2013-12-24 3012 views
這間餐廳以wedding為主題,門口放左一架粉紅色車做裝飾,十分精緻。餐廳佈置得好靚,好多可愛嘅卡通公仔。本來以為這裡的午餐是$100之下,但侍應話當日只有$158的聖誕 3-course 午餐供應。單點菜式價錢大多在$100以上。我們既然坐底左,決定每人叫個聖誕午餐,提早慶祝聖誕。雖然間餐廳唔算高級,但竟然只有樽裝水供應。天寒地凍,老人家想飲柸熱水,侍應竟然話無!(我想問下佢熱檸水嘅水係點整出嚟!)燻鴨胸田園沙律—燻鴨可以,沙律菜新鮮度普通,沙律汁太少露筍忌廉湯—有露筍味,幾creamy香煎盲鰽魚配薯仔及時蔬 — 煎得幾香,魚肉多汁,薯仔好香牛油味燒澳洲西冷扒配薯仔及時蔬 — 個扒要左medium熟,牛扒肉質鮮嫩,少少調味已經好好食聖誕布甸伴野莓及雲呢嗱雪糕 — 班老人家食唔慣聖誕布甸嘅味道熱啡—幾濃味,唔會酸澀覺得此店有點小家,無熱水供應,食物份量偏小,成個餐食完,都唔係太飽。尖沙咀周圍都有好嘢食,俾E個價錢,未必再嚟食。
燻鴨胸田園沙律—燻鴨可以,沙律菜新鮮度普通,沙律汁太少
露筍忌廉湯—有露筍味,幾creamy
熱啡—幾濃味,唔會酸澀
2013-12-18
$175 (Lunch)
Celebration
Christmas
2013-12-02 2335 views
曾經有人話,每個小女生都總會幻想自己可以遇到心目中的白馬王子。當然,當佢地長大之後99.99%都會明白到現實同理想既分別。不過,慶幸的係依家終於有一個地方俾佢地從現實返去浪漫既fantasy裏面!餐廳位於K11門口對面既橫街,從遠處望過去已經非常搶眼,粉紅色的Mini Cooper非常iconic,搶晒路過既男女老幼所有人既眼球,大部份路過既人都會慰唔住要舉機影低呢個咁特別既畫面!經過門口既粉紅Cooper同埋個takeaway dessert corner之後,就會經過一修純白既小木梯,一步一步由逐世走入童話世界。而中間既卡通同埋水晶燈就好似一個buffer一樣,令人慢慢收拾心情,進入呢個fantasy world!樓梯既底部係一個小小既foyer,附近放左一個好elegant、小小的羅馬式噴泉,而前面就係一個細細既corner介紹佢地證婚/擺酒同埋sister company pre-wedding既服務。左邊係兩間一大一細既房,如果要請朋友食飯的話都可以考慮吓架!而右邊係用餐區,驟眼睇最少可以擺十一二圍,而當中既大梳化更加係指定既「影相位」!大廳正中間既stage好明顯係專為fu

大廳正中間既stage好明顯係專為function set-up而。當中既新娘公仔、右邊既三角琴同埋場地中間既新郎公仔,全部都漫不經心咁散發出一種淡淡既幸福氣氛,四周都感受到一種既溫馨、又滿足既感覺呀!
周圍左影右影一輪之後,食物終於上枱喇!白汁蜆肉天使麵︰白汁個sauce煮得非常creamy,而蜆肉亦都煮到啱啱好,熟到開晒殼之餘但係又唔會over到咬極都咬唔開咁!不過,angel's Hair就好似煮得過腍,撈埋個sauce之後變到好似一pat野痴埋一舊咁,浪費晒大好既材料!
燒豬仔骨︰肉質非常之腍,基本上好easy就可以切開。味道亦都十分入味,BBQ sauce甜甜地之餘亦都非常惹味開胃!不過,食物質素不尋常地的高令到我有少少懷疑佢係咪「來料加工」?Anyway,如果食物好食的話我又唔會mind!
Overall黎講整體食物質素叫做一般般啦,當同佢既環境比較起黎可能因為「希望越大」,所以失望亦都越大。或者因為新開既關係,即使係星期六晚人亦都唔算太多,全場半滿都冇。不過,我相信隨着越黎越多人認識呢個地方,喺location決定一切既香港假以時日一定會變成超人氣既gathering蒲點!
2013-11-30
$150 (Dinner)
2013-11-17 1877 views
早前跟朋友到尖沙咀閒逛,三人被一架外表可愛的Mini Cooper車吸引,進入一個充滿愛的地方。這裡的名字是Fullhouse Signature。餐廳在K11的對面,看MENU裡有很多不同的菜式選擇,不過當天我們已經吃過晚飯,所以只點選了甜品。這裡的THEME是WEDDING,餐廳的裝橫真的會令人有種說不出的愉快。而且這裡的燈光和裝修也是白色,拍照一流!完全是不需要美圖秀秀也有美顏效果,而且餐廳的員工也很樂意大家在這拍照。我跟朋友們圍繞餐廳一圈不停拍甜品方面,因為我不是太喜歡吃甜點,就點了個蘋果酥。意外地不是很膩,不喜歡太甜的我也可接受。而我的朋友分別點了CHEESE CAKE和心太軟,他們也說不錯吃咧~這裡的環境完全令人很什麼也會加分呢!

