2022-12-07 50 views
土瓜灣新地標📍 之前聽細妹去食過仲打包了半份鹹牛蛋治俾我食我叮翻熱做早餐,覺得都幾好本身想去開間茶餐廳冇位,就諗住嚟打下卡U Place都有幾間餐廳環境幾好俾一般冰室裝修得好不過衛生就一般啦有包買入口喺呢邊服務都麻麻哋牛蛋治 - 超厚夠吋烘底😋只有單點另加了杯菠蘿冰 - 麻麻地如圖中,通常啲菠蘿冰都會有融合嘅味道但係呢杯就真係菠蘿還菠蘿、水還水$25 唔值唔推介埋單$60其他茶餐廳抵食啲、服務好啲不過有機會都會想試吓其他食物特別係set, 抵食啲
土瓜灣新地標📍

之前聽細妹去食過
仲打包了半份鹹牛蛋治俾我食
我叮翻熱做早餐,覺得都幾好
本身想去開間茶餐廳冇位,就諗住嚟打下卡

U Place

牛蛋治 - 超厚夠吋
烘底😋
只有單點

另加了杯菠蘿冰 - 麻麻地
如圖中,通常啲菠蘿冰都會有融合嘅味道
但係呢杯就真係菠蘿還菠蘿、水還水
$25 唔值

唔推介

埋單$60

其他茶餐廳抵食啲、服務好啲

不過有機會都會想試吓其他食物
特別係set, 抵食啲
2022-11-20
$60 (Lunch)
  • 鹹牛蛋治
2022-11-28 50 views
火腿奄列好出名既茶記 原來係土瓜灣開左分店裝修仲好靚 復古得黎又好光猛好新淨佢地同新超人聯乘左啲食物同飲品即刻帶男朋友去試下 打下卡🤭新。超人 港式咖哩飯 $58啲飯整到成個超人既頭咁 仲加左2隻鵪鶉蛋做眼睛 好盞鬼咖哩唔會好辣 仲有小小甜 送飯一流我地揀左雞扒做餸 炸左既雞扒都唔會好乾新。超人 死光西多士 $48阿華田脆脆同煉奶係西多士面 入面仲搽左花生醬 配上一球雲尼拿雪糕一凍一熱 多重口感 但唔會太甜 好邪惡但又好好食新。超人能量飯品 $30蘋果味梳打 酸酸甜甜夠開胃 小朋友最愛大滿足火腿奄列 $35呢度既招牌😚蛋夠香 滿滿既火腿絲黑牛 $25依家既茶餐廳都唔係間間有得飲可樂加左朱古力雪糕 飲落無咁多氣食啖雪糕好似有爆泡泡既感覺 好過癮
火腿奄列好出名既茶記 原來係土瓜灣開左分店

可樂加左朱古力雪糕 飲落無咁多氣
食啖雪糕好似有爆泡泡既感覺 好過癮

• 脆爆華田西多士
2022-11-22 29 views
今日放工同friend去下土瓜灣試新嘢,因為呢間有超人主題,去到門口見到裝修都好新同係香港壞舊冰室風格,而且戶外座位都佈置得幾好,見到仲有d街坊放狗,門口就攞放咗d超人怪獸可以影下相好喇,我地肚餓就座低開始點嘢食,叫咗個阿華田多士跟個雪糕,份量唔少個人覺得2個人食會好d,一口熱辣辣多士加一口雪糕口感幾特別另外叫左個炸雲吞都唔錯叫左個幾有趣嘅超人咖哩牛腩飯 and 超人特飲試試,到咗就梗係要影下啦幾特別,咖哩雖然係深紅色但係唔係好辣而且味道唔錯而個Friend再叫左個 鹵水雞髀 加多杯 黑牛,雞髀都幾大隻同好入味,食埋真係飽哂了下次有機會再嚟唔知會有咩主題呢?

