踫巧今日屋企突然無水,而且天氣好熱,真係要去商場冷靜下!今日想食泰國菜,趁早可以食個午餐頂成日 ✌🏼(168斷食中)第一次來金坊,分別叫了兩個午餐:1, 海南雞拼豬手飯 + 椰皇沙冰 (特飲加少少錢):味道唔錯,而且份量都多。我一個女人仔食唔晒,要老公幫手清埋。我自己鍾意海南雞多d,因為夠嫩滑。椰皇沙冰幾特別,第一次試,味道清清地,唔會好甜,而且仲食到椰肉 👍🏼2, 馬沙文咖哩雞脾飯 + 椰汁黑珍珠涼粉冰 (特飲加少少錢):味道唔錯,個汁甜甜地,好得意。雞脾肉夠嫩滑 👍🏼係我地自己有誤會,以為黑珍珠即是台式珍珠 🤣 不過都好味道。另外追加小食:蒜蓉飽條 & 沙嗲雞串燒:雖然普普通通嘅款式,不過好味道。例湯竟然有冬陰公湯,好開心 😱🤩感覺係泰式茶餐廳,整體味道唔錯,份量亦好大方。食午餐嘅好地方,抵食好味又大份!
踫巧今日屋企突然無水,而且天氣好熱,真係要去商場冷靜下!

第一次來金坊,分別叫了兩個午餐:

例湯竟然有冬陰公湯,好開心 😱🤩

2022-06-29
$90 (Lunch)
2022-06-07 211 views
有時想食泰國菜又唔想落九龍城,哩間都叫幫到手😂,近近地又唔使坐得咁迫夾,今日叫咗個咖喱軟殼蟹,其實都係為咗食蒜蓉包條🙈,不過佢個咖喱甜甜地辣辣地幾好味㗎,軟殻蟹亦炸到脆卜卜、當然唔少得主角蒜蓉包條啦,我估呢個都係佢哋嘅招牌菜😂,麵包好厚好大條,落咗勁多牛油同蒜蓉焗,用嚟點咖喱真係不得了、另外都叫咗個生菜包,如果唔食得辣嘅朋友,記得叫佢走辣,因為都幾辣㗎,最後我想講,佢嗰度有個啤酒優惠,寫住逢星期一至星期四係有特價,食飯當日係星期四,不過埋單係正價,應該又係果啲假期前夕🤦🏻‍♂️餐牌當然冇寫明,我都費事同佢坳🌚希望餐廳留意下啦。
2022-04-24 305 views
今日過新都地做嘢,忽然好想食泰國嘢,見評價唔差,就去一個人泰菜午餐!馬沙拉咖哩燒雞髀飯,雖然知道馬沙拉雞髀係甜既但冇試過甜到咁既地步,係甜到少少咖哩味都冇,至於隻燒雞髀乾到呢,講真大快活既下午菜燒雞髀好食過佢!馬拉盞炒通菜食咁多次馬拉盞炒通菜,最健康今次,清淡到呢,正常少少辣好惹味,但呢碟清到唔覺辣又唔惹味一定啱小朋友食!春卷加蝦餅春卷應該係交嚟唔係自己包,所以工常!蝦餅就,我未食過咁粉咁膠既蝦餅!冬蔭功(跟飯送)有冬蔭功味,但少少辣都冇,得酸酸甜甜既味!青檸梳打杯青檸梳打唔知係呢間餐廳係咁定整果個冇落糖水(因為有D餐廳真係唔落糖),冇咁味,少少酸!總抱嚟講我唔會食第二次!
馬拉盞炒通菜
春卷加蝦餅
春卷應該係交嚟唔係自己包,所以工常!
蝦餅就,我未食過咁粉咁膠既蝦餅!
冬蔭功(跟飯送)
有冬蔭功味,但少少辣都冇,得酸酸甜甜既味!
青檸梳打
總抱嚟講我唔會食第二次!
2022-03-04 1443 views
與朋友上司相約飯聚,為了相就他的住處小的特意訂了荃灣區的雞煲打邊爐。朋友喜歡火鍋人所共知,甚至乎於辦公天之生日午飯也居然選擇重慶火鍋。那天臨時有約談洽生意,結果一大班人為他慶生,朋友與小的卻兩個人趕頭趕命地喪吃半句鐘,然後屁滾尿流地跑去見客。辛苦了一大輪,展轉反覆聯略更進,最後還是白白地撲了個兩頭空。雖云天道酬勤,然而時運卻絕對地掌握了成敗的契機。沮喪失落了一番,日子還是繼續地過。然而在晚飯當日天公忽然下起滂沱大雨,由黃雨到紅雨,雷暴警告、山泥傾瀉警告一併生效。如廝狀況又怎能跑到無遮無擋的荃灣工廈去?結果咱們唯有臨時變陣,朋友專誠跑到將軍澳來。居所接連地鐵與商場絕對屬完美配套,居民可無懼風吹雨打、日曬雨淋,難怪地產行家最喜歡講一句:Location,Location,Location!朋友乘坐地鐵直達將軍澳寶林站,咱們便於地鐵上蓋的新都城商場尋食去。新都城商場分3期,其中1與3期比較細小,存在著許多的街坊舖與自營小店,至於2期的大型商場則是重點栽培,大型超市、千色店百貨,還有連鎖集團林林總總。這一陣子還開了許多的餐廳,莫以為僧多粥少,寶林區就是存在著龐大人口,只要定價合理,在暢旺時段食