這裡的環境完全令人很什麼也會加分呢!
2013-09-28
2013-11-04 1675 views
門口大大架招牌粉紅Mini Cooper,真係幾Eye Catching。原先以為只係賣Cake,點知仲有地下一層係Cafe,點婚禮服務都有埋,真係玩哂。全店好多角落都有女孩子影相,直頭係TST新景點!!叫得Full House都真係幾Full,要坐好高好高嫁吧枱。頭盤黎個沙律打底,聽聞可減肥。招牌沙律($8X): 個樣幾吸引,但好大陣洋蔥味。4片鴨胸,沙律菜同比較多洋蔥,例牌野。而最Surprise係仲有風干左嫁Cranberry粒粒呀,小小酸,似提子干,絕佳健康零食!!!!!主菜叫左一個肉,一個飯,太肚餓了><特色醬燒豬仔骨($15X): 咁深嫁色水加咁杰嫁汁,我直覺覺得會好咸呀。點知,味道真係對我黎講有一些濃。5件大大件嫁Rib,分量夠,侍枝亦算多肉,易拆肉,最怕D Rib骨肉唔分離!下面頭角全清哂,好味WO,真係冇心插柳柳成蔭。BTW,覺得Ruby Tuseday好食D。蟹肉芒果炒飯($11X): 睇落好似幾得,但得個樣囉。唔明點解會咁,好難唔好食嫁WO。成個飯冇味,只係將所有野炒做一碟,飯係暖,但芒果係凍嫁,怪怪的...仲叫左2杯野,凍奶茶,Berry Smo
頭盤黎個沙律打底,聽聞可減肥。

主菜叫左一個肉,一個飯,太肚餓了><

仲叫左2杯野,凍奶茶,Berry Smoothie,各$50!

其實咁嫁價都真係食個裝修姐,有人覺得值,但我就冇下次啦~

2013-10-28 1429 views
早年遊大馬之時,曾經與這《家人》有過一面之緣,印象最深刻就是那輛色彩繽紛,令人心情大為雀躍的車子,最近從網路上知道,原來他們已經於(阿Queen 的老家~香港)開始扎根,以一站式婚禮主題兼備餐飲的咖啡館,雖然身在南半球,即時把 《Fullhouse World 滿屋世界》列為必到之處,因此還被妹妹取笑『大唔透』  乘坐地鐵至尖沙咀站,走上地面放眼過去,已經被那架鮮粉紅色的 Mini Cooper 吸引過去,用「衝出馬路」來形容可能過份了一點,但當時那份興奮心情,真的難以訴之於筆墨,女兒家總是㑹有份童真嘛!於門口擾攘一番(感謝服務員沒有把我們轟走)後踏進地窖,首先進入眼簾是,一片時尚白傢俱、寬敞舒適的婚宴服務接待區。阿Queen 的 dream wedding 已經是N年前的事,所以不作久留便向餐點區推進,貫徹 Fullhouse 特色,維多利亞風格、華麗吊燈、餐廳佈置優雅浪漫,走進童話世界的感覺飄然而至!眼前那本活像失傳已久的相簿、引得人垂涎欲滴的彩照、加上 Tiffani 和 Tony 細心到位的簡介,恨不得把所有的餐點也吞進肚子裡,當然這正正是同行食友們的慾望,看他們叫到滿桌面的

