大家都知我超級鍾意食麵包,我細細個就已經好鍾意食呢間麵包店!就是 @freshfresh_3dcake ,近排佢哋出咗超級鬆軟勁好食的麻糬波波,仲有好多勁好味嘅麵包、曲奇、蛋捲、脆脆等...等我一次過試晒先!😚🔽等我同大家分享個詳細嘅嘢食評🔽:🌟開心果糯米糍勁鍾意開心果個餡,一粒細細個啱啱好,放咗入雪櫃拎出嚟食好彈牙!🌟榛子脆脆糯米糍呢個係我送咗俾我朋友食,佢勁鍾意,個味道好似金莎咁但係又好脆口!🌟抹茶紅豆麻糬波波呢個係抹茶控🍵超推!入邊有勁多紅豆,我覺得咬落去口感超夾!建議大家試吓加熱再食麻糬口感雙倍拉絲!!🌟朱古力麻糬波波呢個係我所有朋友都搶住食嘅!因為佢嘅麻糬拉絲係超鬆軟、而且朱古力餡濃郁啱啱好唔會超甜,係幸福嘅感覺!🌟焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕呢個一定要話俾大家知一定要試!放入雪櫃拎出嚟,布甸質感勁絲滑,每一下切落去拉絲感覺超誇張!配埋濃郁朱古力超級好食!🌟咖啡帝王蛋捲聽講係最新出嘅產品!一打開勁香濃郁咖啡味,質感好絲滑,雖然我唔係好鍾意飲咖啡,但係我好鍾意呢個配搭!🌟曲奇禮盒一見到包裝同埋紙袋係自己design嘅公仔勁可愛,打開曲奇禮盒裝滿好多不同口味嘅曲奇,9款口味,送禮絕對大

🔽等我同大家分享個詳細嘅嘢食評🔽:

🌟開心果糯米糍

🌟榛子脆脆糯米糍

🌟抹茶紅豆麻糬波波

🌟朱古力麻糬波波

🌟焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕

🌟咖啡帝王蛋捲

🌟曲奇禮盒
一見到包裝同埋紙袋係自己design嘅公仔勁可愛,打開曲奇禮盒裝滿好多不同口味嘅曲奇,9款口味,送禮絕對大方得體,我覺得配曲奇飲住花茶好chill!

仲有好多都好好食,不能盡錄,大家快啲去試吓啦!🙆‍♀️

🔽各大分店地址🔽:
荃灣:荃灣荃錦中心2樓186-187號舖
旺角:九龍旺角東站MKK1號鋪
天后:天后電氣道22-52號金殿大廈地下13號鋪
灣仔:灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖
將軍澳:將軍澳南豐廣場1樓B-17號舖
東涌:東涌逸東商場地下25號舖

#麵包 #香港麵包 #法式麵包 #牛角包 #牛角酥#甜品 #麵包店 #香港麵包店 #烘焙 #香港餐廳 #香港美食 #香港好去處 #美食推介 #香港探店 #hkfoodie #hkfood
  • 宇治抹茶紅豆麻糬波波
  • 拉絲芝士波波
2024-05-07 185 views
💡【大熱的麵包店】 呢間近期好多人講,已經有好多分店,麵包有好多種選擇,而且味道都多元化,價錢都好親民。🫓麻糬曲奇呢個CP值勁高,一盒有5個,麻糬好煙韌,麵包超鬆軟,味道亦好濃郁,當然要試下人氣的開心果味,入面會有點粒粒,有咬口。🫓糯米糍新口味有開心果、榛子脆脆、草莓脆脆。糯米糍口感柔軟而有嚼勁,加埋不同餡料,配搭得好夾。🫓隕石髒髒包面頭鋪滿晒朱古力醬和朱古力波波碎,味道估唔到咁香濃,同埋夠曬大個,並唔係空氣包包。🫓帝王新口味蛋捲有三款口味,宇治抹茶、阿華田及香濃咖啡,我就揀咗咖啡,一打開已經聞到好香咖啡味,食落仲好鬆脆。🫓雜錦曲奇禮盒一盒有9款不同口味的曲奇🍪,好鬆軟,淡淡滋味 ,其中朱古力、開心果、茶味等等,總有一款岩你好味🤣🍵拿鐵咖啡啡味濃郁,飲落仲好順滑,值得一試。
💡【大熱的麵包店】

