2024-07-09 305 views
從未食過咁差嘅串燒,完全貨不對辦,當日夜晚9:00鐘入去叫咗二人餐,落完單之後5分鐘唔駛就上齊所有串燒,已經超級懷疑串燒,冇可能咁快,點知一食先知中伏,全。部。都。係。炸。所有食物又乾又韌又冇味,剩係得個燒茄子(可能茄子冇得炸)食得落口。好戲在後頭,兩人埋單699.6,竟然要我俾齊頭700。我當堂呆左,而家咩年代,電子支付仲要四捨五入,已經加左10%,仲要收多我四毫子。非常不樂意地俾錢走人,呢啲當客係水魚嘅餐廳真係一間都嫌多
2024-06-20 310 views
元朗烤魚串燒唱K好去處 最近做緊$8⭐️蒜蓉花甲粉絲 超級抵 吸引咗我去試試只要消費滿$100 加$8 就有 秘汁蒜蓉花甲可以選擇清湯/香辣/麻辣 仲有粉絲同金菇選擇份量同正價一樣 都咁大盤 十幾粒花甲 仲要完全冇沙粉絲吸哂蒜蓉湯汁 之後超好食 必點.如果消費滿$800 仲可以免費包房唱K可以一邊食一邊玩 價錢仲平過去party room去之前記住book位 如果有興趣可以問問佢哋先.佢哋主打醉美島招牌烤魚 清江魚$298 江團魚加$30可以選擇香辣 酸菜 親子蕃茄 3款口味底下仲有薯粉 豆卜 青瓜 洋蔥等配料.串燒價錢可以參考返下面 但套餐會平啲川燒牛$24台灣原味香腸$18豬頸肉$22醉美五花肉$28雞中翼$22雞肉串$18墨魚丸$18(其他價錢餐牌 會放係Openrice).#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_元朗.#醉美島 (元朗)地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖.⭐️評分:味道:4/5 環境:3.5/5 唱K私人包房環境加分服務:3.8/5抵食:3.8/5.(記住分享比朋友 追蹤/like 感謝你哋支持🙏🏻).#飲食 #美食 #抵
只要消費滿$100 加$8 就有 秘汁蒜蓉花甲
醉美五花肉$28
雞中翼$22
雞肉串$18
墨魚丸$18
(其他價錢餐牌 會放係Openrice)
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_元朗
#醉美島 (元朗)
地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:3.5/5 唱K私人包房環境加分
服務:3.8/5
抵食:3.8/5
(記住分享比朋友 追蹤/like 感謝你哋支持🙏🏻)

#飲食 #美食 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #元朗必食 #元朗美食 #大西北美食 #天水圍必食 #天水圍必食 #大西北美食 #屯門美食 #屯門必食 #朗屏必食 #朗屏美食 #唱k #火鍋 #烤魚 #串燒
本來見到海鮮鍋d 相幾吸引,就揀呢間試。點知去到,原來要預訂,冇得食!唯有食串燒。今次淨係食咗串燒,冇食其他烤魚類。純串燒嚟講,就非常非常普通,冇嘢特別值得推介。串燒牛冇特別食到咩味,好普通。串燒羊好騷,而燒羊扒更加係騷到完全食唔落!平時都會食羊,但係呢個係大浸味到完全唔想食。👌🏼奶湯蛙蛙菜;正常味道。👌🏼燒茄子:味道正常。燒蠔:大量嘅蒜蓉汁,整體有啲鹹。個蠔超細粒。整體來講,串燒味道普通。可能烤魚會好d ? 環境: ★★☆☆☆ 食物: ★★★☆☆ 推介度: ★★☆☆☆

串燒牛冇特別食到咩味,好普通。

串燒牛

串燒羊

👌🏼奶湯蛙蛙菜;正常味道。

奶湯蛙蛙菜

👌🏼燒茄子:味道正常。

燒茄子

燒蠔:大量嘅蒜蓉汁,整體有啲鹹。個蠔超細粒。

燒蠔

整體來講,串燒味道普通。可能烤魚會好d ?