眼前那本活像失傳已久的相簿、引得人垂涎欲滴的彩照、加上 Tiffani 和 Tony 細心到位的簡介,恨不得把所有的餐點也吞進肚子裡,當然這正正是同行食友們的慾望,看他們叫到滿桌面的東西,便知道那本「魔法字典」有多利害 (⌒▽⌒)
午市套餐由 $98 至 $128,包括餐飲、湯或沙律、及甜品
可惜半小時前的豐盛午餐,令我無力付諸行動,只有點了店內名物 。。。

英文名稱《 Death by Chocolate 》$68
吓! 你都説: 太誇張了吧?
漆黑的軟心黑朱古力蛋糕、配上深棕色的朱古力雪糕,賣相不算太精緻,但當我看見那溫暖、有咬口的朱古力松露漿,從截破的缺口,崩堤而出的情景,心臟果真停頓了幾秒!
甜美滑溜的牛奶朱古力雪糕,剛剛中和了略帶苦澀味的蛋糕和松露漿,倒是女孩子不二之選。

朱古力咖啡
朱古力咖啡
《 Mocha 》$28
樣子可愛吸引、可惜朱古力和咖啡味並不彰顯、質感太過稀釋、味道有如雲海般瞬間飄散無痕;剩餘空洞的感覺,只希望友人的飲料,跟我的不一樣吧!
餐後各人仍然不忘跟 Thomas爸、Tracy媽,還有那雙永遠長不大的姊弟 Tiffani 和 Tony 拍照留念,內心閃過片刻奢望 ..........
是否可以讓我永遠置身童話國度裡,享受初戀那份幸福感覺! 又或者、縱使只有一分半秒、我也願意!

Other Info. : 想吃地道星馬菜的朋友可能會失望,假若不介意嘗試多國菜的話,在此應該可以有更深的體驗。
$100 (Tea)
2013-10-22 1326 views
放在門口的粉紅波點Mini Cooper非常引人注目Mini Cooper用作放置餅櫃匆匆一看感覺是一家可愛的主題餐廳女孩手上拿着Touch screen menu牆上圖案有着童話感覺餐廳以這一家四口為主題之前經過不曾留意到用餐處設在下方需要往下走過一道白色樓梯下面以暗淡紫燈作主色 桌椅用上白藤中間放了坐地式小型噴水池 不過當天沒有流水能感到餐廳設計花過心思來的人帶着未知心態從樓梯一步一步走下來突然眼前一亮 被一種浪漫雅緻氣氛包圍滿心歡喜 一下子就能投入到現場氣氛然而這邊只是喝酒及享用甜品的地方享用正餐得經過這邊走進去這餐廳還提供一站式婚禮服務試想想拖着長長的婚紗從入口那道樓梯走下來有華麗到是不是~~~鋪天蓋地的白 水晶吊燈 帶點宮廷風的椅子簡簡單單拼湊出西式浪漫婚禮格調言歸正傳說回食物飲品點了Oreo Coffee Smoothies (大概這樣叫吧)因為早已有聞這裡的飲料葯水味濃就特意不挑水果類 水果不用真材實料的機會比較高但想不到連咖啡Oreo這些少有不用真材料做的也能帶着濃濃葯水味Too bad香煎鱸魚伴香芹忌廉汁魚煎得不香 肉質也不討好薯蓉味道還可以 但不見出色醬汁也平平無其
放在門口的粉紅波點Mini Cooper非常引人注目
然而這邊只是喝酒及享用甜品的地方
享用正餐得經過這邊走進去
這餐廳還提供一站式婚禮服務
試想想拖着長長的婚紗從入口那道樓梯走下來
有華麗到是不是~~~
鋪天蓋地的白 水晶吊燈 帶點宮廷風的椅子
飯後特意移到甜品區吃心太軟
水準中等 不讓人失望 也不讓人興奮
這程度的水準要是配個偏低價錢倒會讓人歡喜
但以它的中等價位來說就不能讓人回味
Other Info. : 到達餐廳的時候快十點 不知是否因為來得太晚 招待有欠 我們的餐枱連枱布也沒有 待應也不太理我們 當我們想要從正餐區轉坐到甜品區 待應說了會安排 但之後沒有甩我們 我們只好自己走過去 也沒人管我們沒付錢就離開正餐區 要是不付錢走了絕對不會被抓 但晚來的好處是可以四處拍照 現場只餘少量客人 待應也不理我們跑哪裡去 在這裡吃飯沒有太貴 但絕對不是便宜 所以相對來說食物偏差 而且沒有服務可言 環境設計有新鮮感 但多看會強烈感到它的傢俱都是淘寶貨 甜品區的藤桌椅 看是不錯 但坐得非常不舒服 內裡的座位質感也不算好 總覺得在淘寶不用花很多錢就能淘一大堆這種傢俱 來一次看一看裝潢 拍拍照還是有價值 再來用餐就不必了
2013-09-14
$210 (Dinner)
2013-10-20 807 views
呢間餐廳係地庫,當去到門口時, 已經俾佢地既裝修吸引左,特別係門口架車仔同甜品。我地訂左位,因為唔過半數,要等到夠半數先可以入座。真係有D唔明,單數人頭既半數一定要4捨5入......所以係度等既時候就望下D甜品。耐心一看,其實甜品都係冇乜特別,只係裝飾得靚D啫。個MENU有D難睇,因為卡通同畫都插入MENU內。插畫係靚,但沒必要既插圖真係令我地有D混亂。一坐底,侍應會幫我舖餐巾,服務感覺好貼心。食到中段,侍應會幫我地換碟,不過我隻碟係濕既 一行5人,前菜我地叫左炒什菇同沙律。什菇不過不失,有3種以上既菇菌。沙律都OK,材料新鮮。主菜叫左魚同RIBS。呢2個主菜賣相唔錯,見到都好想食。RIBS冇燒的香味,但勝在夠"林"。另外點左香芒蟹肉炒飯同素菜長通粉。炒飯類似越式炒飯,上面有肉鬆。但味道冇越式咁香,飯底都乾身。長通粉都唔錯,配一片法包,賣相幾好。甜品要左:雪糕係呍呢拿、士多啤梨同朱古力。放左好耐都仲夠冰凍。飲品方面,我地都點雜果果汁類。因為每杯都有一個好特別既名稱,我都已經忘記左個名。不過果汁都唔錯,校得幾好飲。