🫓麻糬曲奇

🫓糯米糍

🫓隕石髒髒包

🫓帝王新口味蛋捲

🫓雜錦曲奇禮盒

🍵拿鐵咖啡
啡味濃郁,飲落仲好順滑,值得一試。

2024-04-23 75 views
近期大熱人氣麵包店~終於同大家share share🥳佢地個朱古力麻糬波波可以話我食過香港咁多間係最好食但旺角東個間成日都大排長龍🥺想買到嘅話就有可能要去佢地其他分店次次買完我都一人獨食 今次我做個孝順女😚💕一次過買多啲俾屋企人再俾埋男朋友來個開心分享🥨曲奇禮盒 $120一盒9️⃣款任選口味 咁當然仲有更多口味選擇佢地出產嘅曲奇都係人手製作👩🏻‍🍳而唔同款嘅曲奇口感都分別好唔同有酥脆口感 亦都有美式曲奇嘅柔軟😋麻糬QQ球 $18係最大熱 最人氣產品~🔥QQ球煙煙韌韌 咬落有彈性仲多款口味俾你選擇🍮焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕 $38食嘅每一啖幾乎充滿幾款口感 係帶有層次感嘅蛋糕第一口係會食到蛋香味重嘅焦糖布甸🥚蛋糕嘅中間會出現麻糬同流心醬食到最底就係朱古力味嘅海綿蛋糕🍰🧀拉絲芝士菠蘿包 $16本身包餡已經充滿芝士之餘 仲帶有粒粒芝士菠蘿包配芝士鹹甜鹹甜又幾夾😮外皮脆口 內裡軟熟用微波爐叮一叮熱❤️‍🔥味道會更昇華🤩🫧開心果糯米糍 $12包住滿滿嘅開心果餡💚成個糯米糍唔會太甜外皮勁軟熟 同時亦唔會太過厚身🍫朱古力麻糬波波 $28 >>> my favourite波波選用左麵包
近期大熱人氣麵包店~終於同大家share share🥳

開心果糯米糍
朱古力麻糬波波
拿鐵咖啡
2024-04-15 90 views
之前已經試過一次【Fresh Fresh Bakery】覺得佢地D麻薯QQ好特別,最近經過又去買多D其他款式試下。拉絲芝士菠蘿包:芝士控必試,仲要我特別鍾意鹹甜combo,所以絕對要試下。外面菠蘿皮甜甜脆脆,裏面芝士超級多,鹹鹹香香。開心果QQ 球:作爲開心果控既我,當然又係要試下,上面好多開心果碎、麻薯同開心果碎搭配、口感十足。開心果脆脆糯米糍:外面糯米糍皮軟軟糯糯、裏面滿滿開心果餡。仲要有D脆脆、口感非常特別、開心果味濃。曲奇禮盒 :禮盒可以自選9款口味、有多過15款口味可以選擇。全部都非常鬆化,個人最推薦焦糖脆脆、朱古力杏仁同牛油曲奇。焦糖布丁蛋糕:面層有焦糖啫喱、下面係燉蛋雲尼拿裏面有麻薯最下面係朱古力蛋糕。超級大一個,又唔會太甜好特別。肉鬆怪獸波:睇落去有D似肉鬆小貝,但其實下面係麵包。油膩感又少D,鹹鹹香香。獅子王肉鬆包:造型超級可愛,所以就買左,同肉鬆怪獸波差不多,但就少左D沙律醬同紫菜。花生糯米糍:花生超級多,味道濃、外面皮好軟糯。芒果糯米糍:芒果果肉超多、而且有D芒果cream,又唔會太甜,不錯。意式芝士紅絲絨慕斯:見個樣好靚就買左,芝士味唔算太重、紅絲絨好鬆軟唔會太
花生糯米糍:花生超級多,味道濃、外面皮好軟糯。
意式芝士紅絲絨慕斯:見個樣好靚就買左,芝士味唔算太重、紅絲絨好鬆軟唔會太乾。
草莓雪媚娘:個表面好似BB皮膚😂酸甜適中、有草莓肉同醬。
豆漿:雖然本身加左糖,但又唔會太甜,而且豆味香濃。

