2023-09-08 224 views
第一次去好燒式串燒,好有驚喜又抵食,份量比出面串燒舖多好多!食完真係捧住個肚走,超滿足。一定要再約朋友黎大魚大肉!1664生啤🌟食串燒一定配啤酒,而家生啤做緊買一送一,咁抵梗係要叫番兩杯 🍻 原條蒜蓉燒茄子🌟燒到軟熟嘅茄子,加了滿滿的蒜蓉醬,又香又好味,串燒舖必叫。和牛肋串🌟最新推介嘅和牛肋串,油脂分布好好,食落好juicy。羊肉串🌟冇乜羶味,咬落去幾軟稔。鹽燒牛舌串🌟牛舌好香而且好軟稔,一串仲有五舊,真係好足料!豬仔髀🌟一份有兩支骨,厚肉雖然要等耐少少,但係熱辣辣好惹味!松葉蟹蓋配多士🌟滿滿嘅蟹膏連肉,搽上蜜糖多士好好味,串燒豆腐🌟見到推薦試下,原來係燒豆腐乾,似食臭豆腐嘅口感,面層嘅醬酸酸辣辣。牛油金菇包🌟超多溶咗嘅牛油浸住,但食落唔鹹,淡淡地充滿牛油香。鹽燒白鱔🌟一定要試嘅白鱔!一串有三舊,燒到層魚皮好乾脆,底下嘅魚肉油脂好juicy,咬落去爽口又冇骨,覆桌之選!芝士焗西蘭花🌟芝士同西蘭花真係絕配,一夾起就好多拉絲芝士,食串燒都可以好健康!燒雞胸軟骨串🌟(2串)雞胸肉同軟骨一齊燒,爽脆嘅骨加埋雞肉,口感豐富。韮菜🌟燒完好香,加了辣粉好惹味。

1664生啤🌟

原條蒜蓉燒茄子🌟
燒到軟熟嘅茄子,加了滿滿的蒜蓉醬,又香又好味,串燒舖必叫。

和牛肋串🌟
最新推介嘅和牛肋串,油脂分布好好,食落好juicy。

羊肉串🌟
冇乜羶味,咬落去幾軟稔。

鹽燒牛舌串🌟
牛舌好香而且好軟稔,一串仲有五舊,真係好足料!

豬仔髀🌟
一份有兩支骨,厚肉雖然要等耐少少,但係熱辣辣好惹味!

松葉蟹蓋配多士🌟
滿滿嘅蟹膏連肉,搽上蜜糖多士好好味,

串燒豆腐🌟

牛油金菇包🌟
超多溶咗嘅牛油浸住,但食落唔鹹,淡淡地充滿牛油香。

鹽燒白鱔🌟

芝士焗西蘭花🌟

燒雞胸軟骨串🌟(2串)
雞胸肉同軟骨一齊燒,爽脆嘅骨加埋雞肉,口感豐富。

韮菜🌟
燒完好香,加了辣粉好惹味。
  • 鹽燒牛舌串
  • 安格斯牛肋串
  • 串燒豆腐
  • 蒜蓉燒茄子
2023-09-06 17 views
好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)太子大南街32-34號地舖鮮檸樂真係解渴又爽口,檸檬嘅酸味就好似青春嘅活力,一飲就覺得精神爆棚再嚟試下墨西哥薄餅芝士雞肉,真係巴不得一口食哂!薄餅底薄脆,上面有多層次嘅芝士同鮮嫩多汁嘅雞肉,好好味!食落去,啲芝士同雞肉嘅組合就好似青春嘅朝氣,令人食指大動!安格斯牛肋串同西班牙黑毛豬肋串都係串得啱啱好嘅肉類美食!安格斯牛肋串肉質鮮嫩多汁,一咬就有滿溢嘅肉汁,好滿足!西班牙黑毛豬肋串則有獨特嘅豬肉香氣同口感,真係好香好好味!鹽燒牛舌串同燒雞胸軟骨串都係串燒界嘅巨星!鹽燒牛舌肉質嫩滑,每一口都帶嚟濃郁嘅燒烤味道,太好食啦!燒雞胸軟骨串則係多汁嘅雞肉同軟滑嘅軟骨結合,咬落去有嚼勁又彈牙,仲有淡淡嘅燒烤香味,好開胃!煙肉露筍卷同羊肉串都係獨特嘅小食!煙肉露筍卷係酥脆嘅煙肉包裹住嫩滑嘅露筍,一啖就好香好脆!羊肉串則是香嫩多汁,每一口都充滿濃郁嘅羊肉風味,真係令人回味無窮!秋葵同串燒豆腐都係素食界嘅亮點!秋葵炸至脆口,內裡嘅滑嫩質感同清新口味好協調!串燒豆腐則係煙燻嘅豆腐,帶嚟一股淡淡嘅煙燻香氣,加埋串燒醬汁,真係好開胃!唔好忘記芝士焗西蘭花同香煎鵝肝配紅酒汁!
好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)
太子大南街32-34號地舖

