2017-07-12 547 views
今天第一次去自己搵位後落單買食物最後由待應送上來如果要求有人全面服務,這間可能不能滿足了但是只是要求沒有騷擾的享受食物,這裡卻不錯價錢和周邊的差不多但沒有人會不停收碟、碗我和朋友就是這樣坐了兩小時去享受一個早餐
今天第一次去
自己搵位後落單買食物
最後由待應送上來
如果要求有人全面服務,這間可能不能滿足了
但是只是要求沒有騷擾的享受食物,這裡卻不錯
價錢和周邊的差不多
但沒有人會不停收碟、碗
我和朋友就是這樣坐了兩小時去享受一個早餐
菠蘿油+凍奶茶
2017-07-12
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$35 (Breakfast)
菠蘿油+凍奶茶
星期六的日子,往往在紅磡黃埔這地方的範圍都會有非常多的家庭趁假日一同外出購物,很自然黃埔內的食肆絕大部分都已經坐滿了。 在周圍逛街之下,突然發現這餐廳的門面設計很特別,利用了不少的公仔Egglet作為主題,甚至在Egglet身上變化不少的造型。(可能是因為這餐廳的位置比較偏,所以餐廳內不算多其他的食客,反而就令這餐廳變得寧靜及舒服吧﹗)由於剛進入下午茶的時間,所以就當然先研究下午茶相對便宜的菜單吧! (其實除全日早餐外,其他下午茶餐的價錢都是$20-40不等,以黃埔這地方來說是比較實惠吧。)一邊考慮的同時也留意到這餐廳以木為主題的佈置很鮮明,令外面的陽光投射入店的時候,整個餐廳都變得光起來。滿屋餐廳的落單程序是先記下自己的枱號,然後於收銀處交代枱號 - 點菜 - 付款,最後等店員將食物送至你的枱上 (情況與某連鎖鐵板飯餐廳一樣)。 至於枱號在那裡?留意一下自己枱號精美設計的號碼牌吧﹗下午茶不希望食太多關係,於是點了下午茶粉麵套餐 (包括雞絲 + 扎肉, 配喇沙湯底) 配醒神菠蘿油及餐飲薄荷茶。 (留意餐飲是可以點選花茶吧)率先奉上的是薄荷茶 (以壺上),單是盛裝薄荷茶的杯已經有相當的特

率先奉上的是薄荷茶 (以壺上),單是盛裝薄荷茶的杯已經有相當的特色設計吧。
下午茶粉麵套餐配醒神菠蘿油
至於醒神菠蘿油就當然不是真的令你醒神吧 ^^ 但菠蘿油表面的脆皮不算太厚,而麵包都焗得頗軟身,味道上都幾好﹗
下午茶粉麵套餐配醒神菠蘿油
而雞絲扎肉 配喇沙湯底通粉方面,雖然感覺上喇沙湯底的椰子味不算太濃而令湯底在感覺上有點淡,不過連同通粉及湯底一同進食下味道還可以呢﹗

綜觀而言,在寧靜而舒適的環境中享受這個下午茶的時間,這間滿屋餐廳會絕對滿足到你的需要吧﹗
2017-06-11
$39 (Tea)
2017-05-10 708 views
兩個女仔係紅磡黃埔周圍行搵野食,朋友食唔到太多野,想搵啲可以輕食既朋友之前路過呢間餐廳,覺得幾靚,價錢又ok,又冇乜人,我地就坐底左假日冇set menu,只有散叫。我叫左個冬陰公湯配飯,加杯青檸青瓜特飲朋友就叫左杯香芋珍珠奶茶加件藍莓芝士餅個冬陰公湯咸到苦,飲左兩啖頂唔順叫廚房再整過。整完出黎冇咁咸,正常返,但一啲都唔香,啲海鮮係後加落去,冇味既。杯青檸青瓜冇特別,青檸味太淡。朋友杯香芋珍珠亦唔香芋,好淡口。件芝士餅係正常。唔會再黎呢間野食,味道好差。
假日冇set menu,只有散叫。
我叫左個冬陰公湯配飯,加杯青檸青瓜特飲
朋友就叫左杯香芋珍珠奶茶加件藍莓芝士餅
杯青檸青瓜冇特別,青檸味太淡。
朋友杯香芋珍珠亦唔香芋,好淡口。
件芝士餅係正常。
唔會再黎呢間野食,味道好差。
Other Info. : 有一邊係賣精品既,選擇唔多,亦唔太吸引
2017-04-30
$80 (Lunch)
2017-03-28 1106 views
今晚在黃埔走走,竟然發現這間滿屋厨房,當年我經常去馬來西亞,也很常光顧滿屋。二話不說,入去一試。新加坡海鮮喇沙湯粉 : 只有米粉,沒有油麵,不是正宗的 Katong Laksa。味道也是一般,椰漿味太少,海鮮也不多。印度奶油雞 : 這個 butter chicken 與我預期的有點差距,牛油味不夠重,至於雞肉肉質本身還可以。馬來西亞榴槤咖啡 : 榴槤味濃,合我重口味。整體而言,食物不過不失,飲料略佳,環境裝飾卡通化比較特別,不妨一試。