📍天后電氣道50號地舖

2024-04-14 182 views
之前媽咪話成日見到好多人買好想食Fresh Fresh Bakery嘅麻糬波波所以今日經過梗要買嘢返屋企孝敬媽咪🤭今次一買買咗好多款試,估唔到樣樣都幾好食✨🖤黑芝麻麻糬波波香濃黑芝麻醬加埋麻糬,煙煙靭靭好好食。🧀拉絲芝士波波入面有香濃芝士,包包超級軟熟,不過我覺得可以再多啲芝士。🍰焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕最上係焦糖布甸、之後有朱古力、麻糬、下面蛋糕,切開中間仲有啲流心,一個有齊不同口感。🍫隕石髒髒朱古力包朱古力包上面有朱古力忌廉同脆脆。💫超軟熟開心果糯米糍超軟熟榛子脆脆糯米糍糯米糍外皮超級軟熟又唔會太厚,開心果嗰款係超級濃郁嘅開心果碎。不過我自己就鍾意食榛子脆脆味多啲。🦁獅子肉鬆芝士包造型滿分,肉鬆惹味食到中間仲有芝士粒粒,推介。💫麻糬QQ球麻糬QQ球係香濃朱古力味,口感介乎包同麻糬波波中間。🍪曲奇餅重牛油香又鬆脆。仲有佢都有奶茶,幾香滑濃郁。

🖤黑芝麻麻糬波波
香濃黑芝麻醬加埋麻糬,煙煙靭靭好好食。

🧀拉絲芝士波波
入面有香濃芝士,包包超級軟熟,不過我覺得可以再多啲芝士。

🍰焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕

🍫隕石髒髒朱古力包
朱古力包上面有朱古力忌廉同脆脆。

💫超軟熟開心果糯米糍
超軟熟榛子脆脆糯米糍

🦁獅子肉鬆芝士包
造型滿分,肉鬆惹味食到中間仲有芝士粒粒,推介。

💫麻糬QQ球
麻糬QQ球係香濃朱古力味,口感介乎包同麻糬波波中間。

🍪曲奇餅
重牛油香又鬆脆。

仲有佢都有奶茶,幾香滑濃郁。
2024-04-12 58 views
天后人氣面包店,Fresh Fresh Bakery我一直都有買開佢曲奇🍪餅,最鐘意佢咖啡☕️及伯爵茶味既曲奇,今日特登買一盒來送禮 ,店員即刻pack 保證新鮮 脆卜卜 ! 另外佢既手工制蛋捲都好適合用來做伴手禮送俾朋友,包裝精緻,味道酥脆,甜而不膩,配搭佢既拿鐵咖啡☕️作為下午茶都好正🙌除左曲奇餅及蛋捲出名,呢期最人氣爆棚係招牌麻糬波波有好多口味,有拉絲芝士、朱古力、抹茶紅豆🫘等,我買左朱古力味,麻薯分量都唔少,口感Q彈煙韌,夠晒鬆軟又大大粒~放入微波爐加熱10秒,更加好味🤤麻糬控朋友必試!拉絲芝士菠蘿包,加熱10秒,拉開是拉絲芝士,好邪惡! Fresh Fresh Bakery新推出了焦糖布丁麻薯朱古力蛋糕,即刻又買左來試試,頂層是焦糖、中層是布丁,下層是朱古力蛋糕內再藏有麻薯,一啖食到四層口感,口感冰涼又濃郁滑嫩,大人小朋友都鐘意

除左曲奇餅及蛋捲出名,呢期最人氣爆棚係

拉絲芝士菠蘿包,加熱10秒,拉開是拉絲芝士,好邪惡!