一行5人,前菜我地叫左炒什菇同沙律。
什菇不過不失,有3種以上既菇菌。沙律都OK,材料新鮮。

主菜叫左魚同RIBS。呢2個主菜賣相唔錯,見到都好想食。
RIBS冇燒的香味,但勝在夠"林"。

甜品要左:
雪糕係呍呢拿、士多啤梨同朱古力。放左好耐都仲夠冰凍。

2013-10-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2013-09-26 698 views
早早已經打黎book位~之前原本都想帶同事黎食,不過星期五至日都分兩個時段(18:00/20:30),感覺有限制,想舒舒服服就要揀星期一至四黎食喇.門口唔算難搵,不過睇住個地址都係有少少迷,要轉入河內道先係佢入口.menu非常精美,豐富插圖,雖然浪漫氣氛就唔多feel到.裝修屬於華麗悠閒型,落到地庫就見到一張三座大梳化,幾乎每個女仔食完飯都會o係o個度影返幾張相先走.餐廳裡面有一個小舞台(疑似,我坐門口附近冇特別行入去睇),有兩邊唔同o既display,食食下飯佢就會轉架喇~環顧四周都係女士比較多,情侶反而好少;但我覺得如果男仔識得帶女朋友黎呢度食飯應該會幾有驚喜呀!因為唔太知道份量,所以先叫輕食類.三文魚卷有四小件,好似我咁一口就吞左一件喇.煙三文魚唔會太咸,我唔記得入面係包人住d乜...不過總之好食啦!!因為青蘋果關係,沙律有點微酸,作開胃菜係好唔錯o既選擇;裡面加左少量雞肉,但係因為太多青蘋果,就會覺得有少許over.或者呢度俾人感覺係西餐廳,o係度食炒貴刁,我地自己都覺得有d古怪,但係想食就食,無謂勉強自己學其他人剧扒.呢個貴刁算係唔油膩,炒野又易入口,所以轉頭就食得一乾二淨啦
煙三文魚卷
青蘋果沙律
炒貴刁
或者呢度俾人感覺係西餐廳,o係度食炒貴刁,我地自己都覺得有d古怪,但係想食就食,無謂勉強自己學其他人剧扒.呢個貴刁算係唔油膩,炒野又易入口,所以轉頭就食得一乾二淨啦~
雪糕伴蘋果卷
雪糕泡芙
諗住前面幾樣都唔算大份量,甜品應該都係的式size啦,點知....一人一個飽到痴線~
可能本身食蘋果都飽肚,所以呢個蘋果卷食完覺得飽到癲.唔算太甜,所以食得哂,搭配雪糕簡直一流,底下o既士多啤梨同藍莓有一層薄薄o既糖漿,非常好o既小點綴.
朋友要左雪糕泡芙,總共有四件;個泡芙係勁好食!!!就算中間冇雪糕都好好食,對呢度o既甜品完全不能自拔!
Other Info. : 餐廳冇提供清水,要飲野一係叫佢menu飲品,一係就等食完出去買野飲囉~
2013-08-26
$200 (Dinner)
煙三文魚卷
青蘋果沙律
炒貴刁
雪糕伴蘋果卷
雪糕泡芙
2013-09-15 342 views
開業不久既一間餐廳,好多人一定俾佢門口既佈置擺設吸引。D卡通感覺俾人好幸福,有架粉紅色mini載住d蛋糕同甜品。仲有個公仔拎住個ipad menu,好modern喎法式焦糖燉蛋,蛋底做得唔錯,夠Creamy同滑,但覺得個焦糖太厚同硬。上面有士多啤莉同藍莓幾fresh配呢個甜既蛋底夾既。雪糕忌廉泡芺PUFF唔係外脆內軟既,個外層稔曬....入面個雪糕溶得好快,所以變到更稔同好汪汪,香蕉船配三色雪糕個三球雪糕有vanilla, chocolate and strawberry,食落似係dryers既。碟上其餘既野食不提也罷。另外有樣好想講,由於我地差唔多成10個人,所以入座時要分開兩張桌坐住先,要有位成坐番埋一齊,但其實好想講係我地本身張桌子都有好多位,可以拍埋隔離個張桌子過黎,但店員好萌塞,點都唔肯。我明白店有店規,最唔滿意係D店員既服務同態度!!!!!!!!只係得個個經理?稍為好.....環境係好靚,但服務同食物都好緊要架,所以正一「金玉其外,敗絮其中」。
開業不久既一間餐廳,好多人一定俾佢門口既佈置擺設吸引。
D卡通感覺俾人好幸福,有架粉紅色mini載住d蛋糕同甜品
仲有個公仔拎住個ipad menu,好modern喎
creme brûlée
法式焦糖燉蛋
蛋底做得唔錯,夠Creamy同滑,但覺得個焦糖太厚同硬。
上面有士多啤莉同藍莓幾fresh配呢個甜既蛋底夾既。
puff
雪糕忌廉泡芺

