2024-05-07 37 views
板神推出咗新激安套餐 $388星期一至日、公眾假期都有提供 今次去既觀塘分店有普通座位都有鐵板燒吧枱可以直接睇到師傅烹煮位置寬敞坐得幾舒服✨LUCKY 7會員激安鐵板套餐 $388🌟沙律🥗🌟刺身三點帶子鮮甜、拖羅都幾肥美🌟原隻龍蝦🦞每人都可享有原隻龍蝦呢個價錢竟然食到一隻龍蝦會先分咗龍蝦膏出嚟煎香龍蝦肉之後再淋上醬汁鮮味濃香,蝦肉爽彈🌟美國薄燒肉類可以揀美國牛薄燒或日本豚肉薄燒牛薄燒要咗5成熟中間會包住蔥同蒜片肉質好軟腍,配搭蔥蒜食更香都可以點牛肉醬或鹽食🌟炒雜菜🌟炒飯鐵板都會有既炒雜菜同炒飯炒飯炒得幾香粒粒分明🌟龍蝦麵豉湯龍蝦頭會攞返去煮麵豉湯更有鮮味🌟甜品套餐甜品今日係抹茶奶凍抹茶好濃帶回甘奶凍幾滑🌟火焰士多啤梨 +$68 套餐可優惠價追加10款唔同菜式焦糖多士、吉士士多啤梨、焦糖士多啤梨、芝麻雪糕會用橙酒點火煮士多啤梨打卡一流而且味道都唔錯
板神推出咗新激安套餐 $388
星期一至日、公眾假期都有提供
今次去既觀塘分店有普通座位
都有鐵板燒吧枱可以直接睇到師傅烹煮
位置寬敞坐得幾舒服

✨LUCKY 7會員激安鐵板套餐 $388

🌟沙律🥗

🌟刺身三點
帶子鮮甜、拖羅都幾肥美

🌟原隻龍蝦🦞

🌟美國薄燒
肉類可以揀美國牛薄燒或日本豚肉薄燒
牛薄燒要咗5成熟
中間會包住蔥同蒜片
肉質好軟腍,配搭蔥蒜食更香
都可以點牛肉醬或鹽食

抹茶好濃帶回甘
奶凍幾滑

🌟火焰士多啤梨 +$68
套餐可優惠價追加10款唔同菜式
焦糖多士、吉士士多啤梨、焦糖士多啤梨、芝麻雪糕
會用橙酒點火煮士多啤梨
打卡一流
而且味道都唔錯
2024-05-06 49 views
超級讚🍽️板神居酒屋 God of Teppanyaki Izakaya🥢五月就係我生日呀,我試左佢個lucky7 激安套餐😌前菜有沙律同刺身三點,超級新鮮。主菜原隻龍蝦鐵板燒,見到佢好新鮮 ,係活龍蝦燒。再配上佢嘅秘製蝦膏醬汁,真心正。剩低有部份龍蝦湯,個龍蝦湯吸收咗啲精華,清甜美味。我哋分別試咗牛肉🐮同䐁肉🐷,各有特色,炒香蒜蒜片再加埋啲蔥,份外好味。
🍓火焰士多啤梨🔥砂糖多士不嬲佢哋嘅王牌,今次加埋火焰士多啤梨,充滿儀式感。仲有柚子同埋士多啤梨雪糕雪萉。大滿足呢😛😛因為佢哋係居酒屋,所以仲可以試埋串燒,試左個燒馒魚,真心正
超級讚🍽️板神居酒屋
God of Teppanyaki Izakaya🥢

