2021-12-22 45 views
經常經過這間充滿少女心嘅餐廳,今晚終於可以試下,聖誕套餐都幾抵食涼挫黑松露紋甲墨魚墨魚鮮甜彈牙,淡淡日式芥末味,伴上青瓜,開胃花香皮蛋豆腐 嫩滑豆腐,配皮蛋、酸薑和肉鬆,口感豐富華麗大蝦墨汁意粉大蝦大隻,肉質爽口彈牙,墨魚汁掛滿意粉,伴上白汁更香滑海膽雪人米型意粉造型非常可愛,雪人以忌廉和海膽打成,像雪糕般幼滑,無腥味,米型意粉滑溜,伴海膽食好鮮味草莓鮮奶厚吐司厚身多士,加上厚身幼滑甜忌廉,士多啤梨新鮮香甜,食左成個都無罪惡感黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖 可愛聖誕熊仔棉花糖好可愛,牛奶香濃,有淡淡薑味,底層和面層加上黑糖更香甜蜜桃烏龍茶 茶底唔會太濃,啖啖蜜桃香

涼挫黑松露紋甲墨魚
墨魚鮮甜彈牙,淡淡日式芥末味,伴上青瓜,開胃

花香皮蛋豆腐
嫩滑豆腐,配皮蛋、酸薑和肉鬆,口感豐富

華麗大蝦墨汁意粉
大蝦大隻,肉質爽口彈牙,墨魚汁掛滿意粉,伴上白汁更香滑

海膽雪人米型意粉

草莓鮮奶厚吐司

黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖

蜜桃烏龍茶
茶底唔會太濃,啖啖蜜桃香
2021-12-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-12-21 25 views
花香 (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖🤍極具藝術氣質兼台灣特色的少女迷人餐廳,餐廳內會有粉紅色的霓虹燈,上面仲寫住金句You are what you eat 🥰😍😍非常吸引我地去食。仲有另一句Floom as you born to be ,呢句既意思即係自愛也,非常有意思😍🟢Holiday Special set 前菜👉🏻涼拌黑松露紋甲墨魚會有青瓜、墨魚咀同少量芥末,味道方面系酸酸甜甜,對於前菜黎講十分開胃。另外仲配有一朵黃色太陽光做襯托一絕,好配合餐廳既主題😍👉🏻花香皮蛋豆腐配有肉鬆、皮蛋、蔥、秘製醬汁,味道方面酸甜適中,不錯不錯主食👉🏻海膽雪人咪型意粉$388金黃色的粒粒海膽飯,每食一粒飯都會食到勁濃烈的海膽味!對於喜歡食海膽的女小編黎講搵有啲招架不住,因為我覺得有少少腥味!但對於同樣愛吃海膽的男小編黎講卻覺得蠻不錯。小編就建議鍾意愛吃食海膽同承受得到嗰種腥味既人先好食,因為唔係個個接受到個種感覺😜但不得不說呢個飯極具特色同創新!因為除左有紅莓同藍莓作半碟之外,仲有個金黃色既雪人海膽芝士,睇落勁似雪糕,但食落就知道系芝士👉🏻華麗大蝦墨汁意粉$368
花香 (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖

🟢Holiday Special set
前菜
👉🏻涼拌黑松露紋甲墨魚

👉🏻花香皮蛋豆腐
配有肉鬆、皮蛋、蔥、秘製醬汁,味道方面酸甜適中,不錯不錯

主食
👉🏻海膽雪人咪型意粉$388

👉🏻華麗大蝦墨汁意粉$368
外型賣相相當吸引,六隻大蝦既墨汁意粉配上忌廉汁,呢個食法比較幾特別,亦好少會咁食,而且乾身得黎又夠好味🥰

飲品
👉🏻蜜桃烏龍
烏龍茶,底部有蜜桃汁,大家記得攪勻佢先好飲

👉🏻黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖
聖誕主題特色的飲品,清淡得來夠健康,上面仲有粒勁可愛既棉花糖

