2023-07-20 506 views
一直鍾意去文興,食物幾精緻同好味,不過昨晚晚飯體驗令人失望😮‍💨。燒腩仔失準,豬肉好臭未放入口已經聞到臭味。同侍應姐姐反映,佢問換碟叉燒俾我哋好唔好,雖然當時已經食咗叉燒但冇所謂我哋OK,心情仍然好愉快。埋單時問題就來了,一行12人最後埋單六千幾蚊,食到我哋捧住個肚好 happy。Check單嗰陣發現一開始點嘅豬腳仔冇黎到就同姐姐講,佢話佢check吓,返嚟就帶埋另外一個angry bird姐姐質問我哋話一定有上菜,係佢親手上的!我哋即刻解釋話真係冇見過亦冇食到豬腳仔,幫佢搵埋下台階會唔會係送錯咗去第二台唔記得。跟住佢就繼續睥住我哋堅持話佢有上👹🔥包大人喺度先搞得掂🥲後來佢哋仲話如果嘢食冇嚟到,食客有責任即時同佢哋講返。火都嚟,餐廳冇上菜點會係食客嘅責任,我哋叫咗10幾廿碟餸喎,咁我咪好命苦。有諗過佢哋咁嘅反應會唔會係因為公司規矩miss 單要佢哋自己出錢,如果真係就請餐廳重新考慮呢個係咪好方法。總之,俾人屈就由happy 變 angry。
2023-07-19
  • 燒味
文興酒家 於英國倫敦開業,後來因為受歡迎先慢慢喺曼谷、上海、香港開分店。呢日放假去咗食lunch,佢嘅特惠休閑午市二人套餐 ($520)好豐富,有齊:🥢前菜 (四選一)前菜揀咗雞絲粉皮,份量好多!粉皮滑溜溜,麻醬中加咗wasabi,估唔到味道更有層次,刺激味蕾又咁膩!🥢是日燉湯 (兩份)燉湯真材實料,有猴頭菇、瑤柱、雞腳、瘦肉、羊肚菌等,湯頭鮮甜濃郩,啖啖精華。🥢粵式燒泰國櫻桃鴨 (半隻)黎到文興點可以唔試佢嘅招牌燒鴨呢?呢個午市套餐包咗半隻燒鵝,兩個人食份量都幾多!採用「優質櫻桃谷鴨」,由泰國盤谷牧場直接入口,每隻鴨都以上等殼物飼養,並無注入激素及抗生素。櫻桃鴨油膩感較少,肉香突出,燒過後皮嫩肉嫩,仲保留肉汁,確係好食!最貼心嘅喺呢度嘅燒鴨全部都去晒骨,食起來啖啖肉,更為滿足,甜甜嘅秘製醬汁仲有提味之效!🥢主菜 (六選一)揀咗黑毛豬咕嚕肉,咕嚕肉炸漿好薄,包住肉質爽彈嘅黑毛豬肉,外脆內彈牙,口感一流!配搭新鮮菠蘿,酸酸甜甜,開胃送飯!🥢瀨粉 或 白飯 (兩份)燒鴨最好配瀨粉,但咕嚕肉就送飯一流!🥢合時甜品(兩份)是日甜品有暖心千層糕,千層糕煙韌帶彈性,食落有淡淡椰香,甜度適中。

🥢前菜 (四選一)

🥢是日燉湯 (兩份)

🥢粵式燒泰國櫻桃鴨 (半隻)

🥢主菜 (六選一)

🥢瀨粉 或 白飯 (兩份)
燒鴨最好配瀨粉,但咕嚕肉就送飯一流!