唔好忘記芝士焗西蘭花同香煎鵝肝配紅酒汁!芝士焗西蘭花係香脆嘅西蘭花頭淋上濃郁嘅芝士,入口即化,好滋味!香煎鵝肝配紅酒汁就更加豪華,鵝肝香滑,紅酒汁帶嚟嘅甜美味道完美融合,一口食落去就好似置身高級餐廳一樣!

最後,加多寶!呢杯飲品係我嘅青春能量補充劑!清涼又解渴,加多寶就好似我生活中嘅好朋友,隨時陪伴著我,帶嚟活力同快樂!
2023-08-26 35 views
今日去太子食串燒,好燒式串燒專門店,餐廳位於太子大南街,附近就係太子地鐵站,非常便利。食物種類選擇多,海鮮,肉類,蔬菜,一應俱全。1664生啤仲做緊買一送一,食串燒必備。-黑松露雜菌包黑松露味道濃郁,整個墨西哥薄餅充滿芝士同埋各式各樣的菌類,味道非常配合,絕對適合鍾意芝士嘅人士。-串燒豆腐,豆卜兩款串燒外皮燒得香脆,加上搽咗濃厚嘅醬汁一齊去燒,兩款豆製品都吸收晒醬汁嘅香氣。-牛舌,五花腩,白鱔牛舌夠厚肉,牛味濃郁,咬落去口感煙韌,充滿肉汁。五花腩肥瘦均勻,油脂經過烹調之後,更加澎湃咁釋放肉嘅香味。白鱔非常厚肉,魚皮燒得香脆可口,火候剛剛好,唔會燒到好乾身。-燒生蠔,豬仔脾燒生蠔我哋揀咗兩隻味,分別係蒜蓉同埋煙肉,蒜蓉傳統做法,份量夠多,簡單帶出生蠔的鮮味。煙肉燒生蠔味道較重,鹹香可口。豬仔脾食落去啖啖肉,越黐住骨頭位置的肉,味道更加濃郁。-評分 : 7/10
黑松露雜菌包
串燒豆腐,豆卜
牛舌,五花腩,白鱔
燒生蠔,豬仔脾
評分 : 7/10
2023-08-25 27 views
好燒式串燒專門店在香港有幾間分店,時常都很滿座,所以一定要預先預約。這次和朋友到這間位於大南街的分店,位置方便在太子港鐵站附近,坐位佈局舒適。另外,值得一提的是這裡客人較多,所以加單可能要等比較長的時間,建議第一次下單就order想吃的比較好。❈ 白汁芝士燒蠔 HK$72燒蠔🦪,新鮮清甜加上白汁芝士後就更加creamy🤩🤩❈ 串燒 HK$32 - HK$60我們點了以下幾款串燒小食,每款都好吃惹味。其中,我認為,蒜蓉燒茄子🍆好好吃;鹽燒牛舌串厚度適中👍🏼;雞軟骨有咬感😋厚燒玉子鹽燒牛舌串雞中翼雞軟骨燒雞髀豬頸肉串泰式燒豚肉蒜蓉燒茄子(原味)翠玉瓜牛油金菇包