另外叫左個炸雲吞都唔錯

下次有機會再嚟唔知會有咩主題呢?
嘉樂冰廳 (UPLACE)土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE地下G02-03號舖今日去試下嘉樂冰廳+新超人cross-over呢到係懷舊港式茶餐廳 分店我第1次黎入到去好光猛 坐位好鬆動 完全唔迫新人士新作風 呢到係qr code自助落單<<新•超人>> 港式咖哩飯一黎到個飯好好好得意呀 居然用鹹蛋超人樣 😆用蛋🥚做一對眼睛咖哩香濃唔係辣 配吉列豬扒🐷炸得好鬆脆😚<<新•超人>> 死光西多士原來係爆華田西多士升級版 🔝勁邪惡Lo入口係花生醬夾心脆卜卜😌煉奶係出面 一啖熱一啖凍🍨仲要西多士切好哂😋叫左二人套餐好抵 *$138*有哂招牌小食🤤酥炸韮菜雲吞好多韮菜 餡料好足 酥炸皮薄🥟豉油皇雞翼有秘方豉油汁+啖啖肉⭕️好好味黎到唔係唔試下佢5吋厚蛋既招牌菜🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治5吋厚滑蛋炒得好嫩好滑 好重蛋味加埋鹹牛肉 夾埋天衣無縫☄️好立克脆脆+阿華田脆脆兩杯面頭灑上阿華田脆脆入口味道無變🥛加左脆脆更有口感@Lemonmediahk #Lemonmediahk #Lemonfoodiehk #galacafe
嘉樂冰廳 (UPLACE)
土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE地下G02-03號舖

好立克脆脆+阿華田脆脆
兩杯面頭灑上阿華田脆脆
入口味道無變🥛加左脆脆更有口感

@Lemonmediahk

#Lemonmediahk #Lemonfoodiehk #galacafehk #hkfoodie #hkfood #hkfoodblog #hkfood #香港美食 #香港美食日記 #香港食評 #香港食好西 #吃貨日常 #吃貨人生 #香港美食推介 #美食推薦 #foodlove #hkig #茶餐廳 #港式茶餐廳 #嘉樂冰廳 #超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治
  • 超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治
2022-11-17 31 views
新超人電影強勢回歸聯乘嘉樂冰廳推出新超人套餐 懷舊餐廳風格門外有超人紙牌影相 小朋友實鍾意❅ 港式咖哩飯 ❅超人造型白飯 兩隻蛋眼睛好搞笑配吉列厚豬扒 牛腩 厚切豬扒 雞扒 鰻魚 其中一款 仲可免費加飯底❅ 死光西多士 ❅最鍾意茶餐廳西多 上面有好多脆爆華田加牛油 花生醬煉奶餡伴朱古力雪糕好飽 無咬到塊閃令令超人死光牌 唔知係咩味呢❅ 酥炸蝦炸雲吞 ❅賣淨最後4粒 第5粒由韮菜雲吞補上炸皮脆卜卜 韮菜味較蝦香 ❅ 滑蛋厚切豬扒燴意粉 ❅豬扒厚切仲 2/3 隻碗咁大塊 連滑蛋都厚意粉量多到打包❅ 雪糕紅豆冰 ❅半杯都係紅豆 雲呢拿雪糕唔易溶 就算影相耐左都唔怕滿瀉❅ 阿華田奶昔 ❅以為係牛奶溝阿華田 點知聽到刨冰機聲 奶昔打成幼滑冰沙

❅ 港式咖哩飯 ❅
超人造型白飯 兩隻蛋眼睛好搞笑

❅ 死光西多士 ❅

奶昔打成幼滑冰沙
死光西多士
滑蛋厚切豬扒燴意粉
2022-11-16 35 views
成日食西餐同日本野,食得多都會厭🙊係時候要食下茶記,做下麻甩佬先🥸今次就去左土瓜灣食嘉樂冰廳,佢係用超人做主題,我都係第一次聽用超人做主題嘅餐廳☺️🐷吉列豬排港式咖哩飯 $58一上到黎外形就好似咸蛋超人☀️佢仲要可以整到起曬角咁,呢個真係唔講得少,係勁嘅👍🏻佢啲咖喱辣辣地又唔算太鹹,塊豬扒又大又厚身,我覺得可以一試😃🥤能量飲品 $30佢係杯蘋果梳打,好fresh好開胃,不過覺得甜左d,如果配方好少少會更好😇 🥪超厚夠吋雞蛋鹹牛肉三文治 $33痴線!呢個同廣成冰室有得揮,都係咁好味😍厚蛋本身已經好正,仲要係滑蛋,又加埋鹹牛肉,不得了,不可以每日買黎做早餐🍞🤓滷水豆腐 $15呢個價有4塊豆腐已經好抵,仲要滷得好入味,唔錯,小食可以叫呢樣☺️酥炸菜肉雲吞(5粒) $23新鮮滾熱辣,本身想叫個鮮蝦雲吞,但已經賣曬🥲平時食開炸蝦,偶爾試下炸嘅菜肉雲吞都幾特別,炸到金黃色,唔會太多油係個口度,都可以接受😛總括而言 (5個💚係最高)好味指數 : 💚💚💚💚🤍服務態度 : 💚💚💚🤍🤍環境打卡 : 💚💚💚🤍🤍回頭指數 : 💚💚💚🤍🤍🤍📍嘉樂冰廳🏢 土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE地下G02-03號舖🕗星期

