2023-10-25 52 views
這家店以其獨特的風味和精心烹調的食材而聞名。每道菜都用料新鮮,很有鑊氣😄銀魚仔勝瓜海鮮湯飯以銀魚仔為主角,配上新鮮的勝瓜和海鮮,呈現出豐富的層次和口感。湯頭清澈而鮮美,散發著淡淡的銀魚香味,令人食指大動,加入的海鮮則增添了豐富的口感,使整道菜更加豐富多彩。飯粒蓬鬆而有嚼勁,完美吸收了湯汁的滋味,每一口都帶來滿滿的滿足感,令人回味無窮。接下來,我們品嚐了豉汁蒸鱔球。這道菜以鱔魚為主角,配上豉汁的調味,呈現出濃郁的中國風味。鱔魚鮮嫩滑潤,蒸製適中,保持了鱔魚的鮮美和優雅的質感。豉汁的風味豐富而濃郁,完美融合了鱔魚的鮮味,給予了整道菜一種獨特的風味層次。餐廳通過巧妙的烹飪技巧和精心選擇的食材,展現了私房菜的獨特之處。無論是湯飯的清爽和鮮美,還是蒸鱔魚的層次,每一道菜都令人回味。推介湯飯❤️如果要order湯飯,是需要提前預訂的!

推介湯飯❤️如果要order湯飯,是需要提前預訂的!

2023-10-25 66 views

推介湯飯❤️如果要order湯飯,是需要提前預訂的!
難得早收工,約埋同事一齊食晚飯,傾吓計relax吓~佢揀咗位於九龍城既富寶會所私房菜,之前食過幾次,水準都唔錯,粵菜小炒都好有鑊氣,仲可以提前預訂海鮮,又有麻雀檯供娛樂用途,如果有朋友想慶生,仲可以提早聯絡餐廳,自訂語句展示於餐廳大型屏幕,兼有包場包房服務,好岩一大班朋友黎聚會慶生~今晚就試咗幾款小菜,樣樣都好高質,值得推介!籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦呢款家常菜媽媽成日都整,超鍾意食!!開邊蝦鮮甜惹味,蝦肉夠哂彈牙,粉絲索滿蒜蓉及蝦汁,特別滋味~梅子蒸肉排酸酸甜甜既味道特別令人開胃,啲汁拌飯一流~排骨嫩滑,調味剛好唔會過鹹~豉油王乾煎蝦成隻蝦都好入味,肉質爽彈,醬汁又鮮甜,好正~#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜  #侯王道28號
難得早收工,約埋同事一齊食晚飯,傾吓計relax吓~

今晚就試咗幾款小菜,樣樣都好高質,值得推介!

籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦

梅子蒸肉排

豉油王乾煎蝦
成隻蝦都好入味,肉質爽彈,醬汁又鮮甜,好正~

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜  #侯王道28號
2023-10-17
📍富寶會所私房菜 (九龍城)🔍 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓估唔到九龍城都有出色嘅私房菜,十分有家常的味道😋食材夠曬新鮮仲好多海鮮選擇~🔸金沙鮮魷🦑鮮嫩嘅口感同香脆嘅外皮而聞名。魷魚經過精心處理,裹上一層金黃麵粉炸至酥脆,搭配獨特調味料,帶來豐富嘅口味層次。每一啖都食到魷魚鮮美。🤤🤤🔸豉汁蒸鱔球鱔球鮮嫩多汁,搭配豉汁獨特風味,蒸煮出黎嘅鱔球更加入味。啖啖肉都能品味到鱔球的鮮香同豉汁嘅醇厚!🐟🐟🔸薑蔥炒花蟹🦀蟹肉愛好者嘅我,必食花蟹~~肉質鮮美,薑蔥爆炒得好香夠曬鑊氣,螃蟹味道鮮甜好入味好吃😋