五月就係我生日呀,我試左佢個lucky7 激安套餐😌

前菜有沙律同刺身三點,超級新鮮。

主菜

🍓火焰士多啤梨🔥

因為佢哋係居酒屋,所以仲可以試埋串燒,試左個燒馒魚,真心正
2024-05-06 38 views
呢間係觀塘嘅日式居酒屋非常高質,佢位於大廈既高層,夜景唔錯!店內既裝修亦有日本居酒屋既感覺。呢度用QR code 落單,好方便。今次點左安格斯牛肉溫泉蛋石鍋飯,牛肉味香濃,加上流心嘅溫泉蛋,真是超級好吃!壽司方面,點左三文魚腩壽司同埋蔥吞拿魚蓉壽司,三文魚腩肥美又新鮮,正。另外仲點左海膽蟹肉卷,每一啖都係鮮味嘅蟹肉同埋肥美嘅海膽,勁邪惡。 最後,配上一配熱騰騰嘅三文魚泡飯,暖胃之餘又有種幸福嘅感覺。下次要再encore 啊!
呢度用QR code 落單,好方便。
下次要再encore 啊!
2024-04-26 85 views
作為板神嘅忠實fans, 佢哋推出咗新嘅餐廳板神居酒屋,梗係要去試吓啦。餐廳嘅氣氛好好,好熱鬧,最記得嘅係佢哋嘅裝飾真係有1000 Yen吊住喺度,好搞笑!!😝😝我見到佢有優惠,仲要勁荀,提早一日book枱嘅話就可以用$5食到A5和牛壽喜燒,可惜我去到餐廳先發現,但係唔緊要,嘢食嘅性價比都幾高,價錢份量都親民呀!❤️❤️前菜叫咗燒魷魚一夜干,配住酒飲嘅話真係幾唔錯,一邊傾計一邊食一邊飲酒。燒得好香口。明太子玉子燒,玉子厚身滑嫩,再加埋明太子嘅點綴,令到味道再昇華👏🏻👏🏻👏🏻個賣相已經好吸引了,味道都相當唔錯!免治雞肉串梗係要配生雞蛋,雞肉入邊應該撈咗少少雞軟骨,增加咗成個口感,雞肉味道都幾濃郁👍👍櫻花蝦三文魚子釜飯,一打開蓋就俾佢震撼到,超級多料,誠意十足呀!櫻花蝦同三文魚嘅配搭好好,我哋都好鍾意食。牛肉烏冬,唔係我哋平時食嘅肥牛係好靚嘅牛肉,出色嘅牛肉配埋出色嘅烏冬就係一個高級嘅享受ya!! 值得推介三五知己嚟呢度品嚐美食❤️❤️👍鍾意飲酒嘅更加唔好錯過,有超多酒可以揀!今次食飯滿意呀😆

2024-04-22 1999 views
今天和同事一起加班了一會兒,兩個人在附近的餐館找吃的,不想吃得那麼頹廢,也不想太貴,於是這家新開的餐廳就成了我們的選擇。餐廳是日式小居酒屋的格局,菜單價格也不貴。侍應也十分有禮貌,讓人感覺不錯。菜品方面,我們選擇了以下來嘗嘗:海膽蟹肉卷 $88.00一共四塊,每一塊都十分足料,蟹肉鮮甜,包裹著一些些海膽,實在是非常美味。能吃到師傅捏壽司的功力,還不錯的呢。赤貝 刺身 $68.00這個賣相很好看,小小的赤貝肉又脆又鮮,搭配著它的可愛壽司卷,還真的非常精緻。一口下去,味蕾的享受呀!炒野菜 $68.00這個是我要點的,因為午餐沒有吃蔬菜的原因,所以晚餐就把菜單上唯一的蔬菜點了,哈哈。不過不失。免治雞肉串 $48.00這個大推薦!這是廚師自己做的雞肉串,絕對不是進貨來的哦。(廚師告訴我們的)這基本上是日式居酒屋的標配呀!非常好吃!肌肉嫩滑,配上生雞蛋醬油簡直是太好了!大大推薦!汁燒鰻魚石鍋飯(1人份) $178非常非常值得推薦!鰻魚很肥美!分量超級多!米飯粒粒分明!整個石鍋飯的品質絕對對得起178大元! 作為主食來說一定要吃!豆腐 $28.00這個說實話,不好吃,逼雷吧~