🐷吉列豬排港式咖哩飯 $58

🥤能量飲品 $30

🥪超厚夠吋雞蛋鹹牛肉三文治 $33

🤓滷水豆腐 $15

酥炸菜肉雲吞(5粒) $23

總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚💚🤍

🕗星期一至日 07:00 - 21:00
2022-11-09
1K
2022-11-15 45 views
對茶餐廳真係有說不出嘅情意結🪢經過土瓜灣呢個新舊交融嘅地方見到一間光鮮得嚟走懷舊路線嘅茶餐廳即入唔洗講嘢啦價位大概係茶記價,冇話特別貴啲啲位幾乾淨同舒服新派服務,qr code自助落單落單後唔洗十分鐘啲嘢就齊晒,超勁講下嘢食,佢哋而家crossover「新。超人」有兩款特色食物加一款特飲港式咖哩飯配自選一款餸🍛我哋要左個牛腩,幾靚喎又牛筋腩靚料,汶到好淋入口即溶但就冇估到個牛腩另上感覺少左陣「佬」味爆脆華田西多士伴雪糕🍞西多士真係港式甜品嘅代表溶化左嘅牛油,加上煉奶花生醬夾心,上面灑左層華田碎仲要加一球雲呢拿雪糕唔好話小朋友,大人都食指大動啦😋嘉樂冰室,源自荃灣老店佢哋最出名嘅係超厚蛋治🥪今日黎到都要潮聖叫返一份一客有兩件,嘩,啲蛋厚到食一件基本上飽左五成🤣瑞士脾炸薯條🍗下午茶餐1430開始經典配搭,係唔少茶友首選👍呢度雖然係新式茶記但有唔少舊式茶記嘅飲品煲薑檸樂係兒時傷風時必飲嘅「健康飲品」時移勢逆,大家都知佢其實係糖水但呢個combination真係幾好飲另外仲叫左杯凍奶茶呢度個茶底幾得喎,飲得出兒時嘅味道水吧一向係茶記靈魂🧠呢度食得過,經過都一定會再嚟!

對茶餐廳真係有說不出嘅情意結🪢
經過土瓜灣呢個新舊交融嘅地方
見到一間光鮮得嚟走懷舊路線嘅茶餐廳
即入唔洗講嘢啦
價位大概係茶記價,冇話特別貴啲
啲位幾乾淨同舒服

