2021-11-24 122 views
同best frd去咗間充滿少女心嘅打卡餐廳食飯📸食除咗擺盤靚之外,味道都好吸引😋 🌮炸排骨拉絲蛋餅 $78水準超高的🤩蛋餅的酥餅好香牛油味超香口芝士份量好多,拉絲效果一流💯排骨好大塊,外皮炸得好酥脆可囗😋 🥘慢煮和牛伴牛肝菌蔥飯 $128和牛粒肉味香濃嫩滑牛肝菌醬汁去伴飯一流👍🏻 🍝花香特色月見卡邦尼 $128有蛋黃嘅卡邦尼意粉真係好誘人🤤已碌殼嘅蝦仁爽口彈牙食用花和綠色菜伴碟好精緻吸睛🤩配上紅色味粉好colourful,打卡一流📸 🍫(熱)髒髒朱古力 $48朱古力味平較平凡 🍵🍨髒髒抹茶雪糕拿鐵 $58造型好突出📸抹茶味濃郁,更配上抹茶雪糕真係雙重享受🥰
同best frd去咗間充滿少女心嘅打卡餐廳食飯📸
食除咗擺盤靚之外,味道都好吸引😋

🌮炸排骨拉絲蛋餅 $78
水準超高的🤩
蛋餅的酥餅好香牛油味超香口
芝士份量好多,拉絲效果一流💯
排骨好大塊,外皮炸得好酥脆可囗😋

🥘慢煮和牛伴牛肝菌蔥飯 $128
和牛粒肉味香濃嫩滑
牛肝菌醬汁去伴飯一流👍🏻

🍝花香特色月見卡邦尼 $128
有蛋黃嘅卡邦尼意粉真係好誘人🤤
已碌殼嘅蝦仁爽口彈牙
食用花和綠色菜伴碟好精緻吸睛🤩
配上紅色味粉好colourful,打卡一流📸

🍫(熱)髒髒朱古力 $48
朱古力味平較平凡

🍵🍨髒髒抹茶雪糕拿鐵 $58
造型好突出📸
抹茶味濃郁,更配上抹茶雪糕真係雙重享受🥰
2021-11-22
$200 (Dinner)
Happy Friday又約埋一班姊妹去食個飯聚聚,上網search搵到呢間有得拍卡影相,地點又方便就選了這間👍🏻🔻大啡菇薯條配雙色醬(牛油果醬同黑松露醬)菇菇好juicy香口,薯條熱辣辣仲係粗果隻,點醬食perfect match🔻粉紅色富士山白咖喱黑豚肉飯一上枱個個就二話不說拎手機相機食先,白咖喱淡淡椰香,粉紅色的飯是用了紅菜頭食用色素,味道其實同平時白飯唔會好大差別,豚肉份量適中味道正常🔻灸燒三文魚伴三文魚子石鍋飯啖啖已燒熟的三文魚肉,加上一咬爆汁的魚子,唯一石鍋唔太夠熱,有埋少許飯焦更加分🔻最後飲品比較甜,建議叫其他清新嘅smoothie/咖啡較好

🔻大啡菇薯條配雙色醬(牛油果醬同黑松露醬)

