2025-01-17 432 views
就点了一份双拼,下单之后怒等了40分钟即将饿死,结果上来的炸鸡块一部分是冷的,一部分是温的,根本不是现炸出来的,让服务员来摸还跟我狡辩说是热的,纯属在这放屁。老板过来解释说订单太多忙不过来,那我寻思你这鸡是炸好了放那等着放到凉?到底哪个环节人手不够,而且有几个店员脸臭的不行,不知道怎么惯出来的,避雷口味:不知道是不是冷掉的原因,尝了一口,感觉很一般没有,吸引我的地方服务:差劲总结:40分钟做好一份冷掉的炸鸡,服务员外加一脸屎反到嘴里的感觉

服务:差劲
2025-01-15 645 views
最近我又再嚟呢間餐廳,真係忍唔住要分享下我對佢哋烤雞嘅熱愛!呢度嘅烤雞真係食上癮,特別係加咗芝士之後,簡直係邪惡得無法抗拒!每一次Lunch定期嚟食,已經成為我生活中一個重要嘅儀式今次我點咗*UFO芝士火鍋配無骨果味醬油香烤雞同蜜糖香滑烤雞*。無骨雞肉簡直嫩滑,醬油嘅果味令雞肉更加突出,搭配上熱辣辣嘅芝士,真係一口接一口!蜜糖香滑烤雞就更加甜蜜,肉質鮮嫩,口感上好有層次感。另外,我仲加咗一份*凱撒沙律*清新脆口,非常適合解膩。最後,士多啤梨特飲更係畫龍點睛,清甜可口,完美平衡咗整體餐點嘅口感。

2025-01-14 701 views
今次黎到旺角附近區周圍搵野食,​咁就去左我最喜歡嘅韓式炸雞店,呢間餐廳都見唔同地區有好多分店,唔會話太難搵😉♡熱浪味無骨炸雞Chipken♡今次見佢新出左熱浪味炸雞就決定試試佢,炸雞再配熱浪味呢個組合非常特別,辣辣地好惹味,非常不錯的選擇👍🏻♡馬蘇里拉芝士球♡粒粒芝士球食落即刻可以拉絲超好食,口感不錯,值得一試😍♡韓式雞蛋卷♡​試韓國野當然都要試試雞蛋卷啦,用雞蛋包住配料非常考功夫,味道合格同埋又夠飽肚,仲配左3款唔同醬汁可點,同一時間有唔同體驗,滿意😋😋♡芒果沙冰♡食完辣野炸野當然要整返杯野飲啦,芒果沙冰夠晒解渴,份量都比想像中大份,加分!!

♡熱浪味無骨炸雞Chipken♡

♡馬蘇里拉芝士球♡
粒粒芝士球食落即刻可以拉絲超好食,口感不錯,值得一試😍

♡韓式雞蛋卷♡

♡芒果沙冰♡

2024-12-31 834 views
📍Goobne Chicken呢間連鎖韓式炸雞店食過好多次,餐廳氣氛感好好,播住K-pop🎤仲有,staff好多都係韓國人,令人置身喺韓國既感覺!今次專程嚟試佢新口味炸雞同芝士波波🤤🍗熱浪味Chipken $228平時熱浪薯片就食得多,熱浪味嘅炸雞就真係未試過😻呢個口味有得揀有骨或者冇骨炸雞,鍾意有啲咬口嘅我揀咗有骨炸雞!雞皮炸至金黃酥脆,仲灑咗啲墨西哥粟米片碎上去,口感更加豐富~望到已經好有食慾😈雞皮脆到真係好似食緊薯片咁,少少辣同時帶微微既甜味,好有驚喜!😽肉質鮮嫩,炸完之後仲保留左滿滿既肉汁,完美地鎖住曬🤣一咬開真係滴汁,勁juicy🥳🧀馬蘇里拉芝士球 $55一上枱已經聞到香濃嘅芝士味,撲鼻而黎😆外層炸到脆脆,內𥚃好軟糯🤤餡料有濃濃嘅Mozzarella cheese 🧀 味道偏甜甜地,食多咗都唔會覺得膩!拉絲效果一流,拉到超級無敵長😈一客有5粒,同朋友都爭著食🥢韓式玫瑰醬炒年糕 $165玫瑰醬一定係靈魂嘅醬汁,味道甜甜地帶微微嘅辣味,醬汁嘅質地亦都好濃稠,好啱重口味人士~炒年糕份量好足,口感幾軟糯,食落煙韌,每條都好掛汁!😻配料仲有大量嘅煙肉同魚糕,極度索汁,必食😆底下仲有意大
📍Goobne Chicken