朋友乘坐地鐵直達將軍澳寶林站,咱們便於地鐵上蓋的新都城商場尋食去。新都城商場分3期,其中1與3期比較細小,存在著許多的街坊舖與自營小店,至於2期的大型商場則是重點栽培,大型超市、千色店百貨,還有連鎖集團林林總總。這一陣子還開了許多的餐廳,莫以為僧多粥少,寶林區就是存在著龐大人口,只要定價合理,在暢旺時段食肆門前均人如潮湧。

在週末的晚上小的也怕好難有位,於是決定約早一點,六時正吃上第一輪。小的未夠六時便抵達「金坊泰國美食」,這家餐廳自己也曾光顧過一、兩次,覺得其出品不俗而且價錢合理,為了惠勞朋友山長水遠地走過來,咱們當然要吃餐好。

在繁忙時段餐廳一般都擠滿了人,幸好因著時間尚早毋須等候便能順利入座。沒多久朋友到達,雖然他曾巴巴地嚷著要減肥,但美食當前仍忍不住瘋狂喪點,這就解釋了何解減肥永遠是終生事業。

小的其實一直好欣賞東南亞的海南雞,覺得其弄製方法能保留雞的嫩滑,同時又實而不華地帶出雞兒本身的鮮味。正正是雞有雞味的完美傳繹。在香港吃的海南雞由於入口自中國大陸,所以會是咱們吃慣了的黃油雞,要是在東南亞地區,她們的雞則是比較瘦與呈白皮膚色。小的認為二者各具擅場,東南亞的雞兒比較瘦小,能吃出帶點口感的結實肌肉與更濃厚的鮮雞氣息。而祖國的黃油雞則一般較肥,可品嚐更豐厚的肉質與油脂的香膩。在「金坊泰國美食」所點的海南雞當然也是黃油品種,雞兒軟滑細膩,配上專門點雞用的泰式辣汁,食物立即昇華到刺激過癮。

明爐煮烏頭雖為有名的泰菜,但烏頭嘛?小的在街市經常可以買到,心理上總隱隱有點不平衡,於是反而揀了個更貴一點的明爐燒海鱸。海鱸置於魚形的錫碟上,湯底其實就是冬陰公,不過最正的是隨主菜令附的一碗冬陰公湯,讓食客可以依著火喉自行添加,吃的時候把冬陰公湯底一併品嚐,頓然提升身價。