🔻粉紅色富士山白咖喱黑豚肉飯

🔻灸燒三文魚伴三文魚子石鍋飯

2021-11-21 113 views
夜晚黎到無咩人,見咁就試下。點知,野食野飲都唔掂,真係只for打卡。野食無味,飯好硬,汁無味。叫左幾款野都無。野飲成$55但真係超級難飲。仲要食食下有烏蠅🪰⋯⋯飛下飛下
夜晚黎到無咩人,見咁就試下。
點知,野食野飲都唔掂,真係只for打卡。
野食無味,飯好硬,汁無味。
叫左幾款野都無。
野飲成$55但真係超級難飲。
仲要食食下有烏蠅🪰⋯⋯飛下飛下
2021-11-15 103 views
粉紅色純粹係外型,食物質素差,咖喱冇咖喱味,得幾塊質素極差嘅豬肉,咖喱味極淡,完全同飯唔夾。另外嗰個滷水桃膠豬肉比起咖喱只可以叫做正常少少,都係極之淡味,佢面頭啲海苔味道唔似海苔,全部野獨立食都唔可以叫做太差,但將所有嘢加埋之後令到佢極之難食。大家行過千祈唔好食!枱嘅高度都極之奇怪,對一邊櫈來講佢就過分高,對另一邊來講佢就過分矮,咁樣都算係攞到個平衡嘅,但係設計上來講會唔會係兩邊燉嘅高度一樣會比較好呢,張凳坐得唔舒服,硬過條命!山嘅設計並唔係背景,而係佢真係好似山咁凹凹凸凸唔知點樣。第一次要因為間餐廳難食到要比食評。喺尖沙咀其實食呢個並唔貴,但係俾得正常嘅價錢,佢提供返嘅食物質素就就極之低劣,服務就正常...大家真係唔好去食...

大家行過千祈唔好食!

大家真係唔好去食...
2021-11-12
$130 (Dinner)
2021-11-11 117 views
喺k11 開業既花香🌸係鳥語🐧姐妹店~~Cafe主打新派台灣菜,主打包括有拉絲蛋餅、滷肉熔岩飯、鮮奶麻糬厚吐司等等🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️款款賣相都好吸引!店舖裝潢以型格粉紅系為主調,勁少女心😍並設有心心打卡牆💗💗紅粉富士山白咖哩黑豚肉飯|$118呢款招牌富士山咖哩飯當然要試!粉紅色既珍珠米很少女心,咖哩汁偏向甜,少辣,啱哂喜歡嚐辣又不能太辣的小編🌝另外一讚嘅係,份量適中,食晒成個飯都唔會太飽😈紅燒小籠包湯麵|$78小編大愛小籠包!估唔到呢度有小籠包食🤤米線份量唔算多,湯底偏辣,以下午茶嚟講絕對有新鮮感,不過等候時間大約20分鐘,大家想食要有心理準備等一陣🥺髒髒朱古力|$55Chocolate 甜度適中,女仔飲唔需要怕肥喔😉小編聞到朱古力粉帶點香味,同埋杯chocolate 夠熱,而家呢種天氣飲就最正🌸🌸黑糖抹茶牛奶配丸子|$52煙韌控既小編一見到丸子🍡就心動,丸子配抹茶好夾,抹茶味反而無咁濃,但對口感無太大影響,大家可一試💗髒髒抹茶雪糕拿鐵|$58拿鐵抹茶味特濃!😍喜歡抹茶既你一定唔可以錯過🙆🏻‍♀️抹茶雪糕溶左後的確更髒了喜歡我既食評記得like & share🙆🏻‍♀️😘