新派服務,qr code自助落單
落單後唔洗十分鐘啲嘢就齊晒,超勁

講下嘢食,佢哋而家crossover「新。超人」
有兩款特色食物加一款特飲
港式咖哩飯配自選一款餸🍛
我哋要左個牛腩,幾靚喎又
牛筋腩靚料,汶到好淋入口即溶

但就冇估到個牛腩另上
感覺少左陣「佬」味

爆脆華田西多士伴雪糕🍞
西多士真係港式甜品嘅代表
溶化左嘅牛油,加上煉奶

花生醬夾心,上面灑左層華田碎
仲要加一球雲呢拿雪糕
唔好話小朋友,大人都食指大動啦😋

嘉樂冰室,源自荃灣老店
佢哋最出名嘅係超厚蛋治🥪
今日黎到都要潮聖叫返一份
一客有兩件,嘩,啲蛋厚到
食一件基本上飽左五成🤣

瑞士脾炸薯條🍗
下午茶餐1430開始
經典配搭,係唔少茶友首選👍

呢度雖然係新式茶記
但有唔少舊式茶記嘅飲品
煲薑檸樂
係兒時傷風時必飲嘅「健康飲品」
時移勢逆,大家都知佢其實係糖水
但呢個combination真係幾好飲
另外仲叫左杯凍奶茶
呢度個茶底幾得喎,飲得出兒時嘅味道
水吧一向係茶記靈魂🧠
呢度食得過,經過都一定會再嚟!
2022-11-13 506 views
知道嘉樂冰廳同新超人cross-over出左一系列以超人造型作藍本嘅食物今日同男朋友黎試下<<新•超人>> 港式咖哩飯造型好可愛呀!鹹蛋超人做飯底仲有鵪鶉蛋做眼睛咖哩香濃唔辣配上煎得香脆嘅雞扒超下飯!超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治滑蛋厚得黎好嫩三文治好香軟夾鹹牛肉食啱啱好👍果然係招牌菜豉油王雞翼雞肉嫩滑仲滷得好入味酥炸鮮蝦雲吞呢款小食唔係好多地方有炸到脆卜卜雲吞饀料鮮味彈牙仲有種特別嘅雲吞皮香味<<新•超人>> 死光西多士係原先脆爆華田西多士嘅變奏版切成丁方更易入口亦方便分享西多士一貫香口配朱古力雪糕食一凍一熱滋味加倍🤤黑牛傳統茶餐廳特飲朱古力雪糕溶溶地溝可樂令可樂無咁有氣我覺得特別好味奶茶脆脆港式奶茶面頭灑上阿華田脆脆更有口感奶茶本身奶滑茶濃唔錯!其實佢有個二人餐配搭左大部分嘅招牌菜有興趣嘅朋友可以試試~🤭個懷舊景都幾有feel

知道嘉樂冰廳同新超人cross-over

有興趣嘅朋友可以試試~🤭

個懷舊景都幾有feel

2022-11-11
2022-11-12 329 views
聽左好耐嘉樂冰廳有個巨型的火腿奄列,想試好耐架啦,不過因為荃灣店好早收所以一直未就到時間去食🥲最近得知嘉樂係土瓜灣開左分店,作為九龍人的我表示很高興,機會黎喇飛雲🤣原來嘉樂冰廳早於1978年開業,麥老闆因年紀大退休宣佈結業,幸而不足一個月就有新老闆接手,麥老闆仲花了半年時間教新老闆如何營運港式冰廳,希望令冰廳可以傳承下去❤️新老闆都係有心同有理念之人,將冰廳的牆畫換上新,其他一切都保留過往的,希望能夠保留冰廳懷舊的味道,再係餐牌加入一些創新元素,仲加入QR code 落單,緊貼潮流🫶🏻曾公開講過希望帶領嘉樂衝出荃灣的新老闆兌現承諾,係土瓜灣開左分店☺️最近仲推出左好有Gimmick的3️⃣款招牌美食及飲品,以《新.超人》電影主題重新塑造餐廳仲設有超人打卡區📸 啱哂超人迷過黎留影😎一行2️⃣人平日晚上黎到,餐廳風格參照懷舊冰廳的格局,以新式裝修去保留懷舊感,頗有親切感🫰🏻座位寬敞舒適,環境衛生😉==========🔹淨柱候牛腩 $72份量係超❗️多❗️目測至少有2️⃣0️⃣件牛腩,幾件牛筋,仲有幾條菜心👍🏻牛筋炆得夠腍又入味,富豐富骨膠原牛腩有嚼勁,但由於不是崩沙腩,坑腩或爽腩,肉質會偏"鞋"一點,牛味還是吃得
餐廳仲設有超人打卡區📸 啱哂超人迷過黎留影😎
座位寬敞舒適,環境衛生😉
🔹淨柱候牛腩 $72
牛筋炆得夠腍又入味,富豐富骨膠原
牛腩有嚼勁,但由於不是崩沙腩,坑腩或爽腩,肉質會偏"鞋"一點,牛味還是吃得出來的
如果柱候味道可以濃一點會更理想
==========
🔹老港粉麵 - 韭菜雲吞米線 $38 (+$9配熱柚子蜜)
5️⃣隻飽滿的韭菜雲吞配上份量不少的米粉,仲附上幾條菜心🫰🏻
韭菜雲吞的餡是豬肉碎,韭菜味道突出夠香,吃得到微微的豬肉香,雲吞皮夠薄又夠滑
米粉選用了較粗身的,夠爽口,個人幾鍾意
湯底則發揮正常
跟餐配柚子蜜於QR Code 落單時有得揀"濃D"或"淡D", 夠貼心🥰
柚子蜜還奉上兩片🍋
🔹 大滿足火腿奄列 $35
是大熱的菜式,配上美極醬油,奄列上插上「嘉樂冰室」的小旗幟
份量比想像中細一點,切開後見到有不少的火腿絲
蛋中間部分會偏熟,反而兩邊則較濕潤口感較滑
調味不重,配上火腿不會過鹹,吃到微微的蛋香
🔹 死光西多士(脆爆華田西多士配雪糕)$48
4️⃣件四方形的厚厚西多士上加上華田脆脆
西多士內還有華田餡
再配上超人的糖粉牌,插上一支「新超人」的小旗幟
賣相吸引得體
西多士炸得恰到好處呈金黃色,不過火也沒有油溢味道,油膩感不重
麵包做到外香脆內鬆軟,配合華田脆脆及內餡,味道不錯也不過甜
雪糕為朱古力味,朱古力味香濃,口感夠細滑,而且雪得夠凍☃️
推介指數:9/10
🔹 能量特飲(紅蘋果梳打)$30
以刻上超人頭像的外賣杯子送上,份量充足,連飲管都配上超人的Logo
還附上兩張<新‧超人>電影的$5️⃣現金券
飲落很重蘋果味的飲品,但不太像平日飲到的梳打水
如果可減甜會更喜歡🤭
==========
埋單$2️⃣3️⃣1️⃣,以食到咁多野黎講唔算貴,食物質素也還好吧
真心支持有理念又用心的小店,希望佢地越做越出色,繼續保留懷舊本土文化🫰🏻
2022-11-11
Dinner
阿華田西多士經典的西多士 有塗抹花生醬切成每塊容易入口的尺寸堆疊成可愛的塔形 淋上練奶 蜂蜜和阿華田粉加上冰凍雪糕 冰火相融在口裡減低甜膩感 但依然保留西多士的酥軟雪糕紅豆冰經典的紅豆冰加上雪糕 整體加了奶香紅豆粒粒分明 都有豆香有點像在飲料裡加了份濃厚牛奶港式紅豆冰的fusion 滑蛋沙嗲牛肉麵普通的滑蛋 蛋很厚有滑心部分沙嗲味大於花生香 醬汁濃厚能讓麵條附上牛肉爽 不會過軟 有腌製過的牛肉片麵條質地偏意粉形 會沾上醬汁不會過份濕軟沒有彈性能量特飲蘋果味 酸甜味幾開胃簡單黎講 適合大人小朋友
阿華田西多士

