又過尖沙咀找朋友開餐,看好久沒吃韓國炸雞了,就找了這家韓國出名的過江龍解解饞😋,這家還標榜非油炸,是烤焗的,相對健康。餐廳的裝修是傳統韓國餐廳的格局,之前去韓國旅行,有好多餐廳都是這種裝修。加上所有員工都是韓國人(有可說廣東話/英文),令人好似置身於韓國。餐點大致分了韓式烤雞/辣炒年糕/pizza等,每款食物都有好多種口味,令人目不暇給,非常有食欲。最後我們簡單選了兩款食物以及汽水,還怕不够吃呢,還好忍手了,真吃不完😅。✴️韓式玫瑰醬炒年糕🌶🌶 $165芝士看上去不多,但一上桌已經聞到濃濃的芝士味,非常香,即時口水大量分泌。裏面食材非常豐富,有韓式年糕/意粉/魚糕/炸煙肉碎,味道甜甜辣辣,食材都很入味,相當好食。✴️Goobne原味烤雞(無骨)$195點了辣味年糕,這個烤雞就選原味吧,反正韓式炸/烤雞踩雷的機會很低。果然沒有選錯,一大盤,份量多得誇張,有配了兩個醬,分別是酸甜醬和芝士醬,配上雞皮酥脆,雞肉肉汁飽滿的烤雞,一個酸甜開胃,一個濃香撲鼻,非常惹味。最後點上了兩罐汽水,其實啤酒更配,只是我們不喝酒,汽水也算是絕配了。✴️可口可樂 $20✴️忌廉溝牛奶 $20最後吃不完,他的份量不是說笑

韓式玫瑰醬炒年糕/Goobne原味烤雞(無骨)

✴️韓式玫瑰醬炒年糕🌶🌶 $165
韓式玫瑰醬炒年糕🌶🌶

✴️Goobne原味烤雞(無骨)$195
Goobne原味烤雞(無骨)

可口可樂/忌廉溝牛奶

✴️可口可樂 $20
✴️忌廉溝牛奶 $20

最後吃不完,他的份量不是說笑的,還跟店員要了外賣盒🍱,也是裝了大半盒。

總結,這家烤雞,真的很好吃,服務到位,但不收加1服務費👍。很多歐美人士,還有香港人都聚在一起,氣氛非常好。用烤焗代替了油炸,雞塊酥脆得來不油膩,多吃一塊都不會有罪疚感😋。值得回訪。
韓式玫瑰醬炒年糕/Goobne原味烤雞(無骨)
韓式玫瑰醬炒年糕🌶🌶
可口可樂/忌廉溝牛奶
2 day(s) ago 0 views
Goobne係一間專注於無油烤雞嘅韓國連鎖店,都開左好耐,一直都係我心目中烤雞no1。QR code落單,叫左火山+原味雞,無骨,同埋雞蛋捲。首先講火山雞。無骨雞肉嫩滑,辣汁滲透入肉,非常惹味。不過,唔係太能食辣嘅朋友可能會覺得辣度有啲過火。配埋啤酒一齊食,辣味中和得啱啱好。至於原味雞,味道就比較清淡,突出咗雞肉本身嘅鮮味。無油烤焗嘅方式保持咗雞肉嘅嫩滑,冇咁油膩,食落去唔會覺得滯。呢款雞好適合唔鍾意太重口味嘅人。雞蛋捲係意外驚喜,蛋皮柔軟,裡面夾雜住青瓜,魚糕,醃蘿蔔,火腿,口感豐富。呢個配菜可以中和啲辣味。總結嚟講,Goobne都幾適合frd 聚會,因為野食都比較大份,加上舒適嘅用餐環境幾好。

QR code落單,叫左火山+原味雞,無骨,同埋雞蛋捲。

3 day(s) ago 0 views
同朋友去尖沙咀行街 , 咁啱見到呢間韓國炸雞店都幾出名就食呢間啦~甜辣烤雞, 果味醬油蒜香烤雞烤雞啲皮好薄好脆, 感覺冇傳統炸雞咁油膩, 雞肉好嫩滑~甜辣醬汁係微辣,都幾惹味~ 果味醬油蒜香炸雞有一片片蒜片喺上邊, 甜醬油味都幾特別~一次過食晒兩種味好滿足!部隊鍋呢個唔係火鍋嚟嘅, 係一個部隊鍋湯麵~ 入面好多唔同款式嘅韓國香腸, 午餐肉, 年糕, 茄汁豆等等, 都幾足料~湯底辣度適中, 好惹味, 好好食! 韓國麵唔會煮得好腍煙煙韌韌咁, 好掛湯, 幾好味!呢間店嘅炸雞有好多款式, 賣相好吸引! 下次要再嚟試吓其他款式炸雞先得~

