2008-07-24 10 views
呢度食嘅半自助餐大約$80- 150, 視乎你選什麼main course,....前菜吧,沙侓吧 和 甜品吧係任食嘅 !! 唔好以為$100度就無咩好食, 相反, 質素一流, 咁嘅價錢 -- 一個字"底" 前菜沙侓吧選擇好多, 仲有海鮮食, d蝦好鮮味呀 !!Main Coure - 什扒 -- 估唔到, 居然有羊架 !!Main Coure - 豬柳薯蓉 -- !!甜品吧 --- 有我至愛的鮮菠蘿
前菜沙侓吧選擇好多, 仲有海鮮食, d蝦好鮮味呀 !!

Main Coure - 豬柳薯蓉 -- !!

甜品吧 --- 有我至愛的鮮菠蘿
前菜有海鮮食
什扒
$120 (Dinner)
前菜有海鮮食
什扒
2008-07-23 9 views
之前見間野新開,所以就去左食餐DINNER~當時我食既係一個「半自助餐」.......其實當初我真係唔明點解自助餐有分「半」 = =" 難道有「全/半」既分別?去到...我就明喇~~基未上~百幾蚊既價錢~就係FOR一個主菜(跟飯/意要加錢)同埋可以出去自己攞野食......但係,攞既野食當中,除左個湯之外,其他都係冷盤~~當中有S SALAD啊~HAM啊~DESERT果D啦~~所以~可能對部份人唔係咁適合~~e.g. 上次我同家中既長者齊齊去食~結果佢唔係咁鐘意食d凍野/__\"~不過~~其實味道係唔錯既~~~但係~~個半自助餐所提供既冷盤........款式都比較少.....總結:雖然d野食係唔錯…但係…如果呢個價錢…… 我諗我下次會選擇其他食肆~~
之前見間野新開,所以就去左食餐DINNER~
當時我食既係一個「半自助餐」.......

同埋可以出去自己攞野食......

但係,攞既野食當中,除左個湯之外,其他都係冷盤~~
當中有S SALAD啊~HAM啊~DESERT果D啦~~

所以~可能對部份人唔係咁適合~~

不過~~其實味道係唔錯既~~~

總結:雖然d野食係唔錯…但係…如果呢個價錢……
我諗我下次會選擇其他食肆~~
$150 (Dinner)
2008-07-07 6 views
My office moved from Central to Tai Kok Tsui for a few months. Pretty upset coz I simply cannot locate any restaurant that provides quality western food around. We went to this newly open restaurant for lunch today and I am pretty impressed by it! Forget about the decoration, food quality is of high standard and I have to say, it is even better than some of the restaurants in Soho Central. All you can eat salad bar: Roman and western salad vegetables are available and they are pretty fresh. T

All you can eat salad bar: Roman and western salad vegetables are available and they are pretty fresh. Their homemade caesar dressing is YUMMY! Other items available are potatoes salad, pasta salad, corn, cheery tomatoes.. etc.

Soup(Creamy carrot soup): Rich and creamy

Main(Sirloin): The steak is tender and unlike those 'steaks' offer in regular HK style western restaurants, I can taste the meat!

Coffee/Tea: Freshly brewed. Pity that it is not served with fresh milk but evaporated milk.

Service is not bad at all and the waitress kept refilling water for me.