紅粉富士山白咖哩黑豚肉飯|$118

髒髒抹茶雪糕拿鐵
紅粉富士山白咖哩黑豚肉飯
2021-10-27
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
髒髒朱古力
小籠包湯麵
髒髒抹茶雪糕拿鐵
紅粉富士山白咖哩黑豚肉飯
2021-11-07 76 views
叫左個$138既炸軟殼蟹咸蛋黃蝴蝶粉個蝴蝶粉味道幾好 但無乜咸蛋黄味 重點係 個軟殼蟹炸得太燶 又太咸⋯⋯ 個軟殼蟹真係勁fail 但粉就幾好食 呢間餐廳會有下次 會再幫襯 但唔會再叫呢個
叫左個$138既炸軟殼蟹咸蛋黃蝴蝶粉
個蝴蝶粉味道幾好 但無乜咸蛋黄味
呢間餐廳會有下次 會再幫襯 但唔會再叫呢個
2021-10-25 137 views
啲間餐廳想去好耐 每一次經過嘅時候都見到好靚 成間舖頭粉紅色 而且好多打卡位 啱晒女仔一齊去 但我自己就覺得食物質素就一般般 所以就睇大家鍾意環境定係要求食物質素-🧏🏻‍♀️溫馨提示:佢嘅位置唔多 不過我覺得每個人嘅位置都夠個人空間 所以其實同朋友傾吓計都幾舒服 而且中意人少嘅就岩曬 我嗰日星期六去都只係等左一陣 吾洗book位都可以 不過等野食時間就比較耐-▪️ 花香特色月見卡邦尼 $128▪️炸排骨小龍包紅燒湯麵 $98▪️oreo曲奇奶蓋茶 $58#花香特色月見卡邦尼 上枱見到擺盤好靚,一邊放意大利粉,一邊鋪上四隻大蝦同埋醬汁,中間用雞蛋做分隔,整體望落去好靚。而食落口佢嘅醬汁好creamy,而且好香,意粉比較硬身,但撈埋醬汁食岩岩好,口感好豐富。蝦好大隻,一隻一口,吾會好似平時果啲細細隻,又無鮮味。#炸排骨小龍包紅燒湯麵我自己簡麻辣味,如果唔食得辣可以簡原味,佢面頭兩塊好大塊炸排骨,而且四件大大件小龍包,但我自己就覺得呢個就麻麻哋,炸排骨有少少奇怪,食落去好厚炸粉,而小籠包都吾夠入味。#oreo曲奇奶蓋茶 我自己平時好鍾意飲曲奇嘅嘢飲,但啲杯張相嘅size爭太遠,好細杯,而且佢嘅奶蓋唔
▪️ 花香特色月見卡邦尼 $128
▪️炸排骨小龍包紅燒湯麵 $98
▪️oreo曲奇奶蓋茶 $58

#花香特色月見卡邦尼

#炸排骨小龍包紅燒湯麵

#oreo曲奇奶蓋茶
我自己平時好鍾意飲曲奇嘅嘢飲,但啲杯張相嘅size爭太遠,好細杯,而且佢嘅奶蓋唔夠香,飲落去好似飲緊泡沫禁。
—————————————-——————-—————-
📍Location
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖

🕙Business hours
星期一至日 12:00-22:00
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
2021-10-15 162 views
嘩….. 成間裝修都係姣Pink 同花花,少女心到呢…..😅 如果唔係吸血鬼生日🎂,我都好難想試🤣唔係佢差,只係老娘一d都唔少女啫😂大家看似紫薯雪糕意粉好似好古怪,除咁呃Like真係唔知點擺入口?🥴咁你就錯喇,佢只係外型似雪糕🍦,但佢並不是雪糕既呢😂 佢只係做到固體既汁ok 😌 仲要幾好食添 💜另外佢個卡邦尼意粉🍝$128都好出色,有6隻大蝦🍤三文魚石頭飯$118就比較失色咗小小😅 可以再熱D 飲品放面,真係有選擇困難症,杯杯都好靚😍桂花烏龍奶蓋配懸浮棉花糖$58藍色富士山🗻(茉莉奶綠)$522個都估佢唔到都幾清,唔會甜到流👍🏻最後有手繪生日蛋糕🎂$138唔好食 🥲 只可打卡 整體嚟講係唔錯,只係價格貴咗小小,因為每樣其實都係得小小🤪
如果唔係吸血鬼生日🎂,我都好難想試🤣
唔係佢差,只係老娘一d都唔少女啫😂