2024-04-08 57 views
呢排好似好興食麻糬波波,次次經過旺角東嗰間Fresh Fresh都巧巧巧多人🫠。上網Search吓見佢哋其實有好多分店,行遠少少就唔使同人逼啦😌!今次去咗天后嗰間幫襯,地鐵站🚇出口行前少少就見到佢。店面都幾日系感🎋,仲有個好Eye Catching 桃紅色嘅"天后在此"圖案👸🏻。佢哋賣嘅甜點種類係好豐富,蛋糕西餅曲奇係基本🍮🍰🍪,爆谷、蛋捲、蝴蝶酥等等都有🍿,啲包裝仲整得幾靚幾有玩味。諗住呢啲花巧嘢應該都唔方平,咦😳!都廿零蚊咋喎,唔怪得個個都買咁多啦!值得一提,佢哋嘅曲奇禮盒係店員現場即Pack😍,保證真係喺個櫃拎最新鮮出爐嘅畀你🔥。呢度都有正常袋裝磅重⚖️,相比預先啤好嘅罐裝,無落防腐劑+新鮮出爐嘅牛油曲奇係最好味👍🏻,特別鬆化!分享吓啲戰利品先:袋裝波波🤍朱古力味麻糬 $28/5粒🤍抹茶紅豆味麻糬 $28/5粒🤍拉絲芝士波波 $25/5粒脆皮麻糬QQ球🤍Oero味 ($18/2粒裝)🤍紫薯味 ($18/2粒裝)🤍隕石髒髒包 $18🤍肉鬆怪獸波 $18🤍拿鐵咖啡 $20 (買任何嘢+$16)🤍港式奶茶 $16 (買任何嘢+$14)💝曲奇禮盒 $110‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧袋裝包係性

分享吓啲戰利品先:
袋裝波波
🤍朱古力味麻糬 $28/5粒
🤍抹茶紅豆味麻糬 $28/5粒
🤍拉絲芝士波波 $25/5粒
脆皮麻糬QQ球
🤍Oero味 ($18/2粒裝)
🤍紫薯味 ($18/2粒裝)
🤍隕石髒髒包 $18
🤍肉鬆怪獸波 $18
🤍拿鐵咖啡 $20 (買任何嘢+$16)
🤍港式奶茶 $16 (買任何嘢+$14)
💝曲奇禮盒 $110
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
袋裝包係性價比之王👑,買嚟請吓同事同朋友仔食啱晒!我覺得最好味係抹茶紅豆嗰隻🍵,朱古力好甜🌚,芝士就略嫌普通啲。

脆皮麻糬QQ球嘅紫薯都OK!
面頭係菠蘿包脆皮,中間層包少少鹹鹹哋,食到個麻糬又甜返,鹹鹹甜甜咁都幾得意👌🏻!

好難逐樣講,千字文都搞唔掂
講埋個咖啡先☕️。
麵包店嘅自家制我飲過好多間,全部都偏向好甜🌚,而呢間又唔係太甜喎,都Keep到咖啡嘅濃郁同澀澀哋,樽裝嚟講算係好還原到個味道👌🏻👌🏻。如果買開嘢都建議加購吓!

今次唔記得咗買蛋糕添🥲
下次有機會想試埋啲麻糬蛋捲同整得好靚嘅西餅。佢哋啲嘢真係整得好精緻好靚!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
2024-04-05 59 views
呢間bakery最近網上好紅,天后呢邊原來都有分店,其實所有野都好抵食,而且款色繁多,除左麵包同pastry更加有好多唔同款式嘅3D蛋糕!今次我地要左麻薯qq球,超級好食,oreon味超級濃郁,而且好q,屋企不論大人定細路都大讚好好味!另外就係個開心果糯米糍,好軟熟,外皮口感亦都好好,而且仲係大大粒一個獨立包裝,餡料超級豐富同澎湃!另外見到有好多唔同款式嘅蛋糕,已經睇定咗,下次要訂嚟慶祝屋企人嘅生日!