咖喱軟殼蟹香濃惹味,軟殼蟹炸得剛剛好,而此一食材的好處在於既可食蟹又犯不著弄個滿手都是,至於這泰式咖喱汁就最佳配白飯。

野菜焗蠔也弄得挺香口,不過小的還是較欣賞砵酒焗的酥香脆味煮法。

埋單尚送椰汁糕作甜品,味道清甜可口。吃了這麼多的菜式腸肚滿足非常,減肥嗎?明天再繼續努力罷!
2021-12-28 342 views
店內裝飾好有泰國風情feel🥰舖裏面積寬敞,有卡座位置寬闊舒適服務員招呼殷勤有禮貌😊生蝦 $133肉質爽口,夾住生蒜片配酸辣醬汁好惹味😋馬拉盞炒通菜 $88菜夠鮮嫩, 炒得好惹味😋泰式炒椰菜苗 $94菜苗有啲大條,亦有啲老泰式醬汁炒, 有少少辣味辣度適中,所以菜苗咬落有少少渣, 都可以接受😉冬陰功大蝦湯$118(小)$148(大)辣味適中帶椰香的湯湯內配料多大蝦亦夠口感青檸汁燒牛排 $118牛排切開一片片, 好juicy👍配合青檸檬醬汁,口味清新🤩泰式炒飯 $88炒飯唔係好乾身但容易入口,味道都唔錯明爐烏頭$168配料夠曬豐富但略嫌魚肉味有少少腥不過點辣汁吃, 味道又唔錯餐後彩蛋奉送椰汁大菜糕👍
店內裝飾好有泰國風情feel🥰
舖裏面積寬敞,有卡座位置
寬闊舒適
服務員招呼殷勤有禮貌😊

生蝦 $133
肉質爽口,夾住生蒜片
配酸辣醬汁
好惹味😋

馬拉盞炒通菜 $88
菜夠鮮嫩, 炒得好惹味😋

泰式炒椰菜苗 $94
菜苗有啲大條,亦有啲老
泰式醬汁炒, 有少少辣味
辣度適中,所以菜苗咬落有少少渣, 都可以接受😉

冬陰功大蝦湯
$118(小)
$148(大)
辣味適中帶椰香的湯
湯內配料多
大蝦亦夠口感

青檸汁燒牛排 $118
牛排切開一片片, 好juicy👍
配合青檸檬醬汁,口味清新🤩

泰式炒飯 $88
炒飯唔係好乾身
但容易入口,味道都唔錯

明爐烏頭$168
配料夠曬豐富
但略嫌魚肉味有少少腥
不過點辣汁吃, 味道又唔錯

餐後彩蛋
奉送椰汁大菜糕👍
2021-12-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 青檸汁燒牛肉
2021-12-23 300 views
由中學食到而家嘅泰國菜,一直都有食係因為佢大份兼抵食,每一樣嘢嘅份量都好多!燒豬頸肉上枱時微熱,口感夠爽彈,肥瘦均勻!而且我都好鍾意佢個醬汁,好惹味豬肉肉碎生菜包呢間好抵讚嘅係生菜夠多夠完整,平時最驚食到啲爛生菜嘅生菜包,呢間就冇問題啦!而且豬肉肉碎都有得小辣,有得調整都幾好!雞肉青咖喱咖喱份量多到不得了,完全夠四個人分,而且裏面嘅蔬菜配料都好多,青咖喱椰汁味都好夠!冬陰功金邊粉成大個湯碗咁上,又係兩三人份量,冬陰功夠酸夠辣,香料充足,咁樣食又有湯又有粉,抵食!

燒豬頸肉

豬肉肉碎生菜包

雞肉青咖喱

冬陰功金邊粉
2021-12-22 205 views
門口幾泰🇹🇭feel主餐到齊,影張📸全家福先炒鮮蝦🦐金邊粉($92)Fried Cambodian Rice Noodle with Fresh Shrimp炒金邊粉多到好似唔使錢咁,大大碟。大廚炒得好乾身,配埋大大隻嘅新鮮蝦🦐,口感一流。旁邊有好多泰式醬汁勞嚟食,任君選擇泰式紅咖哩(牛肉🐮)($98)Red Curry in Thai Style (Beef)泰式咖哩辣🌶️得好香,食落口啲辣段段有。小妹認為咖哩一定要配包🍞或者薄餅點嚟食,先至係最夾。蒜蓉包條🥖($50)Mashed Garlic Bun Strip佢呢款蒜蓉包條🥖點咖哩,簡直係perfect match。一定要成條蒜蓉包🥖沖涼咁🚿,浸曬咖哩汁先最惹味。椰汁🥥黑糯米飯($60)Black Glutinous Rice with Coconut Juice 黑糯米食落口暖笠笠,點埋旁邊嘅椰汁🥥,好煙煙韌韌。枱面見到「打卡免費送甜品」,梗係唔執輸打下卡先。 ----------金坊泰國美食 (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2016號舖
門口幾泰🇹🇭feel