❈ 白汁芝士燒蠔 HK$72

燒蠔🦪,新鮮清甜加上白汁芝士後就更加creamy🤩🤩

❈ 串燒 HK$32 - HK$60

厚燒玉子
鹽燒牛舌串
雞中翼
雞軟骨
燒雞髀
豬頸肉串
泰式燒豚肉
蒜蓉燒茄子(原味)
翠玉瓜
牛油金菇包
2023-08-23 28 views
食串燒,我就好鐘意嚟呢間好有港式風味嘅小店食👍串燒屋有3間分店,分別有太子、旺角同元朗,之前有去過幾次旺角分店食過,今次就去太子分店試下,地點都好方便🤗今日收左⭐️豬仔脾(2支)$42⭐️牛油金菇包$ 40⭐️燒茄子$40⭐️翠玉瓜$32⭐️菠蘿$20⭐️辣酒煮螺$138⭐️香煎鵝肝配紅酒汁(2件)$138⭐️羊肉串$22⭐️鴨舌串$22⭐️燒日本芝士年糕(2件)$26⭐️煙肉燒蠔 $36串燒上枱速度好快,上碟時又夠熱,買相都算吾錯,份量又夠,味道又好!讚👍而且職員態度勤快又有禮物,食左兩個鐘,都keep住聽到食客讚呢間串燒店D食物質素好,一聽都知道一定係成日嚟幫襯開嘅熟客仔,下次有機會會到訪埋元朗嘅分店先😋
食串燒,我就好鐘意嚟呢間好有港式風味嘅小店食👍

今日收左

⭐️鴨舌串$22
⭐️燒日本芝士年糕(2件)$26
⭐️煙肉燒蠔 $36

2023-08-13
$350 (Dinner)
放工後約朋友飯聚,大家都想少吃飯麵一類的碳水食物,見這間串燒店的選擇甚多,而且價錢合理,就決定一試。餐廳內的環境光猛、乾淨企理,沒有聞到任何油煙味。每張枱之間距離闊落,坐得舒服。鹽燒牛舌串 ($30)有別於一般煙煙韌韌的牛舌,這個牛舌串是偏向軟淋的口感,不會有嚼香口膠的感覺,是我喜歡的肉質。安格斯牛肋串 ($30)牛肋串肉味濃,配上少許孜然粉調味,不會搶了牛肉本身的味道。燒的火侯剛好,令牛肋串仍保有肉汁。雞軟骨 ($20)雞軟骨數量頗多,性價比高。軟骨燒得焦香、有咬口。燒日本甜心蕃薯 ($18)蕃薯本身已非常香甜,加上燒得軟糯,令人吃不停口。燒日本雞泡魚乾 ($52)魚干本身的魚味濃,不會被後加的調味蓋過。燒得焦香,但不會過火,是一個很有驚喜的開胃小食。蒜蓉燒蠔 ($36)蠔的肉厚鮮味濃,配上簡單的蒜蓉調味已非常美味。黑松露什菌包 ($52)什菌包材料豐富,有冬菇、蘑菇、杏鮑菇,配上牛油和份量慷慨的黑松露醬,油香十足。芝士焗西蘭花 ($36)焗西蘭花配上多款芝士,芝士的鹹香味和蔬菜清新味很配,可平衡肉類的飽滯感。

鹽燒牛舌串 ($30)

安格斯牛肋串 ($30)

雞軟骨 ($20)
雞軟骨數量頗多,性價比高。軟骨燒得焦香、有咬口。

燒日本甜心蕃薯 ($18)
蕃薯本身已非常香甜,加上燒得軟糯,令人吃不停口。

燒日本雞泡魚乾 ($52)

蒜蓉燒蠔 ($36)
蠔的肉厚鮮味濃,配上簡單的蒜蓉調味已非常美味。

黑松露什菌包 ($52)