PUFF唔係外脆內軟既,個外層稔曬....
入面個雪糕溶得好快,所以變到更稔同好汪汪,
香蕉船
香蕉船配三色雪糕
碟上其餘既野食不提也罷。

另外有樣好想講,由於我地差唔多成10個人,
所以入座時要分開兩張桌坐住先,要有位成坐番埋一齊,
但其實好想講係我地本身張桌子都有好多位,
可以拍埋隔離個張桌子過黎,但店員好萌塞,點都唔肯。
我明白店有店規,最唔滿意係D店員既服務同態度
!!!!!!!!
只係得個個經理?稍為好.....
2013-08-30
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$70 (Last Night Supper)
creme brûlée
2013-09-08 234 views
經過門口,已被裝修吸引. 跟男友到來共享晚膳, 完全有"幸福"及"家"的感覺.門面有IPAD 顯示餐牌. 又有一家四口可愛的公仔歡迎你.時間尚早, 不用等位. 入到餐廳先知原來係婚紗店有份投資ge餐廳,,唔怪之得咁多晚裝0係度..餐牌猶如故事書般吸引, 裝修真係好靚,個環境係十分舒適.講到食物, 最驚喜ge 竟然係沙律. 蘋果雞肉沙律個sause酸酸地,真係好好味.同三文魚卷,,portion好大... 相中有一舊係已被K.O. 味道普通, 而且一切,成舊已經散晒..唔記得菜式名稱,,呢個有蜆GE PASTA, sauce多左d..攪到成碟野好漏..加上本人都唔太鍾意creamy ge野..三文魚扒就加番分~ 佢煎得唔太乾, 點好小sauce都已經夠味~飲品方面,,男友點的 iced cappuccino...好淡.. 我點ge rose green tea的確有香香的玫瑰花味,唔錯~臨走再影一影個門口,, 餐飯食得都幾開心,,,環境同service加左好多分..因為waitress 會好細心留意到每檯人客ge需要. 而且會耐心介紹推介ge菜式. 環境不在話下, 成間餐廳裝修都好靚,
經過門口,已被裝修吸引.
跟男友到來共享晚膳, 完全有"幸福"及"家"的感覺.