環境: ★★☆☆☆

食物: ★★★☆☆

推介度: ★★☆☆☆
2024-03-25 682 views
又去元朗雞地吃飯~這次來到「醉美島」,餐廳主打烤魚、海鮮鍋和串燒等~餐廳設有VIP包廂,適合多人聚會🎈🔎 烤魚二人餐 ($498)💝 酸菜烤魚我們選了江團魚(+$30),江團魚少骨,肉質嫩滑🐟烤魚配料有豆卜、薯仔、金針菇、青瓜和薯粉等,非常豐富🙌🏻叫了BB辣,很惹味😋💝 醉美島串燒拼盤拼盤包括以下9款串燒:川燒牛雞肉雞中翼雞軟骨五花腩 腐皮翠肉瓜 廚師腸 墨魚丸串燒上枱後會有一個暖爐保溫,不怕串燒變冷👍🏻串燒豐富,味道也不錯👅💝 蔬菜籃+ 白飯 + 汽水二人餐會跟一個蔬菜籃🥬+ 兩碗白飯🍚 +2罐汽水🥤🔎 甜燒菠蘿($24)燒菠蘿🍍,酸甜多汁👍🏻🔎 錫紙花甲粉絲($8)原來餐廳現時有以下優惠,我當然不能錯過😆‼️逢星期一至日,凡入座惠顧滿 $100及讚好醉美島Facbook 專頁,即可以$8換購一份 錫紙花甲粉絲(原價 $48);滿$200,可換購兩份,如此類推。‼️整體調味剛好,花甲鮮甜,粉絲柔軟嫩滑😋🔱另收加一服務費
又去元朗雞地吃飯~

🔎 烤魚二人餐 ($498)

💝 酸菜烤魚
我們選了江團魚(+$30),
江團魚少骨,肉質嫩滑🐟
烤魚配料有豆卜、薯仔、金針菇、青瓜和薯粉等,非常豐富🙌🏻
叫了BB辣,很惹味😋

💝 醉美島串燒拼盤
腐皮
翠肉瓜
廚師
墨魚丸

串燒上枱後會有一個暖爐保溫,
不怕串燒變冷👍🏻
串燒豐富,味道也不錯👅

💝 蔬菜籃+ 白飯 + 汽水
二人餐會跟一個蔬菜籃🥬+ 兩碗白飯🍚 +2罐汽水🥤

🔎 甜燒菠蘿($24)
燒菠蘿🍍,
酸甜多汁👍🏻

🔎 錫紙花甲粉絲($8)
原來餐廳現時有以下優惠,我當然不能錯過😆

整體調味剛好,
花甲鮮甜,
粉絲柔軟嫩滑😋

🔱另收加一服務費
2024-03-19 224 views
今日約左朋友去元朗食嘢,朋友想食烤魚又想食串燒,呢間高性價比餐廳可以一次過滿足曬兩個願望🫱🏻‍🫲🏽🍴 烤魚套餐 $316烤魚份量好足,而且肉質好嫩滑,一啲都唔腥,配埋芫荽蔥~I like it😋🍴特大蒜蓉燒生蠔 $78 真係手板咁大隻生蠔,味道鮮甜,配埋蒜蓉夠曬惹味!🍴醉美五花肉串 $28五花肉串燒得一啲都唔油膩,加埋啲芝麻,好香口呀!!🍴雞皮 $18串燒點少得雞皮,佢哋燒得好酥脆,配埋孜然粉,送酒一流。🍴 停唔口雞泡魚乾 $48雞泡魚乾唔會燒到又乾又硬👍🏽份烤魚好夠份量,仲有好多其他串燒想試但真係太飽啦,唯有下次再過嚟試😳 另外,值得一讚嘅係佢哋有個箱仔可以熱住啲串燒,好貼心👍🏻呢度仲有VIP包廂可以唱k玩骰盅,約埋大班friend嚟玩就啱曬啦🤩價錢 $548 味道 🌕🌕🌕🌕🌑環境 🌕🌕🌕🌕🌑服務 🌕🌕🌕🌕🌑衛生 🌕🌕🌕🌕🌑 抵食 🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 烤魚套餐 $316

🍴特大蒜蓉燒生蠔 $78
真係手板咁大隻生蠔,味道鮮甜,配埋蒜蓉夠曬惹味!