甜品
👉🏻草莓鮮奶厚吐司
厚厚的酥皮多士,上層有濃厚既忌廉配有粒粒草莓🍓

🤍原來花香系一間主打台灣特色料理既餐廳,另外仲有一間同公司既鳥語則位於厚福街藍馬大廈,而鳥語就會主打日本特色料理。

兩間餐廳既富士山飯都相對出名,咁花香既出既富士山飯系以粉紅做主題既粉紅富士山白咖喱黑豚肉飯,相反鳥語出既富士山飯會以藍色做主題,大家有機會都可以黎試試🥰
2021-12-20 24 views
你們會跟小妹一樣已是holiday mood了嘛??!可惜現實是要工作至25/12才可以像相中的聖誕小態般疏乎疏乎xppp既然假期未到,就先以味蕾慶祝,提早到吃個聖誕餐先吧~兩款前菜和都充滿台式風味特別是“花香皮蛋豆腐”精美又好吃光是賣相就已取女生歡心吧!!餐湯也蠻有驚喜嘛,是“特濃栗子湯”第一次嚐到以栗子為材的忌廉湯,起初還有點擔心會不合,喝了才發現原來是挺搭配呢!!!主菜點了“海膽雪人米型意粉”和“華麗大蝦墨汁意粉”均是打卡之選嘛 ☜☜以海膽忌廉拼的小雪人很可愛呢~很喜歡這家的意粉水準穩定每次都煮得剛好,保持合適的嚼勁✔✔✔還要甜美的“草莓鮮奶油吐司”作結由前菜至甜點餐飲的賣相都是超討喜derr這頓完全的相機先食的聖誕餐嘛♡♡♡
你們會跟小妹一樣已是holiday mood了嘛??!

既然假期未到,就先以味蕾慶祝,提早到吃個聖誕餐先吧~

兩款前菜和都充滿台式風味

特別是“花香皮蛋豆腐”精美又好吃

光是賣相就已取女生歡心吧!!

餐湯也蠻有驚喜嘛,是“特濃栗子湯”

以海膽忌廉拼的小雪人很可愛呢~

很喜歡這家的意粉水準穩定

每次都煮得剛好,保持合適的嚼勁✔✔✔

還要甜美的“草莓鮮奶油吐司”作結

由前菜至甜點餐飲的賣相都是超討喜derr
這頓完全的相機先食的聖誕餐嘛♡♡♡

2021-12-20 30 views
每次黎K11就會諗起少女風打卡餐廳花香 佢地最近推出聖誕大餐即刻睇下有咩食😍🐙松露紋甲墨魚墨魚刺身超滑口感獨特味度係松露帶wasabi香🍮花香皮蛋豆腐採用嘅皮帶非常優質完全唔苦豆腐幾滑有豆香🌰特濃粟子湯粟子味濃帶忌廉香味☃️海膽雪人米型意粉非常邪惡既main全碟沾滿海膽醬雪人係海膽芝士黎㗎建議由少開始慢慢撈入意粉🦐華麗大蝦墨汁意粉黑色既墨魚汁意粉加上白色忌廉汁視覺效果幾好味道不俗大蝦幾有鮮味🍓草莓鮮奶厚吐司好睇又好食又igable 吐司酥香士多啤梨消膩🍑蜜桃烏龍茶桃味滿滿微微偏甜🥛黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖奶非常滑薑汁濃度恰到好處
每次黎K11就會諗起少女風打卡餐廳花香

桃味滿滿微微偏甜

🥛黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖
奶非常滑
薑汁濃度恰到好處
最近就去咗位於K11嘅Cafe「花香」,因為見到佢哋出咗個節日套餐實在太吸引!去到都好多打卡位等咗一個特別嘅Area真係for影相。2款Holiday set今次就揀咗涼拌黑松露紋甲墨魚,非常特別,首先有芥末味,同埋好彈牙嘅墨魚,相當鮮味。仲有清新的黑松露香。花香皮蛋豆腐特別在肉鬆同皮蛋一粒粒本身已經夠香,個豆腐仲要係比較有彈性嗰種,有點像甜品,口味獨特而且match。海膽雪人米型意粉$388呢個我超鍾意食,本身雪人已經好打卡,原來個雪人係用海膽、忌廉及芝士做成,所以個味道鹹香得來帶啲甜味,好香!另外米型意粉感覺好似有粒粒飯咁,充滿口感,表面都配搭有一啲鮮甜嘅海膽肉,食到停唔到口。華麗大蝦墨汁意粉 $368 大蝦墨汁意粉方面大蝦就係冷盤嘅大蝦,比較原本嘅鮮味,口感彈牙。墨汁意粉方面味道比較清新,而且墨汁感覺上有啲似水墨畫,都係適合影相。草莓鮮奶厚吐司裏面粒粒草莓,而且厚吐司口感香脆,而且表面嘅cream都比較輕盈,甜而不膩蜜桃烏龍茶清新清甜,黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖打卡一流,好香黑糖薑汁味。-