甜辣烤雞, 果味醬油蒜香烤雞

部隊鍋

5 day(s) ago 0 views
UFO 芝士火鍋是餐廳招牌菜式,幾乎看到每一台客人都有點。芝士火鍋可自選兩款口味的雞,包括果味醬油蒜香烤雞, 三重芝士烤雞,甜辣烤雞,蜜糖香滑烤雞 ,火山烤雞和 蜜糖蒜香烤雞。烤雞鮮嫩多汁,加上馬蘇里拉、車打和巴馬臣三種芝士的融合,形成一種濃郁而綿密的口感。從第一口開始,芝士餘韻就在口中化開,芝士控must try。凱撒沙律清新的羅馬生菜,煙肉鹹香,加上番茄仔的清脆,再淋上凱撒沙律醬,開胃爽口。卡邦尼炒年糕濃郁的奶油醬、意大利麵、煙肉和年糕融為一體,口感綿密滑嫩,巴馬臣芝士增添了幾分香醇。蜜糖BBQ芝加哥薄餅批邊厚實鬆脆,薄餅底鋪滿滿烤豬、芝士和香甜蜜糖,每一口都能吃到餡料。辣椒脆烤雞烤雞表面鋪青陽辣椒粉,脆雞皮脆肉嫩,充滿肉汁,韓式的青陽辣椒帶有微辣又有一絲煙熏,令口味不單調鯊魚之淚一條可愛的小鯊魚造型插進杯子,賣相吸精,淡淡檸檬香桃口味的沙冰,有輕微酒精,酸酸甜甜很開胃

凱撒沙律

• 蜜糖BBQ芝加哥薄餅
  • UFO 芝士火鍋
  • 鯊魚之淚
6 day(s) ago 0 views
心血來潮好想食韓式炸雞,就簡左Goobne Chicken 🐔!鐵板海鮮煎餅🫓厚薄適中,仲要入面好足料!入面有蝦,魷魚等海鮮,加上蔥煎製香口得來又有口感!Deep CheeseChicken (Boneless)三重芝士炸雞無骨炸雞呢個option真係懶人必備,岩曬我😂芝士粉海量!有車打,忌康,藍紋芝士🧀混合,但入口又唔會太膩!重點係入口好juicy,有別於平時坊間既炸雞🍗忍唔住食完一啖又一啖!Blueberry Makgeolli藍莓韓式米酒🍶估唔到好好飲!入口酒味𣎴太濃!好易入口,又帶有淡淡米酒味!大堆!Goobne Chicken 📍尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓

鐵板海鮮煎餅🫓
厚薄適中,仲要入面好足料!
入面有蝦,魷魚等海鮮,加上蔥煎製
香口得來又有口感!

Deep CheeseChicken (Boneless)
三重芝士炸雞
無骨炸雞呢個option真係懶人必備,岩曬我😂

Blueberry Makgeolli
藍莓韓式米酒🍶
估唔到好好飲!
入口酒味𣎴太濃!
好易入口,又帶有淡淡米酒味!大堆!

Goobne Chicken
📍尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓
2024-11-12 0 views
Goobne chicken, 係韓國人氣炸雞店, 朋友之前食過話好正, 今日經過尖沙咀赫德道見有分店所以入去試下😍, 呢間炸雞店地方都好大, 我哋叫咗個蜜糖蒜香無骨烤雞同 海鮮煎餅。果味醬油蒜香無骨烤雞: 份量都幾大碟, 雞件經過烤製,新鮮熱辣辣外皮酥脆肉質嫩滑, 特製嘅果味醬汁酸酸甜甜好開胃, 加上蒜香更添滋味👍海鮮煎餅: 煎餅餡料豐富 魷魚粒好多, 餅邊香脆, 廚師調教味道啱啱好唔會太鹹。另外每枱會送上醃蘿蔔, 配合烤雞一齊食解油膩一流。臨走見到隔離枱食緊個pizza 芝士量十足 拉絲拉得超長睇見都想食,下星期要去試下pizza先得😂
另外每枱會送上醃蘿蔔, 配合烤雞一齊食解油膩一流。

