2022-06-04 210 views
最近發現喺旺角 朗豪坊附近開咗一間新嘅 西餐廳, 於是上去試下新嘢 ,第一次上去中午嘅時候,試過佢地既午餐, 覺得食物質素唔錯。今晚 決定帶一家人去試下晚飯。 首先真係要讚下佢哋員工 ,打電話嚟訂位嘅時候, 因為我哋有八個人嘅緣故, 為咗方便傾計 ,所以我要求想要一張圓枱 ,(因為佢哋餐廳已 長方形嘅枱 招呼客人為多, 但係我之前就見過有兩張 六人圓枱 ,但侍應話如果坐八個人可能會好迫, 但我話唔介意,因為真係想坐圓枱方便傾計,個員工好有禮貌 話會盡量為我哋安排, 最後上到去發現佢哋幫我哋加咗一張大嘅檯板,令我哋八個人坐得好舒服)。食物方面我哋叫咗五個小菜, 包括佢哋推介嘅樟茶鴨, 小菜嘅味道都唔錯,而且份量都算大碟。食完飯我哋仲每人叫咗一個甜品包括心太軟 , 窩夫 ,紅豆沙,蘋果金寶。 甜品的賣相和味道都Ok。 呢間餐廳 最特色嘅就係, 佢哋有好多不同款式既美食比客人選擇,例如中式,西式,台式 ,日式 ,上海野和甜品, 整體嚟講,呢間餐廳嘅環境,食物,同服務, 我都會 覺得值得推介比朋友
)。
2022-05-31 278 views
收工想平平哋食個晚飯又唔想太頹,醒起呢到開咗間面積差唔多有food court咁大嘅美食坊,唔怕搵唔到位之餘仲有齊西式、中式、台式嘢食。明太子雞翼$32雞翼外皮燒到好香脆,入面釀滿咗香濃嘅明太子,雞翼吸收哂明太子嘅精華,一隻完全唔夠喉。燒豬腩肉$22另外叫咗串燒豬腩肉,肥瘦適中,入口甘香,肉質都幾腍,唔會話好乾。北京烤鴨pizza$110主食叫咗個pizza,餅底係薄脆批,整得都幾脆身。配料有鴨胸肉、青紅椒等,重點係個北京烤鴨醬汁,非常惹味。芝士鰻魚焗飯$83最後叫咗個鰻魚焗飯,面頭鋪咗大量芝士,焗到半熔嘅狀態,撈埋鰻魚同充滿鰻魚汁嘅飯底一齊食,都幾滋味。。。GOGO 為食坊 (旺角)旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓。。

明太子雞翼$32

燒豬腩肉$22

北京烤鴨pizza$110

芝士鰻魚焗飯$83

GOGO 為食坊 (旺角)
旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓

2022-05-30 221 views
上次已經黎試過呢度嘅菜式,恰巧附近行街,醒起呢間寬敞舒適嘅food court形式餐廳,即刻再次幫襯先👍🏻▪️北京烤鴨PIZZA $110估唔到呢個北京烤鴨pizza會比某大牌連鎖餐廳更為出色!香脆嘅薄批上面塗滿甜醬,再鋪上大量厚切焦香嘅煙鴨胸、香甜三色椒絲🫑、京蔥絲以及拉絲芝士🧀口感豐富,啖啖配料!▪️生炸雞全脾配薯條 $39熱辣辣新鮮即刻炸起好邪惡呀🔥切開雞脾雞油四濺💦脆而不膩嘅炸皮撒上椒鹽,一啖一享受!▪️香蒜辣蝦仁意大利粉 $78香蒜煎到透徹全熟呈半透明,食落完全沒有絲毫生蒜感覺,意粉軟硬度控制得恰到好處🍝海量橄欖油mix咗蒜油以及辣油令整體更味惹味🫒▪️ 台式波霸QQ百香果茶 +$8跟餐呢杯飲品好抵飲呀👍🏻香甜嘅百香果茶味濃郁,另外佢地嘅珍珠夠哂煙韌又唔會太過甜;配合埋爆珠一咬就感受到果汁🍹-▪️凍檸檬茶 +$5估唔到呢度嘅茶底幹出色👍🏻茶味比一般嘅凍檸茶更為苦澀同香濃🍋