去到都好多打卡位等咗一個特別嘅Area真係for影相。

2款Holiday set今次就揀咗

海膽雪人米型意粉$388

華麗大蝦墨汁意粉 $368

草莓鮮奶厚吐司

蜜桃烏龍茶清新清甜,
黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖打卡一流,好香黑糖薑汁味。

2021-12-19 207 views
餐廳以純白色為主調, 加上 粉紫色的霓虹燈,映照在白色 枱櫈上,感覺特別 fantasy 。蟹肉麻婆豆腐富士山飯用米飯造成富士山造型,十分維肖維妙, 富士山腳鋪滿蟹肉、麻婆豆腐, 豆腐既香且滑, 蟹肉鮮味 , 配上麻辣的醬汁, 特別惹味,越吃越過癮,伴飯一流, 不消一會,通通給我吃光了。華麗大蝦墨汁意粉黑色的墨魚汁意粉, 口感煙煙韌韌 ,每條還掛滿香濃忌廉汁,啖啖誘人奶油香, 跟配 六隻大蝦, 鮮味爽彈 , 津津回味。鹽酥爆谷雞 即叫即製的鹽酥雞, 熱燙燙 ,香噴噴, 入口酥脆之餘, 伴隨爆谷的甜香, 份外 滋味, 最啱佐啤酒的小食。蕉焦脆脆吐司烤得焦脆的熱燙燙、香噴噴吐司, 上面鋪上一球雲呢拿雪糕, 及熟透的香蕉片 , 令人垂涎 , 入口焦脆香甜, 冷熱交融的口感 ,已把我迷倒。 紫色富士山紫色的富士山飲品, 顏色粉嫩夢幻, 入口細滑柔順,細味到淡淡紫薯甜香,清新解渴。草莓爆炸糖奶蓋拿鐵表面有厚厚的奶泡 ,呷一口泡沫,入口順滑 , 慢慢滲出草莓的果香, 又帶出咖啡香醇,令人回味。

紫色富士山

2021-12-17 49 views
嚟到打卡餐廳,所有裝修都充滿少女心,唔怪之得咁受女仔歡迎👏🏻👏🏻原來除咗打卡, 餐廳仲有好多創意菜式🥰 滿有好奇心嘅我好想食💓鹽酥爆谷雞熱辣辣嘅鹽酥雞,炸到金黃色又脆卜卜,好滋味蟹肉麻婆豆腐富士山飯富士山嘅造型相當吸引, 麻婆豆腐又幾新鮮,好香麻辣味,刺激味蕾又開胃,好愈食愈多😆華麗大蝦墨汁意粉擺碟又真係幾華麗,好似夜晚嘅沙灘咁,靚得嚟又帶點神秘🦹🏻‍♀️。 大蝦好多又大隻,肉質爽口香甜, 個醬汁亦好creamy.紫薯麻薯蛋餅紫色富士山(紫薯拿鐵)紫色控嘅朋友要揀呢兩款。 蛋餅煙韌有嚼勁, 仲好香甜。草莓爆炸糖奶蓋拿鐵三層顏色,奶蓋、草莓奶、咖啡,上面仲加咁爆炸糖,美觀又口感豐富

