2023-08-15 55 views
📌燒日式雞泡魚乾🐡第一眼最想食&吸睛🤩甜甜地 好好味 配有沙律醬 燒韭菜 好鍾意加咗孜然味燒嘅韭菜,燒嘅時間控制得啱啱好,啲韭菜唔會有乾又難咬燒羊架肉質帶鲜粉紅色、羊肉入口濃郁羊味、肉質嫩滑多汁、油香而不膩,蒜蓉燒蠔,表面鋪滿蒜蓉,夠大大隻、飽滿!生蠔既鮮香,肥美多汁,就算燒完都仲有好多水份,好 juicy💦啖啖肉 非常新鮮, 真係乜嘢都唔使點,淨咁食佢嘅鮮味都已經夠😚蒜蓉燒大扇貝,一個要食嘅海鮮就係燒扇貝,食完個扇貝一定要飲埋佢剩低嘅汁。好鮮甜加埋啲蒜蓉配菜係啱啱好,不得不提個扇貝仲要係好新鮮好好味秘製花甲粉絲清湯,粉絲吸收了花甲的鮮甜,啖啖粉絲鮮美,花甲10分新鮮,花甲肉粒粒爽甜,真不錯。燒五花腩,表面燒得金黃,入口油脂甘香,肉質細嫩,脂肪分布均勻,一層肉一層薄薄的脂肪,非常好味。

2023-08-14 53 views
位於元朗的特色串燒店🍡🍢款式多之餘 分量十足去燒烤店當然要點特大蒜蓉燒生蠔💰38、 蒜蓉茄子💰38 蒜香味濃郁 香口超級惹味 生蠔鮮甜 茄子多汁還點了雞泡魚乾💰48 外面好難吃到這一道 口感脆口帶煙韌 點著蛋黃醬吃 真的會吃不停🤭秘汁花甲💰88花甲分量多 帶少辣 金針菇吸了整個湯的精華 推介👍🏻串燒類方面點了五花肉串💰32臭豆腐串💰20台灣腸串 💰18牛舌 💰38雞腎 💰18雞全翼 💰26雞軟骨 💰28@2金菇肥牛卷 💰38豬頸肉 💰18多春魚 💰35@2食材都很新鮮 惹味 推介金菇肥牛卷 多汁濃味,多春魚 烤得脆口,豬頸肉 厚身爽口不想吃串燒 這家還有海鮮鍋提供 是要提前預定的 可跟餐店查詢
位於元朗的特色串燒店🍡🍢款式多之餘 分量十足

金菇肥牛卷 💰38
豬頸肉 💰18
多春魚 💰35@2

2023-08-14 69 views
醉美島🦀🦐🦑🏖元朗不嬲都出名多嘢食,如果又想打邊爐食海鮮🦀、又想滿足食肉獸既要求食吓串燒🍢、仲可以飲返幾罐啤酒盡興下🍻,咁就一定要來試吓呢一間喺元朗開咗唔係好耐嘅醉美島啦!💓💓醉美島海鮮鍋細煲🦀🦐🦑$398店員話呢個已經係二至四人份,一煲入面就已經有齊肉蟹、魷魚鬚、花甲、鮑魚、蝦、萵筍、粟米、薯仔,金針菇、娃娃菜、豆卜、蔥、芫荽!超級豐富,勁足料!🈵🈵🈵惹味牛舌👅$32牛舌都幾重孜然味,切得幾厚身,幾有咬口,咬落都好重牛味!正喎🙈娃娃菜🥬 $32由於個湯底幾好食,我另外仲嗌咗一個娃娃菜,咁就可以吸晒湯底啲味!🤣🤣份量都幾多,起碼有兩大棵娃娃菜,算抵食啦!✅芒果沙冰🥭$32成座山咁高嘅沙冰?🤣🤣🤣芒果味唔會好假,下面仲有爆爆珠增加口感~😋
醉美島🦀🦐🦑🏖

醉美島海鮮鍋細煲🦀🦐🦑$398

惹味牛舌👅$32

娃娃菜🥬 $32

芒果沙冰🥭$32
2023-08-06 185 views
😚喺元朗又發掘左一間超級高質串燒店,佢每樣嘢都整得非常之好食,第一極之推介羊腰串💯!羊腰串有少少羊騷味,肉邊圍住有肥膏,油脂令到個羊肉好香同好淋勁好食😍第二係醉美五花肉,又係燒得啱啱好,肉又嫩,再加上香料,五花肉嘅肥腩每啖都嘩一聲,真係好食👍🏼第三推介係秘汁紅薯粉👍🏼加少少茄子嘅蒜蓉落去個紅薯粉超級好味,可能我自己係蒜蓉迷😹!第四推介燒雞皮,呢個唔似叫貨返嚟,燒到脆卜卜!其實食串燒係要有油脂分泌嘅都會覺得勁好食😸第五推介係雞泡魚乾,如果三五知己聚腳,呢個真係啤酒配搭小食之一,雞泡魚乾笑得好香!脆脆地煙煙韌韌,正!第六推介竟然係腐皮串,原來咁樣笑都唔會好乾,腐皮亦都好好咬口,呢個都係首選前嗰幾款😻回頭率🈵🈵🈵🈵🈵💯▶️另外沙冰勁抵飲,$40有找可以飲好耐,食串燒一定要有凍飲,佢呢間沙冰整得好好飲,唔似其他舖頭,一係唔夠甜,一係就好細杯!呢個係勁大杯同甜味啱啱好唔會太甜,我會再去食!堅正😝回頭率🈵🈵🈵🈵🈵💯🚻店舖旁邊有獨立廁所🪑目測座位有22人🚇元朗西鐵站步行15分鐘就到 ===================特大蒜蓉燒生蠓$76雞肉串$18雞腎串$18雞中翼$23燒雞皮$28醉美五花肉串$
回頭率🈵🈵🈵🈵🈵💯