🥢合時甜品(兩份)
2023-07-18 324 views
我非常推薦文興酒家的炸蠔和猴頭菇湯!炸蠔的大小超級無敵大隻,一口咬下去就能感受到蠔肉的鮮甜和酥脆的外皮,非常美味。猴頭菇湯的湯底很濃郁,菇類的味道也非常濃烈,份量十分足料,非常適合喜歡湯類料多的人食用。整個用餐體驗非常愉悅,餐廳的服務也非常周到,絕對是一個值得再次光顧的好地方。文興酒家的環境非常舒適和雅致。餐廳的裝潢風格充滿了中國傳統的元素,讓人感受到濃厚的文化氣息。餐廳的用餐區域燈光柔和,音樂也很輕鬆,营造出一個非常愉悅和放鬆的氛圍。

• 炸蠔
2023-07-14 376 views
由大埔開到中環 文興酒家 最馳名就係招牌燒鴨同一碗靈魂醬汁點左休閒午市二人套餐 優惠$520前菜-(四選一)青瓜海蜇海蜇頭爽口、青瓜刨成絲吸汁,偏酸調味挺開胃!是日炖湯 -羊肚菌雞腳瘦肉湯燉湯湯頭很清,味道非常濃郁~飲到同食到瑤柱勁足料!粵式燒泰國櫻桃鴨(半隻)招牌必食燒鴨,現場新鮮即燒,皮脆肉厚,嫩滑有肉汁!一定要沾埋微甜特製醬油咬落陣陣油香湧現又唔會過肥,連我本身唔太好鴨肉嘅我係呢刻覺得呢隻鴨其實係好食過燒鵝!主菜(六選一)黑毛豬咕嚕肉最愛咕嚕肉,用左新鮮菠蘿夠香甜,黑毛豬質地爽彈!調味相對都係偏酸!上湯瀨粉/絲苗白飯各一燒鴨當然要配瀨粉啦,但咕嚕肉又要跟飯啵~呢度有得揀貼心!甜品菠蘿杯 龜苓膏 全部切到粒粒,方便食用!值得一讚嘅係菠蘿傳統是會浸鹽水,加分
由大埔開到中環 文興酒家 最馳名就係招牌燒鴨同一碗靈魂醬汁

點左休閒午市二人套餐 優惠$520

前菜-(四選一)

青瓜海蜇
海蜇頭爽口、青瓜刨成絲吸汁,偏酸調味挺開胃!

是日炖湯 -
羊肚菌雞腳瘦肉湯
燉湯湯頭很清,味道非常濃郁~
飲到同食到瑤柱勁足料!

粵式燒泰國櫻桃鴨(半隻)
招牌必食燒鴨,現場新鮮即燒,皮脆肉厚,嫩滑有肉汁!

一定要沾埋微甜特製醬油

咬落陣陣油香湧現又唔會過肥,
連我本身唔太好鴨肉嘅我係呢刻覺得呢隻鴨其實係好食過燒鵝!

主菜(六選一)

上湯瀨粉/絲苗白飯各一
燒鴨當然要配瀨粉啦,但咕嚕肉又要跟飯啵~呢度有得揀貼心!

甜品
菠蘿杯
龜苓膏

2023-07-08
$260 (Dinner)
2023-07-12 230 views
🔹猴頭菇燉雞老火湯呢度個老火湯好足料,裡面除左有原隻猴頭菇,仲有螺頭,雞肉等等,唔怪得飲落口咁正,真係無偷工減料架😜🔹青瓜海蜇呢個海蜇頭好爽口,配埋d酸酸地既醬汁同埋青瓜絲,非常開胃。🔸鴛鴦帶子爭豆腐呢個帶子豆腐分別用左XO醬同埋蒜蓉兩種配料,一個清淡另一個就較為濃味,頗為相得益彰,豆腐非常嫩滑。🔸粵式燒泰國櫻桃鴨(半隻)呢個櫻桃鴨超!級!好!食!外皮超級脆!要落去soksok聲,加埋已經薰得非常入味,肉汁依然封存,加埋個自己製醬汁,直接可以食完一碗白飯🤪🤪🔹上湯瀨粉/絲苗白飯呢個兩人套餐可以揀白飯同瀨粉,啱曬d唔鍾意食太多白飯既老人家,食碗清清地既瀨粉都幾好👍🏻🔹冰爽龜苓膏/清涼菠蘿杯呢個龜苓膏可以消暑降火,呢個天氣作用非常好;而冰凍菠蘿粒效果就更加直接,降暑消膩😙😙#hkfood #hkfoodie #centralfood #中環#中環酒家 #文興酒家 #櫻桃鴨 #zoeincentral
🔹猴頭菇燉雞老火湯