芝士焗西蘭花 ($36)
2023-08-20 19 views
今日心血來潮好想食串燒,即刻打電話俾好友相約即興飯局。鮮檸樂配上新鮮檸檬清新又解渴,清暑一流。黑松露什菇墨西哥薄餅薄餅皮香脆可口,中間饀料包住什菇芝士黑松露醬,整體味道非常豐富,而且不會太漏。泡菜肥牛卷肥牛入口非常軟嫩,泡菜的酸味可以中和肥牛的油膩感,沾上韓國辣醬,更加滋添風味。鹽燒白鱔白鱔燒得非常香脆,而且肉質超厚咬落彈牙又富口感。鹽燒牛舌串牛舌厚身但口感非常軟嫩,牛味香濃,鹽燒令到牛舌嘅香味大大提鮮,可口美味。陰公豬名字由來原來是因為用上冬陰公醬醃制,入口充滿泰國風味,辣辣地非常惹味。燒馬友馬友肥美厚肉、魚油豐富,揭開魚皮魚肉充滿魚汁,肉質鮮甜嫩滑。雞全翼燒雞全翼真的很美味,外皮香脆內裏juicy,雞肉鮮甜軟嫩。韭菜花顏色翠綠入口鮮嫩,加上孜然粉更加香濃惹味。串燒豆腐外皮金黃香脆,內裏豆腐滑溜富豆香,豆味濃郁。司華力腸烤得香脆可口,加上孜然粉後更加增添風味。
今日心血來潮好想食串燒,即刻打電話俾好友相約即興飯局。

鮮檸樂
配上新鮮檸檬清新又解渴,清暑一流。

黑松露什菇墨西哥薄餅

泡菜肥牛卷

鹽燒白鱔
白鱔燒得非常香脆,而且肉質超厚咬落彈牙又富口感。

鹽燒牛舌串

陰公豬

燒馬友

雞全翼
燒雞全翼真的很美味,外皮香脆內裏juicy,雞肉鮮甜軟嫩。

韭菜花
顏色翠綠入口鮮嫩,加上孜然粉更加香濃惹味。

串燒豆腐
外皮金黃香脆,內裏豆腐滑溜富豆香,豆味濃郁。

司華力腸
烤得香脆可口,加上孜然粉後更加增添風味。

朋友介紹太子有間好好食既串燒店,平日都好多人,一定要卜定位,因為真係好FULL~ 但食完就知真係值得一排既,因為好高性價比😍😍基本上講得出既串燒款式呢度都會有,而除左串燒,仲有一份份的小食,非常多選擇♥️泡菜肥牛卷:好特別,第一次試,有個酸酸地既辣泡菜汁, 辣度適中,同肥牛好match~♥️黑松露蝦多士:黑松露份量超多,絕不吝嗇,蝦肉好多好厚,多士一齊炸得非常香脆,蝦味濃爽口彈牙,一定要試♥️蒜蓉多士連全個蒜頭:賣相一流,超多蒜,不過蒜味再濃郁D會更好♥️蒜蓉燒茄子:又係必點之作,好有趣佢有全條或者一片片揀,茄子燒完好入味,超香,醬汁到好處,一條條撕落黎食好爽!♥️鹽燒白鱔:白鱔超厚切,無骨,個皮燒到脆卜卜,鮮味濃郁♥️汁燒魷魚:口感彈牙,汁燒好入味,魷魚鬚口感爽脆♥️牛舌心:的確比牛舌更勝一籌,多咗份油潤同埋彈牙感,肉味濃是日無飲酒淨係叫左咸檸七,但見有招紙星期一至四1664啤酒🍻全日買一送一,勁抵玩~啱晒食串燒!埋單人均$300左右,呢個價錢可以食到捧住個肚走,食物又有質素、服務又極好,難怪咁多人幫襯, 下次一定會再黎👍🏻👍🏻👍🏻

