2018-12-11
今晚約了朋友食飯,佢話想到Gastrobox試下,我當然無問題啦,唔需要自己諗😂😂。餐廳位於金馬倫道,位置也好找。餐廳裝修有格調,而且空間十足,好適合和朋友暢談聊天。朋友和我都喜愛肉類,今晚放棄澱粉質,叫了兩份肉😂食肉之前都有叫個Caesar沙律清一清胃口,沙律菜新鮮爽口,醬汁已均勻塗抹在每片菜葉,上面灑上煙肉碎和脆麵包粒,覺得開胃又美味呢。肉類揀了法式香草燒嫩羊仔𩣑:份量相當大有4支骨,羊仔𩣑外面燒得焦脆香口,裡面還是嫩嫩的粉紅色,火候剛剛好,羊脂肪係應該有少少羶味的,跟脆脆的焦邊一吃,很是滋味,紅酒汁好香濃,紅酒汁還可以解膩,是非常好的配搭。燒特級安格斯西冷(10安士):其實我有少少懷疑唔止10安士,好大件,同樣烤得焦脆,西冷會肉味濃啲,5成熟掌握得很好所以一啲都唔嚡,邊邊位的筋位都唔硬,連住少少脂肪好香口。甜品法式焦糖布丁:焦糖面很香脆,布丁亦好香滑,忌廉同奶覺得唔會太濃太膩,甜味亦剛剛好👍心太軟:朱古力非常濃,亦得漏心,配上朱古力味雪糕,愛好者必食。
餐廳位於金馬倫道,位置也好找。
餐廳裝修有格調,而且空間十足,好適合和朋友暢談聊天。
朋友和我都喜愛肉類,今晚放棄澱粉質,叫了兩份肉😂