🔹青瓜海蜇
呢個海蜇頭好爽口,配埋d酸酸地既醬汁同埋青瓜絲,非常開胃。

🔸鴛鴦帶子爭豆腐

🔸粵式燒泰國櫻桃鴨(半隻)

🔹上湯瀨粉/絲苗白飯

🔹冰爽龜苓膏/清涼菠蘿杯

#中環酒家 #文興酒家 #櫻桃鴨
#zoeincentral
2023-07-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Lunch)
2023-07-09 217 views
天氣咁熱,星期日唔想煮,約咗媽媽行去中環食飯,文興酒樓開在中環威靈頓街,由華安里上樓梯入正門。休閒午市二人套餐有前菜、燉湯、櫻桃鴨、主菜、上湯瀨粉或 絲苗白飯、奉送合時甜品。前菜-子薑皮蛋,皮Q餡溏心,配有好多粉嫩子薑,味道完美結合,系很不錯嘅前菜。是日燉湯-猴頭菇燉雞湯湯碗好靚,古典有特色,湯色濃郁,用料豐富,猴頭菇味濃郁突出。粤式燒泰國櫻桃鴨(半隻)櫻桃鴨系文興招牌菜,半隻份量都勁滿足,鴨皮好薄脆好香,鴨皮同鴨肉中間有少少脂肪,唔會太肥,肉質幾嫩滑,配埋特製醬汁更惹味。主菜-黑毛豬咕嚕肉擺盤吸引,黑毛豬肉高質,肉質無渣,酸酸甜甜嘅咕嚕肉送飯一流。配埋上湯瀨粉同絲苗白飯 超級滿足。奉送合時甜品-冰爽龜苓膏同菠蘿杯呢個配搭好正,食到好味菠蘿又唔會濕熱。📍文興酒家中環威靈頓街160-164號曾昭灝大廈2樓

是日燉湯-猴頭菇燉雞湯

粤式燒泰國櫻桃鴨(半隻)

主菜-黑毛豬咕嚕肉

奉送合時甜品-冰爽龜苓膏同菠蘿杯
呢個配搭好正,食到好味菠蘿又唔會濕熱。

📍文興酒家
中環威靈頓街160-164號曾昭灝大廈2樓
今日帶外國朋友遊中上環午餐就揀左間有特色嘅中餐廳同佢試試文興酒家嘅馳名燒鴨連英王查理斯都有試過應該啱佢口味悠閒午市二人套裝可以試到招牌粵式燒泰國櫻桃鴨係我地嘅必然之選!青瓜海蜇青瓜係瓜絲唔係瓜粒海蜇爽口味濃一整個清爽是日燉湯猴頭菇螺頭燉雞湯朋友覺得好特別猴頭菇對佢黎講確實新鮮燉湯鮮甜外國人都接受到仲飲晒🤭粵式燒泰國櫻桃鴨呢道菜果然經典半隻鴨完全無骨全是肉!啱晒外國人怕骨嘅特性可以食得好優雅我仲配左瀨粉俾佢試對佢黎講全部都係新嘗試而且全部都好好味係一個好好嘅開始!鴨肉唔柴有肉香有肉汁果然係招牌菜👍蒜片安格斯牛柳本來想俾正宗咕嚕肉佢試下但佢又想食牛都好嘅,另類牛扒估唔到佢接受能力都好高醬汁香濃肉質軟嫩甜品千層糕又係驚喜煙韌有咬口淡淡蛋香味侍應熱情招待每道菜都有介紹令朋友留低好好印象說好香港就係咁簡單!
今日帶外國朋友遊中上環
午餐就揀左間有特色嘅中餐廳同佢試試
文興酒家嘅馳名燒鴨連英王查理斯都有試過
應該啱佢口味

悠閒午市二人套裝
可以試到招牌粵式燒泰國櫻桃鴨
係我地嘅必然之選!