能量特飲
蘋果味 酸甜味幾開胃
簡單黎講 適合大人小朋友

2022-10-15 88 views
朋友推薦剛巧今日要去土瓜灣找朋友,順便與朋友一起食午餐。一入內給我感覺是懷舊港式裝潢茶餐廳,復古格仔地板,搭配墨綠復古沙發椅和波波吊燈。衛生和服務方面要改善一下,一坐下聞到枱面充滿蛋臭味道黐立立濕立立。5吋超厚蛋牛治~厚厚的蛋配鹹牛肉,真的好大份,-口咬不了,味道還可以。8安士厚切豬扒配米粉~豬扒大大件抵食,帶點肥肉有肉汁及有咬口,米粉滿爽口。爆華田西多士~太邪惡啦!脆卜卜的口感,朋友好鍾意,但對於我來講過甜。

Lunch
2022-10-11 123 views
香港三大連鎖快餐店,大家樂,大快活,美心,我最中意大家樂!起碼去到銅鑼灣哩D旺區,我都可以食到平靚正嘅飯!所以..... 一直希望我果頭開翻間大家樂,原來已經靜雞雞係東九走廊橋底開業! 原本打算去幫襯,但隔離有多間餐廳食晚巿更吸引!於是轉場,去咗試吓嘉樂冰廳!吸引我幫襯係日式原條鰻魚飯,而小熊點咗港式什扒跟意粉.優點:1, 冷氣足夠!2, 店舖環境行老香港摩登 Feel.3, 原條燒鰻魚真正係原條,入口即溶鰻魚嘅燒汁又夠甜味,另外滑蛋夠蛋香又夠滑,滿意.4, 港式什扒有豬扒,雞扒,腸仔同火腿,豬扒比預期厚,雞扒都無咁厚即時比下去,但入口同樣入味鬆軟 juicy,意粉比平時嘅幼身,但唔係天使麵,我唔中意食粗意粉,所以夾自己口味,黑椒汁夠多又夠味.缺點:1, 餐廳用 QR Code 落單,但顯示唔清楚,攪一大輪先落到單!2, 亦都因為 QR code 落單,想多汁又無得選擇!好彩嚟到夠多汁.3, 原條鰻魚飯茨汁不足,好彩有黑椒汁搭夠.4, 睇份餐牌,其實選擇唔多.見到廚房出份什麼超厚夠吋蛋治,雞蛋真係成吋厚,睇怕兩隻雞蛋都唔只!食哩件蛋治睇怕晚飯都唔洗食嚕....