門面有IPAD 顯示餐牌. 又有一家四口可愛的公仔歡迎你.
餐牌猶如故事書般吸引, 裝修真係好靚,個環境係十分舒適.
蘋果雞肉沙律
三文魚扒

臨走再影一影個門口,, 餐飯食得都幾開心,,,環境同service加左好多分..因為waitress 會好細心留意到每檯人客ge需要. 而且會耐心介紹推介ge菜式. 環境不在話下, 成間餐廳裝修都好靚, d公仔又好得意. 連個廁所,,都係漂亮. 周圍都可以影下相留念,, 女生會好喜愛~
食左一個鐘多dd, 已經愈來愈多人,, 冇訂檯ge我覺得早到有位好彩,, 建議各位有心黎食就訂定檯先.
Other Info. : 晚餐時間係冇set dinner, 食多小小野ge朋友就要預多dd budget~
2013-09-02
$300 (Dinner)
蘋果雞肉沙律
2013-09-08 264 views
食物..除了水準要出色,環境氣氛及共餐對象其實也是重要一環每份感覺也足以構成一個美好的享受今日再一次共聚於親人的歡笑窩中,這份感覺添加在美食中整頓午飯實在來得太滿足了 門面的cup cake看到已漂亮動人..午市套餐由$98.-$-128.不等包括飲品及甜點大蝦蟹肉芝士汁意大利飯..傳統以來意大利飯,質感上較為煙韌、但基於一貫港人都喜愛較為稔身米質才是標準所以這款模式也套用在Full House身上、入口比正宗意大利飯較稔,但不作比較便是可取,忌廉汁滿滿包封著整個飯上、再加上輕輕的芝士碎配上綠油油之西式菠菜、好吃 煎鯛魚配薯蓉香草忌廉汁煎封過後之鯛魚肉質也很是嫩滑,配上軟綿綿之滑滑薯蓉同吃理應不錯,小小可惜就是可能廚房運作較忙? 等上一併送餸時、入口已經放涼略有些少失分前菜是煙三文魚凱撒沙律..將美味之煙三文魚配在新鮮羅馬生菜上,再加入巴馬臣碎芝士和白白沙律汁那有不好吃之道理椰菜花忌廉湯..加上無比之忌廉打做而成,質感滑漏打成蓉之椰菜花亦煮得細綿,稀杰適中、不錯附送之甜品也值得一讚,軟淋淋之朱古力面醬、是整件蛋糕之靈魂所在一义而下,濃滑之朱古力蛋糕醬軟面跟朱古力蛋糕、互相輝映美味源
食物..除了水準要出色,環境氣氛及共餐對象其實也是重要一環
每份感覺也足以構成一個美好的享受