2024-03-11 77 views
我哋又喺天后搵嘢食啦!今次嚟到Fresh Fresh,呢度最出名就係佢嘅3D蛋糕啦!沙膽舊年生日個美人魚蛋糕都係呢度訂㗎🎂!又靚又好食👍自此之後,沙膽每次學完興趣班之後經過都要買呢度嘅曲奇🍪,因為除咗造型靚之外,仲好好食!今次仲買咗禮盒裝添!話每日可以帶唔同款返學做茶點喎!我就揀呢度嘅招牌麻薯曲奇🍪 一盒有焙茶、綠茶、芝士味,仲有朱古力榛子脆脆四款口味,充滿滿滿嘅麻糬,搣開嘅時候有拉絲嘅效果,夠晒軟糯,煙煙韌韌好好味!仲買埋牛角包🥐做早餐添!呢度牛角包牛油味非常香濃,一層一層非常酥脆👍差啲唔記得講嘅就係士多啤梨🍓怪,點會放個士多啤梨蛋糕啊?仲揀咗一個有BearBear又有士多啤梨嘅西餅添! 唔使問一定係比沙膽食晒,我淨係聽到好味,所以我分享唔到😓Fresh Fresh Bakery (天后)📍天后電氣道50號地舖
我哋又喺天后搵嘢食啦!

我就揀呢度嘅招牌麻薯曲奇🍪

Fresh Fresh Bakery (天后)
📍天后電氣道50號地舖
  • 麻糬曲奇
一個豐富嘅早餐絕對能夠為一整日注入能量!早前喺呢一間麵包店買咗幾款麵包🥯,味道都相當唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨港式絲襪奶茶呢樽奶茶真係好滑,茶味同奶味都非常之均衡,甜度亦都唔會好高,記住放落雪櫃,自己可以加少少碎冰更加推薦!✨曲奇系列有麻糬嘅曲奇絕對係小編必食嘅食物,麻糬曲奇嘅口感唔會特別軟身,咬落煙煙韌韌!外皮唔易鬆散,一盒四款口味;曲奇禮盒 有多款口味,咬落去都幾鬆脆,下次過時過節都可以喺度購入✨貝果🥯貝果相對地實心,建議一定要翻熱,外皮會更加軟熟。今次揀咗抹茶紅豆麻糬作為餡料,紅豆帶點清甜唯抹茶嘅味道亦相對較淡。另外亦都有芝士或者芋泥可供選擇。✨麵包系列隕石髒髒包 外皮包滿着朱古力嘅碎碎,食嘅時候要小心啲(・ω・)ノQQ 球屬於小店嘅全新產品,外皮係滿佈着Oreo,食嘅時候要小心啲;朱古力麻糬波波一盒有五個,都係建議最好翻熱!有別於一般嘅麻糬包,佢嘅外皮口感不帶煙韌感,裏面有少量嘅軟心朱古力醬,夾著白色麻糬,可以一試~✨甜品系列分別揀咗芒果雪媚娘、咖啡栗子卷、抹茶卷!大眾嘅價錢,賣相都幾靚。蛋卷有濕潤度,咖啡配上栗子,味道都比較出~

