼薯條+ 湯+ 只用普通中蝦(7隻), 個waiter 仲話幾太隻, 又唔新鮮, 太少啦, 薯條好林. 好唔抵食.我哋要熱檸茶, 啲野到就送咗上嚟, 要佢地加水, 叫咗又唔嚟, 叫佢哋又聽唔到, 好似借咗聾耳陳隻耳, 又"藐"咀"藐"舌.好唔掂.

"藐"咀"藐"舌.好唔掂.
2006-08-23 1 views
2個人分別叫左2個set dinner, $98一set1.紐約黃金炸魚薯條+ 炸魷魚圈+ 熱情果什飲- 薯條改拼海鮮飯, 炸魚超重芝士味, 食到想嘔! 但芝士是夾在魚肉中間, 只好慢慢挖走芝士才勉強食到. 炸魚及脆皮都幾好. waiter話海鮮飯用咖喱炒, 但完全食唔到有味, 而且無海鮮, 只有數粒葡萄乾, 青椒同紅椒, 只吃了2啖就停手. 炸魷魚圈好脆但用千年油炸的, 上碟已見到油淋淋. 一陣油味. 2. peri peri蝦拼薯條+ 湯+ 熱情果什飲- 只用普通中蝦(7隻), 分量太少啦, 薯條好林. 好唔抵食.另叫了半打生蠔, 都幾新鮮但返到屋企已經攪肚痛.唔會考慮再去, 所有野食都好油, 因為大部份都係炸的.
2個人分別叫左2個set dinner, $98一set

另叫了半打生蠔, 都幾新鮮但返到屋企已經攪肚痛.

唔會考慮再去, 所有野食都好油, 因為大部份都係炸的.
2006-08-05 0 views
星期一晚上跟家人來吃晚飯.適逢有$98set dinner供應,就點了三個set dinner加一個assorted seafood($9x)跟飯.set dinner有頭盤,主菜和飲品(passion fruit soda/cola).我們分別選了garden salad,煙三文魚cesear salad和焗魷魚.焗魷魚沒有魷魚味.cesear salad煙三文魚很腥,還好像有一股羊膻味.就是garden salad味道還很不錯,上面鋪了一些炸蒜片,十分特別.主菜要了sweet sour fish(跟薯菜),fish and chips和白汁海鮮闊麵.闊麵又是吃到一股羊膻味,不知道是不是加了羊奶做的cream?味道沒什麼特別,而且還很膩.sweet sour fish更加是不堪入口,很腥.assorted seafood飯味道很淡.幸好招牌菜fish and chips味道還不錯,魚肉很滑,薯條還十分燙口.只是tartar sauce水水的有點稀.兩種飲品味道還可以,個人認為passion fruit味道好一點.服務還算不錯,加水很頻密.埋單$40x,不算貴也不算便宜.來這家店還是吃
星期一晚上跟家人來吃晚飯.
sweet sour fish更加是不堪入口,很腥.
assorted seafood飯味道很淡.
服務還算不錯,加水很頻密.
埋單$40x,不算貴也不算便宜.
來這家店還是吃fish and chips比較穩當呀.
2006-08-05 0 views
我未去過英國食,唔知正宗炸魚薯條係點,不過就係澳洲d小食店試過好多次. 這裡的炸魚薯條味道幾似澳洲,連價錢也差不多(hk$40),仲有得堂食,加入20重有湯飲連汽水,真好. 只可惜服務未得,明明有好多位,都要安排客人坐埋一堆,毫無空間感,要改善.
2006-07-27 53 views
其紐約黃金炸魚薯條,芝士味太重,唔知食緊乜。不過,招牌炸魚薯條味道尚可,可惜亦未及從前"Harry Ramsden" 的質素。切勿期望太高
其紐約黃金炸魚薯條,芝士味太重,唔知食緊乜。
不過,招牌炸魚薯條味道尚可,可惜亦未及從前
"Harry Ramsden" 的質素。

切勿期望太高
2006-07-10 5 views
我和太太在7/7/06去了此處食晚餐,除了炒飯較硬及乾外,魚柳,蝦,章魚都好味,特別要激讚的便是薯條,超好味,一個字”正”,必食之選!飲品方面,我要了杯凍奶茶,得奶味無茶味,唔好飲.(可能是飲慣港式奶茶關係)(P.S. 我們坐在出餐位置,看見出了多杯好大杯的沙冰,睇落應該幾好味,下次再去一定會試)
2006-05-26 2 views
諗住去試下D FISH&CHIPS所以去左食tea點知tea set冇FISH&CHIPS 揀咁唯有另外叫~仲叫左tea set個FISH&CHIPS唔錯=]Tea set個烤魷魚圈都好味!整體黎講都幾好!
諗住去試下D FISH&CHIPS
所以去左食tea
點知tea set冇FISH&CHIPS 揀
咁唯有另外叫~
仲叫左tea set

個FISH&CHIPS唔錯=]
Tea set個烤魷魚圈都好味!

整體黎講都幾好!
2006-05-26 0 views
每憑週末夜晚去新城巿七樓搵食, 通常都無乜位, 有次行到盡頭, 見到呢間Fish & Co 幾得意, 又係食魚, 覺得幾健康, 於是行入去.一坐低, 見到個Menu, 好開心, 因為有我好想食既Fish & Chips, 即刻諗都唔使諗, 一定揀佢, 佢有普通炸魚薯條同黃金炸魚薯條, 我揀左後者(轉套餐), 而我男友就揀左個海鮮拼盆(轉套餐), 另外再加個軟殼蟹沙律.個湯好好味, 係周打魚湯, 個沙津都好正, 個蟹好鮮味, 個主菜(黃金炸魚薯條)反而太多芝士, 令我覺得好"漏", 同埋我覺得個炸漿太厚, 又係好"漏". D 薯條佢應該係落左d Paprika, 所以辣辣地, 我食唔到, 叫個待應幫我換過d薯條, 佢居然炸多一籃俾我, 所以我食唔哂個餐, 但係d薯條都好好味. 我男友個海鮮餐就好多材料, 多到我都唔記得, 淨係記得樣樣野都好鮮味, 整體上都唔錯, 可以再去. 於是係另一個星期六/日去食晏, 勁抵, 個主菜$40, 如轉套餐加$20(包餐湯&飲品), 如加$12, 就只有飲品. 今次試番佢個炸魚薯條, 好好多, 無左d勁咸芝士, 但係粉漿依然好厚, 依然好"漏". 另外個海

於是係另一個星期六/日去食晏, 勁抵, 個主菜$40, 如轉套餐加$20(包餐湯&飲品), 如加$12, 就只有飲品. 今次試番佢個炸魚薯條, 好好多, 無左d勁咸芝士, 但係粉漿依然好厚, 依然好"漏". 另外個海鮮意粉個汁好濃, 幾好味, 可以再去.

又係另一個星期六/日去食晏, 叫左個時令魚, 當日係龍利, 可揀炸或煎, 我都係揀左炸, 今次好好多, 無太厚既粉漿, 剛剛好, 係真真正正我心目中既炸魚薯條.

我會成日去, 試多d其他菜式.