主餐到齊,影張📸全家福先

炒鮮蝦🦐金邊粉($92)

炒鮮蝦金邊粉

旁邊有好多泰式醬汁勞嚟食,任君選擇

泰式紅咖哩(牛肉🐮)($98)
泰式咖哩辣🌶️得好香,食落口啲辣段段有。
小妹認為咖哩一定要配包🍞或者薄餅點嚟食,先至係最夾。

蒜蓉包條🥖($50)
Mashed Garlic Bun Strip
佢呢款蒜蓉包條🥖點咖哩,簡直係perfect match。

一定要成條蒜蓉包🥖沖涼咁🚿,浸曬咖哩汁先最惹味。

椰汁🥥黑糯米飯($60)
黑糯米食落口暖笠笠,點埋旁邊嘅椰汁🥥,好煙煙韌韌。

枱面見到「打卡免費送甜品」,梗係唔執輸打下卡先。

----------
金坊泰國美食 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2016號舖

炒鮮蝦金邊粉
呢間泰國菜原來我大約半年前已經幫襯過荃灣分店,個陣食都已經覺得好吾錯,今次黎到寶琳新都城,睇吓個水準得吾得先🙈入到去我覺得環境同空間郁好闊落,兩個人都會安排4人坐位,吾洗同人迫,可以坐得舒服啲。店員服務都殷勤招呼,都幾nice 😊🔹包蛋海鮮炒飯 $88首先都幾欣賞佢既炒飯,佢個炒飯吾係好乾身個種,係加左啲醬汁落去,加上佢啲海鮮份量都吾少,有帶子、蝦、魷魚等,每啖都可以食到海鮮食材,係我鐘意既炒飯味道,值得推薦👍🏻🔹泰式海鮮雜菜煲(少辣) $88呢個雜菜煲係可以揀番自己喜歡辣既程度,有(大辣、小辣),而我地就揀左小辣。雜菜煲係新鮮製作,上到枱仲散發住個「熱」蒸氣呢。食落超級惹味,仲再有少許辣味,完全刺激左我個味蕾,岩哂送飯食呀。🔹燒雞(半隻) $108一上到枱俾隻雞個光滑面吸引左🙈🙈真係燒得好靚,金黃色的。除咗外貌吸引之外,食落味道都好得👍🏻,佢吾單止外皮脆、雞肉嫩,食落仲有啲咖喱既味道,所以吾係普通燒雞咁簡單呢,呢道菜都令我喜出望外既👍🏻🔹龍眼冰 $33龍眼係一樣好有益既食物,所以特登揀左龍眼冰試一試。飲落吾會過份甜,而龍眼肉質十分嫩滑,感覺都不過不失。我哋食完之後,坐多陣店員做主動送

🔹包蛋海鮮炒飯 $88

🔹泰式海鮮雜菜煲(少辣) $88

🔹燒雞(半隻) $108

🔹龍眼冰 $33

我哋食完之後,坐多陣店員做主動送上甜品椰汁🥥糕,味道都幾清新,甜度都剛好,完美地為呢餐飯畫上句號。

整體餐廳各方而都做得好平均,cp 值都算好高,值得回頭再試。另外要提一提餐廳仲做緊全日免加一,同埋定期出啲限時優惠,想試既朋友都可以留意下❤️

金坊泰國美食 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2016號舖
2021-12-01 143 views
今次黎到新都城呢間金坊,算係一間唔錯既泰式餐廳,環境好靚,裝修非常之別緻,座位又夠曬闊,真係岩曬一家大細黎慢慢食呀。叫左個馬拉盞炒通菜,味道好特別,調味偏甜味,岩曬唔係好食得辣既朋友仔,甜味唔算太勁,而且好惹味,食落又有油香,通菜好爽脆,唔會太軟,炒到岩岩好斷生,食落好爽口。另外仲叫左個燒雞,外皮燒到好焦脆,望落就好有食慾,而且隻雞份量都好足,皮脆肉嫩既口感,食落d肉仲好juicy,唔會好柴,火喉岩岩好。特色既泰式調味,都係偏向甜甜地,味道好特別。仲有足足2邊雞脾肉,咬落嫩口彈牙。甜品方面,叫左個紅豆馬拉糕,甜度唔算好勁,食落好Q彈,口感好軟熟,真係幾唔錯,岩曬唔鐘意太甜既朋友仔。