今日再一次共聚於親人的歡笑窩中,這份感覺添加在美食中
整頓午飯實在來得太滿足了

門面的cup cake看到已漂亮動人..
午市套餐由$98.-$-128.不等包括飲品及甜點
大蝦蟹肉芝士汁意大利飯..
配上綠油油之西式菠菜、好吃
煎鯛魚配薯蓉香草忌廉汁
煎封過後之鯛魚肉質也很是嫩滑,配上軟綿綿之滑滑薯蓉同吃
略有些少失分
前菜是煙三文魚凱撒沙律..
那有不好吃之道理
椰菜花忌廉湯..
加上無比之忌廉打做而成,質感滑漏
打成蓉之椰菜花亦煮得細綿,稀杰適中、不錯
一义而下,濃滑之朱古力蛋糕醬軟面跟朱古力蛋糕、互相輝映
美味源源直送味蕾
來多一碟白汁意大利雲呑(散叫)
豐郁忌廉汁下,每件意大利雲呑也被包封著、雲呑心藏滿滿包莟著牛肉香
配已慷慨而又特別之火箭菜、值得推介
濃郁的熱檬茶,正正是消解一吓重分量美食之不二之選
mocha latte..
漂亮之畫花,已將全枱之全視線集中在其身內
不知它會否(害羞)、美麗之下,不能形容..
皆因它要立入姐姐的肚皮內,所以沒有嚐評
最後(散叫)上一個心太軟$68.
也是值得一推,準備式的澎湃與準備式的美味,沒有令人失望
唯一還有驚喜是流心朱古力槳內還夾上點點果仁肉,好味程度再加提升
Other Info. : 整體上跟初次到訪時略有進步,希望保持進步.. 遞升為我又一心儀餐廳之選。
2013-09-07
  • 心太軟
  • 意大利雲呑
3K
2013-08-26 197 views
新的一間餐廳, 門口有–架粉紅色的車, 好cute好吸引, 餐廳內還有好多cute公仔, 最適合女性食客.叫了招牌沙律, 那幾片肉相信是鸭胸, 但並沒有突出的肉味, 普通貨色.餐湯要了二款嘗試, 一是磨茹忌亷汤, 磨菇味濃, 好creamy, 非常好. 第ニ款是大虾湯, 味道同龍虾湯相近, 這也是不錯的選擇.主菜要了蜆肉意粉, 蜆肉比較小, 比起Menu張相差天差地, 被骗了, 不過味道還算OK.第二味主菜要了牛肉意大利雲吞, 醬汁好濃好creamy, 雲吞入面的牛肉碎非常飽滿, 配以Rocky菜一起吃可調和creamy溜的感覺.甜品選擇了擰檬芝士疍糕, 芝±本身有飽滯感, 但加入了檸檬的酸味, 就完全不同感覺, 清新好味, 另–款要了焦糖焗疍, 好香好滑, 不錯不錯.
另–款要了焦糖焗疍, 好香好滑, 不錯不錯.
2013-08-24
$260 (Dinner)
2013-08-12 301 views
因媽咪同仔仔之早兩星期响到食過Lunch,話店裝格調好有品味及食物水平都有點超中的平凡﹗星期日同仔仔食過午飯,可以過九龍公園玩耍的大前提...就開始進發食店,地點近河內道口及加拿芬道交界,都容易搵到。問口先有架招牌 粉紅色 Mini Cooper 歡迎客人,門口接待先行通傳,等3~4分鐘後,可從地面落一層到開飯場地,以白色為主、帶點西歐風格,感覺自然、但有點個性 (純熟個人睇法),因先見一個小噴水池,轉灣再見到張大sofa,仲有個人形大公仔企响到恭迎你,頭上仲有大水晶燈照住,嘩...一位女服務員有禮帶到近舞台前的四人枱,包括一張BB '登',仲有同仔仔打招呼添,態度都感覺良好;另一位女服務員就打開埋本 Menu 放係我地面前,都係細心之舉 (可能當時只得4枱客)。食物款式不太多,可能少過又一城的EXP,但有 7款set lunch 可供選擇。我們點了一款 鯛魚薯蓉及一款 大蝦蟹肉芝士汁意大利飯,就先上 餐湯 或 沙律 (點了各一款),餐飲就都係普普通通果D咖啡或茶囉,但杯熱咖啡味淡香質濃,可比 Pacific Coffee。主菜薯蓉相當之林及有味大蝦彈牙、芝士汁味不會過濃最後,餐甜品只

主菜
鯛魚薯蓉焗菇菇
薯蓉相當之林及有味
大蝦蟹肉芝士汁意大利飯
大蝦彈牙、芝士汁味不會過濃

最後,餐甜品只係 泡芙一件,不感興趣,所以另加$30可轉Menu內的款式
雪糕泡芙 & 意大利芝士餅
得!!!!

埋單都係$3xx,尖沙咀區,一定會再來食佢。

2013-08-11
$150 (Lunch)
鯛魚薯蓉焗菇菇
大蝦蟹肉芝士汁意大利飯
雪糕泡芙 & 意大利芝士餅
2013-08-08 329 views
這天是我和男友拍拖半年的日子, 他把我帶到這裡來是一家婚慶主題餐廳當然我知道他只是沖著這可愛裝潢而來的一走進餐廳, 首先會被門口擺放的粉紅色波點mini copper吸引著其實是copper改裝成的蛋糕櫃, 真可愛!還有FULL HOUSE的4位家庭成員在餐廳等著你呢~MENU的圖案也很可愛, 絕對會深得女孩歡心煙三文魚蟹肉卷: 蟹肉的份量還算多的, 外面卷著數片煙三文魚, 簡簡單單的先為這一餐做個熱身菠菜芝士焗珍寶磨菇: 看到大大隻的磨菇再加上磨菇散發出的香氣已令人食指大動, 焗過的磨菇不但沒有縮水變乾, 還保留原汁原味, 加上蕃茄碎和芝士一拼吃, 令本身我討厭的菠菜也變得可接受了推介呢!海蜆白酒香草汁意大利粉: 算是保險的一道, 只要海蜆沒有沙便不會難吃, 而事實也是沒有沙的, 也不算濃味, 不過不失吧扒澳洲羊架伴蒜香芥末汁: 來到了我最喜歡的羊架, 共有三件, 看到羊架上的網紋便知道錯不了, 肉質很嫩多汁, 只是羊味還可以重一點, 因為喜歡食羊的人是完全不介意羊的騷味的! 濃情朱古力心太軟: 貼心的男友原來一早已致電向店方訂下這個心太軟, 還讓廚司早一天預備碟旁的裝飾, 碟子和那
這天是我和男友拍拖半年的日子, 他把我帶到這裡來
是一家婚慶主題餐廳
當然我知道他只是沖著這可愛裝潢而來的