菜品方面,我們選擇了以下來嘗嘗:
海膽蟹肉卷 $88.00

赤貝 刺身 $68.00

炒野菜 $68.00

免治雞肉串 $48.00

汁燒鰻魚石鍋飯(1人份) $178

豆腐 $28.00
這個說實話,不好吃,逼雷吧~
  • 鰻魚石鍋飯
  • 免治雞肉串
諗住板神開左居酒屋就預約去試吓一家四口上到去都覺得環境好靚,兩位男侍應服務都好好,好有禮貌我哋就order咗四份鐵板餐,仲追加咗一份厚切和牛粒(追加係要額外收費)然後用電話QR code叫咗小食一直上菜都好快,食得都開心直到食完薄燒牛之後,我哋就呆等咗成10分鐘然後見到一名女侍應(銀金頭髮)拎住厚切和生.粒同兩碟薄燒牛出嚟我哋一家四口都話:嘩我哋個厚切和牛粒終於到啦!滿心期待吓,眼見該名女侍應一野就俾咗我哋後邊枱(我哋本身以為後邊枱又叫到)然後我哋一直等,再等多5分鐘至10分鐘不等然後男士應該見到我哋等咗咁耐就有問該名女侍應,先得知原來女侍應上錯枱!我哋仲聽到同見到該名女侍應同我哋後邊枱講唔好意思佢哋上錯咗個厚切和牛粒!但佢哋都係冇過嚟同我哋講,我哋繼續呆等然後該名男侍應走過來問我我哋係唔係厚切和牛仲未上?我哋係,然後佢話再安排追廚房!!咁就叫我哋食住個炒飯先,然後食到甜品都上埋,碟生都係未影我哋就話唔等啦,埋單,叫咗該名男侍應埋單同問佢我哋個厚切牛有冇煮緊?如果有就冇我哋就cancel啦已經等咗起碼一個之後男侍應問我哋:係唔係都飽啦?可以幫你cancel。我真心唔明點解講到好似我哋依
然後用電話QR code叫咗小食一直上菜都好快,食得都開心
粒同兩碟薄燒牛出嚟
我哋一家四口都話:嘩我哋個厚切和牛粒終於到啦!
侍應,先得知原來女侍應上錯枱!

我哋係,然後佢話再安排追廚房!!
咁就叫我哋食住個炒飯先,然後食到甜品都上埋,碟生都係未影
cancel。
我真心唔明點解講到好似我哋依家食飽咗,食唔落嗰個厚牛!!!

其實係你哋上錯枱,而令到我哋食唔到,仲浪費咗我哋時間!!!
之後埋單搵返該名女侍應,我哋就問佢厚切牛係唔係cancel咗?
睇單係已經cancel,然後問佢點解會等咗兩個鐘,期間亦都已經叫同事幫我哋追一追廚房!
點解到你哋上甜品嘅一刻,都冇一位同事過嚟同我哋講碟牛嘅情況?!
然後該名女侍應以為我哋唔知道佢上錯枱,就開始作故仔,當我哋傻
佢話因為有啲事故,然後已經叫廚房再安排,但係同事倒瀉咗,所以再安排過。。。。
佢講完,我哋仲嬲!!點解要講大話?
然後我問佢,咁你倒瀉咗係你哋嘅責任,你哋都要重新煮過俾我哋㗎,亦應該有同事過嚟同我哋講返聲唔好意思要我哋等多陣,而唔係上甜品一刻,食埋都冇人嚟同我哋跟進過依件事!

成件事好過分,完全係將餐廳員工做錯嘢嘅責任推咗去我哋食客身上!!!
重點埋單時,因為要會員 Number關係,該名
侍應問都冇問我就將我成部電話拎走咗!
我完全唔理解,點解要捻走食客部電話?知唔知而家一部電話有幾多個人資料喺度?
成餐飯都食到好嬲!!
試過今次體驗之後!真心唔會再去食!
不如你哋試吓叫員工唔好當啲客係傻仔先啦!!
鐵板燒
2024-04-19
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
「板神居酒屋」開業優惠,以$5享用和牛壽喜燒,份量並不欺場😻👍🏻✂︎新品牌集居酒屋、omakase、鐵板燒於一身,當天跟友人選擇了鐵板燒🍶🎏 食客只需免費登記會員,便可即時以$388激優惠價格品嚐原隻龍蝦、牛肉薄燒、新鮮刺身等,太。划。算。了🤩▫️❥$𝟱 和牛壽喜燒🍱充滿驚喜的開業優惠🥳 不同的蔬菜吸收了壽喜燒湯底,味道變得濃郁了🧅 兩大片和牛尤其吸引,幼嫩軟滑入口即化,好不邪惡😍 此時此刻好想來碗白米飯😹~~~~~~~~~~~~~~~~❥$𝟯𝟴𝟴 LUCKY 7會員激安鐵板套餐🥢(❥$𝟲𝟴𝟴 非會員價)✂︎沙律:加了日式芝麻醬的沙律口感爽脆,很清新🥗✂︎刺身三點:三款都很新鮮🍣✂︎龍蝦:原隻龍蝦每人一隻🦞 在師傅熟練的手勢下很快地已將龍蝦肉完美取出🫶🏻 爽口彈牙的蝦肉加了蝦膏烹煮,多了一份濃郁的味道更是滋味無比🤤 吃得很滿足💕✂︎美國薄燒:五成熟的牛肉軟軟嫩嫩🥩 加了大量的乾蒜和蔥花,香氣撲鼻😻✂︎日本豚肉薄燒:友人不吃牛肉所以選了日本豚肉🐽 全熟的豚肉表面烤得焦香,同樣也加了蒜及蔥花🧄 若嫌味道不夠的朋友可以沾點岩鹽😉✂︎炒雜菜:椰菜、芽菜、紅蘿蔔絲炒得熱乎乎香氣四溢🥬🥕 ✂︎炒飯:每次鐵板燒期待的