另外佢個卡邦尼意粉🍝$128
都好出色,有6隻大蝦🍤
三文魚石頭飯$118就比較失色咗小小😅 可以再熱D

飲品放面,真係有選擇困難症,杯杯都好靚😍
桂花烏龍奶蓋配懸浮棉花糖$58
藍色富士山🗻(茉莉奶綠)$52
2個都估佢唔到都幾清,唔會甜到流👍🏻

最後有手繪生日蛋糕🎂$138
唔好食 🥲 只可打卡

整體嚟講係唔錯,只係價格貴咗小小,因為每樣其實都係得小小🤪
  • 紫薯海鮮雪糕意粉
  • 花香特色大蝦卡邦尼意粉
  • 桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖
2021-10-12 101 views
再訪的cafe😌食物和飲品也太有心思了,每款也精緻,不但打卡一流,味道也是讚不絕口😍😍職員態度也非常親切,會主動幫忙拍照😊💠月見卡邦尼 🍳🍤🍝$128賣相很美☺️將生蛋和卡邦尼汁在一起食,好creamy大蝦大隻彈牙😋💠慢煮和牛伴牛菌蔥飯 🗻🍛$128很像一座山🤣米飯用薏米和小米取傳統白飯,健康之餘,不會黏黏的好香好食😋牛肉軟腍,配合醬汁混在一起食味道無得彈😊💠紫薯海鮮雪糕意粉 🍦🍝$128雪糕意粉好像很怪🤔雪糕球是用忌廉芝士做,味道好好😜味道好獨特,帶有甜甜的紫薯味,必試💠大啡菇薯條雙色醬(牛油果+黑松露)🍄🍟🛒$58菇炸炸得香口,看起來完全不像菇🤣沾上醬汁味道更好🙂迷你cart也是打卡必須😁💠明太子鹽酥雞 🍗$78雞正常,調味不錯,只是比其他食物比略為遜色😂🔹棉花糖桂花烏龍奶蓋 ☕️C$58很可愛的飲品😍😍好香的桂花味,不會太甜🔹茉莉奶綠富士山 🍵H$48真的好像富士山,明明綠茶但是藍色,很神奇🤩味道也很好👍🏻🔹髒髒朱古力  🍫☕️ H$48有點甜😖🔹髒髒抹茶雪糕拿鐵 🍨C$58很濃的抹茶味,而且賣相吸精 😬❣️ Floom Floom (Tsim Sha Tsui)Shop B201, B

💠月見卡邦尼 🍳🍤🍝$128
賣相很美☺️將生蛋和卡邦尼汁在一起食,好creamy
大蝦大隻彈牙😋

💠慢煮和牛伴牛菌蔥飯 🗻🍛$128

💠紫薯海鮮雪糕意粉 🍦🍝$128

💠大啡菇薯條雙色醬(牛油果+黑松露)🍄🍟🛒$58

💠明太子鹽酥雞 🍗$78
雞正常,調味不錯,只是比其他食物比略為遜色😂

🔹棉花糖桂花烏龍奶蓋 ☕️C$58
很可愛的飲品😍😍好香的桂花味,不會太甜

🔹茉莉奶綠富士山 🍵H$48
真的好像富士山,明明綠茶但是藍色,很神奇🤩味道也很好👍🏻

🔹髒髒朱古力  🍫☕️ H$48
有點甜😖

🔹髒髒抹茶雪糕拿鐵 🍨C$58
很濃的抹茶味,而且賣相吸精 😬

Shop B201, B2/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui
2021-10-08 140 views
大啡菇薯條配雙色醬 / 68酥炸大條啡菇同紫薯條 大啖食好滿足配埋牛油果醬同黑松露醬 冇咁dry仲帶出層次膠原滿滿熔岩飯 / 98呢個係加咗桃膠嘅黑毛豬滷肉飯整體比較濕 第二次嚟呢度食 發現佢哋啲汁有少少酸味 未必個個鐘意炸排骨拉絲蛋餅 / 78蛋餅超級煙韌 芝士香濃拉到絲排骨外面香脆內裏juicy 非常好食——————————————————推介度: 7.5/10——————————————————尖沙咀河內道K11 artmall shop B201——————————————————
大啡菇薯條配雙色醬 / 68

