2008-06-04
偶然經過此餐廳,發覺有點似曾相識的感覺, 便入內試一下. 細心留意一下后,發現--哦!原來是之前我食過的葵芳那間頗有名的餐廳! 不過這裡的裝修和以前有點不同,燈光比較光些及地方好似清潔些, 可能是新開的關係啦! 這裡的晚餐仍是採用半自助形式,頭盤及甜品任食,包括餐湯,沙律(十多款左右),海鮮有凍蝦,藍青口及十分新鮮好味的龍蝦仔. 甜品吧有十多款左右.甜品的樣貌及器皿比以前精美些,款式大致相同.由於現在新張期內有八五折及送紅酒的關係,我和友人不惜大破慳囊,叫了全店最貴的鵝肝胼羊架及龍蝦利梭多飯.若不是有八五折,我也不會咁豪鵝肝好正,好香,外面金黃色及脆脆地,入面入口即溶,好正!下次冇折都要再叫! 羊架唔錯,不太氊!不過好似生了些,下次叫他們煮熟d才成!龍蝦Scallop利梭多飯,d食飯好creamy,scallop及龍蝦好新鮮! 不錯! 如果頭盤有scallop任食就好啦!其實我和友人兩個也是美女,平時也要keep fit,今次無計啦!咁多好野食,只是喝我喜愛的意大利雜菜湯,食d蝦及龍蝦已經有d飽!(d食物refill得好快,成日引死我) 但是美食當前,唯有下餐食少些,希望唔會肥咗啦!不
不過唔知佢八五折到几時完,要快d去食多餐先! 但我見佢好似生意唔錯,咁新已頗多人幫襯,我估該好快做回正價! 希望明天再去仍有折啦!