2023-04-06 302 views
今日約咗朋友一起來尖沙咀醉金渦打邊爐,因為這裏是有名的高質火鍋店,來到後服務員介紹咗新推出的火鍋套餐,叫我們試試,看見價錢十分合理,所以我們便點了一個套餐,這套餐十分有水準,亦吃得我們很飽,有一定分量,若到這裏吃火鍋,我提議你們不妨先看看他們的套餐餐牌。
非一般茶樓,非常有水準!食點心,除左要味道好之外,新鮮蒸,新鮮炸好重要!全部上枱好熱,諗起蝦餃……我真係要encore!炒飯我要比爆星,粒粒金黃,有薑汁味!價錢非常合理!又食到酒店級水準既點心!員工有禮,態度好!一定會再幫襯!👍👍👍
2023-02-12
$150 (Lunch)
2023-02-05 309 views
今年兔年,一班朋友約了一起吃開年飯,我們去咗尖沙咀一間火鍋店,但係不是吃火鍋,而是吃粵菜,因為朋友預先在這訂好粵菜套餐,價錢也算合理,出來的粵菜雖然有些賣相不是很突出,但味道郤是十分好,今晚朋友訂的花膠湯,十分味美,甜品也有特色,比美高級粵菜餐館,物有所值,很是驚喜. 這裏的裝修設計屬於中上,有多個房間,環境可以,服務態度中等,朋友說下次要來試試這裏的火鍋,因為看見餐牌,這裏有十幾種火鍋湯底,很多特色小食及火鍋配料。😋😋🥰
2023-01-28 250 views
小食百幾蚊份 貴過出面一個小菜價錢份量少到離譜 小都算 仲要難食懷疑廚房是一班學師未滿的人老闆已經賺到盡了!!!環境十分一般 服務還算可以不過上網睇推介以為每一間房都有得唱k原來只有一間 其他房都是用屏風隔著私隱度極低 設計神奇
小食百幾蚊份 貴過出面一個小菜價錢
份量少到離譜 小都算 仲要難食
懷疑廚房是一班學師未滿的人
老闆已經賺到盡了!!!

環境十分一般 服務還算可以
不過上網睇推介以為每一間房都有得唱k
原來只有一間 其他房都是用屏風隔著
私隱度極低 設計神奇

2022-11-10
Birthday
2023-01-28 70 views
人均600-700 好像食屎一樣 份量極少極難食的火鍋店湯底已經開始斬你一刀三四百蚊一個湯底 放題質素 垃圾!!!!牛肉色水一般般手打丸有大有細任君選擇。豬肉丸有臭味不過都費事換 怕廚房加料 同埋都應該沒有下次響鈴炸到深啡色 5條細細碌打完邊爐想叫個小食送酒 剛好樓面姐姐又進來了話:廚房要準備收工問我們有什麼還要點(那時看一看手錶 9:20分 我還以為去了大家樂打邊爐 大家樂都關十點半)點了一個墨魚餅 一個炸鱔 來到都係黑色的?真心怕了 真不可以相信openrice的食評天呀!!!不要再讓我碰到這些店舖
人均600-700 好像食屎一樣 份量極少極難食的火鍋

湯底已經開始斬你一刀
三四百蚊一個湯底 放題質素 垃圾!!!!

牛肉色水一般般
手打丸有大有細任君選擇。豬肉丸有臭味
不過都費事換 怕廚房加料 同埋都應該沒有下次
響鈴炸到深啡色 5條細細碌

打完邊爐想叫個小食送酒 剛好樓面
姐姐又進來了
話:廚房要準備收工問我們有什麼還要點
點了一個墨魚餅 一個炸鱔 來到都係黑色的?
真心怕了

真不可以相信openrice的食評
天呀!!!不要再讓我碰到這些店舖

2023-01-26 203 views
這個新年真開心,可以和親朋戚友一齊出外團拜,咁耐無出外吃大圍飯,一於要食餐好表姐介紹我地去咗尖沙咀出名嘅火鍋店,交通都算方便,在尖沙咀地鐵站N2附近,出站後已見很大個招牌指示,進店後環境優雅,坐位寬躺,這裡有好多菜式選擇,火鍋、中菜、刺身、生猛海鮮任君選擇我地點了兩個特色湯底,鮮茄龍蝦鍋和醉雞鍋,原隻大龍蝦和醉雞在鍋內,份量十足,睇見到流曬口水火鍋湯底和配料有很多款,另有刺身十分鮮甜,仲有肥美嘅牛肉和特色小食,大家吃得十分滿足。看見餐牌原來下午還有茶市,下次一定要再來飲茶,試試精美點心