尖沙咀河內道K11 artmall shop B201

大啡菇薯條配雙色醬
炸排骨拉絲蛋餅
2021-10-08 101 views
見到啲相已經想嚟幫襯! 望住個 menu,真係有選擇困難症 !食物上枱,果然令人很興奮 !好靚囉!🤩 紫薯海鮮雪糕意粉 $128~ 估唔到紫薯拌勻之後都幾好味~ 不過,得兩隻蝦就真係少咗 d~ 魷魚圈,夠為硬咗 d 🤩 髒髒士多啤梨奶綠 $55~ 賣相滿分,飲落就一般般🤩 粉紅富士山白咖喱黑豚肉飯 $118~ 富士山唔熱架,可能整完個富士山,d 飯已經凍晒,如果熱會好好多~ 白咖喱黑豚肉,就整得好好味,個咖喱汁真係唔錯🤩 奶蓋雲石拿鐵 $55~ 面既奶蓋芝士咸咸地~ 竹炭就冇咩味
見到啲相已經想嚟幫襯!
望住個 menu,真係有選擇困難症 !
食物上枱,果然令人很興奮 !好靚囉!

🤩 紫薯海鮮雪糕意粉 $128
~ 估唔到紫薯拌勻之後都幾好味
~ 不過,得兩隻蝦就真係少咗 d
~ 魷魚圈,夠為硬咗 d
紫薯海鮮雪糕意粉

🤩 髒髒士多啤梨奶綠 $55
~ 賣相滿分,飲落就一般般
髒髒草莓奶綠

🤩 粉紅富士山白咖喱黑豚肉飯 $118
~ 白咖喱黑豚肉,就整得好好味,個咖喱汁真係唔錯

🤩 奶蓋雲石拿鐵 $55
~ 面既奶蓋芝士咸咸地
~ 竹炭就冇咩味
粉紅富士山白咖喱黑豚肉飯, 奶蓋雲石拿鐵
2021-09-26
$200 (Lunch)
紫薯海鮮雪糕意粉
餐廳位於K11商場內, 面積不算太大, 但枱與枱之間都有足夠嘅距離, 坐落都闊落🙂店內主要以粉紅色同白色為主, 牆上掛上霓虹燈, 仲有成道花花牆比大家影下相🌸花香係樓上cafe鳥語嘅姊妹店, 食物飲品都同樣地夠打卡😍食物偏走向台式fusion風味😛🍴ᴍᴀɪɴ· 紫薯海鮮雪糕意粉 $128﹟Gimmick同賣相都無得彈💯🤩雪糕筒下面埋藏住既係紫薯忌廉芝士, 將佢mix埋啲意粉一齊食, 口感幾creamy, 食落覺得偏甜左啲, 紫薯味未算好突出🙈但勝在海鮮配料十足, 有彈牙大蝦🍤洋蔥、菇🍄、筍等等🌱🍴ᴍᴀɪɴ· 膠原滿滿熔岩飯 $98﹟飯形狀呈富士山造形🗻面頭有隻溏心蛋, 圍住飯既周邊就係滷肉醬啦😜特別在入邊仲加左啲桃膠☺️飯食落都軟熟, 調味不會太鹹, 但就略嫌成碟野唔夠熱同埋滷肉可以再多啲🙊🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 草莓鮮奶厚多士 $58﹟個多士睇落係好吸引, 但反而我係有啲失望架😅個人認為面層pat cream可以唔好打到咁實....會prefer有啲流動性🙈而個麵包亦都唔係熱辣辣, 係放涼左既包😥但好在咬落係軟熟既😳麵包層仲茶左啲士多啤梨醬, 令味道酸酸甜甜咁, 但食食下感覺有點甜膩🤔🥤ᴅ

🍴ᴍᴀɪɴ· 紫薯海鮮雪糕意粉 $128

🍴ᴍᴀɪɴ· 膠原滿滿熔岩飯 $98

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 草莓鮮奶厚多士 $58

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 桂花烏龍奶蓋配懸浮棉花糖 $58
﹟依杯飲品都可以一試🤗除左有隻可愛飄浮🦄飲落桂花同茶味都足夠, 甜度控制得宜, 再配埋肥仔奶蓋, 係幾滋味🤭但唔算太大杯, 定價再親民少少就好😂