2021-11-16 166 views
我愛吃東南亞菜系 若以午市性價比高來説 這間可排前3名之內位於新都城中心二期 店鋪和內裡裝飾都充滿泰國風情 面積頗大 有卡座 只是其他的枱凳有點老氣和很擠逼 相比之下 坐得有點不舒服午市套餐選擇很多 湯粉價格由52元起 飯麵就56元 包括湯和飲品 更可加配小食我要了馬沙文咖喱脆炸龍脷魚飯 香料豐富 椰汁味濃帶甜味 超好味呢 餐湯可選冬瓜湯或冬蔭公湯 也ok另配大大杯的珍多冰 其餘的湯粉 黃咖喱羊腩和咖喱鷄飯都很不錯最值得一讚是全日免收加一
我愛吃東南亞菜系 若以午市性價比高來説 這間可排前3名之內
另配大大杯的珍多冰
其餘的湯粉 黃咖喱羊腩和咖喱鷄飯都很不錯
最值得一讚是全日免收加一
2021-11-13
$56 (Lunch)
2021-11-11 730 views
新都城好多地方食晚飯都要排隊早少少去有位坐唔使等呢間老店好耐冇食過 心血來潮想食泰國嘢好肚餓叫咗好多嘢 呢間標榜食物係泰國廚師親自主理選用新鮮食材泰國空運到港仲有免收加一 除咗特別日子餐廳都坐得好舒服 裝修新淨座位闊落 裝修同燈光好配合店外有啲精緻泰國嘅擺設 一對迎賓女像 一對小象店裏面用上水泥牆身 配以精緻工藝 包括神像 木雕 鐵皮藝術品 相信店主都好用心搜羅各款精品呢♥︎ 菠蘿海鮮炒飯 $88好大嘅一碟 材料非常之豐富 大蝦大魷魚仲有粒粒都切得均勻mini cube嘅新鮮菠蘿粒 好有口感 好鮮甜配上青豆粟米紅蘿蔔粒 再加埋旁邊好多腰果同埋肉鬆 大大塊蕃茄鋪面同埋青瓜伴碟 色彩繽紛 整個配搭好味道♥︎ 海南雞飯 $68非常滑嘅雞 煮得剛好熟 有雞味 配黃油飯 配埋個泰式醬 琴日都例牌送上一個冬瓜湯♥︎椰青 $38 鮮嫩清甜大大隻 啲肉好嫩輕易刮出嚟食♥︎燒雞翼 $22得好香好好味 沙嗲醬 吉得隻雞翼好直♥︎燒聖子皇 $38/隻正 好耐冇食過 泰式調味 滿足♥︎香濃芝心蝦丸 $98呢個好誇張 好似炸蝦餅咁 但係巨型版 我諗足足有成兩三倍咁大同埋裏面有芝心 點泰式酸辣醬 好邪惡但好好味 鍾意芝士同
新都城好多地方食晚飯都要排隊

正 好耐冇食過 泰式調味 滿足

♥︎香濃芝心蝦丸 $98
呢個好誇張 好似炸蝦餅咁 但係巨型版
我諗足足有成兩三倍咁大
同埋裏面有芝心 點泰式酸辣醬 好邪惡但好好味 鍾意芝士同蝦餅嘅絕對唔可以錯過
好大嘅一份 我諗四個人都未必食得晒可以打包走

Like 社交平台page 送♥︎ 椰汁大菜糕
唔會太甜 清清地
  • 菠蘿海鮮炒飯
  • 海南雞飯
  • 炸芝士流心蝦餅
放工去寶琳食晚飯,試下呢間泰國餐廳。原來呢間餐廳荃灣都有2間分店。我地點左個金邊粉、燒魷魚同炸鱸魚芒果沙律三碟菜色。金邊粉可口,蝦肉彈牙,加上芽菜配料,口感豐富。愈食愈開胃。跟住就黎過燒魷魚,肉質軟林林,點上泰式辣醬,真的好惹味,正呀!最後就是呢個炸鱸魚沙律,比我想像中大碟。炸魚肉香濃,配上芒果沙律,香辣醒神。醬汁濃郁,呢度菜送飯或者配啤酒,一定好正。兩個人食呢三度菜都已經好飽了。值得一讚係仲有飯後甜品,泰式椰汁糕,微甜清新!
金邊粉可口,蝦肉彈牙,加上芽菜配料,口感豐富。愈食愈開胃。