▪️北京烤鴨PIZZA $110

▪️生炸雞全脾配薯條 $39

▪️香蒜辣蝦仁意大利粉 $78

▪️ 台式波霸QQ百香果茶 +$8
▪️凍檸檬茶 +$5
  • 北京烤鴨PIZZA
2022-05-29 747 views
旺角呢間新餐廳有齊西式、台式、中式嘢食,仲有甜品添,而且價錢大眾化👍🏻我哋今次就主要食台式嘢食加甜品,質素比想像中好。鹽酥蚵仔 $38呢度嘅蚵仔肥美,大隻脹卜卜,味道鮮味😋,鹽酥味道惹味,而且炸得好,唔會吸滿油,炸粉都只係薄薄,讚讚讚👍🏻特式台灣牛肉湯麵 $60牛肉湯麵份量非常足,用小窩上,夠晒熱辣辣👍🏻。牛肉湯味道濃郁,呢個價錢算係滿意。粗麵口感煙韌,牛肉煮得入味,肉質都算腍,蘿蔔鮮甜。另外,仲有一碟小涼菜附上,爽脆四季豆配上一條煙熏味小魚,幾好食😋。特式滷水雜錦肉燥拌麵 $60有滷水五花腩、豬大腸、金錢肚、雞翼,滷水都入味😋。肉燥份量夠,足以撈勻全碗麵,再加上少少爽脆青瓜絲,味道唔錯。拌麵我哋揀咗幼麵,麵都有相當的粗度,所以都幾好口感👍🏻。雪燕蛋白燉椰皇 $48呢個好有清香,椰青嗰種清新香甜味加上滑滑嘅蛋白😋,配埋雪燕食,好滋陰嘅感覺。生磨芝麻糊 $30呢個芝麻糊磨得好幼細,食落去好滑,有驚喜😋,我哋揀咗凍食,芝麻味道都好香濃。

鹽酥蚵仔 $38

特式台灣牛肉湯麵 $60

特式滷水雜錦肉燥拌麵 $60

雪燕蛋白燉椰皇 $48

生磨芝麻糊 $30
Type of Meal
Dinner
平時大排長龍既主題餐廳食梳乎尼班戟個D呢~ 都幾貴架... 又要等位😆居然比我食到一間唔洗排隊又好食🥰🥞梳乎尼班戟 $88即叫即做 黎到有動L感覺每份係有2件班戟 配上Cream, 奶, mango肉將d Cream, 奶倒上去一齊食🎉個班戟係好香濃 好重雞蛋味 唔會好似食緊砂糖咁心太軟 $58即叫即做 配搭雲尼拿🍦 係呀! 心太軟一定要配雲尼拿雪糕一啖雪糕一啖朱古力蛋糕 mix 朱古力流心醬先至係完美比例🧡已經第2次黎呢度, 地點真係太方便 又平靚正 而且佢仲會有西,台,中式熱食, 甜品所以等待甜品時都叫左少少熱食🤣鹽酥雞排肉燥拌麵 $58小編揀左粗麵 附送飲品同埋一碟手拍青瓜肉燥同麵都勁多~ 仲有好多青瓜絲 將佢地撈埋一齊食 好滿足 (撈起 撈起)鹽酥雞排如果可以有多少少辣粉會開心d😋椒鹽豬大腸$38豬大腸唔會蘇 炸到口感酥脆 食呢d係可以重口味少少份量都係 好多🤣📍GOGO 為食坊📌旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓

居然比我食到一間唔洗排隊又好食🥰

🥞梳乎尼班戟 $88
即叫即做 黎到有動L感覺
每份係有2件班戟 配上Cream, 奶, mango肉
將d Cream, 奶倒上去一齊食🎉
個班戟係好香濃 好重雞蛋味 唔會好似食緊砂糖咁

