2021-08-02
全靠屯馬開通真的令我很興奮😂😂🤣🤣作為新界西人住喺有牛嘅地方,老公終於肯帶我去九龍城食嘢😎😎其實九龍城有好多間泰國嘢,我哋都唔知去邊間好,最後憑感覺是但入咗一間😎😎🤣🤣老公梗係嗌咗佢一定要飲嘅冬陰功湯,我個人真係覺得麻麻地,好似我仲會整得好味啲咁,哈哈🤣🤣可能我想像佢會好有泰國風味,但係最後好似好淡好水咁🥺🥺我哋叫咗個小食拼盤,每次去泰國菜都會嗌小食拼盤。佢個蝦餅整得幾好食,串燒就好似全部都係雞,其實我哋唔係好食得出,問佢佢都唔係好答到,淨係話俾我知啲串燒唔會有牛😅😅個春卷一般發揮😅😅冇乜特別!香葉包雞啲肉太硬,咬唔開🥺🥺我今日特登嚟食嘅主角終於出場,一直好想食鹽燒鯽魚,因為我表妹好鍾意食佢成日同我講話好好食一定要試。結論係個皮一定要小心揭開因為面頭好多鹽好鹹,啲魚肉係好Juicy好甜好新鮮😍😍😻😻🤩🤩最後我哋每人叫咗一杯沙冰,但係我建議大家唔好嘥錢叫,一啲都唔好飲。下次如果我再食泰國嘢都係飲返椰青,應該會穩陣好多。