2021-03-15
第一次寫食評,因為太懶嘅關係從來都唔寫食評,不過今次真係忍唔住要寫,希望唔好有人同我一樣中計。見到恆生卡黎食自助餐有8折又有人話呢度唔錯,諗住未食過黎試下,點知試完真係難忘。由前菜開始講冷盤海鮮5款:蟹腳,龍蝦,蝦(龍蝦d肉好硬跟本吞唔落,至於蟹腳就好水,蝦就正常野)青口,翡翠螺(唔夠新鮮,嗅都嗅到有陣味)沙律係少有值得讚,用嘅菜新鮮同埋唔係平價菜前菜款式好少,唔夠10款日式魚生壽司就。。算把啦三文魚都無,一黎比幾片赤身你可以唔係腩都超多根熱食菜式種類少都我唔知有咩好食嘅情況下食左片牛扒,又係好硬。。唔飽諗住食碗麵,結果可以選擇嘅係魚片,魚蛋,肉丸,獅子狗。。加埋菜都唔夠10款配料,點解可以連一兩片牛肉豬肉都無去到甜品我已經完全無胃口求其食杯雪糕算所以比唔到意見總括而言,成餐飯除左個地點同服務之外我完全搵唔到有咩其他野係令我覺得自己喺一間5星級酒店度食緊自助餐。特別事件:一)食食下前菜突然有人拎住唔知不停拷,原來係有龍蝦意大利飯,不過唔係特別好食但係佢就攪到有少少嘈。二)出去攞完熱食番黎佢竟然放左杯cherry ice cream 喺我個位,真係好貼心,不過我想講我仲食緊熱野,我都唔知
由前菜開始講冷盤海鮮5款:
蟹腳,龍蝦,蝦
(龍蝦d肉好硬跟本吞唔落,至於蟹腳就好水,蝦就正常野)
青口,翡翠螺
(唔夠新鮮,嗅都嗅到有陣味)
沙律係少有值得讚,用嘅菜新鮮同埋唔係平價菜
前菜款式好少,唔夠10款
日式魚生壽司就。。算把啦
三文魚都無,一黎比幾片赤身你可以唔係腩都超多根
去到甜品我已經完全無胃口求其食杯雪糕算所以比唔到意見
特別事件:
二)出去攞完熱食番黎佢竟然放左杯cherry ice cream 喺我個位,真係好貼心,不過我想講我仲食緊熱野,我都唔知食唔食好結果食左一啖試味之後溶曬
優點:服務態度真係一流
缺點:其實我都好明白疫情下無咩客,所以可能食物預備果方面同疫情前唔同,不過真係好想講如果做餐飲做自助餐做到咁不如停左佢唔好做住,好過做衰自己個名。
*以上只係發表個人意見經歷