心太軟 $58
即叫即做 配搭雲尼拿🍦
係呀! 心太軟一定要配雲尼拿雪糕

已經第2次黎呢度, 地點真係太方便 又平靚正
而且佢仲會有西,台,中式熱食, 甜品
所以等待甜品時都叫左少少熱食🤣

📍GOGO 為食坊
📌旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓
1K
2022-05-26 136 views
今晚同朋友行街,經過這裡見到有個新地方,行過去望真啲發覺都唔錯,於是上了去,本身地下就係食甜品嘅地方,上一層就係餐廳位置,一整層地方闊落,中間位置以卡位為主,旁邊有大圓枱,座位都十分舒適,卡位旁還有充電位置以供充電!餐牌內中西台口味以供選擇,今晚主食就點了款香草肉丸-意大利粉,同芝士鰻魚焗飯,加埋兩杯飲品台式波羅珍珠奶茶和鴛鸯紅豆冰,飲品反而最快,台式波羅珍珠奶茶大大杯香濃奶茶加埋彈牙珍珠,入口夠晒冰凍香滑!鴛鸯紅豆冰啡奶比例適量,陣陣啡味加上香滑奶茶,再加埋已煲 軟嘅紅豆,又滑又香又有口感!夠晒傳統口味!隔一陣就係香草肉丸-意大利粉,濃郁蕃茄醬伴香草肉丸,加埋彈牙意粉,味道配搭之餘,份量都十足!芝士鰻魚焗飯就真係要等多陣,焗飯上面放滿了惹味芝士,熱度剛好,一拉起就有芝士拉絲感覺,內有大大塊鰻魚肉,飯身亦有炒鰻魚粒,飯身炒得比較乾身,入口亦好有口感!食完再請店員提供餐牌點甜品香芋紫米露,有熱有凍選擇,當然要凍,大大粒足料香芋加埋軟滑嘅西米,夠晒透心涼,另一個就係香脆窩夫配雲尼拿雪糕,大大個香滑雲尼拿味道雪糕球再拼埋即做嘅香脆窩夫,又係另一個推薦之選!除了西式口味外還有中式台式選擇,下次

食完再請店員提供餐牌點甜品

除了西式口味外還有中式台式選擇,下次去旺角又多個地方搵食!
Type of Meal
Dinner
2022-05-26 80 views
台式特色拌麵,鹽酥雞扒肉燥拌麵 $58 🐤鹽酥雞講究鮮嫩多汁,肉質易熟,口感軟嫩😘不僅好吃,而且更有Q嫩的口感。鹽酥雞為咗保有水嫩感,前期醃料的調味料都不能過量❤而真正的調味,就靠最後撒上的獨門椒鹽~五香粉,可提升料理的香氣,彰顯氣味的層次👍台式特色湯麵 ,特式台灣牛肉麵🐮湯底文火熬製,啖啖都是心機。將牛肋條炒香,再加洋葱、豆瓣醬、🥢醬油等十多種材料熬成湯,飲落去湯頭濃郁,原汁原味。香脆窩夫配雲尼拿雪糕 55 🧇招牌原味窩夫好香,熱辣辣,更是即叫即制。外脆內軟熟🧈每一口都有超香牛油味,口感勁脆😚冰凍雪糕,塗上窝夫上一起吃,冷熱撞擊,好好食💕

今日先去油麻地做野,然後去旺角買嘢,途中經過砵蘭街見到有個新開嘅地方見到上面有間Gogo為食坊 (可能係我太耐無行過呢邊),反正有d餓而旺角搵食艱難,一於就行上去試試。上了一層,原來係全層嘅一間好大嘅餐廳,樓底好高,枱與枱之間好闊落,有卡位又有高身嘅吧枱位。最吸引的是餐牌選擇超多元化,有台灣、西式、港式任君選擇。 午餐有餐湯: 磨菇忌廉湯墨西哥雞肉芝士夾餅 $56驚訝!大件夾抵食,有6件咁多仲有大量薯條伴碟,呢個價錢竟然有呢個份量,超級抵!夾餅烘至微燶香脆係最完美的口感,內裡有紅椒青椒雞肉,口感就是高級版至尊pizza,值得一讚的是每一份都大量芝士仲可以拉絲tim! 正!芝士焗牛舌意粉 $56 芝士控必食! 餐廳落了超級超級多芝士去焗這個意粉,芝士烘至金黃色加上蕃茄茄汁,每一條意粉都沾滿了芝士同茄醬,滿滿芝士的口感,正!牛舌量多而且大片及厚切,咬落一點也不韌而且很有牛味,高質! 凍檸賓及雪山朱古力 跟餐,各樣+$8跟餐只需要+$8 就可轉特飲,特飲選擇多,我哋叫左凍檸賓及雪山朱古力。好耐無飲過凍檸賓,吃過芝士意粉後飲啖可以頓時清了口中的油膩感。天氣熱熱的,喝一杯雪山朱古力,凍凍的朱古力

午餐有餐湯: 磨菇忌廉湯

墨西哥雞肉芝士夾餅 $56

芝士焗牛舌意粉 $56
牛舌量多而且大片及厚切,咬落一點也不韌而且很有牛味,高質!