Overall speaking: good food, service ok and very reasonable price
2008-07-05 3 views
與車品品為鄰的"意味",新開不久.生意似乎不錯,上次黑雨前夕路過,一樣人山人海.進駐大角咀的西餐廳,很難會走正宗異國風情路線.一看店內的裝修,非常光猛,一點浪漫情調也沒有,兼且店內播的是庸俗不堪的時下Canto-pop,就知道這間意味,大約是"港味".聽到容祖兒把歌聲,差點想起身走人.晚上前來,只有set dinner,但包個自左頭盤同甜品.價錢最平由八十多塊起,到最貴的百六塊不等.取最高價錢去同其他地方比,只能在一些中上的西餐廳吃個午飯.反過來這處已吃到晚間之全包宴.都算經濟.點了主菜,便走到去自助頭盤陣找點吃,餐湯為龍蝦忌廉湯.洋名不是叫Lobster Bisque,而是Lobster cream soup.配蒜茸包.當然,供你任飲的龍蝦湯,水準未必及得上一些高級餐廳.沒有濃厚的酒香,但也喝到點點龍蝦味.湯身也適中.質感香滑.沒有過稀或者過杰的質感.跟湯的蒜茸包,硬如石頭.其他頭盤,海鮮類有煲湯都嫌瘦,發育不良的青口.同一隻甜,一隻苦的鮮蝦,其他的是一些Ham,烤什菜,沙律菜等等.最特別是,沙律汁都叫幾多選擇.如海鮮醬,蜜糖乳酪汁,令到本來平凡的沙律菜,略添上一點色彩.我的主菜是海

我的主菜是海鮮酥皮盒,話叫海鮮,但一點也不鮮.除未算大的大蝦較為鮮甜之外,其他如青口,魷魚,魚肉,也是味如嚼蠟,鮮味欠奉.而酥皮盒做得較為輕盈,吃落酥化.伴上海鮮盒的白汁,反而是全碟最好吃之一部份.

鑑於差不多到收舖時間,甜品部開始收檔.坐我對面的食客,有點不高興:{咁我都要食甜品架.我地未食完主菜,你地就收起甜品,咁算點先得架?}

店員:{你們可以出去拿定先.}

到最後,小弟沒有吃到甜品,喝光最後一滴凍檸茶,放下銀兩,揚長而去.
龍蝦忌廉湯
自助頭盤陣
酥皮海鮮盒
2008-06-21 4 views
我住對面 , 梗係有機會就要去試食啦 !!前日陪媽媽去食飯 (已經下午茶時間了 haa 佢睇完人魚小姐同埋都市閒情)本身想去椰林閣 , 見到隔黎d間"意味"都有下午茶 , 即刻去試一打開menu 真係幾嚇人 haha 大角咀竟然有 3層high tea set ! 88蚊二人份 , 不過始終想食飽既叫普通tea set !而家tea time 做緊9折 但加一服務費 , 打番個和 !tea set 25蚊至3x蚊 (唔太記得)媽媽叫左一個番茄鴨胸angel hair , 我叫左一個american cheese cake (我本身想食窩夫拌雪榚 , 不過佢賣哂)竟然 american cheese cake 有味choose , 我仲以為只係普通既baked amerian ck我choose 左栗子味媽媽的鴨胸angel hair 幾大兜 , 正量份量多小小 , 味道算唔錯angel hair 係煮到煙un 既texture , 不過鴨胸量得好小25蚊唔可以要求咁多了我的栗子 american cheese cake 是樓下介紹夜晚buffet 的2件份量 (不是很大件)不過卻非
我住對面 , 梗係有機會就要去試食啦 !!

88蚊二人份 , 不過始終想食飽既叫普通tea set !

tea set 25蚊至3x蚊 (唔太記得)

(我本身想食窩夫拌雪榚 , 不過佢賣哂)

我choose 左栗子味

25蚊唔可以要求咁多了

不過卻非常好吃 ! 入口有濃郁的栗子味 , cheese cake 係硬身偏軟的
餅低是類似 oreo butter 的餅低
真係唔錯 !!

要彈既係野飲 , 我地落單叫 ice / hot milk tea 各一杯 , 卻黎左hot milk tea + ice lemon tea
d樣唔係最梗要..而係奶茶唔夠熱 , 摸落去只係和暖 , 邊會好飲呢 ?

ice lemon tea 冇茶味 , 比茶餐廳的普通 !

