2016-08-12
為咗玩商場嘅主題遊戲區,加上要食飯!所以去了肥髀喜歡嘅元氣,唔使等位,即入近門口迴轉帶位置!淺木加黃色主色好搶眼!因為我唔太肚餓,肥髀叫個下午茶餐,而我就散叫!三文魚腩(大滿足)迴轉帶上攞!攞落來先見有嘅滑滑黏黏粉紅色嘅液體,好核突!雖然肥食落有啲腥!唔新鮮海膽軍艦($25)海膽無溶,食落凍凍地唔夠甘香!紫菜爽脆三文魚子軍艦($16)三文魚子細粒,味道微腥,魚子皮唔夠卜卜破裂嘅口感!帆立貝壽司($16)厚肉淋身!味道唔腥但又無乜味!炙燒左口魚裙邊($12)燒完唔夠香(仲好白)肥髀覺得有怪味池川煎茶雪榚($22)抹茶味濃,奶味重!甘香軟滑!唔會好甜!柚子雪葩($22)冰感味道清新!柚子味清香,唔會好甜!午後自選三食 HK$48壽司盛1D:(肥髀食)三文魚:唔夠肥,味道正常三文魚腩:只係比三文魚肥少少!唔覺得係魚「腩」位置!味道正常煙三文魚:魚肉無煙燻味!少許腥!炙燒黑椒三文魚(走黑椒)無食辣味三文魚軍艦(走辣)無食「有沙律醬嗰兩款,肥髀喜歡三文魚都已經食唔到!連佢都話有腥味」溫泉玉子:蛋係自己打開,再自己落醬油!夠凍夠滑好味!湯烏冬:烏冬彈牙好味!湯清澈又鹹鹹地!成餐壽司食完竟然係雪榚最
炙燒左口魚裙邊($12)燒完唔夠香(仲好白)肥髀覺得有怪味
壽司盛1D:(肥髀食)
煙三文魚:魚肉無煙燻味!少許腥!
炙燒黑椒三文魚(走黑椒)無食
辣味三文魚軍艦(走辣)無食
成餐壽司食完竟然係雪榚最好味!好悲哀!呢間迴轉壽司係肥髀 首選!但近兩次去兩間分店都失望!啲刺身唔得!
如果水準差只係一兩間分店!但好擔心佢一直保持嘅好水準下降!
店員有禮!上菜好爽!但我哋食了差不多一小時都無收碟(係講order嘅碟)店長不停同店員傾點安排食飯!而我個位置係店員必經嘅!所以唔夠細心!