🍴醉美五花肉串 $28
五花肉串燒得一啲都唔油膩,加埋啲芝麻,好香口呀!!

🍴雞皮 $18
串燒點少得雞皮,佢哋燒得好酥脆,配埋孜然粉,送酒一流。

🍴 停唔口雞泡魚乾 $48
雞泡魚乾唔會燒到又乾又硬👍🏽

另外,值得一讚嘅係佢哋有個箱仔可以熱住啲串燒,好貼心👍🏻

價錢 $548
2024-03-08
Type of Meal
Dinner
2024-03-11 581 views
#christne開飯日記收工之後男朋友話想食烤魚,今次就同咗佢去元朗食呢間又有烤魚又有串燒嘅舖頭😍雖然舖頭細細,但都坐得幾舒服,有幾張卡位。都幾啱同朋友仔夜晚落嚟吹吓水食嘢,另外老闆話佢仲有間VIP房,入邊可以唱K同玩骰盅,真係約埋 friend落嚟開party都仲得呀😍🌟串燒串燒我哋就叫咗幾款試吓:雞腎串、惹味雞軟骨、蒜蓉茄子😍店家勁貼心,每一個暖爐仔幫你熱啲串燒唔怕凍咗。雞神算好爽口、茄子份量都好大條㗎,而且一撕就成條肉出咗嚟,勁正🌟烤魚套餐因為最近係唔係好食得辣,所以就叫咗佢嘅親子蕃茄烤魚,咁佢哋係用清江魚。其實肉質都幾彈牙,👍而且都好厚肉㗎。佢嘅蕃茄湯底呢都幾入味,然後仲有啲配料例如薯仔、金菇、紅薯粉等等。兩個人食真係食唔晒。因為佢條魚都算大條,差唔多都有兩至三斤。記得同朋友仔一齊share 啦😍🌟炸饅頭我哋呢就叫咗佢嘅炸饅頭做甜品🤭佢嘅饅頭本身呢好香奶味,即使炸完都食得出😍加埋煉奶呢個飯後甜品真係好👍🌟百香果沙冰男朋友就叫咗杯百香果沙冰都唔算好甜,而且百香果味都幾出👍如果食辣嘢,用嚟解辣都真係幾唔錯嘅🍴醉美島 (元朗)📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖
#christne開飯日記

🌟串燒

🌟烤魚套餐

🌟炸饅頭

🌟百香果沙冰

🍴醉美島 (元朗)
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖
2023-12-12 429 views
去咗間小店,環境得意,食物多樣化,正!🤤 點咗幾款串燒同埋燒紅腸,一試正中下懷。首先個雞皮串,皮香脆,肉嫩滑,真係入口即化,啖啖肉嘅feel!再講吓個燒鳳爪,外皮微焦,帶點脆口,啲醬汁啊,卜卜脆,好入味,香濃得嚟唔膩!🐓嗰個燒紅腸,真係有咬口,juicy爆汁,滿口都係肉香,當中𠻹𠻹嘅辣椒粒,微辣帶勁,提味得嚟唔會食到辣得暈,正!洗甜品都親民,糖水選擇多,我揀咗個楊枝甘露,甜而唔膩,好開胃。總之,食物質素同價錢成正比,下次有機會仲要再試過其他嘢!🥢💥食完之後,心情都好似隨住個食物味道咁,變得好滋味。絕對會推薦俾朋友,一於約埋一班人,一齊嚟享受呢個食嘅樂趣啦!