✨港式絲襪奶茶

✨曲奇系列

✨貝果🥯

✨麵包系列

甜品系列
2024-03-07 294 views
聽朋友介紹,今日專程黎到依間位於天后嘅麵包西餅店, 離遠已經俾佢地個「天后在此」粉紅招牌吸引住🤣❤️ 裡面嘅商品貨色五花八門,麵包、蛋糕、西餅、曲奇樣樣齊👍D 食品包裝同埋吉祥物都好可愛🥰❤️ 色彩繽紛超級搶眼🤩🌟 首先㨂咗四款口味嘅麻糬曲奇😋 曲奇鬆脆香口,裡面嘅麻糬夾心煙韌Q 彈,口感好出色🤭❤️ 之後㨂埋佢新登場嘅麻糬QQ 球😋 開心果口味上面舖滿脆卜卜嘅開心果碎,食落勁香堅果味,好正👍麵包就㨂咗一個隕石髒髒包同埋一個紫薯貝果😚 兩款口味都勁濃郁超級香🤤 麵包鬆軟得黎又夠綿密😁 飽足感滿分👍 西餅全部都裝飾得勁精緻🥰❤️ 食落忌廉唔會太膩,各款口味味道都幾突出,甜度控制得啱啱好👍 真係唔錯😚 最後見佢曲奇新鮮出爐,特登每樣款式都要D 執返一盒🤭 香噴噴超級脆😍 真係唔買走寶🥴 可惜朋友大推嘅港式絲襪奶茶無貨🥲 如果唔係一定要買返枝醒下神🥴❤️

麻糬曲奇

開心果麻糬QQ  球
隕石髒髒包、紫薯貝果
西餅
雜錦曲奇
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 都唔係第一次介紹Fresh Fresh ,一向都中意佢哋出嘅斑斕味產品。本身想買QQ 球但原來MK分店先有~咁下次先再買na買住其他做早餐同飯後甜品🍮𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 港式絲襪奶茶✨ 麻糬曲奇✨ 拉絲芝士菠蘿包✨ 隕石髒髒包✨ 貝果✨ 曲奇禮盒✨ 朱古力🍫麻薯布丁蛋糕✨ 葡撻ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Fresh Fresh Bakery📍 Golden Court, Electric Rd, Tin Hau◇◇◇◇◇◇◇◇◇

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

本身想買QQ 球但原來MK分店先有~
咁下次先再買na

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Fresh Fresh Bakery

◇◇◇◇◇◇◇◇◇
2024-03-03 40 views
西餅麵包都好軟熟,特別鍾意楊枝甘露雪媚娘,楊枝甘露搭配雪媚娘軟糯嘅質地,帶來一種絕妙嘅口感,另外清新嘅芒果香氣與椰奶的濃郁味道相互融合,真係滋味鮮美誘人,好好味👍
2024-03-02 156 views
港式絲襪奶茶奶茶控必試,非常幼滑,茶味濃,平時雪係雪櫃返工飲支提吓神勁方便賀年食品花生角超級好食,不油膩,外層酥脆,入面充滿花生粒粒,好香脆!過年買定唔同產品招呼親戚朋友一定大讚!試左你地一定會認同我🎉曲奇禮盒有抹茶,朱古力,草莓等!無限回購了呢間啲曲奇非常可口鬆軟,價錢又唔貴!新年買來送禮一流❤️❤️朱古力曲奇結合了朱古力和曲奇的口感和風味,有些有朱古力粒粒,加杯鮮奶食一流抹茶🍵味濃郁媲美日本曲奇,推薦芝士拉絲波波又係招牌產品,鬆軟可口,一打開袋子已聞到很香的麵包和芝士味,一口咬落去非常彈彈,內裡有著芝士🧀溶化拉絲,是這間店舖的生招牌之一朱古力波波朱古力波波入面夾住啲朱古力醬,直情好似平價版心太軟!小朋友勁喜歡吃!比小朋友做早餐或者做茶點都一流!朱古力控都非常岩食
港式絲襪奶茶

賀年食品花生角

曲奇禮盒
抹茶🍵味濃郁媲美日本曲奇,推薦

芝士拉絲波波

朱古力波波
2024-02-29 101 views
今日經過Fresh Bread,又忍唔住買咗袋麻糬波波做下午茶。當全城都追棒麻糬曲奇既時候,大家都唔可以忘記麻糬波波。煙韌的麻糬配上唔同口味既內餡,和鬆軟嘅麵包,大朋友小朋友都鍾意。個人私心推介朱古力麻糬波波,$25一袋有5小個。煙韌的麻糬好有咬口,配上小小甜既流心朱古力,好適合我呢啲怕肥又鍾意食嘢嘅人。

2024-02-29