▫️
❥$𝟱 和牛壽喜燒🍱
~~~~~~~~~~~~~~~~
❥$𝟯𝟴𝟴 LUCKY 7會員激安鐵板套餐🥢
(❥$𝟲𝟴𝟴 非會員價)
沙律:
加了日式芝麻醬的沙律口感爽脆,很清新🥗

刺身三點:
三款都很新鮮🍣

龍蝦:

美國薄燒:
五成熟的牛肉軟軟嫩嫩🥩 加了大量的乾蒜和蔥花,香氣撲鼻😻

日本豚肉薄燒:

炒雜菜:
椰菜、芽菜、紅蘿蔔絲炒得熱乎乎香氣四溢🥬🥕

炒飯:
每次鐵板燒期待的環節之一🍚 一顆顆白米飯在鐵板上跳躍,加了各種的配料,顏色鮮豔讓人依慾大增🤤 而且每一口炒飯都充滿著蛋香味,很美味👍🏻

龍蝦湯:
龍蝦的外殼煮至而成,氣味清新😚

甜品
分別有焦糖多士、新鮮士多啤梨、士多啤梨雪葩及抹茶雪糕🍧 士多啤梨的火焰效果吸引著眾人的眼球🔥 一整份甜品擺盤精緻,為當晚劃上了完美的句點💚

2024-04-16 1451 views
這間新開的居酒屋位於觀塘銀八,主打鐵板燒、日式串燒及日式料理,店內以日式居酒屋為主題,環境寬敞舒適,牆上貼一堆海報與旗幟,亦有鐵板燒廚師吧枱,適合多人聚會。開業優惠,逢晚市時段一日前訂座(2位起),可以$5優惠價享用A5和牛壽喜燒一客,每位最低消費$100及每枱只享用優惠一次;午市日式定食四人同行三人價錢;六杯唎酒師精選清酒包括14代清酒優惠價$168。A5和牛壽喜燒 - $5關東風壽喜燒,有兩大片A5和牛有著霜降般的油花分佈,入口即化的和牛脂香甜,還有豆腐、黃牙白、京蔥、洋蔥及粉絲等,湯汁融合肉和蔬菜風味,格外濃郁牛油果軟殼蟹卷 - $88大大隻金黃酥脆的軟殼蟹有著甘甜多汁的蟹肉及甘香的蟹膏,一片片牛油果好滑膩,還有蟹籽及青瓜絲。三文魚海鮮卷 - $68鋪上大大片厚切三文魚,連中間也包裹著三文魚,肥而不膩好爽滑,分別配魚子醬及三文魚籽好鮮味。松葉蟹甲羅燒配薄脆 - $68大量甘甜多汁的蟹肉絲及爽脆的蟹籽,味噌調味有著濃郁豆香,塗上香脆米餅好解膩。玉子燒 - $38一層又一層蛋紮實豐厚,入口甜滋滋。梅子雞腿肉 - $40雪白的雞腿肉嫩滑多汁,雞皮燒得香脆而不膩,酸甜的梅子醬解膩。燒明太

A5和牛壽喜燒

松葉蟹甲羅燒配薄脆 - $68
玉子燒
玉子燒

玉子燒 - $38
一層又一層蛋紮實豐厚,入口甜滋滋。
梅子雞腿肉
梅子雞腿肉

梅子雞腿肉 - $40
燒明太子雞翼
燒明太子雞翼

燒明太子雞翼 - $68
肥美飽滿的雞翼,拆出雞骨再釀入嫩滑雞肉及辛香而不辣的明太子醬,非常惹味。
茄子
茄子

茄子 - $58
去皮拆出一絲絲茄肉,飽滿富彈性,入口多汁清甜。
烏龍茶
2024-04-15