📍富寶會所私房菜 (九龍城)
🔍 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

🔸金沙鮮魷🦑

🔸豉汁蒸鱔球

🔸薑蔥炒花蟹🦀
  • 薑蔥炒花蟹
  • 豉汁蒸鱔球
  • 金沙鮮魷
上次嚟食過,覺得物材新夠新鮮,菜式選擇多,食物水準唔錯,加上呢道可以包場包房,有麻雀檯供應,餐廳亦自訂語句展示於餐廳大型屏幕,真係咩類型朋友都啱過嚟chill下。💫 招牌炸子雞炸子雞係粵菜經典菜式之一,上次食過,真係好好味,經油炸而仍然保持皮脆肉嫩多汁,所以今次同朋友食飯,都一定要Encore😋💫白灼花螺新鮮花螺經過白灼,可以保留原有的鮮味 ,肉質鮮嫩有嚼頭,用牙籤挑出螺肉,蘸上壽司醬油,好食到停唔到口。💫蒜泥白肉(須預訂)蒜泥白肉味道蒜蓉帶少少辣連埋白肉食好好味五花白肉肥瘦剛剛好,味道濃郁而不膩,分量十足,好彩記得預訂,朋友個個都食到番尋味。

💫 招牌炸子雞

💫白灼花螺

💫蒜泥白肉(須預訂)
蒜泥白肉味道蒜蓉帶少少辣連埋白肉食好好味
2023-10-19 45 views
今次又想同大家介紹呢間之前已經食過嘅富寶會所私房菜❤️今次叫咗以下幾款菜式:蒜泥白肉✨需要預訂豉椒豆豉炒花甲✨籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦✨超級推介蒜泥白肉,鍾意食蒜香味十足嘅人就一定要叫呢個!食到肉嘅鮮同嫩,超級滿意!而且仲好入味添!鑊氣十足嘅豉椒豆豉炒花甲我哋都食到一乾二淨,蒜蓉、豆豉、薑片同辣椒炒到好香。籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦我都好鍾意,大大個蒸籠蒸開邊蝦好似更加入味,開邊蝦蝦肉彈牙鮮甜,粉絲仲好香蒜蓉味。佢哋最近仲推出咗個週日套餐都好吸引,下次一於嚟試吓先❤️

今次又想同大家介紹呢間之前已經食過嘅富寶會所私房菜❤️

今次叫咗以下幾款菜式:
蒜泥白肉✨需要預訂
豉椒豆豉炒花甲✨
籠仔蒜蓉粉絲蒸開邊蝦✨

佢哋最近仲推出咗個週日套餐都好吸引,下次一於嚟試吓先❤️
2023-10-17 31 views
我哋閨蜜四姊妹終於聚頭,三寶同四寶上年移民之後,今個星期返嚟。我同大寶一早決定,要搵個地方又可以打麻雀,又可以食嘢。😁話晒我哋分開之前最後一次聚會都係打麻雀。🤪之前都係我哋去大家屋企,而家我哋個個屋企有晒化骨龍,冇得嚮屋企打。所以我同大寶一早就物色地方,搵到呢間私房菜,網上話又好味又有得包房打雀,今日嚟到真係好正。🤭一入到房見到電視顯示welcome back,原來大寶同餐廳夾定,指定語句顯示響大螢幕,連我都無講,當然驚喜又感動!大寶仲話海鮮要提前預訂,佢今日都訂咗啦!我哋四個可以先打麻雀,再出去享受晚餐,真係好開心!白灼海赤米蝦呢度菜好特別,海赤米蝦蝦殼脆薄,肉質鮮甜彈牙,連殼原隻享用都可以,點埋嘅醬汁食,鮮味更提升一層。豉椒炒蘇格蘭蟶子蟶子肉質非常肥厚,好大隻,鮮味十足,用豉椒炒更添惹味!京蔥爆牛肉牛肉薄切,牛味夠濃,呢道菜炒得好有鑊氣,配埋京蔥炒,成道菜好香,送飯一流,我哋不停添飯。
我哋閨蜜四姊妹終於聚頭,
三寶同四寶上年移民之後,
今個星期返嚟。
我同大寶一早決定,
要搵個地方又可以打麻雀,
又可以食嘢。😁
話晒我哋分開之前最後一次
聚會都係打麻雀。🤪
之前都係我哋去大家屋企,
而家我哋個個屋企有晒化骨龍,
冇得嚮屋企打。
所以我同大寶一早就物色地方,
搵到呢間私房菜,
網上話又好味又有得包房打雀,
今日嚟到真係好正。🤭