馬來西亞榴槤咖啡 : 榴槤味濃,合我重口味。
2017-03-27
好特別的餐廳,一邊是賣可愛小精品的地方,另一邊是清新簡潔的餐廳。店內播放的輕音樂令人心情舒暢!今天晚了一點接近9時到店,竟然包下了場。朋友告訴我半小時前人還頗多的哈哈。菜牌都很有精緻小店的感覺,價錢非常親民!是日餐湯~雜菜湯味道不錯用料足馬來炸雞椰漿飯椰漿味很重,但不是香精的味道食落甜順讚!雞炸得有點像KFC味道,個人很喜歡。新加坡海鮮喇沙湯米這款喇沙味不太夠,但材料正都不過不失。特別一提這家餐廳令人食得安心,我的坐位對著廚房而它竟敢不關上門讓人看光光,𥚃面是乾爽整齊的!而且員工的服務非常好都面帶笑容,Like!只是$130内的二人晚飯,超值了!
菜牌都很有精緻小店的感覺,價錢非常親民!
是日餐湯~雜菜湯
味道不錯用料足
馬來炸雞椰漿飯
新加坡海鮮喇沙湯米
這款喇沙味不太夠,但材料正都不過不失。

只是$130内的二人晚飯,超值了!
2017-03-03
  • 新加坡炸雞椰漿飯
2017-01-26 1078 views
伯爵茶雞蛋仔 ( $18 )雞蛋仔係軟心似蛋糕嗰種 外面唔太脆🤔 茶味夠濃 有少少茶葉碎 份量同一般雞蛋仔差唔多 每粒雞蛋仔都係公仔樣 一家人4款有哂😍而每款都可以配一款醬 港🐷揀左就揀左朱古力醬 原本以為係包埋喺入面 原來係分開俾大家點嘅😂 朱古力醬好濃好香 雖然好味但點完會搶左伯爵茶味😅-雞蛋仔 價錢為$16-20 有成7種味揀 實有一款啱你心水😉 原味 軟心朱古力 花生醬 綠茶 而期間限定(至2月28)嘅味就有士多啤梨 榛子 伯爵茶 🤓-醬可以揀芒果 士多啤梨 朱古力 拖肥 蜜糖芥末 😌 +$3仲可以加紫菜絲 肉鬆 oreo 彩虹糖 同朱古力粒 😁-Ps. 就算係其他野食都好抵好大份 地方又舒適 環境好靚 呢度係自助形式 自己揀位 揀完俾錢 會有人送過黎😛
伯爵茶雞蛋仔 ( $18 )
2017-01-26 817 views
隨著黃埔MTR 開通,周邊多左好多食肆。今次試下位於比較內街的滿屋廚房。Fullhouse 係星馬菜餐廳,店內有部分位置售賣精品,家品。採用半自助模式,自己寫order 紙然後去cashier 比錢,之後有店員送餐。食物價錢合理,可以單叫或加錢轉set. 牛肝菌牛肉焗飯味道不錯,牛肉亦頗多。炸雞排椰漿飯炸雞非常香口,份量不少。飯有很香椰香味,但食落反而冇咩味。併盤有辣蝦餅,香絲蝦,蔗蝦各三件。每款味道都不錯👍特飲+15, 青檸梳打,紅莓梳打就一般了。
隨著黃埔MTR 開通,周邊多左好多食肆。
今次試下位於比較內街的滿屋廚房。