我認為下午茶係比較低食既一個choice , 而且25蚊坐得舒服 , 食得安心 , 在大角咀算係咁了

p.s
我見到夜晚的set 枱 , 竟然將食反匙set係上面甜品叉匙的地方 , 非常之奇怪反傳統
我認為set 餐具位置會直接影響res 的形像 , 所以要比較留意
$25 (Tea)
  • american cheese cake 栗子口味
2008-06-19 7 views
因為見到好多正面既食評,我同屋企人可以話係慕名而來,可惜係失望而回。去到餐廳,每人有一份只係提供半自助餐套餐既餐牌,有ABCDE等等可供選擇,價錢由$78至$148不等,最平既當時係只有自助沙律吧同自助甜品而無主菜既A餐啦!不過,餐牌最後列明,每兩或三位以上只可點一個A餐,呢一句好有問題—咩叫「每兩或三位以上」?兩位以上就兩位以上, 三位以上就三位以上,有得兩或三以上既咩?其實佢只俾客人一款餐牌,本來我都唔圍意,但係家姐話食唔晒咁多野,問有無得散嗌,我仲以為無,點知多口問句,侍應先好不情願咁,俾左個a la carte menu我地,而其實無問既客係唔會有呢份餐牌,使唔使咁鬼鼠?最後,我地點左A($78),B($88),D($98),E($108)餐各一,再加一個散叫既傳統芝士意大利飯($45);A,B,D,E餐分別係自助沙律及甜品(無主菜)、蕃茄扃意粉、雞胸配牛油飯、豬肋骨配什果杯,當然後三者都係包埋自助沙律及甜品啦!(呢幾個餐其實係有靚D既名,但係我唔記得。)估唔到完單後,侍應強調散叫果一位唔可以出去攞野食,攞左番黎既沙律同甜品唔可以share,佢好強調呢一點,其實我地都知道,但係
最後,我地點左A($78),B($88),D($98),E($108)餐各一,再加一個散叫既傳統芝士意大利飯($45);A,B,D,E餐分別係自助沙律及甜品(無主菜)、蕃茄扃意粉、雞胸配牛油飯、豬肋骨配什果杯,當然後三者都係包埋自助沙律及甜品啦!(呢幾個餐其實係有靚D既名,但係我唔記得。)估唔到完單後,侍應強調散叫果一位唔可以出去攞野食,攞左番黎既沙律同甜品唔可以share,佢好強調呢一點,其實我地都知道,但係佢咁煞有介事咁講,令我地覺得當堂整cheap晒…
先講主菜, 傳統芝士意大利飯只算係一般質素,好在用既係真正意大利飯,材料清新,有青紅黃椒同菇絲,有芝士味,唔算膩,算係合格; 蕃茄扃意粉個汁酸酸地好醒胃,但係汁既份量太多,有少少膩,小蕃茄仔都幾好味,扁意粉份量適中,都係OK; 雞胸配牛油飯方面, 雞胸肉比預計多,而且雞上面個醬幾特別,講唔出係咩味,但係幾有特色,同件肉都幾配合得到,可惜牛油飯一點牛油味都無,而且份子極小,另有西蘭花等配菜,呢款叫做有好有唔好啦; 豬肋骨配什果杯睇落又大又吸引,但原來只係「得棚骨」,骨多肉少,肉仲要好散好碎,用刀掂一掂已經散晒咁,配菜只三片唔好味既薯仔片,什果杯就只係得西瓜同火龍果,咁都算什果咩?
估唔到,自助沙律一環已經叫係成餐裡面最好(但係唔好以為真係好優質,呢個「好」,只係relatively),抵讚既係的確有好多款汁俾人揀,而且除左有紅腰豆,粟米,麵包糠,菌類,生菜等,仲有凍蝦同埋小龍蝦,撈左既沙律都有三款,選擇算多。可改善既係, 菌類撈左一個好多油既汁,令其失色;粟米就撈左一人固微辣既汁,怪怪地,其實呢D咁raw既材料,可以乜都唔使加,等人自己加上各自喜歡既醬汁。另外,有個唔係太關店方事既微言,就係小龍蝦本身數量已經唔多,一盆裡面十隻唔夠,但係我地見到其中一桌人,一早已攞左五隻以上,放係桌上無過,最後我地想攞時出面已經無晒小龍蝦,而店方亦無再加添,最後我地唯有只食凍蝦,香港人食自助特色,由此可見一班!
湯有一款,係忌廉湯,可配蒜茸包,都唔錯。
自助甜品同我預期差好遠,好多食評話好,但係我地覺得好差!雖然款色唔少,但係質素唔得!芝士蛋糕有多款,但係芝士味極少,最好味既反而係朱古力芝士蛋糕,已經算係芝士味重少少既一款,各款芝士蛋糕既餅底都厚,一般係朱古力味,但係屬於唔脆果隻,件件都切得好細,約係普通size既三分一,咁都好,可以每件食少少,試多幾款。朱古力慕絲唔得,朱古力味十分淡,口感唔似mousse而係似cream,唔好味。Creme bulee仲衰,見佢個樣白side side已經心知不妙,食落果然無蛋味,我真係未見過白色既cremem bulee!雪糕呢,要睇彩數,明,顯係雀巢,但口味就要撞彩,我果日係呍呢拿同香芋,見到有食評話有三色,我都恨恨呢!因為其他甜品差,我又係主攻雪糕,食番佢四五杯囉!其餘甜品包括芒果布甸、桂花糕、啫喱糖、涼粉等,一般啦!
生果又係只有西瓜同火龍果,點解咁少?
餐飲都差過人,凍咖啡苦到死,好似無落過糖,奶又少到好似無咁,搞乜呢?
總之,雖然好多食評話好,但係我地既經驗真係唔多好,我地一定一定唔會再幫襯!
$84 (Dinner)
2008-06-15 5 views
一路以來以為大角咀只是得打邊爐及茶餐廳,西餐廰只得一間半間,每日放工同男朋友經過,想緊揾什麼食才好,食到厭晒. 突然在埃華街見到一間几清雅及新裝修的西餐廰,由於它是用半自助形式, 因為我好喜歡食頭盤, 所以便和男朋友入內一試. 入內后, 我覺得最好味及最抵食是龍蝦仔,好新鮮及有海水味,我最鐘意, 我一口氣食了五隻. 另外最特別的是CAESAR SALAD 好似酒店一樣可以用特別的容器撈, 所以d味道均"雲"些.主菜方面,男朋友想食羊架($148?),我就唯有食牛, 雖然明知食唔晒. 但由於送紅酒, 配紅肉都好味d口既. 我地兩個都要六成熟, 個羊都好鬆軟, 安格斯牛我食不了太多, 因我太飽了. 由男友食晒, 因我喜歡食羊多d. 男朋友話牛都好食, 不過羊更好味. 之后比他話了我一頓,話我浪費. 問返經理,原來可以二個人叫一個主菜, 一個淨沙律吧($78)都得. 咁對我咁細食的人, 一個淨沙律吧, 包餐湯,頭盤, 甜品,餐飲及沙律任食都几好. 知道咁樣后, 我以后都可以成日和男朋友來, 因我住在附近而已. 仲有最好是它的營業時間都几長, 晚上和朋友下來食下野, 飲下野都好. 好