看見餐牌原來下午還有茶市,下次一定要再來飲茶,試試精美點心
鍋底上得快嘅,湯底收三舊,加湯加清水牛佢收我388一碟來講算係中下(佢嘅份量喺出邊有分大小嘅中/細size) size係其次,佢啲牛兩碟都冇乜牛味,口感食落去係好一般🤔聽阿姐講叫咗碟唔知乜嘢豚肉,嚡口唔彈牙,寧願佢薄切啲會好啲響鈴入座咗起計催單催左三次阿姐話即炸要等等,一個鐘頭後炸到五舊俾我哋🫠皇帝菜冇咩魚都冇(催單先話無)五六樣清熱飲品on list 其實得一款有五個人差唔多$4000差唔多價位嘅火鍋,我唔會返嚟呢間
鍋底上得快嘅,
湯底收三舊,加湯加清水

聽阿姐講叫咗碟唔知乜嘢豚肉,嚡口唔彈牙,寧願佢薄切啲會好啲

皇帝菜冇
咩魚都冇(催單先話無)
五六樣清熱飲品on list 其實得一款有

五個人差唔多$4000

差唔多價位嘅火鍋,我唔會返嚟呢間

2023-01-09 151 views
今晚一班朋友帶我去尖沙咀棉登徑(醉金渦)吃飯,我其實對於打邊爐一般喜愛的,初到這裏,可能因為店舖名稱叫(醉金渦),所以感覺這裏只是吃火鍋,但今晚朋友點的全是粵菜,吃過後,真想不到火煱店的粵菜竟然有咁高水準,今晚的晚飯給了我一個意外驚喜,所以上載一些食物照片到來,今晚我們吃了豉油王大蝦、招牌小炒皇、豉椒蟶子皇等….最重要朋友叫了一個鼓油王炒麵超級有水平,很是回味值得推介,這裏環境舒適,服務中上吧,價錢算合理😋
2023-01-07 143 views
今晚朋友約在尖沙咀棉登徑,一家港式火鍋(醉金渦)晚飯,其實我之前也來過多次,這間店,食物水準一直能保持得很好、很好食,所以我的朋友也喜歡來這裡,今晚點了一個這店新出的意式龍蝦湯底及招牌牛筋湯底,還點了幾個粵菜,其中一個避風塘龍蝦,真係回味無窮,另這裡有多個房間,我們這班人吃飯是希望有房間的,這裡容易訂到房間,今晚我們由7:15坐到11:30才結賬,因為服務員跟我們説收12:00,希望如果他們以後能夠營業時間能延長一點,那就更好了。我們九個人,今次埋單$4360,約每人差不多不到$500左右,但我記得上次來吃需要$700一個人左右,原來今次我們沒有吃刺身,上次有吃,總體不算貴,可接受。
  • 意式茄茸龍蝦湯鍋
2023-01-04 111 views
因為住尖沙咀 成日都經過呢間餐廳 本身我對打邊爐都唔感興趣嘅😌但有日見到原來有埋午市飲茶omg!!😱我個邊飲茶嘅茶樓都冇乜選擇 😟 但冇諗過火鍋店原來都有咁多野揀😂今次我就喺呢度訂座 試下佢地嘅午市點心先🫣😋😋🫖真心推介😌-甘筍鹹水角(唔係好記得個名😂)好掂又唔太油膩😂-豬膶燒賣夠懷舊 好耐冇食過🥹大大舊-蝦餃真心癲 大粒又足類 -沙律春卷 外熱內凍😍個層次感好正*(點心名我盡量記😂)*樓面啲姨姨都好好禮貌👍🏻👍🏻平時飲茶都會俾人粗聲粗氣👺但呢度飲茶就好舒服 環境又好好 又唔會好嘈好辛苦又乾淨🤤🤤 我諗之後食晏飲茶🫖呢度好快就會變咗我飯堂😂😂仲要有八折😍😍😍下次試埋個晚市先😉

真心推介😌

Type of Meal
Lunch
Anniversary
2022-12-20 188 views
事源同朋友食慶生飯,見幾多好評就試下呢間事實證明hea搵就要付出代價,平時都懶得寫食評都忍唔住要寫當晚一入去全場得三枱人,仲要一枱係老闆自己人食飯,已經感覺伏味好重,但奈何冇plan b就當比次機會大家野食味道冇乜特別,係個響鈴新鮮炸比較特別野食份量少得可憐,已經唔係大食就算單叫係例牌貴啲,完全冇感覺質定量上值得比呢個價係啲姐姐幾好服務 但得兩枱客都唔比啲services的話都R得腳趾?三個女仔埋單$13xx,食左好似冇食比錢買教訓,下次細心睇啲食評呢度啲食評好到好似作文咁
事源同朋友食慶生飯,見幾多好評就試下呢間
事實證明hea搵就要付出代價,平時都懶得寫食評都忍唔住要寫