一入到房見到電視顯示welcome back,
原來大寶同餐廳夾定,
指定語句顯示響大螢幕,連我都無講,
當然驚喜又感動!
大寶仲話海鮮要提前預訂,
佢今日都訂咗啦!
我哋四個可以先打麻雀,
再出去享受晚餐,真係好開心!

白灼海赤米蝦
呢度菜好特別,海赤米蝦蝦殼脆薄,
肉質鮮甜彈牙,連殼原隻享用都可以,
點埋嘅醬汁食,鮮味更提升一層。

豉椒炒蘇格蘭蟶子
蟶子肉質非常肥厚,好大隻,
鮮味十足,用豉椒炒更添惹味!

京蔥爆牛肉
牛肉薄切,牛味夠濃,
呢道菜炒得好有鑊氣,
配埋京蔥炒,成道菜好香,
送飯一流,我哋不停添飯。
2023-10-16 79 views
之前聽朋友講過富寶啲私房菜做得唔錯,所以今次老竇生日就嚟咗食🤤屋企人都好鍾意食蝦,叫咗呢個白灼海赤米蝦,平時多數食啲海多數主打大隻,呢個海赤米蝦好有特色,識落鮮甜,配炸埋醬汁,好上癮,令人食到欲罷不能🤩上湯焗龍蝦伊麵底好有驚喜,龍蝦非常之新鮮有咬口,非常之有質素,啲伊面朔晒龍蝦嘅海鮮精華,好好味,一定要嗌😍富寶私房菜都幾full,大家要食記住book位,有啲海鮮菜式都要打電話嚟預訂😆#九龍城美食

#九龍城美食
【九龍城海鮮盛宴🦑|巧遇高質惹味私房菜】🐨豉油王乾煎蝦推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蝦食得出係用新鮮蝦整嘅🦐用豉油煎得香脆又乾身、好惹味,而且唔會好鹹~加埋洋蔥、乾蔥等炒得好香,色香味都好吸引😆配埋側邊嘅蕃茄食,有一個好清新嘅效果🍅.🐨銀魚仔勝瓜海鮮湯飯推薦度:⭐️️️️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個湯飯好有驚喜💕海鮮令到個湯變得好鮮甜,勝瓜更加令到個湯飯變得更加有口感🍚不過海鮮數量有限,記得最好提前預訂咗先吖!.🐨白灼鱔片推薦度:⭐⭐️⭐️⭐️鱔片同樣新鮮,以蔥薑去腥灼熟,保持到鮮味之餘,魚質保持到彈牙唔會好鬆散👅.⌫餐廳提供包場包房服務,可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 搞生日會一流⌫仲有麻雀檯供娛樂用途-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----富寶會所私房菜📍地址:九龍城侯王道28號一至2樓🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5 💰人均價格:$200或以上🪸環境:👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡💡.