其實是copper改裝成的蛋糕櫃, 真可愛!
還有FULL HOUSE的4位家庭成員在餐廳等著你呢~
MENU的圖案也很可愛, 絕對會深得女孩歡心
煙三文魚蟹肉卷
推介呢!
菠菜芝士焗珍寶磨菇
海蜆白酒香草汁意大利粉
扒澳洲羊架伴蒜香芥末汁
濃情朱古力心太軟: 貼心的男友原來一早已致電向店方訂下這個心太軟, 還讓廚司早一天預備碟旁的裝飾, 碟子和那用朱古力寫的字都是冰凍的, 所以才可以寫得這麼靚! 真的非常感謝男心的精心安排!
心太軟配的是朱古力雪糕, 兩者的味道都不錯, 其實是不用吃都已經甜到入心了, 哈哈
濃情朱古力心太軟
什錦草莓香蕉船: 最後被MENU上的香蕉船吸引了, 還想再吃一個雪糕才完結這快樂的時刻, 這香蕉船總共有3球雪糕, 分別是雲呢拿, 士多啤梨和朱古力, 還有很多香蕉, 草莓和杏仁片作點綴, 不錯, 而最吸引我的是上面呢塊用糖整成的粉紅色脆片, 因為很靚呀~
什錦草莓香蕉船
Other Info. : 很想讚一下侍應們的服務都很好, 每次上菜時都會叫我們enjoy, 而我們不停周圍影相, 侍應們都會幫我們甚至主動問我們是否需求合照, 一讚~
2013-07-25
$300 (Dinner)
Celebration
Anniversary
菠菜芝士焗珍寶磨菇
扒澳洲羊架伴蒜香芥末汁
濃情朱古力心太軟
2013-07-26 352 views
與好友來試新餐廳。這間以夢幻婚禮作主題的餐廳,以家作為概念。總店來自馬來西亞,而新加波、香港及中國大陸都有分店。餐廳以白色和粉色為主,單是看整體的裝修,女孩子們一定會給予滿分。門口有輛粉紅色的Mini Cooper作為甜品櫃。而櫃後面有一個小小的甜品水吧。直望可以見到餐廳一家人的主題人物Thomas、 Tracy、Tony和Tiffani,展示家庭溫馨的感覺。而旁邊有Tiffani妹妹捧著電子餐牌為大家介紹餐廳的美食。餐廳在地庫,走進下層,地方很大,充滿空間感。先進入是小小的甜品區,小角落有婚宴服務。再走前像是宴會廳,有宮廷感覺的高身餐桌,配上掛了玻璃吊燈和小小舞台。亦有Cafe感覺的矮矮的小梳化區,配上壁爐。環顧四周大部份食客都是女孩子。周圍的佈置足以謀殺大家的菲林。香濃蘑茹湯伴蒜蓉包 - 味道濃郁,口感綿綿。意式巴馬火腿多士 - 由水牛芝士、巴馬火腿、番茄、橄欖組成的脆脆多士,配合得剛剛好,多士香脆美味,推介!脆炸鷄翼 - 熱辣辣剛炸成的香脆鷄翼,配上BBQ醬,味道尚可。野菌黑松露意大利飯 - 蘆筍清新味道不錯,配上野菌菇,CREAMY的意大利飯,尚算美味!海蜆白酒香草汁意大利粉
與好友來試新餐廳。

香濃蘑茹湯伴蒜蓉包 - 味道濃郁,口感綿綿。
海蜆白酒香草汁意大利粉 - 感覺不到有白酒味,而海蜆有沙,味道麻麻。
這兒的食物味道未見十分突出,而服務員對食物的知識亦有待訓練改進。餐廳特別在於夢幻婚禮的裝修。以同等價錢可以嘗試更好的食物,拍照過後,小妹應該未必再來。
2013-07-22