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 奶蓋雲石拿鐵 $55
﹟um....依杯真心有點失望。。講真唔係好知自己飲到啲咩😂竹炭飲落係淡鹹既咖啡味, 而個奶蓋又係鹹既, 味道方面真係麻麻地😣
2021-10-03 105 views
睇左餐牌,價錢OK,唔使等,就入去食個lunch。Staff好nice,係全部都好好。隔離枱叔叔想幫杯朱古力影相,職員見到主動話幫佢整返靚杯野俾佢影(放耐左d粉浸哂底)。見到客人飲野濁親,亦主動俾紙巾,細心👍🏼Set lunch本身包42蚊的飲品,貴左補返差價就得。我加錢叫左杯凍朱古力,靚同埋好飲。有朱古力粉,朱古力碎,飲落creamy,唔會好甜。我對朱古力飲品好有要求,依杯係值得一試🥰鐘意打卡就岩哂你叫左個脆脆豬扒,坦白講就一般般,如果再黎會試其他。薄豬一塊,有d硬。拌麵不過不失,唔難食但唔會話特別好食。湯我就唔岩飲依架車仔加38蚊upgrade係炸紫薯同大啡菇,其實幾好食。美中不足係太鹹,食完好口渴。黎到好熱的。埋單153蚊,食到好飽。可以再食,但會試其他set
睇左餐牌,價錢OK,唔使等,就入去食個lunch。

Staff好nice,係全部都好好。

依架車仔加38蚊upgrade

埋單153蚊,食到好飽。

可以再食,但會試其他set

2021-09-30 66 views
【尖東|花香】@floomfloom_cafe_kitchen日期:09/07/2021人口:👩🏻📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖(港鐵尖東站N2出口)時段:午餐⏰:0分鐘💰:$94(另收加一)😋(5星最好):⭐️⭐️⭐️⭐️KidsFriendly:BB凳✅服務:中高性價比:中高第二次黎食 水準依然 就是上菜有點慢啦🤣🔸餐湯以茶壺蒸既小杯杯盛載 好像是南瓜湯 份量不多但味道還不錯🔸青醬核桃野菌米形意粉(素)$88最近愛上左米形粉 見呢間有又試試先 配搭合宜 滑滑既米形粉成功掛青醬 核桃又加強返口感🔸藍色富士山🗻(茉莉奶綠)$6($42以上飲品補差價)好飲既 賣相不錯 味道相對清新不死甜 但一路疑惑「富士山🗻」起邊?飲到最底先知杯底係拱既 明晒😂
【尖東|花香】
@floomfloom_cafe_kitchen
日期:09/07/2021
人口:👩🏻
時段:午餐
⏰:0分鐘
💰:$94(另收加一)
😋(5星最好):⭐️⭐️⭐️⭐️
KidsFriendly:BB凳✅
服務:中高
性價比:中高
第二次黎食 水準依然 就是上菜有點慢啦🤣
餐湯

🔸餐湯
以茶壺蒸既小杯杯盛載 好像是南瓜湯 份量不多但味道還不錯
青醬核桃野菌米形意粉(素)

🔸青醬核桃野菌米形意粉(素)$88
藍色富士山

🔸藍色富士山🗻(茉莉奶綠)$6($42以上飲品補差價)
2021-07-09
Type of Meal
Lunch
青醬核桃野菌米形意粉(素)
藍色富士山
2021-09-28 79 views
之前放假路過見到間餐廳咁靚想試 可惜冇位今日星期一終於約埋朋友一齊試到啦!所有野 (food and drinks), 都擺得好靚,完全for打卡🤣🤣🤣 最緊要係都好好味! 唔係淨係得個樣🤣每人都係$110就食到高質cafe,抵食!
之前放假路過見到間餐廳咁靚想試 可惜冇位
今日星期一終於約埋朋友一齊試到啦!

每人都係$110就食到高質cafe,抵食!
2021-09-27
$110 (Lunch)