🍗熱浪味Chipken $228

🧀馬蘇里拉芝士球 $55

🥢韓式玫瑰醬炒年糕 $165
玫瑰醬一定係靈魂嘅醬汁,味道甜甜地帶微微嘅辣味,醬汁嘅質地亦都好濃稠,好啱重口味人士~炒年糕份量好足,口感幾軟糯,食落煙韌,每條都好掛汁!😻配料仲有大量嘅煙肉同魚糕,極度索汁,必食😆底下仲有意大利麵,每啖都食到濃郁既玫瑰醬,好惹味!!!

⭐️好味指數:9.2/10

📍 Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)

2K
2024-12-27 662 views
好掛住韓國嘅炸雞 所以約咗朋友一齊去食呢間韓式炸雞老字號😂 除咗有芝士同甜辣醬之外 原來仲有港韓fusion風嘅熱浪味薯片炸雞 作為嘗鮮foodie當然要試下新口味啦😝 當晚仲有APT燒酒加啤酒combo set 好啱約埋friends一齊玩😌-🐣熱浪味無骨炸雞 Hot & Spicy Chip-Ken $228炸雞外皮脆口 加上有滿滿嘅熱浪味薯片包住 脆上加脆😗 辣味越食越會疊加 好過癮😛-🧀馬蘇里拉芝士球 Mozzarella Cheese Balls $55芝士球外脆 中間嗰層有少少似年糕麻薯嘅煙韌口感 最入面係爆醬流心芝士🥰 味道好濃郁 作為送酒小食好適合呀⚽-📍Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心15樓

📍Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)
2024-12-26 608 views
韓式玫瑰醬炒年糕這道菜色彩鮮豔,紅潤的玫瑰醬包裹著雪白的年糕,點綴著一些綠色的蔥花或香菜,非常誘人食慾。年糕的口感非常Q彈,有嚼勁,每一口都能感受到年糕的柔韌和彈性。甜辣適中的玫瑰醬與Q彈的年糕完美結合香桃韓式米酒這道飲品色彩十分吸引人,米酒的乳白色與香桃的淡粉色相互融合,呈現出一種溫暖而柔和的色調。杯中漂浮著幾片桃肉,增添了視覺上的美感。韓式米酒口感柔和,帶有一絲絲的甜味和微微的酒香,入口順滑,酒精度數較低,適合大多數人飲用。韓式米酒本身帶有淡淡的米香和酒香,搭配上香桃的清香,形成了獨特的複合香氣,令人陶醉。UFO起司火鍋(無骨)這道菜的視覺效果非常吸引人,濃鬱的起司覆蓋在各種食材上,呈現出誘人的金黃色澤。火鍋的食材豐富多樣,色彩鮮豔,令人食慾大開。起司融化後變得濃稠,帶有絲滑的口感和濃鬱的奶香味。每一口都能感受到起司的柔滑和香甜。起司的香氣撲鼻而來,帶有濃鬱的奶香和微微的鹹味,令人無法抗拒。

UFO起司火鍋(無骨)
Goobne Chicken有好多分店,係知名連鎖韓式炸雞店。最近新口味‼️熱浪味🌶要試!熱浪味Chipken $228可以揀有骨or無骨,有骨嘅係會香脆啲😋原來佢另外仲有一小碟嘅醃蘿蔔,食完辣嘢可以食黎清理下口腔,好啱既小菜配搭!另外仲有Yobling Sauce。炸雞賣相有熱浪嘅顏色,味道又熱浪唔曬,可能因為佢加咗少少芝士粉,但係都係hot and spicy!好惹味嘅!馬蘇里拉芝士球$55另一新野‼️出面外面炸得脆脆,咬入去軟糯煙韌,入面仲有好豐富香噴噴既mozzarella cheese,可以拉絲拉到好長,加上佢啲芝士甜甜地,非常好食!脆麵包球-蒜香忌廉 $38蒜蓉包都好正,唔細,入面仲有好多忌廉。一大班人黎食炸雞,仲可以飲酒添,爽!
Goobne Chicken有好多分店,
係知名連鎖韓式炸雞店。
最近新口味‼️熱浪味🌶
要試!

