2023-07-29 828 views
經過這間小店甚多次, 今次終於前來探訪, 才得知餐廳平日下午只做外賣, 這個倒也容易理解, 店鋪只有幾個位置, 容不下多少客人 😌 抵達時都看到不少外賣飯盒, 證明不少人光臨餐廳, 如果堂食的話在這麼烏煙瘴氣的環境下客人也未必坐得舒適, 所以我同意店鋪做法 👍🏻餐廳除了幾個指定套餐, 另外有個「你點我煮」套餐, 客人可自行點選自己想吃的種類, 我就選擇了這一款。燒汁溫泉蛋南蠻炸彈雞珍珠米 $60由餐廳走到我公司都只是幾分鐘路程, 發現炸雞不夠脆口 🤨 這大概不是我外帶的問題吧! 🤔 另外我點的是南蠻炸雞, 南蠻醬卻不翼而飛。雞件有點椒鹽粉, 味道算是不錯, 不過彌補不到上面的兩個問題 😮‍💨 溫泉蛋中心有點熟透了, 煮得過了火喉。南蠻炸雞與溫泉蛋都要額外加錢加配的, 質素卻是如此大失所望。小店雖然人情味濃厚, 但對我而言餐廳最主要是提供最佳食物給客人, 所以有待進步, 希望小店會多加留意 🙏🏻

燒汁溫泉蛋南蠻炸彈雞珍珠米 $60

燒汁溫泉蛋南蠻炸彈雞珍珠米

燒汁溫泉蛋南蠻炸彈雞珍珠米

2023-07-27
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
2023-05-01 1167 views
叫咗個醬燒漢堡扒白玉丼外賣 送一杯好大嘅茶 個汁牛油味好香 唔係嗰隻浮喺面嘅牛油 而係溶咗入去個醬度 之後個扒 啲肉好滑 仲有啲洋蔥菇 完全係match made in heaven 由於我食完先諗到要寫好評 所以影唔到個外賣睇 但係佢個size係啱啱好 三塊扒 唔會太多唔會太少 可能對一個飯桶黎講啲飯會唔夠 但係我覺得對我嚟講已經好夠 佢仲要俾咗隻溫泉蛋 個蛋漿同埋未熟嘅蛋白撈埋落個牛油味嘅醬到 總之佢好味到形容唔到 真係要親自去try try 有機會我都會去
屋企唔得閒煮飯嘅時候, 我地都會選擇嗌㗎仔飯嘅外賣, keep 住一直以來水準都無變, 好好食嘅咖哩飯~外賣一到嘅時候, 見到個盒已經笑左, 好簡單但有啲心思嘅畫作今次嗌左2個雙拼咖喱飯, 份量勁多, 我一家三口share 2盒就啱啱好~ 餸方面揀左可樂餅, 牛仔漢堡扒, 炸魚柳同芝士炸生蠔每次都超欣賞佢嘅漢堡扒, 真係喺第度食唔番呢個咁正嘅質感可樂餅兩塊大大塊勁滿足,炸生蠔同炸魚都有3舊, 真係好足料~ 喺外賣平台嗌左, 好快送到, 送來嘅時候仲熱, 炸物都仲脆的, 好正繼續努力keep 住水準, 我一定會繼續keep 住幫襯的