凍檸賓及雪山朱古力 跟餐,各樣+$8
天氣熱熱的,喝一杯雪山朱古力,凍凍的朱古力加忌廉一啖入口,消暑解渴一大享受。

餐廳夠大坐位多又坐得舒服,整體食物質素比一般茶餐廳高,平民價錢又有台式、西式、港式食物給客人有多元化選擇,值得推介。
2022-05-23 55 views
「GOGO 為食坊」係一間有齊中式、台式和西式食物🍽滿足你唔同口味🤗.餐湯(2客)🥣嗰日係周打硯湯🐚質地稠身😉硯肉不過不失😌不過味道偏淡少少😮.北京烤鴨薄餅🍕餅皮薄脆😆塗上甜麵醬,再加上鴨胸肉🦆搭配京蔥、三色椒🫑芝士🧀整體頗有北京風味🤤不過如果再脆啲就更好🥺.香蒜辣蝦仁意大利粉🍝表面灑上炸蒜同辣椒🧄🌶蝦仁大隻張牙🦐但意粉蒜辣味唔夠濃,而且比較油膩😢.煙肉露荀卷🥓鹹香煙肉配爽脆露荀😋惹味得嚟又唔會覺得肥膩😗
頗有北京風味🤤不過如果再脆啲就更好🥺
煙肉露荀卷🥓鹹香煙肉配爽脆露荀😋惹味得嚟又唔會覺得肥膩😗
  • 北京烤鴨薄餅
  • 煙肉露荀卷
2022-05-22 53 views
GOGO 為食坊位於朗豪坊附近,成個food court咁😳 唔同種類嘅嘢食都有,例如中式、西式、台式、串燒、喇沙… 地方裝潢風格懷舊,座位闊落舒服,係旺角行完街,可以過嚟食下嘢,休息下😌👍🏻呢日陪細佬買完衫,好攰😂 於是過咗去醫肚休息下… 🎈鐵板紐西蘭肉眼 跟黑椒汁、薯菜 $158我習慣叫3成熟,鐵板上菜,食嘅時候就差唔多5成熟,剛剛好🤗 雖然肉眼扒唔厚身,但肉質幾嫩,牛肉味香。食牛扒都愛配黑椒汁、薯菜🤣🎈明太子卡邦尼意粉 $78我鍾意呢個卡邦尼意粉多菇多汁😙 意粉掛汁,加埋明太子更好味~ 🎈熱柚子蜜(跟餐送)🎈熱羅漢果茶(跟餐送)以上價錢都包咗餐湯、飲品,幾抵😁

呢日陪細佬買完衫,好攰😂 於是過咗去醫肚休息下…

🎈鐵板紐西蘭肉眼 跟黑椒汁、薯菜 $158

🎈明太子卡邦尼意粉 $78

🎈熱柚子蜜(跟餐送)
🎈熱羅漢果茶(跟餐送)
以上價錢都包咗餐湯、飲品,幾抵😁
小編喺朗豪坊附近諗住去覓食行行下見到一間叫Gogo為食坊既餐廳🤣感覺似係新開而且環境好大 要搭扶手電梯上去..原本以為係food court 點知有中西食Menu選擇🤟🏻😍感覺好似總有一款啱你口味👍🏻📍 紐西蘭肉眼 ($158)呢個肉眼真係好大塊 鐵板上落汁會「炸」一聲個種🤤不過肉眼真心質素一般 比較多根 少韌 無咩牛味 真係要點汁先好食🤣汁可以揀蒜蓉/黑椒 小編揀蒜蓉~個薯條🍟就好食d 調味好足又脆又熱 🍟幫成個鐵板拎番唔少分😆📍 鹽酥蚵仔 ($38)✅推薦 好好食 呢個小食其實係員工推介我地見又唔係好貴 又差個小食就試試佢☺️份量都幾多😋 炸到好香口 無腥味炸粉唔會厚 同朋友傾下計一粒粒不停食😝好快食哂 呢個配啤酒🍻食一流❗️📍心太軟 ($58)估到呢間餐廳連甜品都有~中西式都有 勁多款式✨但第1次食都係揀d穩陣西式甜品 — 心太軟💞切開仲係流心👏🏻 爆哂朱古力🍫出黎另配雲尼拿雪糕🍦夾夾夾遲下同朋友淨係上黎食甜品🍮都正💋📍抹茶香草星冰樂/焦糖MOCA星冰樂 ($28)omg 呢兩杯星冰樂好好飲😙兩款味道都好濃 又唔會好甜 賣相打卡💯但小編就無食到d cream🤣 太肥了呢個價錢飲到呢
小編喺朗豪坊附近諗住去覓食
行行下見到一間叫Gogo為食坊既餐廳🤣
感覺似係新開而且環境好大 要搭扶手電梯上去..
感覺好似總有一款啱你口味👍🏻

