Restaurant: Genki Sushi (Tsuen Wan Plaza)
Info:

2019-04-29 206 views
今次同阿媽一齊食元氣,因為佢好鍾意食壽司,特別係三文魚,但係今次另外叫咗好多炸物食,其實之前一直都未試過,但係見佢今次價錢唔算好貴,同埋我阿媽好鍾意食炸嘢,所以都叫咗好多炸物食。我真係好鍾意食佢嘅雞軟骨,新鮮出嚟熱辣辣,配埋檸檬汁好好食,另外試咗佢個炸三文魚皮,配上沙律味道唔錯,我阿媽都讚好好食,另外我好鍾意食火炙三文魚壽司。另外元氣做得好出色嘅就係茶碗蒸,之前佢嘅茶碗蒸係冇元貝係中間,依家夾左係中間都係$20一碗真係好抵食。
2019-03-21 205 views
他们的炸魚皮香脆可口,油而不膩,而且抵食。还有炸鸡軟骨,不会只炸得很乾,相当有咬口。炸鸡中翼翼也是外皮酥脆,内裏仍能保持有肉汁,十分嫩滑。吃完炸物,来一個燉蛋也是几好的配搭,虽然不是很大份,但蛋蒸得不过一火,大人细童都啱食。

2019-03-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2019-03-16 144 views
元氣食材新鲜又好玩。壽司新鲜多款式,烏冬湯麵有咬勁彈牙,欣賞軟殼蟹手卷新鲜有肉汁,雞軟骨既鬆脆有咬勁, 炸雞出色有肉汁另人回味, 芝士蛋糕既幼滑又濃味,千層蛋糕既有層次感味道豐富似又滑雪糕。我和家人常常光顧。
2019-03-13 169 views
🔅🔅🔅港人最愛食壽司所以在任何時候元氣都係排長隊點知今日運氣太好不用排隊就即刻有位可能一個人的關係吧🔹喜歡元氣的原因無礙是即叫即做價錢合理食物新鮮🔸<帆立貝壽司>帶子好肥美勁鮮甜唔腥超滿足呀!🔹<海膽墨魚>墨魚夠新鮮海膽汁好濃好食唔錯喔🔸<珍寶皇帝蟹柳>每次都必叫🤤蟹柳勁大條啖啖肉好鮮甜少少灸燒香~🔹<三文魚壽司>三文魚屬薄切還是挺新鮮的🔸<灸燒黑椒蠔>這是一定必叫的自從之前食過後每次都一定order黑椒襯托出生蠔鮮味再加上少許沙律醬真係好好好味呀💯🔅🔅🔅
🔅🔅🔅

海膽墨魚
珍寶皇帝蟹柳
灸燒黑椒蠔
2019-03-11 331 views
約返一個好耐冇見嘅朋友出黎食飯,佢話想懷緬下從前,於是就去荃灣廣場嘅元氣食🍽我以前都幾經常食元氣,因為佢嘅大滿足系列只$10件,想食好多款,但又唔食得多嘅我就啱曬啦~蟹肉蟹膏軍艦($10)有食過元氣嘅都知,佢地嘅軍艦係即叫即做,紫菜上到枱都仲脆嘅,加上蟹膏同蟹肉,帶點海洋味,好似食左成隻蟹咁,鍾意食蟹又懶得拆殼嘅人,真係必食之選!珍寶皇帝蟹柳($10)好滿足🥰蟹柳係壽司飯嘅兩倍,好有肉感,超滿足😋蒲燒鰻魚芝士卷($14)元氣嘅卷物,真係不得不提,Menu本來有隻芝士鰻魚卷,鍾意佢cream cheese嘅酸加鰻魚汁嘅濃,味道出奇地夾!今日瞻到有新嘅蒲燒鰻魚芝士卷,成塊鰻魚係面,鰻魚味再出d,不過價錢就貴左d🤭小姿女表示揀返芝士鰻魚卷抵d,$22有3件😝店員講先知,原來8/3係元氣嘅生日,只要呢日黎食野,就有個特別版朱古力芝士蛋糕送🥰朱古力味唔重,不過芝士味就好出,同本身menu隻芝士蛋糕一樣咁好食🥰最鍾意係冰櫃啱啱拎出嚟嗰啲,然後放喺度攤一陣,等佢軟身少少然後食😋係口裡面溶化嘅感覺真係超正☺️係愛丫!🤣 特別要讚一讚男經理因為我諗著食埋個蛋糕先走,廢事拎黎拎去,問佢拎隻叉嘅時候,直頭問我

蟹肉蟹膏軍艦($10)

珍寶皇帝蟹柳($10)
好滿足🥰蟹柳係壽司飯嘅兩倍,好有肉感,超滿足😋

蒲燒鰻魚芝士卷($14)