【九龍城海鮮盛宴🦑|巧遇高質惹味私房菜】
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡

2023-10-12 107 views
次次去開九龍城都有好多唔同餐廳選擇,今日想食中式嘢,於是就嚟咗呢一間私房菜試下。入邊有好多唔同海鮮選擇,但係店員都提醒我哋,有啲海鮮最好提前預訂,咁先可以新鮮啲。白灼鱔片佢嘅鱔片非常之滑身,而且炒得好入味,爽滑彈牙。好多餐廳都炒得唔太好食,但係呢一間真係好出色,可以食得出佢嘅海鮮真係好新鮮。銀魚仔勝瓜海鮮湯飯好少地方可以食到湯飯,而佢嘅湯飯都好鮮甜。仲要材料十足,唔怕剩係得湯冇餸。黑胡椒炒膏蟹炒蟹一定要新鮮,佢嘅海鮮因為好新鮮,所以識落蟹肉超鮮甜,而且炒得好入味好香口。

白灼鱔片

黑胡椒炒膏蟹
九龍城真係愈來愈多高質食店,依間待私房菜的確色香味俱全,而且地方好夠大,好適合一家大細去玩,仲有麻雀檯供娛樂用途,如果有人生日,仲可以自訂語句展示於餐廳大型屏幕,多人既生日PARTY 可以包房,今日因為唔多人食,所以就點左小菜京蔥爆牛肉超有鑊氣,好好味既牛肉,炒得一D都唔乾,好有驚喜既乾煎黃腳𩶘店員話海鮮最好提前預訂,依條真係好新鮮,煎得剛剛好呀魚湯勝瓜肉丸浸大蜆我係好鐘意飲魚湯既,新鮮濃郁而且健康整體都係好好味,好想再試多D菜式~

京蔥爆牛肉
超有鑊氣,好好味既牛肉,炒得一D都唔乾,好有驚喜既

乾煎黃腳𩶘
店員話海鮮最好提前預訂,依條真係好新鮮,煎得剛剛好呀

魚湯勝瓜肉丸浸大蜆
我係好鐘意飲魚湯既,新鮮濃郁而且健康

整體都係好好味,好想再試多D菜式~
Other Info. : 高質私房菜
2023-10-08
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 京蔥爆牛肉
  • 乾煎黃腳𩶘
  • 魚湯勝瓜肉丸浸大蜆
*:.。. .。.:*富寶會所私房菜-九龍城*:.。. .。.:* 今次同Kik先生屋企人終於衝出大圍,黎到富寶會所私房菜食晚飯。初時都唔知食咩好,老人家又只係想食中菜,好彩有朋友推介左呢間私房菜,質素又真係唔錯喎✨啫啫豬膶雞煲🍲✨我同kik 先生都好鐘意食豬膶,咁岩呢幾日天氣涼左咁多最岩食依個煲。雞件好嫩滑,豬膶腌得好入味又唔會煮到"鞋"晒,加埋洋蔥,乾蔥頭,蒜頭同蔥,送飯無得頂👍🏻✨白灼鱔片🐉✨用白灼的方式保留了鱔魚鮮嫩的口感。這道菜色澤白淨,鱔魚片肉質滑嫩,入口即溶嘅感覺。烹調方法看似簡單,但能夠保持食材的原味,以突顯鱔魚的鮮美。喜歡食魚嘅朋友仔一定要試下✨京蔥爆牛肉🥩✨呢度菜以牛肉片作主角,配以京蔥和多種調味料,牛肉片經過爆炒後肉汁已經被鎖住,加上京蔥的香辣,充滿濃郁的香氣和口感,男女老幼都岩食🫶🏻開🍚地址:富寶會所私房菜九龍城侯王道28號一至2樓#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