♥️鹽燒白鱔:白鱔超厚切,無骨,個皮燒到脆卜卜,鮮味濃郁

♥️汁燒魷魚:口感彈牙,汁燒好入味,魷魚鬚口感爽脆

2023-08-17 20 views
太子呢間串燒食左好多年😍一直都覺得佢超多種類!近年又多左好多海鮮!一大班人一齊食真係好正🤭🤭。除左串燒,佢地仲會有小食,好似「炸池魚 $48」肉質鮮味,可連骨一齊食,又脆又好食。「特色蒜蓉包 $40」蒜蓉包每次必點!仲送埋個大蒜🧄,超惹味!但個口好大陣味🙈。燒雞髀 $38豬仔髀 2支骨 $42司華力腸 $28鹽燒白鱔$49韮菜 $19豆卜 $18豬頸肉 $20煙肉露荀卷 $22羊肉串 $22墨魚丸 $18冬菇 $18多春魚 3條 $25。串燒種類超多,全部都係10幾蚊起/串,叫既時候講埋要咩辣度,串燒孜然味較重,又香又惹味,尤其推介要叫白鱔、豬仔脾、唔係好多地方有得食!燒得香口裡面仲好滑👍🏼。其他蔬菜類都好推介!因為大大串好抵食🤭。呢排1664 Blanc $78 ,做緊買一送一優惠🤭🤭超抵飲

燒雞髀 $38
冬菇 $18
多春魚 3條 $25

其他蔬菜類都好推介!因為大大串好抵食🤭

2023-08-15 21 views
好燒式串燒專門店 - 太子同朋友把酒聊天通常都係去食串燒 所以今日Encore太子嘅好燒式串燒專門店炸池魚 鬆脆得黎又有魚嘅肉汁陰公豬 即係冬陰功味嘅燒豬串 酸酸地幾開胃和牛肋串 牛味濃郁西班牙黑毛豬肋肉 油脂豐富 肉質爽口 推介雞中翼 燒到外皮香脆 外脆內嫰煙肉蘆筍卷 鹹鹹哋嘅煙肉包住先蘆筍 中和油膩感 而且叫做有啲蔬菜食下蒜蓉燒茄子 蒜味香濃 必叫之選串燒豆腐 燒香脆咗嘅豆腐 面頭配上辣辣地嘅汁 好香口鹽燒油甘魚鮫 魚皮香脆 啖啖肉 而且好Juicy龍蝦汁大蝦意粉 龍蝦汁幾惹味 意粉用上扁意粉有咬口除咗以上嘅串燒主食 呢度仲有海鮮燒 不過我哋今次都冇試嚕
好燒式串燒專門店 - 太子

鹽燒油甘魚鮫 魚皮香脆 啖啖肉 而且好Juicy

龍蝦汁大蝦意粉 龍蝦汁幾惹味 意粉用上扁意粉有咬口

除咗以上嘅串燒主食 呢度仲有海鮮燒 不過我哋今次都冇試嚕
2023-08-14 40 views
同朋友係太子party room玩到夜一夜,大家都一致覺得要食埋個宵夜串燒先盡興,經過呢間串燒鋪頭見到咁晏仲咁多人,就決定去試下佢!👅鹽燒牛舌串($30)呢個係必叫‼️牛舌燒得好有彈性,唔會太硬或者太淋,加埋啲燒烤粉,好惹味,好多汁添🥰🥬娃娃菜($19)娃娃菜燒得好多汁,亦唔會有位係燶咗,加埋啲燒烤粉,好惹味🤤🍆蒜蓉燒茄子($40)落單果時有得揀係原條定切片,我地就揀左原條,可以一條一條茄子絲咁食😍蒜蓉同調味都放得岩岩好,亦都好juicy☺️🌕串燒豆腐($22)呢個都係必叫💯豆腐外皮燒得好脆,咬落去爆晒汁,加埋啲燒烤甜醬,簡直係一流🥰🍄牛油金菇包個人認為呢樣無咩特別,雖然金菇嘅份量好多,但係佢比較淡。好彩餐廳有提供泰式甜酸辣醬俾每位客人,點住咁食先啱啱好😗🥩安格斯牛肋串($30)建議牛肋串一上枱就即刻食,我地放耐咗,搞到牛肉有小小硬,不過都係好有牛嘅鮮味嘅!