特別要讚一讚男經理

因為我諗著食埋個蛋糕先走,廢事拎黎拎去,問佢拎隻叉嘅時候,直頭問我不如幫我上埋碟,超細心的
係女王節特別細心,定平時都咁為人設想呢?🤣
2019-03-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$105 (Lunch)
勁搞笑頭先去咗食元氣賣單嗰陣時無啦啦個哥哥俾咗一盒黃色嘅嘢我同我講入邊係朱古力蛋糕我一頭霧水🤔🤔諗起今日係3月8號唔通佢覺得我係婦女 所以同我慶祝婦女節?👵🏻明明我仲咁後生🤭果刻傷左我玻璃心 💔點知佢同我講原來3月8號係元氣生日真係俾佢surprise到 既然係咁祝元氣生日快樂啦😘不過講返佢哋嘅嘢食新出左啲大滿碟都幾好食特別一個係吞拿魚茸上邊有啲辣椒油估唔到溝埋一齊都幾嘢味仲有一個燒油金魚我就麻麻哋啦覺得
勁搞笑頭先去咗食元氣

不過講返佢哋嘅嘢食新出左啲大滿碟都幾好食
特別一個係吞拿魚茸上邊有啲辣椒油估唔到溝埋一齊都幾嘢味

仲有一個燒油金魚我就麻麻哋啦覺得
2019-03-09 167 views
-原來今天是元氣壽司 的生日😍HappyBirthdayToGenki 🥳🥳!♥《朱古力生日蛋糕🎂》朱古力蛋糕,味道不錯哦~忌廉軟滑,小小的剛好作飯後甜品😛生日快樂 元氣白朱古力牌子也很可愛xd元氣生日,我有禮物🎁 (很合理不是嗎💛🤩♥小提示 Tips:生日蛋糕是只限今天~不要緊啦,下個節日或許又有呢🤩
原來今天是元氣壽司 的生日😍
HappyBirthdayToGenki 🥳🥳!

《朱古力生日蛋糕🎂》
朱古力蛋糕,味道不錯哦~
忌廉軟滑,小小的剛好作飯後甜品😛
生日快樂 元氣白朱古力牌子也很可愛xd
元氣生日,我有禮物🎁 (很合理不是嗎💛🤩

小提示 Tips:
生日蛋糕是只限今天~
不要緊啦,下個節日或許又有呢🤩
  • 炙燒黑椒三文魚壽司
2019-03-04 98 views
元氣壽司🇯🇵.🍣帆立貝迷你飯🍚帆立貝食落鮮甜,份量算多又大粒,加上少量蟹籽,咁既價錢好抵呀!🍣豊洲直送鰆魚鰆魚係時令既魚,第一次食,魚味好濃郁,加上少許辣醬同蔥粒好香🙃🍣凱撒風乾火腿🥓火腿上灑上芝士碎增添香味🧀本身肉味唔太濃,但係加埋塊生菜食,感覺好fresh😉🍣筋子一排橙色晶瑩剔透既筋子,細細粒咬落好鮮甜😋🍣炙燒黑椒三文魚🐟每次必點,三文魚好厚肉,燒過後油香出晒黎,再加上黑椒勁惹味🤩🍣燒三文魚呢件就失望啊,是日超薄的一片,無乜肉偏向多脂肪,所以無口感同頗油膩😅🍣炙燒牛油赤海蝦🦐爽口既蝦加埋牛油去燒,香味撲鼻,落左少許蒜茸更正👍🏻
元氣壽司🇯🇵
🍣帆立貝迷你飯🍚
🍣豊洲直送鰆魚
🍣凱撒風乾火腿🥓
🍣筋子
一排橙色晶瑩剔透既筋子,細細粒咬落好鮮甜😋
🍣炙燒黑椒三文魚🐟
🍣燒三文魚
🍣炙燒牛油赤海蝦🦐
爽口既蝦加埋牛油去燒,香味撲鼻,落左少許蒜茸更正👍🏻
-很久沒吃 #元氣壽司 了🥰新登場、#期間限定 的款式超吸引,當然要帶家人來大吃一頓啦(/AvA)/ 💛♥以下是 #極上優惠 款式:《 #豊洲直送鰆魚同平目 》鰆魚配上辣汁,比較惹味;平目配上柚子汁,比較清新~♥《 #凱撒風乾火腿 》火腿香,巴馬臣芝士超多,不錯😚♥《 #帆立貝迷你飯 》帆立貝和魚子鮮甜美味,性價比高😍♥《 #北海道蜜瓜梳打 》蜜瓜味濃,雪糕帶椰子味,家人超喜歡🥳♥其他款式也一貫的美味,超滿足~已經開始期待下一次的期間限定😘♥
很久沒吃 #元氣壽司 了🥰
新登場、#期間限定 的款式超吸引,
當然要帶家人來大吃一頓啦(/AvA)/ 💛