野食味道冇乜特別,係個響鈴新鮮炸比較特別
野食份量少得可憐,已經唔係大食
就算單叫係例牌貴啲,完全冇感覺質定量上值得比呢個價

三個女仔埋單$13xx,食左好似冇食

比錢買教訓,下次細心睇啲食評
呢度啲食評好到好似作文咁

2022-11-11 536 views
終於到大閘蟹時令季節,有朋友介紹我去尖沙咀棉登徑(本身聽倒棉登徑都feel倒貴野)一心諗住食下小菜大閘蟹,初時聽倒餐廳名叫醉金渦以為淨係得打邊爐,點知原來除左火鍋仲有中式小菜加日式魚生一去到見倒門面裝修好fashionable唔老土,感覺上唔會似傳統火鍋酒樓咁海鮮食左有豉油王中蝦,椒鹽龍蝦仲有全晚既主角大閘蟹!呢幾道餸都相當有驚喜,啱哂我鍾意食海鮮大閘蟹蟹膏都好豐富,啱哂蟹王蟹后(掛住食唔記得影下啲蟹膏😂)埋單先發覺價錢相當公道,4個人食飽飽仲要有甜品,老實講係棉登徑黎講食倒呢個價錢非常有良心,下次再黎一定要試埋個邊爐
海鮮食左有豉油王中蝦,椒鹽龍蝦仲有全晚既主角大閘蟹!
呢幾道餸都相當有驚喜,啱哂我鍾意食海鮮
2022-11-03 366 views
屋企人生日我哋嚟咗醉金渦,上次見到佢menu原來有中菜,所以我哋今次試吓.食物:我哋訂咗龍蝦伊麵🦞同壽包慶祝. 龍蝦好多肉,價錢ok. 仲叫咗炸子雞,口感好唔會覺得硬. 生蠔同魚生都夠大隻同新鮮. 佢有好多其他中菜選擇我哋今次仲嗌左菠蘿咕嚕肉,芥蘭炒牛等等. 除咗打邊爐中菜都唔錯😋. 最後就送咗豬仔甜品俾我哋食. 環境:我哋今次book咗房,房間夠大,私隱度高. 屋企人嘈到拆天都唔會俾人投訴🙊. 服務員都有禮,見到我哋有老人家帶咗去我地搭lift唔使行樓梯. 整體來講,食物質素同環境都好,價錢合理. 地點方便. 👍🏻 唯一係房間冷氣大,可能因為打邊爐,我哋都有叫職員教返. So far 一家人都食得開心,值得encore

2022-10-30
$400 (Dinner)
Birthday
  • 龍蝦伊麵
  • 炸子雞
2022-11-02 269 views
呢排想試吓養生嘢🤭諗住搵吓尖沙咀有冇啲養生邊爐推介啦 點知又真係有喎🤤雖然個地點有啲難搵 有啲隱世 不過都好近地鐵站都算好快知道點去👀👀 服務質素好好 個湯底都好多選擇,當我地諗咗好耐唔知揀咩湯底 樓面啲姨姨極有耐心解釋邊款湯底啱我哋又唔嫌我地多嘢問😆😆🤤最後就我地揀左花膠雞冬瓜✨但完全冇諗過佢係原隻雞上,打邊爐前個湯底仲可以飲 會唔會太癲🫣

2022-10-28 254 views
見有好評,又是往日常來原址的中菜廳,好友聚舊,就試一試。大廳得我一枱,隱約有點不安。開始點菜,餐牌不怎美觀,價錢卻令人眼前一亮。。高。叫了招牌牛,加一碟豬脊,切得太細,肉質冇特別。超失望。飲品選擇少。很沒趣。丸子,雲呑,魚皮餃都很細粒。吃到中途,已沒期望,已再約去下一間填肚。再見也許不再會。
見有好評,又是往日常來原址的中菜廳,好友聚舊,就試一試。

叫了招牌牛,加一碟豬脊,切得太細,肉質冇特別。超失望。

飲品選擇少。很沒趣。

丸子,雲呑,魚皮餃都很細粒。

吃到中途,已沒期望,已再約去下一間填肚。

再見也許不再會。