鹽酥爆谷雞
熱辣辣嘅鹽酥雞,炸到金黃色又脆卜卜,好滋味

紫薯麻薯蛋餅
紫色富士山(紫薯拿鐵)
紫色控嘅朋友要揀呢兩款。 蛋餅煙韌有嚼勁, 仲好香甜。

• 華麗大蝦墨汁意粉
  • 紫薯麻薯蛋餅
  • 蟹肉麻婆豆腐富士山飯
  • 鹽酥爆谷雞
2021-12-15 38 views
這間打卡CAFÉ非常著名,有充滿打卡感的設計,連食物也精心佈置。想不到,現場也有很多男士和家庭,看來打卡並非女性的專利。位於商場角落位,跟兄弟談心可暢所欲言。 蟹肉麻婆豆腐富士山飯 店家招牌的富士山飯系列,有不同創意款式。旁邊放滿嫩滑的麻婆豆腐圍著,帶點辛辣,更有絲絲鮮甜的蟹肉和雜菌。 華麗大蝦墨汁意粉 連意粉的擺碟也可如此精美,六隻新鮮的大蝦好彈牙,黑漆漆的墨汁滲入每條麵條,好有墨汁幽香。 鹽酥爆谷雞 一口口炸得酥脆不油膩的雞粒,佈滿香濃的台式中藥粉,好惹味。 蕉焦脆脆吐司 一粒粒焦糖脆脆好甜蜜,連香蕉也被焦糖包裹著,幼滑的忌廉和雪糕遮掩了吐司,極邪惡。 髒髒花生醬拿鐵 整個杯都是一條條的忌廉和花生醬,還有一整球雪糕,基底充滿花生醬和鮮奶的味道,卡路里爆燈。 百香果乳酸綠茶 清香綠茶加入乳酸, 融合酸酸甜甜的滋味,更有一粒粒百香果籽的爽口感。

鹽酥爆谷雞
一口口炸得酥脆不油膩的雞粒,佈滿香濃的台式中藥粉,好惹味。

2021-12-15
Type of Meal
Dinner
2021-12-14 45 views
依間餐廳係位於K11,係同鳥語係姊妹店黎架😇無論食物定環境打卡出黎既效果好靚,值得黎潮聖.🗻蟹肉麻婆豆腐富士山依個飯整成山既形狀😍啲隻分成兩層,下層係好健康既紅米飯🍚最底層係麻婆豆腐😍撈左麻婆豆腐好快就食晒啲飯🤣超好送飯,每個豆腐既頂部都放左蟹肉🦀飯既頂郭就放左流心蛋🍳.🍤 華麗大蝦墨汁意粉依個忌廉想要幾重就幾重,想要幾濃就幾濃😍佢將忌廉放左係一邊,等我地自己撈黎食,意粉放面就好煙韌,有啲似手工意粉既口感,蝦🦐就你冷盤黎🤣係醉蝦,又估唔到可以甘入味😍.鹽酥爆谷雞依個炸雞🍗細細粒,外皮帶有少少脆.🍞 蕉焦脆脆吐司底層用左丹麥吐司,好鬆軟😍上層就放左蕉,雪糕🍦焦糖脆脆,仲有香蕉🍌

🗻蟹肉麻婆豆腐富士山

🍤 華麗大蝦墨汁意粉

鹽酥爆谷雞
依個炸雞🍗細細粒,外皮帶有少少脆

🍞 蕉焦脆脆吐司
2021-12-14 42 views
K11 Art Mall地庫嘅Floom Floom 花香,食物亦別具心思,將傳統嘅台灣菜式以創意嘅方法演繹,擺盤仲砌到靚一靚,打卡必到!蟹肉麻婆豆腐富士山飯以糙米同埋白米砌出富士山嘅形象,極具心思!加入蟹肉嘅麻婆豆腐多咗份鮮甜,味道仲意想不到咁夾!華麗大蝦墨汁意粉以芝士汁同埋墨汁造出華麗嘅雲石紋,醉蝦整概有酒香又保留咗蝦肉嘅鮮蝦甜!鹽酥爆谷雞升級版嘅鹽酥雞,香脆中多了一份甜美,好有特色,而且幾好食!蕉焦脆脆吐司吐司上面嘅材料堆到滿瀉,有甜美嘅雪糕、脆口嘅焦糖塊、仲有香蕉同埋忌廉,極為邪惡!紫色富士山(紫薯拿鐵)靚到震嘅紫色!紫薯味香甜,奶泡夠滑!百香果乳酸綠茶又酸又爽又夠冰涼,refreshing!

鹽酥爆谷雞

升級版嘅鹽酥雞,香脆中多了一份甜美,好有特色,而且幾好食!

蕉焦脆脆吐司

紫色富士山(紫薯拿鐵)
靚到震嘅紫色!紫薯味香甜,奶泡夠滑!