以下是 #極上優惠 款式:
《 #豊洲直送鰆魚同平目 》
鰆魚配上辣汁,比較惹味;
平目配上柚子汁,比較清新~

《 #凱撒風乾火腿 》
火腿香,巴馬臣芝士超多,不錯😚

《 #帆立貝迷你飯 》
帆立貝和魚子鮮甜美味,性價比高😍

《 #北海道蜜瓜梳打 》
蜜瓜味濃,雪糕帶椰子味,家人超喜歡🥳

其他款式也一貫的美味,超滿足~
已經開始期待下一次的期間限定😘
2019-02-25 74 views
去元氣壽司食必點的食物,我會推薦一定是元氣卷,點解?因為元氣卷有三文魚包住,脆脆的三文魚皮和青瓜,口感非常棒,會豐富。而且一碟有三件,一個人點兩碟就是一個豐富的午餐了。正
  • 元氣卷
2019-02-20 132 views
今日中國情人節同男朋友食壽司等男朋友收工揀完去邊度食就遠距離取票(用元氣App)第一次勁快miss左,可能6點半左右大家都未開始搵野食所以要重新取票我地係門口等左大約十分鐘就入得啦好開心兩個人坐卡位,可以坐得舒服啲有大大張枱比我地放壽司大部份元氣已收起晒ipad, 改為手機下單透過佢既QR code,就可以link 到佢既手機下單的介面,輕鬆落單啦我地都叫返一轉平時食開既壽司有我最愛的帆立貝@$17好冰鮮,大大啖,好滿足海膽軍艦@$25鮮甜味,唔會好似有啲海膽有陣苦澀味油金魚壽司好有油脂感有入口即溶的感覺辛辣長鰭吞拿魚壽司@$10我好鐘意陣辛辣味提升了層次墨魚壽司$14因為我太鐘意佢個口感,同埋佢係兩件裝比較抵食所以就叫左一碟啦但同係日本相比,係日本食係會痴痴咁既口感好得意係香港食就比較爽口吞拿魚壽司$19佢既感覺比較好笑好似有一點乾,但都可以咬開唔會好似食緊香口膠咁槍魷魚壽司$14我比較鐘意食啲滑滑的口感既但我個人唔太鐘意佢上面啲配料三文魚腩壽司$10漏左單,叫左兩次先補回來喔可能係太多人了赤蝦壽司@$10好大啖肉讚今次叫左啲新野食試試帆立貝迷你飯$22因為見佢張圖帶子丼,用個器皿裝
今日中國情人節
同男朋友食壽司
等男朋友收工揀完去邊度食
就遠距離取票(用元氣App)
第一次勁快miss左,可能6點半左右
大家都未開始搵野食