熱浪味Chipken $228

可以揀有骨or無骨,
有骨嘅係會香脆啲😋
原來佢另外仲有一小碟嘅醃蘿蔔,
食完辣嘢可以食黎清理下口腔,
好啱既小菜配搭!
另外仲有Yobling Sauce。

炸雞賣相有熱浪嘅顏色,
味道又熱浪唔曬,
可能因為佢加咗少少芝士粉,
但係都係hot and spicy!好惹味嘅!

馬蘇里拉芝士球$55

另一新野‼️
出面外面炸得脆脆,
咬入去軟糯煙韌,
入面仲有好豐富香噴噴既mozzarella cheese,
可以拉絲拉到好長,
加上佢啲芝士甜甜地,非常好食!

脆麵包球-蒜香忌廉 $38
蒜蓉包都好正,
唔細,入面仲有好多忌廉。

一大班人黎食炸雞
仲可以飲酒添,爽!

2024-12-16 453 views
熱浪愛好者嘅愛,知道有間炸雞舖竟然出咗熱浪味嘅炸雞,二話不說,約埋勁愛芝士嘅朋友,即刻去試吓!我哋叫咗份熱浪炸雞,揀咗冇骨,一上枱勁香,哇🥳咗一聲,上邊除咗有炸蒜,仲配咗酸蘿蔔同埋酸忌廉汁。真係好香好香,然後因為揀咗冇骨,啖啖肉,食得好開心,份雞都幾大份,我哋兩個最後都係食唔晒,應該都有成12件。個雞有少少辣,同埋佢嘅肉質鮮嫩,個皮又好鬆化,成件事又唔會好油,到底係點樣樣做得到😂跟住嗌咗佢個馬蘇里拉芝士波,熱辣辣上枱,有成五粒,粒粒都拉絲,勁香♥️仲有嗌咗個粉絲,配料勁足,有洋蔥肥牛,紅蘿蔔等等嘅配菜,個粉絲煙煙韌韌,索晒啲汁,真係忍唔住食晒🥰原來呢間韓國炸雞舖有好多分店,我去咗瓊華嗰間,沿途都係播住啲K-Pop音樂,正正子。經開旺角可以去試吓♥️

2024-12-11
$220 (Dinner)
  • 熱浪炸雞
2024-12-12 684 views
今日就同朋友去左旺角既Goobne Chicken食飯, 餐廳除左招牌炸雞, 仲有新出既口味熱浪味chipken 全雞份量超大, 可以選擇有骨/無骨, 即叫即整, 用左焗既方法, 面頭撒滿甜,辣, 鹹味既墨西哥栗米片碎碎, 帶小小辣,外層金黃香脆,咬開肉質滑嫩, 仲有滿滿既肉汁, 夠唒惹味, 另配搭2款醬汁, 點埋另有風味炸雞配撘藍莓特飲超夾味道酸酸甜甜, 梳打好夠氣, 飲落清爽開胃馬蘇里拉芝士球炸得酥脆, 咬開就見到滿滿馬蘇里拉芝士, 好香口, 仲可以拉絲炸薯角質感實在, 炸得好香脆