每次都超欣賞佢嘅漢堡扒, 真係喺第度食唔番呢個咁正嘅質感

繼續努力keep 住水準, 我一定會繼續keep 住幫襯的
2023-04-07
Delivery
2022-10-21 1545 views
晏就最鍾意四圍去試新餐廳今日就去左㗎仔飯嗌外賣包裝好有心思, 手繪圖令人感覺好warm<吉列豬扒麻冬>餐牌上高野食唔多, 嗌左份秋日推介嘅吉列豬扒麻冬吉列豬扒好大好脆口, 即叫即炸熱辣辣, 炸粉唔會太厚, 食落啖啖肉烏冬份量可以接受, 係硬身嘅烏冬, 唔係稻庭烏冬混合麻醬咁食, 都幾開胃仲有半隻雞蛋同青瓜片做配菜<Dirty>野食款式亦比較少, 而且無套餐, 嗌左主食後加配咖啡都要18蚊真係有啲貴Dirty好苦, 難怪店員問洗唔洗加糖
晏就最鍾意四圍去試新餐廳
今日就去左㗎仔飯嗌外賣
包裝好有心思, 手繪圖令人感覺好warm
<吉列豬扒麻冬>
餐牌上高野食唔多, 嗌左份秋日推介嘅吉列豬扒麻冬
烏冬份量可以接受, 係硬身嘅烏冬, 唔係稻庭烏冬
混合麻醬咁食, 都幾開胃
仲有半隻雞蛋同青瓜片做配菜
<Dirty>
Dirty好苦, 難怪店員問洗唔洗加糖
TakeAway
我係外賣平台嗌外賣的,餐廳叫我私下WhatsApp加錢加咖喱汁,加咖喱汁要$14 但份量非常少,本人打去給予意見和理論,但這餐廳竟然把本人的電話封鎖了,非常不知所謂的餐廳
2022-08-07 1156 views
佢是我最欣賞的日式咖喱飯 雖然不一定是最好食的 佢的咖喱汁是最精髓的部份 好香不過不夠辣 漢堡扒好好食好膩口 吉列豬扒夠香脆 仲有一樣值得欣賞的是佢的外賣盒是用紙盒 比起其他舖用發泡膠盒真是環保好多
  • 咖喱漢堡扒飯
2022-07-08 1086 views
叫得做㗎仔飯 當然係食日本野🇯🇵呢到嘅日式便當都幾抵食 唔錯🍱上次食左個南蠻炸雞麻醬拌烏冬😎炸雞大大舊 外脆內嫩 食落唔油膩🍗配埋個麻醬烏冬再加隻溏心雞蛋🥚真係一流🤩
2022-07-07 795 views
同老公仔放工過朗豪坊買定weekend戲飛 🤩 之後睇下附近有咩外賣可以買返屋企食, 4點幾先食tea唔肚餓, 我地見到呢間賣咖哩飯既小店就決定再次幫襯, 不過今次買一個兩份分就夠 keep住有1 / 2個人去cashier位買外賣, 天氣可能太熱, 入到去比完錢本身想係裡面等, 但裡面太大陣汗味我地都係番門口等 嗌左個吉列豬扒咖喱飯, 個咖喱對於我地黎講偏咸, 所以我地無落曬成個飯, 但裡面個蘿蔔唔硬好好食  炸粉厚薄都適中, 加咗蛋黃醬仲有半隻糖心蛋, 味道正常發揮.味道同價錢唔會話太驚喜, 但係睇得出每個meal box都係用心同精緻, 外賣黎講係不錯的選擇,小店黎講真係要支持下

2022-05-07 996 views
因為疫情的關係,已經被WFH左一段時間。㗎仔飯基本已經成為我的外賣飯堂。我最鐘意佢嘅咖哩汁,不是甜的~因為本人好怕甜咖哩,重點可以另外再加辣!漢堡扒再加咖哩汁真係好match!快,靚,正!絕對係外賣首選!

漢堡扒再加咖哩汁真係好match!
快,靚,正!絕對係外賣首選!

2022-05-07
Type of Meal
Lunch
2022-05-01 658 views
吉列豬扒咖喱飯 🐷🐷🐷炸粉厚薄適中,好神奇地外賣竟然仲可以保持到好脆!面頭加咗蛋黃醬,仲有隻糖心蛋豬扒應該冇落鬆肉粉,亦都冇落過多調味料,食落有肉汁,保持到食材本身嘅質地同埋味道咖喱汁另上所以唔會浸到豬扒同埋珍珠米軟晒,佢係日式咖喱,質地偏稠身,值得一讚個汁好夠熱,一啲都唔Hea,入面有紅蘿蔔同薯仔,舊薯仔超好味!所有主食都配冷泡茶/熱煎茶杯茶茶味都濃!下午茶時段14:30-18:00 減$8外賣自取減$5呢間係主打做外賣生意,但係唔會Hea, 喺細節位上面睇得出店主花咗好多心思👍🏻

吉列豬扒咖喱飯 🐷🐷🐷

所有主食都配冷泡茶/熱煎茶
杯茶茶味都濃!

下午茶時段14:30-18:00 減$8
外賣自取減$5

2022-04-30 466 views
之前睇過呢間日式小店嘅食評好似唔錯,於是今日去開街就買左盒外賣返屋企試吓~😋壽喜牛燒汁白玉丼+熱煎茶$59(原價$69)未打開已經聞到陣陣牛肉香味🤤,估唔到呢個價錢都買到咁大盒嘅日式牛肉飯🐮🍚,而且都好足料,牛肉🐮、洋蔥🧅、同飯量都好足👍🏻👍🏻壽喜牛幾嫰滑,拎到返屋企盒飯仍然好好食😋我係未恢復晚市近堂食嘅時侯買,當時晚市外賣自取做緊$10優惠,好抵食💛~(唔太清楚而家仲有冇外賣優惠🪖)

壽喜牛燒汁白玉丼+熱煎茶$59(原價$69)
壽喜牛燒汁白玉丼

2022-04-19
壽喜牛燒汁白玉丼
2022-04-14 549 views
今日lunch食呢間充滿日系感既小店,睇得出佢哋好用心經營,因為佢哋menu好多得意既手繪畫😊甚至係餐具都印有佢哋嘅店名*㗎仔飯*👍外賣盒上仲畫有小豬🐷圖案,好可愛❤️💕我今日叫左佢地既厚切吉列豬扒飯,下午茶時間仲可以減$8,外賣自取再平$5!好抵食😋🥩厚切吉列豬扒飯佢哋塊豬扒咬落外脆內軟,非常香口!珍珠米再配埋香濃既日式咖哩汁,簡直一流🤤🤤10分鐘唔使俾我K🔘左😝😝仲有佢跟餐仲可以加$20蚊飲抹茶奶茶🍵不過我朝早飲左一杯珍珠奶茶,lunch唔好咁邪惡,所以冇加到!飲返跟餐既熱煎茶,都好飲,清一清腸胃😍