所以要重新取票

我地係門口等左大約十分鐘就入得啦
好開心
兩個人坐卡位,可以坐得舒服啲
有大大張枱比我地放壽司

大部份元氣已收起晒ipad, 改為手機下單

我地都叫返一轉平時食開既壽司

有我最愛的帆立貝@$17
好冰鮮,大大啖,好滿足

海膽軍艦@$25
鮮甜味,唔會好似有啲海膽有陣苦澀味

油金魚壽司
好有油脂感
有入口即溶的感覺

辛辣長鰭吞拿魚壽司@$10
我好鐘意陣辛辣味
提升了層次

墨魚壽司$14
因為我太鐘意佢個口感,同埋佢係兩件裝
比較抵食
所以就叫左一碟啦
但同係日本相比,
係日本食係會痴痴咁既口感
好得意
係香港食就比較爽口

吞拿魚壽司$19
佢既感覺比較好笑

好似有一點乾,但都可以咬開

唔會好似食緊香口膠咁

槍魷魚壽司$14
我比較鐘意食啲滑滑的口感既

但我個人唔太鐘意佢上面啲配料

三文魚腩壽司$10
漏左單,叫左兩次先補回來喔
可能係太多人了

赤蝦壽司@$10
好大啖肉

今次叫左啲新野食試試

帆立貝迷你飯$22
因為見佢張圖帶子丼,用個器皿裝得好靚
但黎既時候,竟然用左呢個
真係有失望嫁

佢既份量黎講就1.5-2客壽司

筋子壽司$10
第一次食,好感好得意
爆爆珠後就會有陣鮮味,甜甜地

另外仲叫左個炙燒黑椒蠔
但都係漏左單,提左一次就黎了
因為係最後,所以我忘記了影影
第一次食,覺得還可以,普普通通

最後連加一服務費$300.3
2019-02-06 176 views
元氣壽司 荃灣廣場1月份新登場 極上優惠壽司件件鮮味, 材料全部是豐洲新鮮直送。🍣平目壽司$14平目壽司入口清甜和滑溜。🍣脆蒜辣味噌鰆魚壽司$14鰆魚配上微辣味噌醬汁, 更加惹味,鮮味提升。🍣凱撒風乾火腿壽司$14凱撒風乾火腿壽司有新意, 火腿充滿油香, 配埋酸酸甜甜沙律醬, 出奇地夾。🍣帆立貝迷你飯$22帆立貝迷你飯賣相吸引, 用一個透明玻璃杯盛上, 帆立貝和粒粒魚子 ,入口鮮甜嫩滑。🍈 北海道蜜瓜梳打$20 北海道蜜瓜梳打, 蜜瓜果味香甜 ,配上一球滑溜椰子雪糕,簡直好味到冇朋友,期間限定1月24日到2月27日止,壽司控快啲嚟試下,千祈不可錯過!
元氣壽司 荃灣廣場
1月份新登場 極上優惠
壽司件件鮮味, 材料全部是豐洲新鮮直送。

🍣平目壽司$14
平目壽司入口清甜和滑溜。

🍣脆蒜辣味噌鰆魚壽司$14
鰆魚配上微辣味噌醬汁, 更加惹味,鮮味提升。

🍣凱撒風乾火腿壽司$14

🍣帆立貝迷你飯$22

🍈 北海道蜜瓜梳打$20

2019-01-24 180 views
以前食開元氣都好方便又快捷,因為職員幫我地一次過落單,食完閃人。依家反而麻煩多多,話説今日一家三口去食元氣,老公以為bb手抱住唔計,所以禁2位,咁我之後排隊時都同個門口男職員講聲,希望盡量幫我地安排坐卡位,等左半個鐘,終於到我地入去坐,點知個带位職員好悔氣話,其實呢你地下次記得攞位攞3位,個bb都計,又唔洗錢,方便我地安排,心諗 :等左咁耐都安排唔到,最多咪抱住bb坐bar枱逼小小幸好有個女職員拎左個bb櫈俾我地1 :坐底左周圍望個pad係邊,都無pad俾我地落單2 :仲要用自己部手機落單,禁到無嘜電,如果手機無電咪唔洗食3 :每次最多可以落6樣,而且每次來都係一隻碟一件4 :仲要每次來親野食,都要拎完擺落枱,又要禁一禁個制,來幾次野食就要禁幾次制,禁到我都炆...又要顧住bb,真係好鬼煩5 : 怪唔之得比以前等位時間長左,係因為啲人用pad慢慢揀,慢慢食,食完都無人手拾枱,真係好浪費時間
心諗 :等左咁耐都安排唔到,最多咪抱住bb坐bar枱逼小小
幸好有個女職員拎左個bb櫈俾我地

1 :坐底左周圍望個pad係邊,都無pad俾我地落單

3 :每次最多可以落6樣,而且每次來都係一隻碟一件

2019-01-23
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 炙燒黑椒三文魚壽司
2019-01-10 194 views
環境寬敞舒適, 裝修好有日式風味 ,電腦落單, 快捷方便包唔會漏單, 路軌送餐, 好有趣。三式刺身盛下午茶 $62套餐有三色刺身: 有三文魚, 北寄貝,赤海蝦, 壽司有: 三文魚 ,槍魷魚, 蟹子沙律, 配曰式燉蛋和鰻魚迷你丼(含有魚骨)。三文魚,北寄貝 及赤海蝦刺身, 件件都新鮮肥美, 爽口彈牙。三文魚壽司, 槍魷魚壽司, 蟹子沙律 ,件件都入口鮮甜美味, 特別是蟹子沙律, 蟹子脆卜卜, 沙律清新開胃, 配埋粒粒分明的壽司飯, 好滋味。日式燉蛋,做得出色, 非常嫩滑, 材料豐富, 燉蛋裏面有冬菇和蟹柳, 口感豐富。鰻魚飯, 鰻魚肥美嫩滑配埋特製 鰻魚汁 ,加埋芝麻粒, 每口飯都 滋味無窮, 齒頰留香。

三式刺身盛下午茶 $62

2019-01-09 121 views
大鄉里岀城第一次食元氣高速線嘅店,點野食自己係每個位前嘅平板電腦度噤,野食係會由一架車仔裝住送到面前,一次送四碟,拎完㩒反制架車就會反埋廚房,非常自助又快又方便,所以鋪面得一兩個waiter 幫手。野食同所有分店無分別,係所有野好自助同自動化姐。