仲有最好是它的營業時間都几長, 晚上和朋友下來食下野, 飲下野都好. 好似話有花茶飲的, 下次也可試下. 我覺得這店在大角咀呢區來說已有80分了.

$150 (Dinner)
  • lamb chop and lobster
2008-06-15
本想走到鄰術的金船長,看見車品品隔鄰的'意味'新開張又貼著openrice的poster,就試一試吧...反正下午茶很便宜,縱不好吃亦只是$2x~$3x而已.....兩人點了兩個tea set,炸蝦配沙律及fish & chips配他他汁,兩杯凍檸茶。炸物的炸粉太厚...就似是依炸粉,而且炸粉帶澀味; 內裡蝦和魚不會乾但用料普通,雪藏貨吧......蝦腸未清乾淨。沙律ok油醋汁未見出色,最好吃是chips...凍檸茶,茶雖然濃但澀澀的...好像沒charge 10%服務費...試完就算,哈哈...
凍檸茶,茶雖然濃但澀澀的...
好像沒charge 10%服務費...試完就算,哈哈...
2008-06-14 8 views
果次同呀爸呀媽去食晚飯,叫到開左間新野。咪去囉!點知果到d野幾好食。我食左個set A食左OK多。我最鍾意食他們的糕!其他野食都好好味,小龍(ha)等等……
果次同呀爸呀媽去食晚飯,叫到開左間新野。咪去囉!
點知果到d野幾好食。
我食左個set A
食左OK多。
我最鍾意食他們的糕!