✨啫啫豬膶雞煲🍲✨

✨白灼鱔片🐉✨

✨京蔥爆牛肉🥩✨

開🍚地址:富寶會所私房菜
九龍城侯王道28號一至2樓

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
2023-10-04
$150 (Dinner)
2023-10-09 55 views
我今日嘅身份係一個好女婿。😊話說我外母一向熱情好客,又愛四方城,適逢佢好友兼雀友生日,佢哋想大搞,外母又認頭做搞手,早已命令我搵好地方,我上網搵到後,佢重要我親身嚟同佢試下睇下,為朋友,親力親為嘅老人家。👍🏻我一入去呢間店,地方相當寬敞,裝修乾淨企理,一張張圓枱,枱同枱之間都唔會太迫嘅,座椅全部有軟墊,坐得舒服。同外母問餐廳預訂詳情,店員詳細解答。餐廳話海鮮最好提前預訂,佢哋提供包場包房服務,又有麻雀檯供娛樂用途,重可以自訂語句展示於餐廳大型屏幕,可以打入生日祝福,啱哂佢老人家心意。一場嚟到,我哋兩個當然食吓嘢,都幾有驚喜。❤️魚肉勝瓜肉丸浸大蜆蜆肉肉厚鮮甜,肉丸大大粒夠彈牙,勝瓜爽脆,不得不提個湯底,魚湯煲到乳白色,鮮甜可口,正~銀魚仔勝瓜海鮮湯飯我本身鍾意食湯飯,今次呢個飯夠足料,海鮮湯底清甜,配埋勝瓜爽脆,銀魚仔又將個海鮮味提升左,食完消暑又滿足。
我今日嘅身份係一個好女婿。😊
話說我外母一向熱情好客,
又愛四方城,適逢佢好友兼雀友生日,
佢哋想大搞,外母又認頭做搞手,
早已命令我搵好地方,我上網搵到後,
佢重要我親身嚟同佢試下睇下,
為朋友,親力親為嘅老人家。👍🏻

我一入去呢間店,地方相當寬敞,
裝修乾淨企理,一張張圓枱,
枱同枱之間都唔會太迫嘅,
座椅全部有軟墊,坐得舒服。
同外母問餐廳預訂詳情,
店員詳細解答。
餐廳話海鮮最好提前預訂,
佢哋提供包場包房服務,
又有麻雀檯供娛樂用途,
重可以自訂語句展示於餐廳大型屏幕,
可以打入生日祝福,啱哂佢老人家心意。
一場嚟到,我哋兩個當然食吓嘢,
都幾有驚喜。❤️

蜆肉肉厚鮮甜,
肉丸大大粒夠彈牙,
勝瓜爽脆,
不得不提個湯底,
魚湯煲到乳白色,鮮甜可口,正~

我本身鍾意食湯飯,
今次呢個飯夠足料,
海鮮湯底清甜,配埋勝瓜爽脆,
銀魚仔又將個海鮮味提升左,
食完消暑又滿足。
2023-10-08 45 views
豉椒炒蘇格蘭蟶子🥰聖子肉質鮮嫩口感細膩,而且沒有腥味都冇沙👍豉椒嘅香味和辣味令到菜增添了豐富的風味💓菜式嘅調味都適中,味道不會過於強烈,菜式色香味俱全,係一道令人回味嘅佳餚😋豉油王乾煎蝦🦐煎蝦外皮金黃酥脆,內裏鮮嫩多汁,豉油王嘅香氣濃郁,與海鮮香氣相融合,拎嚟送飯一流🥳而且餐廳外圍仲有大屏幕,遇上大時大節可以事先同餐廳預訂特定字句顯示於大屏幕😎食完飯仲可以一齊打返幾圈先走添!🀄️Jeng Jeng🤩
豉椒炒蘇格蘭蟶子🥰

豉油王乾煎蝦🦐

之前都食過幾次富寶,一直都覺得佢哋啲中菜做得唔錯,今次經過唔知食咩,又上嚟食啦🤤京蔥爆牛肉整得幾有水準🥰牛肉切得厚薄適中,而且好新鮮,非常有牛味,有埋京蔥嘅加持,食落更加有風味,有咬口得來又夠juicy❤️白灼海赤米蝦好特別好,平時食中菜,多數食海蝦大大隻,今次試咗呢個海赤米蝦,都意外地鮮味十足,雖然望落細細隻,配搭埋鹹香嘅醬汁,非常惹味✌🏻餐廳環境一直保持都唔錯,食物水準又係質素嘅表現,會keep住食😆

2023-10-07
Type of Meal