香港三大連鎖快餐店,大家樂,大快活,美心,我最中意大家樂!

起碼去到銅鑼灣哩D旺區,我都可以食到平靚正嘅飯!

吸引我幫襯係日式原條鰻魚飯,而小熊點咗港式什扒跟意粉.

優點:

1, 冷氣足夠!

2, 店舖環境行老香港摩登 Feel.

缺點:

3, 原條鰻魚飯茨汁不足,好彩有黑椒汁搭夠.

4, 睇份餐牌,其實選擇唔多.

2022-10-10 68 views
荃灣超過 40年歷史嘅嘉樂冰廳,來到土瓜灣開分店。裝修同擺設走懷舊風,有大電視、熱水壺、收音機、和黑膠唱片機等,好似返咗去80年代咁~📺脆爆華田西多士必食!華田脆脆、煉奶同糖漿係外脆內軟嘅西多士上面,西多士入面搽滿花生醬,超級邪惡!鹹牛肉三文治入面既蛋好厚,鹹牛肉調味岩岩好!
荃灣超過 40年歷史嘅嘉樂冰廳,來到土瓜灣開分店。

鹹牛肉三文治入面既蛋好厚,鹹牛肉調味岩岩好!
2022-09-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
  • 脆爆華田西多士,
  • 鹹牛肉三文治
有時漫不經心先會遇到𝘉𝘰𝘰𝘬𝘮𝘢𝘳𝘬𝘦𝘥已久嘅餐廳,就好似位於土瓜灣嘅「嘉樂冰廳」,入口有啲隱蔽,但以橙色作主調所以十分搶眼🤩 裝潢復古得黎好清新,尤其係用「嘉樂牌」紅白罐雞湯整成嘅牆壁擺設好有特色😎👍🏻《 超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治 》 $33 3.5 / 5賣相的確有成吋厚,可惜+ $叫嘅烘底就較為遜色,除咗唔夠金黃色之外,咬落亦唔香脆,仲好軟身🙁 炒蛋足料好豐厚,鹹牛肉得鹹味,整體普通🤨《 爆脆華田西多士 》 $39 3.5 / 5就係普通版嘅西多士灑上阿華田脆脆,配搭香甜,西多士亦好脆卜卜不過中間花生醬夾心好薄,加上奶同糖醬較少,食到無晒阿華田脆脆就會好乾🧐《 紅豆涼粉冰 》 $25 4 / 5紅豆冰就食得多,紅豆涼粉一齊上就第一次😋 涼粉爽口,紅豆綿滑,係奶水好淡,不過勝在唔太甜👍🏻《 雪糕梳打 》 $32 3.5 / 5經典冰室特飲,雪糕球配梳打,收費少貴🤏雖然選擇眾多,但質素只係一般,有緣經過就一試無妨😃———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛———————————————

《 超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治 》 $33 3.5 / 5

《 爆脆華田西多士 》 $39 3.5 / 5

《 紅豆涼粉冰 》 $25 4 / 5

《 雪糕梳打 》 $32 3.5 / 5
經典冰室特飲,雪糕球配梳打,收費少貴🤏

雖然選擇眾多,但質素只係一般,有緣經過就一試無妨😃
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛
———————————————
2022-10-03 82 views
中午食飯試下依間餐廳,用二維碼落單,好方便,上菜都好快,叫左常餐,沙嗲牛肉通粉,味道幾好,價錢都唔貴,依個餐$52,配埋炒蛋,餐包。餐牌亦有好多選擇,環境都坐得好舒服,會再光顧。