其他野食都好好味,小龍(ha)等等……

原來係開飯熱店
$100 (Dinner)
原來係開飯熱店
2008-06-13 2 views
早前路過見新開張, 所以 lunch 特意來試一試set lunch:半自助沙律 + 餐湯(連蒜蓉包) + 主菜 + 餐飲西冷扒比金船長好食而半自助沙律所提供的醬料選擇款式多價錢亦算合理一定會再去
早前路過見新開張, 所以 lunch 特意來試一試

西冷扒比金船長好食
而半自助沙律所提供的醬料選擇款式多
價錢亦算合理

一定會再去
$50-65 (Lunch)
2008-06-10 22 views
6/6(五) 8pm月事(考試)於今日暫告段落;是時候讓繃緊的身心放任一下.閉關期間,不忘狂煲OR,果然獲益良多.得悉此店Soft opening至6月9日,凡惠顧享85折優惠;兩位更贈送紅/白酒(唯不屑入口)這良機豈能錯過!大雨連連,比預期晚了半句鐘方到達,服務生來電三趟,何其盡責!足踝未曾踏進店,服務生先幫我們一把,安置好雨傘,繼而引領我們到近門口的二人座.全店滿座,餐桌椅密集的排列顯得沒多餘的空間,較一般cafe還要擠!青襯白色調,予人青蔥感,唯白光燈火過甚,有點刺眼!晚市以半自助形式,頭盤及甜品任食,從餐牌中挑選主菜一款,我倆分別選了Angel Hair with Roasted Veggie in Tomato Sauce $88及Boston Lobster & Scallop Risotto$128.點菜後先到buffet桌打量一番,窄狹的走廊通道勉強騰出點點空間作buffet桌,食物款色自然不能太苛求.頭盤連沙律若莫十多款;scampi,凍蝦,藍貝青口,醃生牛肉,意大利青瓜,紅黃椒及茄子沙律,凱撒沙律,吞拿魚螺絲粉;云云頭盤以scampi鮮度尤佳,膏甘肉甜.其餘的亦水準
6/6(五) 8pm

點菜後先到buffet桌打量一番,窄狹的走廊通道勉強騰出點點空間作buffet桌,食物款色自然不能太苛求.頭盤連沙律若莫十多款;scampi,凍蝦,藍貝青口,醃生牛肉,意大利青瓜,紅黃椒及茄子沙律,凱撒沙律,吞拿魚螺絲粉;云云頭盤以scampi鮮度尤佳,膏甘肉甜.其餘的亦水準頗高!沙律的dressing最富誠意:蜜糖乳酪汁,咖哩芒果汁,意式醋汁,千島醬以及汁帶輕辣的凱旋醬汁均相當出色.此外,

主菜點了Angel Hair with Roasted Veggie in Tomato Sauce $88及Boston Lobster & Scallop Risotto$128.

Angel Hair with Roasted Veggie in Tomato Sauce --蕃茄醬味道天然,天使麵非彈牙類,卻隱然帶點橄欖油之清香;略略烤過的茄子,意大利青瓜,紅椒及黃椒鮮甜多汁;簡間不過的佳配!

Boston Lobster & Scallop Risotto--龍蝦肉及帶子已混於意大利米內;龍蝦及帶子味道質感尋常;意大利飯乃屬次貨;其圓渾煙韌特質盡失;那淡中富香的芝士是唯一賣點;未幾,再回想其價格,應該的!

甜品--雀巢三色雪糕任吃;其焦糖燉蛋,芝士餅及朱古力慕絲的確挺耍家!餘下的果撻,大菜糕,芒果布甸,綠茶紅豆糕可敬而遠之.