食物價錢合理,可以單叫或加錢轉set.
牛肝菌牛肉焗飯
牛肝菌牛肉焗飯
味道不錯,牛肉亦頗多。
炸雞椰漿飯
炸雞排椰漿飯
炸雞非常香口,份量不少。
飯有很香椰香味,但食落反而冇咩味。
小食併盤
併盤有辣蝦餅,香絲蝦,蔗蝦各三件。
每款味道都不錯👍
梳打特飲
特飲+15, 青檸梳打,紅莓梳打就一般了。
2017-01-22
$100 (Lunch)
小食併盤
2017-01-07 877 views
黃埔搵食地方實在太多,今次試啲未食過的fullhouse. 見食評個個都話薄荷朱古力,同朱力雞旦仔得,我都有叫來試下!(答案係,無介紹錯)雖然唔算好多特式野,但店長好warm, 價錢也化算!建議,坐低可點餐,不用行來行去,仲有甜品比我想像的有質素,下次tea可以食cake.
雖然唔算好多特式野,但店長好warm, 價錢也化算!
建議,坐低可點餐,不用行來行去,
仲有甜品比我想像的有質素,下次tea可以食cake.
  • 雞蛋仔
2017-01-06 602 views
自去完馬拉食過正宗椰漿飯後就有少少鐘意咗佢。終於喺依間餐廳再有機會食返。叫咗依個炸鹽酥雞椰漿飯諗住回味吓。炸雞比較肥同多油。點雞個醬辣辣哋但又唔係沙嗲同都唔係好match。個貌似白飯嘅椰漿飯椰味唔算濃郁。不過淡淡的椰香就咁食都不錯。食星馬嘢點少得海鮮喇沙呢?!賣相比起食開嗰啲暗淡。配咗米粉。食落果然只有淡淡喇沙味。無乜椰香同辣味。海鮮都無乜味。隻蝦仲疑似霉。其實我覺得喇沙只要湯底正。乜料乜粉都無問題。加咗巨峰梳打同抹茶豆奶latte。梳打一般。latte就比較甜。無乜抹茶味。總結食物味道一般。做唔到星馬菜嘅香濃。不過環境都算ok嘅。侍應服務不錯。
其實我覺得喇沙只要湯底正。乜料乜粉都無問題。

2016-12-18
2017-01-03 356 views
食物味道不錯,如份量再多些更好;特別是薄餅,好味,皮脆餡夠和夠熱;意粉也好味,醬汁很滑,知道廚師用心烹調;坐位也很舒服,加上有個corner位賣一些精品,好讓食客吃飽後可逛逛
食物味道不錯,如份量再多些更好;
2016-12-17 554 views
餐廳位置一D都唔起眼,但餐廳內面都幾特別,而且價錢一D都唔貴。我一家三口每個都想食唔同的食物,我選左個夏威夷薄餅,而我老公就選左個越南牛肉湯粉,最重要有個小朋友佢就選左個滿屋兒童套餐裡面有一份薄餅,炸魚手指+迷你焦糖燉蛋+鮮果沙律同萍果汁。~亞女讚口不絕,由其係個焦糖燉蛋。重加左個東南亞拼盤~滿有東南亞味道,個金絲蝦卷。初時諗住食完再加甜品,但真係食唔晒,所以下次一定要食甜品先,佢有個聖誕甜品套餐。
2016-12-15
  • 兒童套餐+東南亞拼盤
2016-12-17 456 views
Happy Friday 來一個簡約的晚餐我跟其他人一樣,不自覺站在大門一會等人帶位。但其實這裡是半自助形式,自己找位子,桌上有點餐紙,填好檯號就到counter order。 然後會有人送餐的。這晚很貪心,甚麼都叫了些來試是日餐湯 +$8這個麻麻,沒有太多南瓜味salad $38挺超值的。 一大碗沙律,有芝士碎,煙肉碎,吐司粒。blueberry cheesecake +$20甜品是驚喜,而且是其中一樣整頓晚餐最好食的東西! 本來沒有期望,雖然它有一個甜櫃,但餐廳甚麼中式西式都有,以為甜品不會好吃。但這個cheesecake還不錯!!!!水牛芝士pizza $68兩個人吃還真吃不下但不俗的,$68有這個size.柚子雞翼 $38雞翼本身沒有調味,點了柚子醬會有很重柚子味。但對我這病人來說太熱氣了。雞蛋仔 $20晚餐都要個雞蛋仔是有點奇怪 但這個一家要吃!!! 很好味! 雖然它$20,但試了一定覺得比街邊$15的更更值!! 我選了hazelnut飽滿的雞蛋仔再加hazelnut sauce。 我現在還想再吃ice chocolate +$15特濃朱古力的確是特濃!!matcha lat
Happy Friday 來一個簡約的晚餐