青瓜海蜇

猴頭菇對佢黎講確實新鮮
燉湯鮮甜
外國人都接受到仲飲晒🤭

呢道菜果然經典
半隻鴨完全無骨全是肉!
啱晒外國人怕骨嘅特性
可以食得好優雅

我仲配左瀨粉俾佢試
對佢黎講
全部都係新嘗試
而且全部都好好味
係一個好好嘅開始!
鴨肉唔柴

淡淡蛋香味

侍應熱情招待
每道菜都有介紹
令朋友留低好好印象
說好香港就係咁簡單!
2023-07-02
Type of Meal
Lunch
2023-07-06 211 views
中環文興特惠休閑午市二人套餐 呢個休閑午市二人套餐 HK$520 包咗前菜、燉湯、燒鵝、一款菜式、飯或瀨粉同甜品 非常豐富👍🏻🥢前菜: 青瓜海蜇呢款青瓜海哲擺盤好精美😍將海哲砌成花嘅樣子 海蜇頭好爽口 重點啲青瓜同蒜蓉味勁香濃酸酸甜甜作為前菜真係幾好🫕是日燉湯是日靚湯係猴頭菇燉雞湯 望到成碗湯非常足料 有猴頭菇,雞腳、瘦肉等等 好清甜飲完唔會口渴👍🏻👍🏻平時唔多食湯料嘅我 都食哂好清甜又好補咁🥢主菜: 粵式燒泰國櫻桃鴨 (半隻)呢間特別在燒鴨已經去哂骨先上碟 啖啖肉咁食真係好正 仲要係唔會食到好多肥肉 肥度適中 皮薄肉正 仲有好濃嘅鴨味😍再配埋酸酸甜甜嘅醬汁非常出色 🍚🍜套餐會包上湯瀨粉或絲苗白飯兩份 我地簡咗一碗白飯 一碗瀨粉🥢鴛鴦帶子蒸豆腐蒸豆腐非常滑仲有一粒帶子舖在豆腐上 清清地又食得好滿足 帶子都好新鮮🥢甜品是日甜品為千層糕 送到上樓時熱辣辣 散發住好香嘅椰汁味 食落煙煙靭靭 唔會好甜📍文興酒家 (曾昭灝大廈)中環威靈頓街160-164號曾昭灝大廈2樓
中環文興特惠休閑午市二人套餐

🥢前菜: 青瓜海蜇

🫕是日燉湯

🥢主菜: 粵式燒泰國櫻桃鴨 (半隻)

🥢鴛鴦帶子蒸豆腐

🥢甜品

📍文興酒家 (曾昭灝大廈)
中環威靈頓街160-164號曾昭灝大廈2樓
自從個fd 同我講過文興酒家係佢嘅飯堂之後一直都好想搵機會去試下知道原來有個休閒午市二人套餐假日反而有優惠即刻訂位試下!休閒午市二人套餐有招牌粵式燒泰國櫻桃鴨(半隻)前菜、燉湯、主菜、飯麵同甜品睇落以為唔係好多點知食落好夠飽👍前菜我地揀左青瓜海蜇送上嘅係海蜇花相當爽口麻香味濃開胃猴頭菇燉肉湯湯頭鮮甜無油猴頭菇肉厚軟淋有種好滋補嘅感覺呀🥹🥹粵式燒泰國櫻桃鴨呢道果然係招牌菜!櫻桃鴨皮脆肉軟看得出鴨肉緊實入口有肉汁配上特調嘅鴨汁好好味!蒜片安格絲牛柳粒蒜片又脆又香牛柳粒同樣軟淋醬汁香濃相當下飯甜品係千層軟糕煙韌香糯甜度適中做飯後甜點非常滿足!終於明白點解朋友會叫文興酒家做飯堂食物美味性價比高尤其個燒鴨真係回味無窮!
自從個fd 同我講過文興酒家係佢嘅飯堂之後
一直都好想搵機會去試下
知道原來有個休閒午市二人套餐
假日反而有優惠
即刻訂位試下!