咖啡--即磨咖啡;香氣十足,入口不濃倒帶微酸.

檸茶--獨嚐到"甜"味而已...

服務方面,服務生顯得有點雞手鴨腳;一名傷殘食客更因地滑而跣倒;看在眼裏,慘不忍睹!

$206可喫一頓食味不賴的西餐,沒大奢求了...
(Non-member)
今日聽屋企人話埃華街開左間 Fragrant Kitchen, 能以半自助形式用餐, 即心存希望的去試一試。誰知 ... ... 還未吃到一半, 我和屋企人已經大叫慘, 誓死不會再幫襯。個人認為, 一間成功的餐廳要打響名堂, 或者只係令顧客再次幫襯, 食物既質素固然重要, 但良好的服務態度是必不容忽視的。這間新開的 Fragrant Kitchen, 侍應大都是年輕一輩, 理應充滿活力.. 但每個人都好像黑口黑面, 不主動收碟, 亦不主動加水, 話雖如此, 很多餐廳的侍應都是一樣被動, 這並不教我出奇.... 最離奇既係, 我妹妹不小心打翻了水, 玻璃杯跌落地爛左, 佢地執完之後, 有個waitress行埋黎同我講, "你地頭先打爛左隻杯, 我地要收返$15" 我眼都突埋出黎... 從來未聽過去餐廳食野打爛杯要賠錢........跟住到食物, 因為係半自助, 所以要先叫一個主菜 ( 最平的好似$70幾 ..... 至最貴的$200樓下), 叫完一個主菜之後, 可以免費食佢果到既自助食物, 有甜品吧同埋沙律吧, 有雪糕, 有湯。大家聽落好似好多野食, 叫一個主菜可以任食好似好抵, 我開頭

跟住到食物, 因為係半自助, 所以要先叫一個主菜 ( 最平的好似$70幾 ..... 至最貴的$200樓下), 叫完一個主菜之後, 可以免費食佢果到既自助食物, 有甜品吧同埋沙律吧, 有雪糕, 有湯。大家聽落好似好多野食, 叫一個主菜可以任食好似好抵, 我開頭都咁以為, 但睇完佢d食物之後, 差d想走返出間鋪。

主菜大約有10款到, 都係例牌果d野(麵呀, 牛仔骨, 雞扒之類...), 我叫左個吞拿魚白汁闊條麵, 媽咪叫左個豬仔骨, 個豬仔骨okay, 不過唔係特別好味, 普通西餐廳都食到, 而我個麵就不值一提, pizza hut 果 d 仲好食。

自助餐果邊, 湯只得一個, 就係忌廉湯。甜品就都幾多款, 但係睇落去唔係幾吸引, 芝士蛋糕更是無水準之作, 最好味, 大概係你同我都整到既0者喱, 不過好味都無用, 有d小昆蟲響到飛來飛去, 見到都無謂口..........沙律果邊都有幾塊火腿, 栗米, 豆... 仲有機樣唔係好記得。有凱撒沙律, 係無咩好食既情況之, 果兜菜簡直救左我一命, 皆因菜唔好食極都有限。

成晚我最滿意既係杯凍檸荼, 我細妹最滿意係 d 雪糕 , 我呀媽就無咩滿意。大家食完都異口同聲地話 " 以後唔會再來 "

最攪笑係, 頭先提及, 我細妹打爛左隻杯要賠15大元.. 正常餐廳都要加一... 我媽咪拎住張單, 同個 waitress 講, 下, 連隻杯果15蚊都要加一牙 ? .... 笑到我死 !