👅鹽燒牛舌串($30)

🥬娃娃菜($19)
娃娃菜燒得好多汁,亦唔會有位係燶咗,加埋啲燒烤粉,好惹味🤤

🍆蒜蓉燒茄子($40)

🌕串燒豆腐($22)

🍄牛油金菇包

🥩安格斯牛肋串($30)

2023-08-13 17 views
呢間串燒小店位置比較靜,但都幾旺場,好彩有book位。鋪面唔算好大,但都坐得闊落。時令海鮮價錢都寫晒出嚟,名碼實價。而且全部都係即叫即燒,上枱熱辣辣。蒜蓉燒扇貝-大量蒜蓉,燒得啱啱好,肉質彈牙,肉心啱啱好,唔會過火。日式汁燒魷魚筒-入味又彈牙,大大隻👍🏻燒安格斯牛肋串-牛味出眾又夠腍!燒鴨舌串-惹味得黎有小小蜜味,甜甜地~蒜蓉燒茄子-茄子又係燒烤必點,爆多蒜蓉,同茄子合二為一,惹味🤤燒雞胸軟骨串-軟骨有咬口得黎又帶有少少肉,雙重口感!燒雞中翼-惹味得來又有少少蜜甜味,外皮仲脆脆的。燒西班牙黑毛豬肋肉-肥瘦均勻,好咬口!鹽燒牛舌-富有彈性且軟嫩多汁,食落軟身,都幾食到牛肉味。芝士煙肉焗大啡菇-芝士煙肉焗肉perfect match!燒菠蘿-又甜又多汁,必食燒豆腐-香脆,唔係「實的的」既豆腐,幾特別!重有燒娃娃菜、秋葵、豆卜,都好好食,蔬菜依然保留水份。總括下次可以試中辣🤭

日式汁燒魷魚筒-入味又彈牙,大大隻👍🏻

燒安格斯牛肋串-牛味出眾又夠腍!

燒鴨舌串-惹味得黎有小小蜜味,甜甜地~

燒雞胸軟骨串-軟骨有咬口得黎又帶有少少肉,雙重口感!

燒雞中翼-惹味得來又有少少蜜甜味,外皮仲脆脆的。

燒西班牙黑毛豬肋肉-肥瘦均勻,好咬口!

鹽燒牛舌-富有彈性且軟嫩多汁,食落軟身,都幾食到牛肉味。

芝士煙肉焗大啡菇-芝士煙肉焗肉perfect match!

燒菠蘿-又甜又多汁,必食

• 菠蘿
  • 鹽燒牛舌串
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 燒茄子(原條)
  • 燒雞胸軟骨串
2023-08-07 19 views
今次來到這間多款式串燒店!有很多食物,我都喜歡!環境地方算大,當天也很多人吃!除咗餐牌,還有當天餐廳推介!以下係我比較深刻既食物炸池魚:香脆可口,份量算多!值得推介!黑松露雞肉意粉:呢個好有驚喜!麵質口感剛好,黑松露味超重,我朋友都讚話美味!龍蝦汁大蝦意粉:雖然沒有黑松露雞肉意粉這麼重口味,但有啖啖蝦味,都不錯!燒雞胸軟骨串:爽口!比起雞軟骨口感更特別!燒玉子燒:味道甜香:味道好難令人抗拒!燒魷魚筒:原條上,都係爽口感!侍應服務都很快!還會給椅子你放袋!當天已經full位!有位客人想進來吃東西都不能!

今次來到這間多款式串燒店!
有很多食物,我都喜歡!
環境地方算大,當天也很多人吃!
除咗餐牌,還有當天餐廳推介!

以下係我比較深刻既食物

炸池魚:香脆可口,份量算多!值得推介!

燒雞胸軟骨串:爽口!比起雞軟骨口感更特別!

燒玉子燒:味道甜香:味道好難令人抗拒!

燒魷魚筒:原條上,都係爽口感!

侍應服務都很快!還會給椅子你放袋!

