2020-03-02 296 views
這天朋友相約一同前往牛頭角吃飯, 餐廳距離牛頭角地鐵站路程約需五分鐘左右, 地理上還算方便快捷, 餐廳位於商場之內,中央提供的冷氣因此十分足夠。座位方面, 還算寬闊 ,可以選擇卡位,坐得舒適又安心。食物方面,我點選了焗咖哩雞扒飯, 新鮮熱辣送到枱上, 香濃的咖哩味, 飄進我的鼻子裏, 但我更欣賞的 就是他的炒飯底, 全因為完全不油膩, 加上又香口, 蛋味又香濃, 配搭獨有的咖哩香葉味道, 味道更佳。 另外, 雞扒方面,我覺得還算分量十足, 認真製作。

座位方面, 還算寬闊 ,可以選擇卡位,坐得舒適又安心。

2020-01-16 403 views
呢日已經係 #小秘書 兩星期內第二次嚟幫襯 #香葉灣,原因唔係因為佢啲嘢特別好食,只係唔想行太遠,行過隔離又真係夠方便😅 睇嚟大家同我心態一樣,未夠12:30已經座無虛席,#人客 咁多但係 #服務員 嘅數量就 #寥寥可數,每次都要等好耐先有人過嚟落單或者停低俾我問一句。不過明白嘅,試業期間係有啲甩留🤪講到食物,水準實在太參差😅 上星期食過 #咖喱焗飯 唔錯,所以呢日先會返嚟再幫襯... 我哋一行三人,每人點一個炒粉麵諗住開心share,#黑椒牛柳絲炒意粉 確實係唔錯,係肥膩咗啲,不過勝在夠濃味,有個鑊氣👍🏻 相反地另外叫嗰兩碟 #星洲炒米、#海鮮炒金邊粉 就一啲都唔到位。淡而無味又冇鑊氣,似一早整定等有單嘅時候就裝比人客食,好冇誠意啫😥 睇來我又要過一排先返嚟喇!

2020-01-15
$60 (Lunch)