熱浪味chipken

炸雞配撘藍莓特飲超夾
味道酸酸甜甜, 梳打好夠氣, 飲落清爽開胃

炸薯角
質感實在, 炸得好香脆
2024-12-07 816 views
收工約同事去瓊華行街食飯~👉🏻熱浪味Chipken見到餐牌有呢款新口味烤雞,外層係脆爆嘅熱浪薯片碎,混合雞皮油脂將脆嘅level再提升去另一個層次,辣辣地超惹味。👉🏻芝加哥薄餅芝士控必叫~多種芝士嘅combination,好彩無藍芝士🥹佢個餅底幾出色,厚得黎個邊係脆口嘅,趁熱食真係好滋味好好食。👉🏻馬蘇里拉芝士球芝士波波即叫即炸好熱辣辣,內餡fill滿Mozzarella cheese煙煙韌韌,可以拉絲🤩一客5粒好快K.O.👉🏻香桃韓式米酒酒精濃度只有0.7%,好鬼香甜。弱雞的我都飲到🤩淡淡桃味同烤雞簡直係絕配。
收工約同事去瓊華行街食飯~
👉🏻熱浪味Chipken
👉🏻芝加哥薄餅
👉🏻馬蘇里拉芝士球
👉🏻香桃韓式米酒
2024-12-04 670 views
韓劇演員們食炸雞多麼滋味,朋友忍唔住又想去試下。我們來到「Goobne Chicken」,嚐試一下韓式炸雞。餐廳設計簡單、整潔,以木系為主,環境寬闊,燈光鮮明。這裡的食物,除了炸雞外,還有不同韓式食物,例如:韓式湯、麵飯類、煎餅….等等。😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇: 1️⃣熱浪味Chipken(無骨)🍽金黃酥脆的表面,內裡雞肉嫩滑多汁,使用熱浪作為調味,令炸雞帶辣,惹味非常,食得辣嘅朋友,絕不可錯過。2️⃣馬蘇里拉芝士球🍽咬下去內裡流出濃郁芝士,外脆內軟,如可沾上不同醬汁,會令味道更豐富。3️⃣藍莓特飲🍽酸甜的藍莓,飲後清爽。4️⃣洛神花茶🍽淡淡花香,消滯,有助消化。

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣熱浪味Chipken(無骨)
2️⃣馬蘇里拉芝士球
3️⃣藍莓特飲
🍽酸甜的藍莓,飲後清爽。
4️⃣洛神花茶
🍽淡淡花香,消滯,有助消化。
2033 views
2024-12-01
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-12-03 603 views
地址 旺角彌敦道628號瓊華中心15樓15/F, King Wah Centre, 628 Nathan Road, Mong Kok最近,我們到訪了 Goobne Chicken,體驗了他們的招牌菜品,並且非常滿意這次的用餐。以下是我們品嚐的三道菜品的詳細評價。三重芝士烤雞這道三重芝士烤雞令人驚艷。雞肉外皮酥脆,內部卻保持了多汁的口感,搭配三種不同的芝士,濃郁而香滑。每一口都能感受到芝士的拉絲效果,讓人欲罷不能。調味方面,恰到好處的鹹香,讓這道菜成為了我們的首選。 鐵板泡菜煎餅接下來是鐵板泡菜煎餅,這道菜在視覺上就非常吸引人。煎餅外脆內軟,泡菜的酸辣味道與煎餅的香氣相結合,增添了層次感。每一口都能感受到泡菜的清新,讓人食慾大開。搭配的醬料也很出色,完美提升了整體的味道。 馬蘇里拉芝士球最後,我們品嚐了馬蘇里拉芝士球,這是一道非常適合分享的小吃。外層金黃酥脆,內部的馬蘇里拉芝士在咬下時流出來,實在令人陶醉。這道菜的芝士風味濃郁,搭配的番茄醬也非常合適,讓整體的味道更加豐富。Goobne Chicken 的這三道菜品無論是在口感還是味道上都給我們留下了深刻的印象。無論是聚餐還是約會,這裡
地址