值得一讚係仲有飯後甜品,泰式椰汁糕,微甜清新!
2021-11-10
2021-11-05 133 views
💚金坊泰國美食💚▫️馬拉盞炒椰菜苗 $94菜苗size比較大,故之言會比較老,食落會有渣,不過程度可接受。辣到剛好,惹味。▫️泰式紅咖哩(豬)$98呢個湯汁幾辣,但幾好食,如果拎黎送飯一流。豬肉片數量都幾多,入面亦有茄子等配料。▫️乾炒海鮮河粉 $88炒得都有鍋氣,份量正常。海鮮都有魷魚,蝦呢啲基本海鮮。因為小編鐘意食乾炒呢類嘅麵,所以都幾鐘意呢碟。▫️沙嗲串燒(豬牛雞各两串) $98正常。雞嫩,牛正常,豬就比較多肥肉。沙嗲醬另上,冇話好香濃,但OK。▫️椰青正常另外過咗8點有甜品送?(小編偷聽到)總之到最後我哋有甜品食,係大菜糕😂😂
💚金坊泰國美食💚
▫️馬拉盞炒椰菜苗 $94
馬拉盞炒椰菜苗

▫️泰式紅咖哩(豬)$98
泰式紅咖哩(豬)

▫️乾炒海鮮河粉 $88
乾炒海鮮河粉

▫️沙嗲串燒(豬牛雞各两串) $98
沙嗲串燒

▫️椰青
正常

2021-10-11 144 views
今日開心仔食泰菜!近近地又滿足到我想食泰菜嘅慾望😆青檸汁燒豬頸肉🧡🧡🧡🧡🤍第一次見呢個煮法既豬頸肉..都幾特別..有少少spicy 都酸酸地..串燒大鱔🧡🧡🧡🧡🧡呢個正wo!!好有BBQ個種感覺..同埋好少串燒會有大鱔泰國生蝦🧡🧡🧡🤍🤍有人話唔好食wo🤣但的確對比出面泰菜泥講係好似差左d野咁…泰式炒芥蘭🧡🧡🧡🧡🤍正常既炒芥爛..輕輕辣..呢啲都好少失手整體黎講話方便不出外都ok可以去下..餐廳菜式好多選擇呀..絕對可以滿足到你想食泰菜嘅感覺…環境都好坐呀..基本上都係卡位..兩個人都有卡位坐
今日開心仔食泰菜!近近地又滿足到我想食泰菜嘅慾望😆
青檸汁燒豬頸肉
🧡🧡🧡🧡🤍

串燒大鱔
🧡🧡🧡🧡🧡
呢個正wo!!好有BBQ個種感覺..同埋好少串燒會有大鱔

泰國生蝦
🧡🧡🧡🤍🤍
有人話唔好食wo🤣但的確對比出面泰菜泥講係好似差左d野咁…

泰式炒芥蘭
🧡🧡🧡🧡🤍
正常既炒芥爛..輕輕辣..呢啲都好少失手

2021-10-06 105 views
金坊泰國美食今日收工約咗女朋友喺將軍澳食下野,見到依間餐廳長期咁多人原來就係我哋上次喺荃灣食嘅分別,當然又係要食下啦因為好耐冇食泰國嘢青木瓜絲沙律青木瓜絲大大碟, 10分抵食海南雞飯佢隻腳海南雞飯,海南雞嫩滑好好味,賠償遊行,嗰隻嘅價錢絕對抵燒豬頸肉咗好多客人都點左依道菜,豬頸肉值得一試,佢哋用炭燒出嚟嘅豬頸肉,香味可口椰皇沙冰最後點樣佢哋嘅真店之寶椰皇沙冰,果然椰香味十足,清熱又解渴整體來講佢哋保持左荃灣總店嘅高級水準,將軍澳都終於有好食嘅泰國菜啦
金坊泰國美食

青木瓜絲沙律
青木瓜絲大大碟, 10分抵食

海南雞飯

燒豬頸肉

椰皇沙冰
最後點樣佢哋嘅真店之寶椰皇沙冰,果然椰香味十足,清熱又解渴