2024-11-07 0 views
呢期真係食烤雞食到上晒癮。今日仲帶埋成班朋友黎大刷一餐。✈️UFO 芝士火鍋 (無骨)咁多人食緊係要叫超大鍋~ 4款唔同口味雞件圍住中間芝士火鍋,雞肉的鮮嫩與芝士的香濃相互輝映。選了火山烤雞、甜辣烤雞、果味醬油蒜香烤雞、蜜糖香滑烤雞,每種口味都獨具特色,讓人一次滿足不同嘅需求🔥黃金脆烤雞(有骨)另外揀多款有骨烤雞,店員推薦了黃金脆烤雞。皮被烤至金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁🥢韓式香辣海鮮湯 (配麵)湯底濃郁而帶有絲絲微辣,配料有齊魷魚、蝦、青口同埋蔬菜等等,口感更豐富又鮮甜。配麵食真係一流,非常飽~🥢蜜糖BBQ 芝加哥薄餅烤豬肉混入濃郁的芝士,上面加埋蜜糖醬有陣陣獨特的甜蜜味道。唔錯~👍🏻🌱凱撒沙律用上了新鮮的羅馬生菜,淋上凱撒醬、蛋黃、橄欖油、大蒜和帕爾馬芝士而成,濃郁而不膩。當中煙肉和帕爾馬芝士碎,增添了鹹香的層次
呢期真係食烤雞食到上晒癮。今日仲帶埋成班朋友黎大刷一餐。

✈️UFO 芝士火鍋 (無骨)

🔥黃金脆烤雞(有骨)

🥢韓式香辣海鮮湯 (配麵)

🥢蜜糖BBQ 芝加哥薄餅

🌱凱撒沙律
2024-11-05
2024-10-20 306 views
🌋UFO芝士火鍋 $288雞件口味可以6揀2果味醬油蒜香烤雞 / 三重芝士烤雞 / 甜辣烤雞 / 蜜糖香滑烤雞 / 火山烤雞 / 蜜糖蒜香烤雞我哋就揀咗火山烤雞拼蜜糖香滑烤雞。🍯蜜糖香滑烤雞呢款雞係選用蜜糖芥末醬醃製烤焗每塊雞件都俾甜蜜嘅醬汁包圍烤雞外表金黃肉質保持軟嫩🌶️火山烤雞雖然叫火山但無想像中咁火辣嘅偏鹹辣路線 辣度溫和好容易接受 大概係米線舖嘅小辣(?)呢兩款口味配芝士都好正!尤其係將肉肉嘅烤雞點落熱熔芝士拉絲嗰下🤤治癒💯💯果味蒜香烤雞 +$48同我哋一樣要盡興嘅朋友都可以跟餐加點雞塊經典蒜香調味加上清新嘅果香味 食到蘋果同埋檸檬汁獨有嘅香味鹹中帶啲酸甜味道好有層次!🥗凱撒沙律 $108沙律喺呢餐充當開胃菜同埋解膩菜沙律菜新鮮爽脆 配上香濃嘅巴馬臣芝士碎碎同埋鹹香煙肉碎配料仲有大量車厘茄 麵包糠同埋切片嘅水煮蛋 輕盈但都營養均衡
🌋UFO芝士火鍋 $288
雞件口味可以6揀2
我哋就揀咗火山烤雞拼蜜糖香滑烤雞。

🍯蜜糖香滑烤雞
呢款雞係選用蜜糖芥末醬醃製烤焗
每塊雞件都俾甜蜜嘅醬汁包圍
烤雞外表金黃肉質保持軟嫩

🌶️火山烤雞
雖然叫火山但無想像中咁火辣嘅
偏鹹辣路線 辣度溫和好容易接受 大概係米線舖嘅小辣(?)

果味蒜香烤雞 +$48
同我哋一樣要盡興嘅朋友都可以跟餐加點雞塊
經典蒜香調味加上清新嘅果香味 食到蘋果同埋檸檬汁獨有嘅香味
鹹中帶啲酸甜味道好有層次!

