2015-12-11
1951 views
下星期同事生日,我地Lunch決定同佢慶祝一下,就食上次我地食唔到嘅Friendmily,我其實今次都係突然醒起要訂枱,所以12:45先打去,人地都好為難,留咗電話好快就覆我有枱,要01:10,咁我地當然OK喇~~一入門口會有隻豬脾歡迎我地~~XDXD呢度有大少好想買果個紅A魚缸~~上到去,等咗陣,店員問我地介唔介意住外面,我地梗係唔介意喇,因為張枱大好多,我地6個人可以坐8人枱喎~~(雖然天氣都重係熱)牛角包 - 唔知點解食落唔似一般牛角包咁蘇化,但係絕對唔係唔好食,而係就係因為好食,所以覺得佢好特別粟米火腿忌廉湯帶子雜菌意大利飯 - 帶子得一粒,我都唔好意思要同事分俾我食XDXD但係個飯係好好味,汁夠多、夠濃,另外飯粒軟硬適中,唔會好似有啲食店咁太硬葡汁豬扒配意粉 - 個豬扒令人好驚喜,佢個味道唔係源自醬汁,而係源自豬扒本身醃好嘅味道,亦都好淋身,唔會太硬卡邦尼扁意粉 - 呢個係我至愛,汁濃夠味道,一食就會愛上,雖然唔似坊間會有雞蛋,但係……無都絕對夠味道,如果有雞蛋……可能會Over咗都唔定煙肉唔會煎硬到實,而係好鬆軟,入面重有火腿菠蘿賓治
但係個飯係好好味,汁夠多、夠濃,另外飯粒軟硬適中,唔會好似有啲食店咁太硬 葡汁豬扒配意粉 - 個豬扒令人好驚喜,佢個味道唔係源自醬汁,而係源自豬扒本身醃好嘅味道,亦都好淋身,唔會太硬 卡邦尼扁意粉 - 呢個係我至愛,汁濃夠味道,一食就會愛上,雖然唔似坊間會有雞蛋,但係……無都絕對夠味道,如果有雞蛋……可能會Over咗都唔定
煙肉唔會煎硬到實,而係好鬆軟,入面重有火腿 菠蘿賓治
Other Info. :
點解同事唔早啲話我知有呢間嘢架,我地依家決定平安夜公司聚餐都係叫佢到會~~