休閒午市二人套餐
有招牌粵式燒泰國櫻桃鴨(半隻)
前菜、燉湯、主菜、飯麵同甜品
睇落以為唔係好多

湯頭鮮甜無油
猴頭菇肉厚軟淋
有種好滋補嘅感覺呀🥹🥹

粵式燒泰國櫻桃鴨
呢道果然係招牌菜!
櫻桃鴨皮脆肉軟

相當下飯

甜品係千層軟糕
煙韌香糯
甜度適中
做飯後甜點非常滿足!

終於明白點解朋友會叫文興酒家做飯堂
食物美味
性價比高
尤其個燒鴨真係回味無窮!
2023-07-02
Type of Meal
Lunch
2023-07-03 225 views
態度差都唔明有乜嘢好食倫敦食過,仲好過佢百幾蚊燒味飯得嗰幾件,仲要骨頭多多燒肉全部肥膩,冇肉食雞肉,全部碎骨豉油王煎腸粉有顏色冇醬油味肥膩到死咁嘅價錢搵鬼去食la
態度差
都唔明有乜嘢好食
倫敦食過,仲好過佢
百幾蚊燒味飯得嗰幾件,仲要骨頭多多
燒肉全部肥膩,冇肉食
雞肉,全部碎骨

有顏色冇醬油味肥膩到死
咁嘅價錢搵鬼去食la

TakeAway
2023-07-02 252 views
我最近到中環的文興酒家用餐,點了他們的午市二人餐加入優惠價$520,星期六 / 日及公眾假期都有。套餐種類豐富,而且價格合理。套餐包熱水,如果需要飲茶就要另外比茶芥。其中最吸引我的是粵式燒泰國櫻桃鴨。首先,前菜選擇了青瓜海蜇,這道菜看起來簡單,但卻非常清爽,海蜇爽口帶有蒜香味,很開胃。接下來是是日燉湯-猴頭菇瑤柱雞燉湯,湯底濃郁,燉得剛好。接著,我們期待已久的粵式燒泰國櫻桃鴨上桌了,外皮烤得焦香,肉質嫩滑。除此之外,黑毛豬咕嚕肉酸酸甜甜,十分開胃。最後是上湯瀨粉,麵條煮得剛好,現在已很少地方有瀨粉了。甜品方面,是日是千層卷,口感煙煙韌韌,奶黃味道十分突出。餐廳的服務周到,讓我們感到非常舒適。如果你想嚐試地道的粵式燒鴨,文興酒家的泰國櫻桃鴨絕對是一道必試的菜式。

接下來是是日燉湯-猴頭菇瑤柱雞燉湯,湯底濃郁,燉得剛好。
除此之外,黑毛豬咕嚕肉酸酸甜甜,十分開胃。

2023-06-26 329 views
最近到香港文興飯店用午餐,品嚐了他們的雞絲粉皮、燉湯、泰國燒鴨和牛柳粒。其中最令我回味無窮的是泰國燒鴨,它帶有我在倫敦讀書時吃到的味道,令我感受到了時代的味道。這道泰國燒鴨的肉質非常嫩滑,入口即化,而且它的調味料恰到好處,沒有過分的鹹味或甜味,讓人吃得非常舒服。此外,燒鴨的外皮酥脆可口,配合著肉汁的滋味,讓人欲罷不能。我還特別喜歡它所搭配的調味汁,這種獨特的辣味和微微的酸味,讓整道菜更加豐富多彩。除了泰國燒鴨,其他的菜式也都非常好吃。雞絲粉皮的口感非常清爽,湯汁也很鮮美,這道菜讓我感到非常的健康美味。燉湯的味道非常濃郁,是一道非常適合冬天食用的菜式,而牛柳粒則是肉質鮮嫩,口感豐富,非常適合肉食愛好者。總而言之,香港文興飯店是一個非常值得一試的餐廳,他們的菜式都非常美味,服務也非常周到。如果你想品嚐泰國燒鴨的正宗風味,這裡是一個絕佳的選擇。