百香果乳酸綠茶

又酸又爽又夠冰涼,refreshing!
2021-12-12 49 views
呢間靚靚Cafe比我bookmark咗好耐啦🥳今次終於試到!開頭以為會好多人排隊,好好彩當日都唔係等咗好耐🌸成個環境裝修充滿少女氣息,真係好靚💖蟹肉麻婆豆腐富士山飯一上枱就見到粉紅色嘅富士山🗻賣相好吸引呀!蟹肉鮮甜足料,麻婆豆腐麻味非常突出,愈食愈惹味😋華麗大蝦墨汁意粉墨汁意粉加入忌廉汁後口感更加順滑,意粉煙韌有咬口,食到成個口都係黑色😂大蝦份量好多!鹽酥爆谷雞爆谷雞即叫即炸,一上枱仲係熱辣辣!食落香脆可口😙好快就食晒啦!蕉焦脆脆吐司吐司賣相超吸引😍上面有大大個雪糕球、焦糖香蕉、焦糖脆脆等,超邪惡😈鍾意食甜野嘅唔好錯過~ 絕對係一餐美好嘅作結😍紫薯拿鐵係好吸睛嘅紫色💜 帶紫薯天然甜味!髒髒花生醬拿鐵花生醬味道濃郁🥜仲有花生粒增加口感🤎加埋雪糕同忌廉,飲完呢杯應該肥幾磅😂 好彩甜味同咖啡嘅苦澀平衡得幾好~飲完都唔會覺得好Heavy,絕對係打卡首選📸️

紫薯拿鐵
係好吸睛嘅紫色💜 帶紫薯天然甜味!

髒髒花生醬拿鐵
之前係IG睇到有人分享呢間打卡餐廳,原來係食台灣野,終於等到有人陪我去啦!!果然不負我所望,好好影,迅間少女心大增,適合約埋閨蜜一齊打卡,隨左餐廳特設嘅pinkpink打卡位,食物擺放得都好靚,可以扮港女同食物合照一番。♥ ♥ ✨蟹肉麻婆豆腐富士山飯係粉紅色嘅富士山呀,火山頂有半隻糖芯蛋,打卡首選,唔算辣,都食到少少麻味,豆腐好滑,眼見都有幾多蟹肉,就咁食個飯有少少乾,撈埋啲汁就啱啱好,打完卡要快啲食啦。✨華麗大蝦墨汁意粉呢個我以為係凍食,影完相已經凍晒,搞笑在其實凍食都不影響味道,佢個忌廉汁唔算多,係調下味,主要係食佢果幾隻凍蝦,原來係醉蝦,有酒味,幾驚喜。✨鹽酥爆谷雞呢度啲鹽酥雞個炸粉同出面唔同,有一粒粒脆脆包住,即叫即炸,好香脆肉滑。✨蕉焦脆脆吐司呢個吐司有驚喜,雖然份量不多,但佢有幾片焦糖香蕉,同大大球雲尼嗱雪糕,完美滿足左我甜甜獸嘅欲望。✨草莓爆炸糖奶蓋拿鐵很喜歡這杯拿鐵,賣相吸引又好飲,粉紅色好少女🥰,有多個口感,🍓士多啤梨奶溝咖啡拿鐵,再加左一層超creamy嘅奶蓋,奶蓋上面仲裝飾左粉紅色嘅爆炸糖💕。✨髒髒花生醬拿鐵咖啡拿鐵加左重花生醬,有花生粒,有一球大雪糕,面有啲花生