2023-12-05 331 views
居酒屋小店 好食程度係由兩個人因為各自既工作壓力煩惱緊 食完兩個都好番 即時幸福感滿滿🥰海鮮鍋好足料 叫左2-4人份 包括蔥 芫荽 肉蟹 魷魚鬚 花甲 鮑魚 蝦 萵筍 粟米 薯仔 金針菇 娃娃菜 豆卜蟹味鮮甜 感覺隻蟹好新鮮 同時都係湯頭鮮味既原因 店員話啲蟹係每日入貨既 而湯底係幾種混埋一齊 只可以講係有海鮮醬係入面 但感覺係仲有沙茶醬係入面 蝦食落感覺係雪藏蝦 但大大隻 同好彈牙 鮑魚口感軟熟 有啲大有啲細 粟米豆卜娃娃菜索晒汁 好好食 薯仔偏軟 另外加左薯粉 好食到暈低了 兩個人食岩岩好

2023-10-05 319 views
員工食物打翻在我身上滾親我,因為食物都是燒好的再放上桌上再烤,超倒楣,條裙都污糟,仲夠膽死將跌喺我手臂上嘅串燒比返我食,埋單六百幾蚊係兩個大人一個小朋友食,仲要無飽,再去第二間食過😑
2023-09-05 223 views
lunch time 經過去試, 套餐$6x, 一個粉加兩串串燒, 追加娃娃菜$9 , 原來只有3片🤣. 不包飲品,叫米線黎左薯粉, 重新煮後d 米線好似碎上, 好似人地食淨再儲埋一齊煮。食左小小已經唔想食. 平時無寫開openrice, 所以無影相。但真係忍唔住上黎講。總結:串燒味道不錯,但份量小得黎比較貴
總結:串燒味道不錯,但份量小得黎比較貴
2023-09-03 761 views
經過見到好多人等位食,所以就決定等下尼間串燒專門店🍢,店內座位寬敞,感覺舒適,👍🏻 店員有禮細心,用心介紹食物和飲料給我們,串燒種類十分多🐖🐂🐓,可以同朋友小聚聯誼👭既好地方✔️ 燒雞皮 - 2串〔真心推介😋〕 $28 / 2串👍🏻 細細串👍🏻 爆脆👍🏻 惹味✔️ 醉美五花肉串〔推介😋〕 $32👍🏻 不油膩👍🏻 嫩滑✔️ 豬頸肉〔推介😋〕 $18👍🏻 不油膩👍🏻 爽口✔️ 台灣黑椒味香腸 / 台灣原味香腸〔真心推介😋〕 $18👍🏻 惹味👍🏻 香口✔️ 翠玉瓜 - 2串〔真心推介😋〕 $28 / 2串👍🏻 爽脆多汁👍🏻 一口😋細細啖✔️ 串燒豆卜〔真心推介😋〕 $20👍🏻 香口👍🏻 原粒👍🏻 外脆內軟✔️ 腐皮〔推介😋〕 $25👍🏻 薄薄一片👍🏻 惹味✔️ 魷魚板串〔真心推介😋〕 $26👍🏻 香魷魚🦑味👍🏻 彈牙✔️ 秘汁蝦〔真心推介😋〕 $88👍🏻 惹味👍🏻 蝦新鮮,爽口彈牙配 粉絲,蒜蓉味👍🏻 入味✔️ 惹味牛舌〔推介😋〕 $38👍🏻 有厚度👍🏻 有口感👍🏻 彈牙枱上有多款串燒調味料提供:孜然粉,辣椒粉✔️ 椰子冰〔真心推介😋〕$28👍🏻 大杯👍🏻 濃郁椰汁味🥥👍🏻 透心涼✔️ 芒果沙冰〔真心推介😋〕$32