2023-06-26 226 views
喺宜蘭食過櫻桃鴨之後念念不忘,而家中環都有得食啦🫶 粵式燒泰國櫻桃鴨($198/半隻)沾上醬汁惹味非常,鴨味濃郁啖啖肉😋 前菜雞絲粉皮加入少許芥末,更適合夏天~粉皮份量好多,雞絲配搭起來就很不錯,全餐最鍾意係佢嘅猴頭菇螺頭燉雞嘅燉湯($108/位)🥹超足料又冇味精🫶 所有湯料吸收了湯的精華😻😻仲有可以拉絲嘅黑毛豬咕嚕肉,肉質特別有咬口而且好香😻 份量都好多㗎 !仲有好多款配菜包括士多啤梨,菠蘿同埋青紅椒等等。
中環· 新舊交融的高質中菜文興酒家📍中環威靈頓街160-164號曾昭灝大廈2樓➰今次與朋友到訪的餐廳位於中上環交界,附近餐廳美食林立,每間都是實力派餐廳,間間各有特色。今日到訪的這間餐會曾被譽為世上最好食的燒鴨,我們當然要領教一下這響噹噹的名頭,除此以外,在資料蒐集時,竟得知這中菜食府出人意表地供應All Day Breakfast,絕對令人充滿好奇心。.餐廳以傳統中菜廳風格佈置,氣派開揚,店員熱情招呼就座後奉上茶水,簡單介紹了一下餐廳及招牌美食。.➰✥日本胡麻拌茄子 ⭐️4.1/5⭐️先來一道小食,以中式走油泡炸的茄子,單吃已經香脆多汁,配上日式芝麻汁立即酸甜滋味,整體非常協調,口感豐富,是一道很開胃的前菜。.𖥕姬松豆螺頭燉雞 ⭐️4.2/5⭐️上台的燉盎十分搶眼,侍應揭盅後看到湯頭用料十足,燉湯入口味濃而不膩,猴頭菇及螺頭配料增添口感,整碗下來暖心養胃,非常滿足。.✥黑毛豬咕嚕肉 ⭐️4.2/5⭐️餐廳用上黑毛豬製作咕嚕肉,上台色澤亮麗,咕嚕肉做到掛汁拉絲的效果,令人驚喜,入口啖啖肉,外脆內嫩,水準很不錯。.❀粵式燒泰國櫻桃鴨(半只) ⭐️4.2/5⭐️𖥕上湯瀨粉 ⭐️4.1/5⭐️招牌作的燒泰國櫻花
中環· 新舊交融的高質中菜

姬松豆螺頭燉雞

✥黑毛豬咕嚕肉 ⭐️4.2/5⭐️

❀粵式燒泰國櫻桃鴨(半只) ⭐️4.2/5⭐️
𖥕上湯瀨粉 ⭐️4.1/5⭐️
招牌作的燒泰國櫻花鴨的當然是必食之選,燒鴨出爐上台油光亮麗,令人食指大動,入口脆皮肉嫩,不像鵝肉那麼多脂肪,配上自家特製醬汁,令整體更為昇華。另外還配上了上瀨粉品嚐,一口鴨肉一口瀨粉,美味難擋,是非常配搭的組合,很推薦。