♥ ♥

✨蟹肉麻婆豆腐富士山飯
✨華麗大蝦墨汁意粉
✨鹽酥爆谷雞
✨蕉焦脆脆吐司
✨草莓爆炸糖奶蓋拿鐵
✨髒髒花生醬拿鐵
咖啡拿鐵加左重花生醬,有花生粒,有一球大雪糕,面有啲花生醬同花生粒,仲有啲cream做裝飾,打卡一流。
  • 草莓爆炸糖奶蓋拿鐵
2021-12-10 47 views
🌺花香 @floomfloom_cafe_kitchen早幾天去尖沙咀k11想找找有沒有什麼小眾品牌的好東西,因為想找小禮物送給台灣的姐姐。然後就跟媽咪在那看到家粉紅粉紅的餐廳,就試試看囉🦀蟹肉麻婆豆腐富士山飯很igable的主餐,不知道飯粒加了什麼所以呈現粉紅的~ 還有混了小米很有口感,材料還有滑豆腐跟很多菇等等的配料,味道屬還不錯🦐華麗大蝦墨汁意粉墨汁意大利麵配上旁邊的奶油醬味道很讚,蝦子應該也是用了特別的醃料,可是就跟意大利麵不太搭QQ🐥鹽酥爆谷雞外型真的有點像爆米花,一開始以為是用烤好的爆谷壓碎,然後拿去做裹粉再炸,好奇問了一下原來不是呢,雖然口感有趣但會覺得有點粉粉的🍌蕉焦脆脆吐司邪惡之選,底下的是用丹麥吐司Danish Loaf,有香酥的口感,然後上面除了雲厘拿冰淇淋跟一大堆的鮮奶油,好吃好吃~🥤紫色富士山(紫薯拿鐵)帶奶濃香的紫薯味~🍸百香果乳酸綠茶清爽之選總結:地理位置方便,有心型打卡牆,可是卡位的椅子沒有很舒服,會讓人坐不久,食物味道不差但有進步的空間💲Hkd 200@人🏡尖沙咀河內道 K11 artmall shop B201#hongkong #hkgirl #
🌺花香 @floomfloom_cafe_kitchen

🦀蟹肉麻婆豆腐富士山飯

🦐華麗大蝦墨汁意粉

🐥鹽酥爆谷雞

🍌蕉焦脆脆吐司

🥤紫色富士山(紫薯拿鐵)
帶奶濃香的紫薯味~
🍸百香果乳酸綠茶
清爽之選

💲Hkd 200@人
🏡尖沙咀河內道 K11 artmall shop B201

#hongkong #hkgirl #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodiehk #hkfoodie #香港 #尖沙咀 #香港美食 #尖沙咀美食 #美食日記 #美食分享 #美食推薦 #好物分享 #好物推薦 #香港西餐 #香港西式 #麻婆豆腐 #富士山飯 #墨汁意粉 #鹽酥雞 #紫薯拿鐵 #爆谷 #百香果 #花香 #poyeefoodie
2021-12-09 91 views
就黎放工晚餐時嘅啦!諗好同閨蜜去搵好野食🤤🤤呢間絕對係超打卡餐廳,充滿少女心,食物擺盤都超得意,剩係賣相我比九分😂我點左鹽酥爆谷雞(必食❗️),外層炸得香脆,裡面的肉嫩嫩的,重點係調味超好食,微微甜味好香,不辣但野味👍蟹肉麻婆豆腐富士山飯賣相真係無得頂,可愛嘅富士山,底層熔岩就是麻婆豆腐,麻椒味重,不太辣,頂層有半顆流心蛋🥚華麗大蝦墨汁意粉愈食愈黑蚊蚊既一道菜😂但味道不錯,大蝦以釀製方式製作,肉質較林,意粉彈牙。紫薯麻薯蛋餅有點像台式的甜品,裏面是紫薯蓉,加上煙靭的麻薯,外層是藝薄的蛋餅皮,淋上黑糖更好味🍫飲品方面髒髒花生醬拿鐵&百香果乳酸綠茶都不錯,特別係髒髒花生🥜超好打卡,睇到都流晒口水,好邪惡呀❗️

紫薯麻薯蛋餅

知道尖沙咀K11之前開了一間新派台菜咖啡店,剛好在附近購物路過也去打一打卡,那知道竟然吃了一肚子的氣~在下午時間去到,餐廳內也沒有太多客人,不用等候時間就拿到座位。店舖裝潢以粉紅系為主調,也有一幅心形牆作打卡熱點。當日去到就點了熱藍色富士山拿鐵、牛油果彩虹沙律和炸排骨拉絲蛋餅。在等待了三十分鐘也未見有飲品食物來到時,就客氣的問了侍應有沒有漏單。怎知道竟然換來被侍應用惡劣態度回應。五分鐘後拿鐵來到,但沙律和蛋餅再多等了二十分鐘也未上菜,最後忍不住再客氣的問了一聲,因為要是等一小時也未有食物就想取消order 了。最後當然又被侍應hea答回覆。等了一肚子氣終於享用到沙律和蛋餅,但再好的味道也被惡劣的待客態度而破壞晒了。

牛油果彩虹沙律
藍色富士山拿鐵