三重芝士烤雞

鐵板泡菜煎餅

馬蘇里拉芝士球

Goobne Chicken 的這三道菜品無論是在口感還是味道上都給我們留下了深刻的印象。無論是聚餐還是約會,這裡的美食都能讓人感到滿足與愉悅。如果你喜歡雞肉和芝士,一定不要錯過這些美味!
1K
2024-12-03 570 views
呢間餐廳環境好靚,好開揚,可以望到樓景,傾計食飯好去處,我地叫左新出既熱浪薯片炸雞系列,因為熱浪薯片配炸雞呢個組合好新鮮同夾所以就叫左叫個配搭,食落係有炸雞既嫩滑同時又有薯片既外脆,辣辣地口感都幾得意,真係有d似食緊薯片甘,薯片碎好多,咬落粉漿唔厚,雞肉又juicy。仲有新出品炸芝士波波好似都好吸引不過今次無食到,下次先食。我地仲叫左原味炸雞呢度既炸雞係用左焗既方法去煮,無甘油膩又食得健康,份量好大份抵食,仲有薯角伴碟。

仲有新出品炸芝士波波好似都好吸引不過今次無食到,下次先食。

2024-12-03 420 views
午餐點了地中海檸檬沙律,菜單上標明*推薦*,滿懷期待,結果並不滿意。雖然菜品種類比較多,有水果蔬菜堅果等,但檸檬汁調得並不好,過於酸澀,影響整體口感,食用後牙齒唔舒服。建議牙齒敏感的人不要點。另外這裡服務並不好,從前台迎賓韓國大叔到服務員,都很黑面,並不友好的感覺,完全無服務可言。比如,下午客人非常少的時候,大叔安排坐在一個陽光直射的角落座位,十分逼仄,很奇怪的安排,明明沒有其他客人,周圍大把位,為什麼不俾客人坐得舒服D呢?服務員也是黑面。
香噴噴的烤雞教人不愛也難,Goobne Chicken一直是韓國熱捧的烤雞店,若要在香港吃韓式烤雞的話,吃Goobne Chicken就對了,媽媽說我很會挑,那當然呢,Goobne Chicken也是我與朋友們放鬆聚餐的好去處。半半烤雞可以一次享用到兩種不同口味的烤雞,完全就是我的菜,兩種風味一次滿足,烤雞塊塊飽滿,看得也吃得,半半烤雞全部都是無骨烤雞,所以嚐起來非常痛快。半半烤雞均附有醃蘿蔔,醃蘿蔔口口酸脆,愈吃愈開胃,好不解膩。蜜糖蒜香烤雞的味道如其名,蜜糖和蒜味均勻分佈在烤雞上,如蜜蠟般的糖衣脆殼,且有蒜片點綴,不會互相搶味,雞肉嫩而不柴,多汁感都有展現出來,吃時小心燙口,蜜糖蒜香烤雞無法抗拒的好吃,真心大推。紅通通的甜辣烤雞是烤雞的經典味,酥脆鮮嫩的烤雞裹上特製的韓式甜辣醬,吃過一次就會讓人上癮。烤雞因為有事先醃漬過,所以嚼起來超夠味,吃進嘴裡散發甜甜辣辣的美味,雞肉頗有肉汁,食慾大大提升。卡邦尼炒年糕是韓國近年很流行的餐點,將炒年糕與卡邦尼意粉結合,炒年糕不但多了卡邦尼的「芝」味和煙肉脂香,而且吃起來也有濃稠感,相當討喜,卡邦尼炒年糕份量蠻多的,年糕彈牙,意粉富彈性,讓人一吃

卡邦尼炒年糕是韓國近年很流行的餐點,將炒年糕與卡邦尼意粉結合,炒年糕不但多了卡邦尼的「芝」味和煙肉脂香,而且吃起來也有濃稠感,相當討喜,卡邦尼炒年糕份量蠻多的,年糕彈牙,意粉富彈性,讓人一吃就停不下來。

冬季特別想喝士多啤梨的飲料,士多啤梨特飲入口不只能喝得到濃濃的士多啤梨果香,混合梳打後更是輕盈爽口,即使全杯士多啤梨特飲喝完也不感到甜膩,令人意猶未盡。

芒果特飲的氣泡刺激舌間的感受,是蠻有層次感的一杯飲品,芒果特飲以芒果果醬為基底,混入沁涼的梳打,吃完甜辣烤雞和蜜糖蒜香烤雞後喝一大口甜美的芒果特飲,真的爽快。