🥩厚切吉列豬扒飯

2022-04-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 厚切吉列豬扒飯
2022-04-14 423 views
旺角街頭既食店林林種種 今日就比我發現呢間有心外賣小店 餐廳主要以外賣自取形式為主 食物款式偏向日式料理 質素值得一試春)咖哩飯 炸蝦 $56呢款咖喱偏向港式既日式咖喱😂 味道夠澀 而且炸蝦真係有鮮蝦既味道 唔係普通蝦 咖喱亦有菇菌煩跟 菇味十足 跟埋半熟蛋非常吸引 夏) 豬腩片丼 $59豬腩片附一隻流心蛋 打蛋落丼飯昇華左豬肉既香滑口感 而且豬腩片都好新鮮有肉味 撈溫泉蛋漿簡直一流 碗飯剛剛好 而且餐廳既飯粒都係日本珍珠米 所以食落一日都唔乾硬跟餐會附送熱煎茶 冷泡茶 下午茶時段仲會有優惠 值得一試

春)咖哩飯 炸蝦 $56

夏) 豬腩片丼 $59

跟餐會附送熱煎茶 冷泡茶 下午茶時段仲會有優惠 值得一試

2022-04-10 245 views
因為住係旺角,已經幫襯過好幾次,店員十分親切友善,而且份量味道都好好,所以我地諗唔到食咩,就會過嚟買外賣返屋企今日我地叫外賣比較早,未到晚市高峰時間,我先生去取餐時~店員哥哥在飯盒上畫了日本武士公仔😆😆十分可愛,真係覺得佢地真係從心底熱愛自己做緊野,所以忍唔住打左我第一篇食評🤣🤣,要繼續努力 Keep 住呢團火呀🔥🔥

2022-04-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
旺角戰士💛 - 充滿誠意嘅日式便當小店🎈可樂餅拼咖喱飯 $56 🌝🌝🌝🌝🌚🎈神秘蓋燒丼 $59 🌝🌝🌝🌗🌚🎈炸豬排麻醬烏冬 $63 🌝🌝🌝🌝🌚呢間又係👷🏻‍♂️頭盔仔book marked左好耐嘅小店🤓因為鋪頭唔大 一直以為佢得外賣🤨去到嗰日啱啱吉左張四人枱 就即刻同兩位朋友堂食左😆但去嗰日又係好熱🥵鋪頭係開放式冇門口 變左出面啲熱氣會影響到鋪頭溫度🔥🔥㗎仔飯嘅可樂餅其實係南瓜餅,食左一啖之後都驚嘆左😳好甜好香嘅南瓜味湧落個口度😍連平時麻麻地食南瓜嘅朋友仔都覺得佢做得好出色😋出面層好薄又炸到好脆嘅炸衣加埋入面好綿密嘅口感真係超好食🤤咖喱飯🍛味道就正常地好食 薯仔蘿蔔亦整得好淋☺️至於個神秘蓋飯本身menu都冇寫有咩材料 玩味十足🤣竟然上到枱都因為上面有好大嘅日式滑蛋蓋住而幾乎睇唔到裏面係咩🤪真係好神秘❗️食落口同平時親子丼個味道差唔多 但今次就唔係用雞肉🐓而係用左豚肉片🐷再加埋啲蘑菇片😌夾埋食成個口感同味道唔錯💛炸豬排麻醬烏冬都要大讚佢個炸豬排🐷🥰炸粉唔厚之餘仲要炸得啱啱好 裡面好juicy 啱啱好熟 成個火喉掌握得啱啱好🤩不得不讚呢野嘅炸物出品真係出色🎖但美中不足嘅係個烏冬比想法像中淋左少
旺角戰士💛 - 充滿誠意嘅日式便當小店

🎈可樂餅拼咖喱飯 $56 🌝🌝🌝🌝🌚

🎈神秘蓋燒丼 $59 🌝🌝🌝🌗🌚

🎈炸豬排麻醬烏冬 $63 🌝🌝🌝🌝🌚

炸豬排麻醬烏冬都要大讚佢個炸豬排🐷🥰炸粉唔厚之餘仲要炸得啱啱好 裡面好juicy 啱啱好熟 成個火喉掌握得啱啱好🤩不得不讚呢野嘅炸物出品真係出色🎖但美中不足嘅係個烏冬比想法像中淋左少少 未係好彈牙嗰隻 扣咗少少分😉

p.s. 服務好好,店員都有講啲茶/咖喱汁/麻醬唔夠嘅話可以隨時哎佢地加☺️💛

🚩 㗎仔飯
旺角西洋菜南街182號捷利大廈地下2號舖