總括黎講 , 佢既主菜係其他西餐廳以平很多的價錢都食到, 而且更好味 ! 佢既沙律吧太少野食, 絕對令人失望, 而甜品吧需要更好的衛生... 佢既價錢唔算貴, 但係絕對唔抵囉。

豬一次就夠, 唔會再去。

順帶一提, 隔離街既金船長餐廳, 完全兩回事, 金船長餐廳絕對值得一去, 服務好到不得之了, 野食唔算超水準但絕對係滿意之作, 呼籲大家行過一條街, 包你食得開心很多很多很多....... !
$97 (Dinner)
  • 沒有
2008-06-08 9 views
昔日在葵芳新都會廣場聞名的Relaxing Tea House終於都在個多月後在大角嘴重新開業。依舊的味道;依舊的班底;依舊的驚喜。不同的,也許就是裝璜給人全新的感覺,由以住的度假風情,遙身一變為感覺自然的Natural Casual.由以前內外廳兩種格局綜合成全店統一的格局。還有價錢調低了,比以前更吸引,加上新張85折優惠是吸引中的吸引。沙律吧由多款沙律組成:咖喱菠蘿雞肉沙律、薯仔沙律、粟米紅腰豆、茄子沙律、中華沙律,還有自己撈的凱隡沙律。冷盤有凍肉腸、龍蝦仔、青口及海蝦。其中龍蝦仔最為好食,不斷refill而且幾大隻,比起六國酒店食到的還要大。主菜叫了兩款:中價的三文魚柳拼帶子芒果莎莎及是日最貴的煎鵝肝拼羊架。整體上兩碟主菜都好大份,三文魚連皮煎,出來的效果令魚皮很脆,夾著不鞋而滑的三文魚肉吃好會有一種有趣的口感,而芒果莎莎是一個很特別的汁,味道甜甜酸酸很是開胃。煎鵝肝拼羊架是一個很值得推介的菜式。鵝肝三個字形容:"香脆軟",外表煎得很香的鵝肝用刀切開後,一股香味立時走出,而內裡卻仍然保持肝的軟身,吃下去已經覺得單憑這塊鵝肝已值回票價。誰不知肝汁流出後下面放一塊蘋果,盡吸鵝肝精華,

依舊的味道;

依舊的班底;

依舊的驚喜。

煎鵝肝拼羊架是一個很值得推介的菜式。鵝肝三個字形容:"香脆軟",外表煎得很香的鵝肝用刀切開後,一股香味立時走出,而內裡卻仍然保持肝的軟身,吃下去已經覺得單憑這塊鵝肝已值回票價。誰不知肝汁流出後下面放一塊蘋果,盡吸鵝肝精華,令塊蘋果亦成了主菜焦點。當然六條骨的羊架亦很搶眼,肉軟而不羶,配迷迭香黑醋汁十分惹味。

甜品仍然以芝士蛋糕最有功架,兼而生果、雪糕、布丁等......還有餐前紅酒送,飽得我和家人連餐茶都不喝了。

坐得舒式,又無時間限制亦是賣點之一。以這食物的質素,及主菜每碟都有水準的情況下,在大角嘴真的不難打出名堂。
甜品架很有特色
超正的鵝肝拼羊架
三文魚柳拼帶子
  • 煎鵝肝
2008-06-05
一行6人去食, 因為係新開張,所以有8.5折叫一個set dinner, 可以免費送你salad, 甜品自助salad 多選擇而且新鮮甜品細細件, 幾好味個set dinner 最好味係安格斯牛柳一定會再去

一行6人去食, 因為係新開張,所以有8.5折
salad 多選擇而且新鮮
甜品細細件, 幾好味

個set dinner 最好味係安格斯牛柳

一定會再去

$120 (Dinner)
2008-06-04 11 views
見新開張冇幾耐, 先去試下佢地既下午茶試左蒜蓉飽配吞拿魚醬同埋迷你薄餅。個蒜蓉飽夠脆而且配個吞拿魚醬都幾夾,醬既份量亦夠多,可以舖滿四塊蒜蓉飽,唔錯。至於個迷你薄餅配料有粟米,火腿同埋菠蘿,新鮮整起味道都ok,而跟餐既coffee就一般啦,叫做比普通茶餐廳好飲dd咁啦。tea set都係廿零三十蚊左右。呢度dinner好似係半自助,主菜+自助沙律,湯&頭盤,都係百零蚊位,遲d應該會去試下。
見新開張冇幾耐, 先去試下佢地既下午茶

$30 (Tea)