這晚很貪心,甚麼都叫了些來試

是日餐湯 +$8
day of soup
這個麻麻,沒有太多南瓜味

salad $38
Cesar salad
挺超值的。 一大碗沙律,有芝士碎,煙肉碎,吐司粒。

blueberry cheesecake +$20
blueberry cheesecake
甜品是驚喜,而且是其中一樣整頓晚餐最好食的東西!

水牛芝士pizza $68
buffalo cheese pizza
兩個人吃還真吃不下
但不俗的,$68有這個size.

柚子雞翼 $38
柚子雞翼

雞蛋仔 $20
雞蛋仔
晚餐都要個雞蛋仔是有點奇怪

ice chocolate +$15
ice chocolate
特濃朱古力的確是特濃!!

matcha latte +$20
matcha latte
同樣是特飲……什麼我會中伏
我不懂形容這杯東西是甚麼味道…好像薄荷加糖精…是我點錯了嗎?

要簡單吃個晚飯,這餐廳是還不錯的選擇!
2016-12-16
$120 (Other)
Cesar salad
blueberry cheesecake
雞蛋仔
ice chocolate
  • icechocolate
  • blueberrycheesecake
  • Cesarsalad
2016-12-12 410 views
路过此街道多次,都会被这座新开的餐厅所吸引,今天就决意入内坐坐。餐厅环境很好,清新典雅,还有很多小饰品。这间餐厅以东南亚菜为主,一行两人点了四个菜,巴生肉骨茶药味很浓,香味扑鼻而来,印尼巴东牛肉的咖喱汁很好吃,还撒了很多香料在上面,酸甜酸甜的,沙拉的酱酸酸的很好吃,然后点了一份东南亚风味拼盘,虾卷清脆爽口,看着就很精致呢,很有特色。餐厅的特饮也不错哦,朱古力看着就很有食欲呢,柜台还有许多甜品没有一一尝试,下次去一定要尝尝~~
巴东牛肉
凯撒沙律
2016-12-07
巴东牛肉
2016-12-10 350 views
放晒入我肚~~~今次相聚的地點不錯不錯, 味道幾好, 最好係環境感覺休閒. 旁邊仲有SHOPPING AREA, 入面仲有DIY 禮品, 真係估你唔到.最LIKE好味推介 朱古力雞旦仔薄菏朱古力, 水牛PIZZA特濃朱古力CAKE拼盤 (入面的金絲虾) <--好好好味. 服務方面, 店長真係好NICE~ 介紹食物外, 真係可以幫我依D選擇障礙的人. 快速點餐, HEE~我又唔小心打反左水. 職員反應唔算快, 不過就真係好有禮貌, 邊抹邊講唔緊要~~ GOOD~讚一個. 開心又搵到一個新的休閒點, 下次路過要回來再飲返杯特濃+朱古力雞旦仔. 回味下朱古力的世界~~~~.
朱古力雞旦仔
放晒入我肚~~~
薄荷朱古力+ 拼盤金絲蝦卷
今次相聚的地點不錯不錯, 味道幾好, 最好係環境感覺休閒.

最LIKE好味推介

薄菏朱古力,

水牛PIZZA

特濃朱古力CAKE

拼盤 (入面的金絲虾) <--好好好味.

2016-12-09
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
薄荷朱古力+ 拼盤金絲蝦卷
  • 薄菏朱古力
  • 水牛PIZZA
  • 特濃朱古力CAKE
2016-12-02 516 views
黃埔缐開通後,去黃埔真係方便左好多.今晚就去行下街食下野。嘩!黃埔坊都有好多選擇及集中。最後選左fullhouse,見到餐牌價錢唔貴又唔使加一,抵食d。入到去的感覺幾舒服,餐廳是半自助,慢慢選好及買完后,食物就會送上。原來我們2個人,叫左咁多野食,實在是滿足又抵食。
2016-12-01
煙三文魚凱撒沙律