✔️ 燒雞皮 - 2串〔真心推介😋〕 $28 / 2串

👍🏻 香魷魚🦑味
👍🏻 彈牙

✔️ 秘汁蝦〔真心推介😋〕 $88
👍🏻 惹味
👍🏻 蝦新鮮,爽口彈牙
配 粉絲,蒜蓉味
👍🏻 入味

✔️ 惹味牛舌〔推介😋〕 $38
👍🏻 有厚度
👍🏻 有口感
👍🏻 彈牙

枱上有多款串燒調味料提供:孜然粉,辣椒粉

✔️ 椰子冰〔真心推介😋〕$28

👍🏻 大杯
👍🏻 濃郁芒果味🥭
👍🏻 冰凍
2023-08-17
$250 (Dinner)
2023-08-28 117 views
食完晚餐仲肚餓,夜晚元朗都仲有好多串燒鋪開門,今次揀咗呢間裝修幾靚既試下~✨秘汁金針菇個汁惹味得嚟,又唔算好辣,金菇同粉絲都好入味!😋😋😋✨燒粟米粟米好心機咁逐粒串起,但食落粟米皮偏韌,可能太細粒燒耐咗~✨燒扇貝扇貝燒得剛剛好,配埋蒜蓉,仲有啲汁!😋😋😋✨串燒蝦可能因為燒好再拎出嚟已經隔咗段時間,個燒烤爐用蠟燭烤唔夠熱,已經冇咗表面脆既效果,但味道都唔差既😋以宵夜嚟講性價比都算唔錯,個祕汁係好好食,不過分時段上燒物,可能味道會較好,因為蠟燭唔算好熱,咁快上晒食物都係會凍。🥺

✨秘汁金針菇
個汁惹味得嚟,又唔算好辣,金菇同粉絲都好入味!😋😋😋

✨燒粟米
粟米好心機咁逐粒串起,但食落粟米皮偏韌,可能太細粒燒耐咗~

✨燒扇貝
扇貝燒得剛剛好,配埋蒜蓉,仲有啲汁!😋😋😋

✨串燒蝦

嘩!今日朋友話帶我去元朗食好西啊!佢話雞地嗰度有一間專食串燒、仲有海鮮鍋食嘅餐廳,好吸引,平靚正!好彩我朋友有幫我哋預先訂位咋,餐廳座位唔算多,所以大家要注意有入座時限㗎,朋友幫我哋預先訂咗一個二至三人份量嘅海鮮喎,海鮮鍋材料好豐富😍😍我哋仲叫咗兩串串燒,同埋打卡之選嘅兩杯沙冰😋😋海鮮鍋二人份量- 入面有唔少食物呀,好似蟹、蜆、鮑魚、蝦、萵筍,馬鈴薯🥔串燒- 豬頸肉- 台灣黑椒腸百香果沙冰椰子沙冰醉美島 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖

我哋仲叫咗兩串串燒,同埋打卡之選嘅兩杯沙冰😋😋

海鮮鍋二人份量
- 入面有唔少食物呀,好似蟹、蜆、鮑魚、蝦、萵筍,馬鈴薯🥔

串燒
- 豬頸肉

- 台灣黑椒腸

百香果沙冰

椰子沙冰

醉美島 (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖
2023-08-12
Type of Meal
Dinner
  • 醉美島海鮮鍋
元朗有一間食串燒好出名,我同朋友常常係個度傾計食串燒食到好夜,但個間係戶外,夏天食真係頂唔順,去左醉美島,醉美島有冷氣又坐得舒服又乾淨兩個人去其實會比張4人檯你,會擺左個盤比你,個盤底有蠟燭,比你興住d串燒特大蒜蓉燒生蠔呢個等既時間最長,蠔新鮮,上面鋪滿蒜蓉,食住舊生蠔仲可以用蒜蓉點其他食物食!多春魚所有叫既海鮮類都係新鮮,多春魚個魚肚好飽滿惹味牛舌一點都唔靭,好易咬開醉美五花肉串和雞肉串串燒真係食肉都岩!好入味粒粒粟米串(10串)我鍾意粟米係甘樣一粒粒串起,唔係一舊舊,好容易食呀,又唔怕痴牙椰子冰呢個好大杯!仲有今日天氣好熱,好消暑,有奶味,感覺似係椰奶冰蒜蓉茄子(份)好大份,好正,一夾就夾到一大抽重口味茄肉食,我叫左少辣韭菜(份)又係必吃!燒到仲有好多汁,燒蔬菜有汁先正草莓沙冰有草莓果肉+沙冰粗粒,我鍾意呢杯多點雞中翼(串)呢個有驚喜呀,個皮黎到係脆,一咬開d雞汁就流出黎

特大蒜蓉燒生蠔

多春魚
所有叫既海鮮類都係新鮮,多春魚個魚肚好飽滿
惹味牛舌
一點都唔靭,好易咬開

醉美五花肉串和雞肉串
串燒真係食肉都岩!好入味

粒粒粟米串(10串)

椰子冰

蒜蓉茄子(份)
好大份,好正,一夾就夾到一大抽重口味茄肉食,我叫左少辣

韭菜(份)
又係必吃!燒到仲有好多汁,燒蔬菜有汁先正

草莓沙冰
有草莓果肉+沙冰粗粒,我鍾意呢杯多點

雞中翼(串)
呢個有驚喜呀,個皮黎到係脆,一咬開d雞汁就流出黎
  • 特大蒜蓉燒生蠔
  • 蒜蓉茄子
2023-08-17 122 views
好失望!!😩餐廳大多數串燒都係凍嘅😵串燒應該一早炸好(毫無誠意😑), 有客叫就攞出嚟, 放喺枱上面個爐仔熱住食, 概念係幾好, 但最基本, 食物上枱都應該係熱, 而最大問題個爐根本唔夠熱😮‍💨 🥔惹味臭豆腐 $20 / 串唔熱 + 乾硬 + 臭油益味😵‍💫🥔五花肉串 $32 / 串肉醃得幾入味, 不過都係唔熱🥔雞肉串 $18 / 串味道比五花腩失色咗啲, 可以接受, 不過都係唔熱🥔粒粒粟米串 $30 / 10串係糯米粟, 煙韌軟糯, 口感好好, 不過都係唔熱🥔雞全翼串 $26 / 隻喺火爐仔上熨咗半個鐘, 終於有啲啲微暖🥔特大蒜蓉燒生蠔 $38 / 隻終於食到熱嘅燒烤, 生蠔大隻, 肥美多汁, 略嫌蒜蓉唔多🥔秘汁洋蔥魷魚鬚 $68湯汁清甜, 魷魚鬚鮮嫩唔韌, 金菇同洋蔥吸收曬啲湯汁, 好味😋, 但魷魚鬚好少, 變咗配角, 洋蔥同金菇先至係主角😅

好失望!!😩

餐廳大多數串燒都係凍嘅😵

🥔惹味臭豆腐 $20 / 串
唔熱 + 乾硬 + 臭油益味😵‍💫

🥔五花肉串 $32 / 串
肉醃得幾入味, 不過都係唔熱

🥔雞肉串 $18 / 串
味道比五花腩失色咗啲, 可以接受, 不過都係唔熱

🥔粒粒粟米串 $30 / 10串
係糯米粟, 煙韌軟糯, 口感好好, 不過都係唔熱

🥔雞全翼串 $26 / 隻
喺火爐仔上熨咗半個鐘, 終於有啲啲微暖

🥔特大蒜蓉燒生蠔 $38 / 隻
終於食到熱嘅燒烤, 生蠔大隻, 肥美多汁, 略嫌蒜蓉唔多

🥔秘汁洋蔥魷魚鬚 $68