📍 紐西蘭肉眼 ($158)
呢個肉眼真係好大塊 鐵板上
落汁會「炸」一聲個種🤤
不過肉眼真心質素一般 比較多根 少韌
無咩牛味 真係要點汁先好食🤣
汁可以揀蒜蓉/黑椒 小編揀蒜蓉~
個薯條🍟就好食d 調味好足
又脆又熱 🍟幫成個鐵板拎番唔少分😆

📍 鹽酥蚵仔 ($38)
✅推薦 好好食
呢個小食其實係員工推介
我地見又唔係好貴 又差個小食就試試佢☺️
份量都幾多😋 炸到好香口 無腥味
炸粉唔會厚 同朋友傾下計一粒粒不停食😝
好快食哂 呢個配啤酒🍻食一流❗️

📍心太軟 ($58)
估到呢間餐廳連甜品都有~
中西式都有 勁多款式✨
但第1次食都係揀d穩陣西式甜品 — 心太軟💞
切開仲係流心👏🏻 爆哂朱古力🍫出黎
另配雲尼拿雪糕🍦夾夾夾
遲下同朋友淨係上黎食甜品🍮都正💋

📍抹茶香草星冰樂/焦糖MOCA星冰樂 ($28)
omg 呢兩杯星冰樂好好飲😙
兩款味道都好濃 又唔會好甜 賣相打卡💯
但小編就無食到d cream🤣 太肥了
呢個價錢飲到呢杯特飲小編覺得都抵👌🏻

—————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:7/10
$150 (Dinner)
2022-05-22 43 views
旺角多元化的食堂✨西餐、中餐、台灣料理、甜品⋯⋯⋯食物種類很多選擇!這次選了鐵板餐和意粉。👍🏻《鐵板雜扒》$86配了黑淑汁,有雞翼、豬扒、腸仔、火腿、煎蛋、雜菜和白飯。豬扒大大塊,又軟腍!👍🏻👍🏻聽到黑椒汁倒在鐵板上的「吱吱聲」,令人很治癒呢!《濃蝦汁虎蝦意粉》$78推薦!濃蝦汁名副其實!意粉真的很香濃的蝦汁味道!很好吃!而且虎蝦亦大大隻,彈牙!🥰餐湯也有蜆肉👍🏻 特飲+$8《雪山朱古力》很大杯呀!滿滿的忌廉✨✨值得一提,餐廳很乾淨和寬敞!有很多卡位!坐得很舒適!總結:多元化的餐廳,想吃就吃!中式、西式、鐵板、台式、甜品,任君選擇!
旺角多元化的食堂✨

西餐、中餐、台灣料理、甜品⋯⋯⋯食物種類很多選擇!

這次選了鐵板餐和意粉。👍🏻
《鐵板雜扒》$86

《濃蝦汁虎蝦意粉》$78

餐湯也有蜆肉👍🏻

特飲+$8
《雪山朱古力》
很大杯呀!滿滿的忌廉✨✨

值得一提,餐廳很乾淨和寬敞!有很多卡位!坐得很舒適!

