2023-06-10
📍福岡漢堡扒旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖高汁和牛漢堡扒!自己石燒好過癮!有下次~兩人套餐(Ver. 4) $366 另加一1️⃣菠蘿煙肉和牛漢堡扒(M) 🌕🌕🌕🌕🌕當個set一上嚟時我就急不及待將漢堡扒放上熱辣辣嘅石,即刻煙霧離漫,好彩舖頭入面都通風,唔會好大油煙味。第一次嘗試嗰陣控制唔到火候同埋時間有啲「窿窿哋」,但係隨着舊石嘅溫度下降,其實都幾容易掌握到半熟狀態嘅漢堡扒,味道都係唔錯嘅,不過真係要考反應😂漢堡扒好嫩、好有牛味,而配菜菠蘿嘅酸味可以中和左和牛嘅油膩👍🏻我個人都幾滿意呢個配搭2️⃣芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)🌕🌕🌕🌕🌑呢個係朋友叫嘅,因為我唔食蒜,所以冇試到。根據返佢本人所講,炸蒜片係放喺面,而唔mix埋喺個肉球度,所以都唔會話好重嘅蒜頭味。佢對個漢堡扒都係有讚冇彈,唯一扣分嘅地方就係:下面個蛋等到成型可以食嗰陣,已經索得太多油。3️⃣芝士泡豚丼 🌕🌕🌕🌕🌑呢個係韓式泡菜豚肉飯,上面有層溶咗嘅芝士。個飯辣辣哋,同漢堡扒一齊食都解漏👍🏻另外個份量真係好大,就算唔食漢堡扒,兩條友share個飯其實都有機會食唔晒😂如果個飯可以炒到鬆散啲就完美4️⃣百香果特飲 +$18 🌕🌕🌕🌕🌑啲兩杯特
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖
高汁和牛漢堡扒!自己石燒好過癮!有下次~
兩人套餐(Ver. 4) $366 另加一
1️⃣菠蘿煙肉和牛漢堡扒(M) 🌕🌕🌕🌕🌕
2️⃣芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)🌕🌕🌕🌕🌑
3️⃣芝士泡豚丼 🌕🌕🌕🌕🌑
4️⃣百香果特飲 +$18 🌕🌕🌕🌕🌑
啲兩杯特飲一上嚟嗰陣都嚇親我同我個friend因為真係好大杯😂。酸酸地幾解渴,唔算太甜
5️⃣巨峰提子特飲 +$18🌕🌕🌕🌕🌕
呢杯巨峰提子味好出,唔甜,我鍾意呢杯多啲👍🏻👍🏻
本身睇個名福岡漢堡扒以為係日本野,原來係韓國過江龍~我平時都唔特登寫服務,但呢間真係好有禮貌,換石時會叫我哋小心啲,好貼心!💕💕