當天已經full位!有位客人想進來吃東西都不能!
好耐冇食串燒,之前有經過太子呢間,見到幾多人,所以bookmark咗,今日喺附近做完嘢,一於過嚟試吓!!餐廳主打各式串燒,亦都有唔同嘅小食、主食等等,有別傳統串燒舖頭,只有串燒,亦都提供唔同種類嘅嘢飲~~⭐️小食👉🏻 炸池魚 $38池魚仔炸得香脆,份量都幾多,我同朋友讚不絕口,新鮮熱辣,可以成條食落口,配埋芥末蛋黃醬,送酒一流。⭐️串燒👉🏻安格斯牛肋串 $26肉味幾濃,如果唔食牛扒嘅話,食呢個可能會唔夠喉,要一人嗌多幾串👉🏻 鹽燒燒牛舌芯 $48燒牛舌芯一串三件,簡單用鹽調味已經出色!外層燒得微微焦香,比起普通牛舌更加嫩同埋爽,甘腴可口,唔會乾爭爭,好惹味。👉🏻厚燒玉子 $22呢個超正,外層炙得微焦,中間仲係軟林林!👉🏻鹽燒白鱔 $49白鱔好爽口,無骨,個皮燒到脆卜卜,推介推介!👉🏻西班牙黑毛豬肋串$30一粒粒有咬口!!!冇豬腩肉咁肥,怕肥但係又想叫豬肉可以叫呢個👉🏻陰公豬(燒豬腩)$30用咗冬陰功醃製,好特別!燒完之後,啲腩肉滴咗出嚟,咬落去Juicy。👉🏻燒雞髀 $38好細心,一早已經切開一嚿嚿,方便進食,個皮燒到卜卜脆中間啲肉仲係好滑,好夾,如果大隻啲嘅話就會好啲HAHA⭐️主食👉🏻頂

⭐️小食

👉🏻 炸池魚 $38

⭐️串燒

👉🏻安格斯牛肋串 $26
👉🏻 鹽燒燒牛舌芯 $48
👉🏻厚燒玉子 $22
呢個超正,外層炙得微焦,中間仲係軟林林!
👉🏻鹽燒白鱔 $49
白鱔好爽口,無骨,個皮燒到脆卜卜,推介推介!
👉🏻西班牙黑毛豬肋串$30
👉🏻陰公豬(燒豬腩)$30
👉🏻燒雞髀 $38

⭐️主食

👉🏻頂級安格斯牛小排 $158
呢個睇過色澤就知無敵正,中間粉嫩粉嫩,多汁,加埋芥末,冇得輸!!

👉🏻黑松露野菌雞肉意粉 $108
係估唔到一間串燒舖頭煮意粉都幾唔錯,意粉軟硬適中,有好多雞髀菇,黑松露都幾香濃,而且份量非常多!!
2023-08-01 20 views
放工後好想飲杯冰凍啤酒降溫,之前經過屋企附近的一間串燒店有我最愛的1664啤酒買一送一😍店員推薦的蟶子和扇貝非常新鮮,讓人開胃。接下來是串燒!西班牙黑毛豬肋串是我的最愛,豬肉柔軟多汁,加上炭烤的香氣,讓人一口接一口。鹽燒牛舌串也非常好吃,嚼勁十足,口感豐富。燒雞胸軟骨串是一個很好的選擇,雞肉鮮嫩,軟骨也非常香脆。鹽燒白鱔是另一個讓我驚艷的菜餚,鱔肉鮮美,烤得恰到好處。原條蒜蓉燒茄子也非常美味,茄子經烤後口感更加香甜。燒翠玉瓜和燒韭菜花都非常清爽,是一個很好的配菜。最後是鮑魚汁海鮮荷葉飯,這道菜是絕對值得一試的。荷葉包裹著香噴噴的飯和新鮮的海鮮,加上鮑魚汁的滋味,讓人垂涎欲滴。總的來說,這是一個非常愉快的用餐體驗,食物豐富多樣,啤酒也讓人心滿意足。店員的服務也非常好,讓你感受到了他們的熱情和用心。如果你正在尋找一個能夠享受美食和喝酒的好地方,這個串燒店絕對是一個值得一去的地方!

2023-07-25
$350 (Dinner)
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 蒜蓉燒茄子