2022-05-22 50 views
響旺角逛街逛到倦,晚飯時候,無意間嚟到呢間餐廳,發現原來呢間餐廳中式西式同台式都有齊,超多選擇,今晚同男朋友決定食台式嘢一齊share。特式台灣牛肉麵牛肉份量唔少,數落都有5-6件牛肉,食入口都幾稔,d湯都幾濃,帶少少辣。我選擇咗粗麵,都幾掛湯,整體上唔錯,呢個價錢絕對收貨。貪心嘅我認為如果多些蘿蔔會更加好。鹽酥雞扒肉燥蛋飯上枱有d似飛機餐咁,肉燥飯不過不失,鹽酥雞扒外皮炸得唔錯,幾香脆,雞扒食入口都嫩滑,同樣份量唔少。另外,配菜拍青瓜味道唔錯,滷水蛋入味。鹽酥蚵仔同鹽酥雞扒一樣,外皮炸得好香脆,蚵仔都幾大隻,不會有腥味,不會有沙,隻隻嫩滑且鮮味,食落外脆內軟。呢個好唔錯,$38,性價比極高。台式麻辣雞中翼夠哂麻辣,雞翼微暖,雞翼似乎是滷水雞翼再加上麻辣醬汁,幾入味。雪燕蛋白燉椰皇成晚最有驚喜係個甜品,本身幾十蚊都冇咩特別期望,結果係出乎意料,雪燕份量好多,蛋白好多夠滑,每口蛋白都充滿椰青水的清甜,強烈推介,真係又平又靚。食到嚟呢度已經飽到上心口,飲埋杯台式波霸珍珠奶茶,相當滿足。今晚呢間食堂外觀其實有d似foodcourt , 價錢亦唔貴,不過質素絕對比food court好,而且係

特式台灣牛肉麵

鹽酥雞扒肉燥蛋飯

鹽酥蚵仔

台式麻辣雞中翼

雪燕蛋白燉椰皇

今晚呢間食堂外觀其實有d似foodcourt , 價錢亦唔貴,不過質素絕對比food court好,而且係有服務。甜品無論賣相定係質素都好,而且好多選擇,有機會真係要再試。
2022-05-21 56 views
🚩GOGO為食坊估唔到旺角有個新地標,呢度成層都係食野,仲要一站式服務!無論中餐/西餐/台式/甜品都滿足到你哋嘅需要!裏面嘅裝修好闊綽,坐得好舒服,係高級版嘅茶餐廳~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈星洲炒米 $50星洲炒米嘅料好足,有蝦,火腿,芽菜,紅椒,炒得好香口惹味!不過就略嫌鹹咗少少,食開清淡嘅人可能會覺得重口左啲!🌈韓式辣味鍋貼 / 咖喱牛肉鍋貼 $40鍋貼一碟有四隻,性價比好似唔係咁高~不過鍋貼咬落爆汁,味道質素都唔錯😋建議大家食水餃$40有八隻!🌈水煮牛肉 $58水煮牛肉一放上枱就已經好香麻辣味!碗底裏面都放咗好多配菜,有青瓜/木耳/芽菜/芫荽。味道搭配得好好,不過如果多啲牛肉就更加好啦🌈養顏蛋白杏仁茶 $32杏仁茶裏面有好多蛋白,入口有好香濃嘅杏仁味,亦都食到一粒粒杏仁,真材實料打出嚟,絕對唔係落啲杏仁精就算🥹甜度控制得好好,為依餐飯畫上完美嘅句號~
🚩GOGO為食坊
🌈星洲炒米 $50

🌈韓式辣味鍋貼 / 咖喱牛肉鍋貼 $40

🌈水煮牛肉 $58

🌈養顏蛋白杏仁茶 $32
2022-05-21
$60 (Tea)
2022-05-17 49 views
週末去到旺角食lunch,發現朗豪坊附近開了美食坊雲集多國美食,一個地方食到曬想食嘅料理,簡直同美食廣場無分別餐牌有好多中式、西式、台式料理,今次主要挑選了台式料理!特式台灣牛肉湯麵台式牛肉麵湯底濃郁,微微辣,十分惹味。牛肉肉質鮮嫩鬆化,麵條係寬麵,軟硬度適中,蘿蔔好腍,好嗦湯。特色鹵水肉燥拌麵另外點了這個台式鹵水肉燥拌麵,鹵水好入味,配料好多款式:雞中翼、豬大腸、金錢肚、豬腩片等。麵條都係選取寬麵,蘸滿台式肉燥,口感豐富。主食附送餐前小食,醃青瓜魚仔,十分開胃。香蒜台式香腸拼鴨胸小吃方面點了這個香蒜台式香腸拼鴨胸,台式香腸蒜味突出,價錢相宜,性價比高,必點推介。一個地方可以品嚐到多國料理,而且性價比高。

餐牌有好多中式、西式、台式料理,今次主要挑選了台式料理!

特式台灣牛肉湯麵

特色鹵水肉燥拌麵

主食附送餐前小食,醃青瓜魚仔,十分開胃。

香蒜台式香腸拼鴨胸

一個地方可以品嚐到多國料理,而且性價比高。