✥千層糕⭐️4.1/5⭐️
最後甜點部分便是懷舊的千層糕,現今已經沒有多少酒家有製作,令人懷念。千層糕捲成毛巾狀,軟糯香甜帶煙韌,令人滿足。
千層糕

➰總結
餐廳本以傳統中菜廳作主打,但亦融合不用菜式做法提供更多元化的美食,招牌櫻桃鴨更是皮脆肉嫩多汁,令人一試難忘,喜歡吃鴨的朋友不容錯過。

➿➿➿
#文興酒家
#中環美食 #上環美食
#日本胡麻拌茄子 #姬松豆螺頭燉雞
#黑毛豬咕嚕肉 #粵式燒泰國櫻桃鴨

日本胡麻拌茄子
姬松豆螺頭燉雞
千層糕
今次黎到呢間特色中菜館,朋友一直都話要試下佢嘅櫻桃鴨,一於睇吓係咪真係咁吸引先!今次預早打去book枱,可能我哋比較多人,安排係房入面,環境都算唔錯,我哋有大有細都ok!最擔心小朋友嘈到人嘛!仲安排到一張細枱仔俾我哋嘅小朋友坐,都夠細心!食物方面,我哋都點咗唔少嘢食!粵式燒泰國櫻桃鴨(1隻)$328入口香味絕對無得輸,唔會太靭,夠嫩滑,小朋友都啱食,配上少少酸甜嘅櫻桃汁,最緊要係無骨,啱哂懶人!脆皮燒腩仔(例牌)$138粵菜其中一樣必食嘅菜品,既可當小食,又可當主菜!皮夠脆、肥瘦各半,最理想嘅口感!蜜汁叉燒王(1條)$138嘩,呢個真係要搶食,個蜜汁絕對係餸飯首選😂😂入口即化,用上半肥瘦叉燒,如果好鍾意食叉燒嘅朋友,起碼要叫2條先得😂😂😂黑醋一字骨$148黑醋加糖漿,入口好酥脆,而且唔會好難咬開,好易分到骨肉,唔係太好牙力都食到!味道少少甜甜地,都好易入口!黃金豆腐粒$68脆脆豆腐粒,小朋友勁搶手,夠酥脆!啫啫時蔬$98呢個又係好香好正,入面勁多最愛嘅蝦乾,味道👅又係絕對夠撈飯食😂😂😂豉油皇煎腸粉$78呢個係叫俾小朋友食嘅,個個小朋友都鍾意❤️桂花瑤柱炒米粉$128勁多瑤柱碎,米粉炒到比

食物方面,我哋都點咗唔少嘢食!

粵式燒泰國櫻桃鴨(1隻)$328
粵式燒泰國櫻桃鴨一隻

脆皮燒腩仔(例牌)$138
脆皮燒腩仔,例牌

蜜汁叉燒王(1條)$138
蜜汁叉燒王(一條)

黑醋一字骨$148
意式黑醋一字骨

黃金豆腐粒$68
黃金豆腐粒

脆脆豆腐粒,小朋友勁搶手,夠酥脆!

啫啫時蔬$98
啫啫時蔬

豉油皇煎腸粉$78
豉油王煎腸粉

呢個係叫俾小朋友食嘅,個個小朋友都鍾意❤️

桂花瑤柱炒米粉$128
桂花瑤柱炒米粉

勁多瑤柱碎,米粉炒到比較乾身,食入口唔會太濕好似濕炒咁,加埋蛋絲,又俾小朋友清哂!

蜑家荷香蒸飯$148
蜑家荷香蒸飯

濃濃荷葉香味,入面仲有好大隻蝦仁,我自己都食咗2碗!

整體來講,基本上係餐牌盲點餐都得😂😂😂樣樣都係足料同好食而且環境都幾舒適,都適合同一家大細或者請朋友食本地中菜!地點方面,唔算太難搵,去開中環嘅朋友都可以試下!
$200 (Dinner)
粵式燒泰國櫻桃鴨一隻
脆皮燒腩仔,例牌
蜜汁叉燒王(一條)
意式黑醋一字骨
黃金豆腐粒