🥗凱撒沙律 $108
沙律喺呢餐充當開胃菜同埋解膩菜
沙律菜新鮮爽脆 配上香濃嘅巴馬臣芝士碎碎同埋鹹香煙肉碎
  • 凱撒沙律
  • UFO 芝士火鍋
  • 韓式烤雞
  • 果味蒜香烤雞
UFO芝士火鍋招牌菜式既UFO芝士火鍋係我每次黎既必點之選!火鍋底部鋪滿濃郁芝士,再配搭無骨雞肉,食落滑嫩可口,滿滿芝士香,口感豐富,真係令人一試愛上!凱撒沙律色彩繽紛既凱撒沙律,有齊新鮮生菜、脆脆麵包粒同香濃凱撒醬,味道清新可口,好岩搭配重口味既主菜~卡邦尼炒年糕年糕炒至金黃色,外脆內韌,搭配濃郁嘅卡邦尼醬,濃厚奶香口感滑順,真係好似食緊卡邦尼意粉咁,好得意!辣椒脆烤雞(有骨)雞肉外皮烤至酥脆、肉質鮮嫩,搭配特製辣椒醬,味道香辣可口,夠哂過癮!香桃韓式米酒帶有淡淡桃子香氣,飲落非常順口,清爽又不膩,推介!

UFO芝士火鍋

凱撒沙律

卡邦尼炒年糕

辣椒脆烤雞(有骨)

香桃韓式米酒
帶有淡淡桃子香氣,飲落非常順口,清爽又不膩,推介!
🍗Goobne Chicken赫德道4號The Hart 2樓多次回訪嘅炸雞店, 食物質素永無失手. 🇰🇷尖沙咀分店環境好闊落, 仲可以選擇坐户外. 聽住多首韓國經典男女團嘅歌好開心, 氣氛都唔錯. Staff服務態度良好, 價位比較高.𓌉◯𓇋 UFO Fondue (Boneless) $288-Goobne Honey Mellow Chicken 蜜糖香滑烤雞-Fruity Soy Garlic Chicken 果味醬油蒜香芝士火鍋係每次必食! 可以自由揀兩款口味嘅無骨雞mix and match, 啱晒懶食骨嘅人🦴食落更享受. Mozzarella+ Chedder+ Grana padano cheese🧀超濃郁嘅芝士 加上熱辣辣嘅烤雞好夾.𓌉◯𓇋 Special Egg Roll 韓式雞蛋卷 $148煎雞蛋卷包住青瓜 醃紅蘿蔔 餐肉 海苔 芝士, 多重口感. 點埋個醬汁, 好仍更昇華𓌉◯𓇋 Mango Slush $58芒果沙冰好解渴, 唔會死甜. approx. $270/ppl食物🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡環境🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥性價比🤰 ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
🍗Goobne Chicken
赫德道4號The Hart 2樓

𓌉◯𓇋 Mango Slush $58
芒果沙冰好解渴, 唔會死甜.

approx. $270/ppl

食物🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
性價比🤰 ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
Special Egg Roll 韓式雞蛋卷
UFO Fondue (Boneless)
Mango Slush
2024-10-09 320 views
📍 Goobne Chicken (The Hart) (尖沙咀)尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓果味醬油蒜香烤雞採用烤焗方式,外層烤至香脆,鎖住雞肉的肉汁,口感一點也不油膩,真是超級棒。Goobne選用韓國直送的秘製醬油,配合梨汁及其他果汁醃漬雞肉,再混合蒜蓉,烤雞在熱氣的催化下散發出迷人的果香。每一口都能品嚐到水果的甜美、濃郁的蒜香和醬油的鹹鮮,鹹甜交錯,皮脆肉嫩,咬下去雞汁四溢,令人回味無窮。他們家的鐵板海鮮煎餅也是一絕。海鮮新鮮,搭配香濃的煎餅,口感豐富,煎餅煎得恰到好處,外酥里嫩。另外,他們的人參雞湯也非常值得一試。湯料豐富,雞肉份量十足,肉質滑嫩,一夾就能輕鬆分開骨肉,加上濃郁的人參味,雞肉特別香。

尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓

📍Goobne Chicken (The Hart) (尖沙咀)尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🐔蜜糖蒜香烤雞(有骨、無骨)蜜糖蒜香烤雞係賣飛佛甜甜地配埋蒜蓉香味夠面多蜜糖好惹味🙌🏻烤雞好juicy 仲有肉汁食到連手指都👅埋🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🍶香桃韓式米酒韓式米酒好香醇濃濃既桃味岩哂女仔飲🥂😻🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🥢韓式玫瑰醬炒年糕呢個係每次必點菜式好味又飽肚🍽️年糕好QQ 彈牙又有咬口🤩個玫瑰醬超正微辣好開胃🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🥚韓式雞蛋卷份量竟然咁多厚厚既蛋包住紫菜青瓜蟹柳🤤配埋茄汁芥辣大人小朋友都好喜歡😍😍#韓國菜#尖沙咀美食 #韓式炸雞
尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓

🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥

🐔蜜糖蒜香烤雞(有骨、無骨)
蜜糖蒜香烤雞係賣飛佛

大人小朋友都好喜歡
😍😍

#韓國菜#尖沙咀美食 #韓式炸雞
2024-10-06 259 views
闊別幾年,終於番到呢間充滿回憶嘅烤雞啤酒專門店☺️☺️上次食過旺角分店,之後一直心心念念,終於約到朋友一齊食✌️本身諗住點芝士烤雞,但係因為朋友咁啱晏晝食,夜晚唔想食🥲我一個人又食唔晒,所以今次試吓新嘢😋估唔到都唔錯👍Cheese Flying Fish Roe Egg Roll這道芝士三文魚籽蛋卷擺盤精緻吸引,內餡係濃郁的芝士和鮮美的三文魚籽,口感豐富。每一口都能感受到芝士的滑順與三文魚籽的鮮甜,搭配蛋卷的香味,讓人欲罷不能。這道菜不僅視覺上吸引,味道上更是令人驚喜,適合喜愛創新口味的食客😋😋 S5 Budae Jigae (Sausage Stew)這道部隊鍋(Budae Jigae)是一道韓國經典的簡單飽肚菜,融合了多種食材,如香腸、豆腐、泡菜和蔬菜,湯底濃郁,香氣四溢。每一口都充滿了豐富的層次感,辣味適中,讓人感受到溫暖與滿足。這道菜非常適合與朋友或家人分享,可以體會到韓國料理的熱情與風味😋🤤📍Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心15樓#韓國烤雞 #元祖烤雞店 #美食推介 #尖沙咀美食 #人氣餐廳 #韓國人主理 #必食推介 #tstfood

S5 Budae Jigae (Sausage Stew)

📍Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心15樓

#韓國烤雞 #元祖烤雞店 #美食推介 #尖沙咀美食 #人氣餐廳 #韓國人主理 #必食推介 #tstfood #yummy #koreanfood
2024-09-25
Type of Meal
Dinner
  • 芝士魚籽蛋卷
2024-10-06 235 views
UFO芝士火鍋(無骨)芝味無窮,邪惡之最😂芝士控必食!可自由選擇雙拼任何味道嘅無骨炸雞。今次揀了咖哩味。雞肉大件且肉質嫩滑多汁,選了無骨款式,啖啖肉的感覺超棒,芝士火鍋有三重芝士,包括:馬蘇里拉、車打、巴馬臣芝士,芝士味特濃,與烤雞一同吃,令人欲拒還迎韓式雞蛋卷雞蛋卷以海苔卷著青瓜、醃製紅蘿蔔、午餐肉和芝士,層次感超級豐富,蛋卷雞蛋味香濃,美味蜜糖蒜香烤雞配香桃韓式米酒超級好吃!!香脆烤雞沾滿蜜糖及杏仁片,雞皮烤至香脆可口,內裏肉質超級嫩滑,伴隨著蒜香。選擇了無骨雞肉,入口啖啖雞脾肉,配上香桃韓式米酒,爽啊!✌🏻韓式玫瑰醬炒年糕年糕軟糯有嚼勁,每件完美地沾上韓式玫瑰醬,甜甜辣辣,非常滋味Goobne Chicken (The Hart)📍尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓

UFO芝士火鍋(無骨)

韓式雞蛋卷

蜜糖蒜香烤雞配香桃韓式米酒

韓式玫瑰醬炒年糕

Goobne Chicken (The Hart)
📍尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓

2024-10-05 219 views
朋友話天涼涼想食韓燒,貪佢圍住個爐溫暖啲,於是坐言起行,即刻book尖沙咀分店果間晚市去開餐。我哋女子組嗌了「UFO 芝士火鍋」,聽個名以為剩係食芝士,點知一上枱時十分驚喜!好大份的韓式炸雞,圍住中間的芝士plant,有兩款芝士:mozzarella同埋車打芝士,同埋重點係韓式炸雞係無骨,芝士熟後既瀑布式拉絲,再將炸雞貪心地沾上大量芝士,真係好難忘大滿足!!食到差唔多朋友想encore,但因為另外2位已經飽飽,唯有下次先再食啦!

2024-10-04