芒果沙冰
必食👍🏼
芒果沙冰
2023-08-03 33 views
惹味臭豆腐串 $20美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)濃郁嘅豆香同臭豆腐獨特嘅臭味融合,口感外脆內軟,值得一試🥰🌽粒粒粟米串(10串) $30美味指數:👅👅👅👅 (4/5)呢隻粟米係嗰隻糯糯地嘅,啲玉粒每粒都幾飽滿,調味唔錯,而且有10串,好抵食😋🐥雞肉串 $18美味指數:👅👅👅👅 (4/5)師傅燒到個雞皮脆脆地,但入面又唔會乾柴,咬入去仲有肉汁👍🏻🐷五花肉串 $32美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)五花腩肥瘦適中,燒烤完好香油脂味,呢個一定要嗌!📍醉美島(元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖

惹味臭豆腐串 $20
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
濃郁嘅豆香同臭豆腐獨特嘅臭味融合,口感外脆內軟,值得一試🥰

🌽粒粒粟米串(10串) $30
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

🐥雞肉串 $18
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
師傅燒到個雞皮脆脆地,但入面又唔會乾柴,咬入去仲有肉汁👍🏻

🐷五花肉串 $32
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
五花腩肥瘦適中,燒烤完好香油脂味,呢個一定要嗌!

📍醉美島(元朗)

2023-07-30 29 views
📍醉美島🇭🇰 元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖好日唔入元朗近日去咗朋友屋企玩 地膽介紹咗我地去呢間食串燒!好出名海鮮鍋 不過有朋友海鮮敏感 所以都係食串燒😋 金菇肥牛卷(辣) $38👍🏼小心 都幾辣🤣 😋 雞腎 $18😋 惹味雞軟骨 $28👍🏼😋 醉美五花肉串 $32👍🏼😋 蒜蓉茄子 $38👍🏼👍🏼😋 特大蒜蓉燒生蠔 $38👍🏼😋 新鮮特大蒜蓉扇貝 $38😋 特式燒賣 $18😋 川燒牛串 $28😋 惹味牛舌 $38👍🏼👍🏼👍🏼厚切牛舌 超好食😋 雞肉串 $18😋 豬頸肉$18 👍🏼😋 韭菜(2串) $28😋 煙鴨胸 $18😋 祕汁花甲 $88食咗咁多嘢都係$500左右 好抵!同埋整體食物質素都好好👍🏼最特別係佢有個爐keep住d串燒熱!
📍醉美島
🇭🇰 元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖

好日唔入元朗
近日去咗朋友屋企玩 地膽介紹咗我地去呢間食串燒!
好出名海鮮鍋 不過有朋友海鮮敏感 所以都係食串燒

😋 豬頸肉$18 👍🏼
😋 韭菜(2串) $28
😋 煙鴨胸 $18
😋 祕汁花甲 $88

食咗咁多嘢都係$500左右 好抵!
同埋整體食物質素都好好👍🏼
最特別係佢有個爐keep住d串燒熱!
2023-07-29
$280 (Dinner)
  • 蒜蓉茄子
晚上去了元朗探朋友,他就建議不如邊食串燒邊傾計。知道元朗有好多好野食,朋友介紹得,想必這間一定是其中之一。串燒店叫做「醉美島」,朋友話一到7點後就會開始多人,所以我們都是6點左右就去到,避免多人繁忙時段。雖然我們今次來是主食串燒,但原來醉美島還有海鮮鍋食,食物種類多元化。而且串燒價錢算是抵食,難怪吸引到不少街坊支持。⇅ 特大蒜蓉燒生蠔醉美島將新鮮的生蠔配上香濃的蒜蓉,燒烤後的香氣散發出來。蠔肉鮮嫩多汁,蒜蓉的辛辣與海味的蠔肉完美結合,肥美的蠔肉一口食下,非常過癮。⇅ 秘汁錫盒洋蔥魷魚鬚(配粉絲)將魷魚鬚、洋蔥和粉絲放在錫盒中燒烤,魷魚鬚爽口彈牙,粉絲吸收了錫盒內所有的香氣和醬汁。⇅ 燒雞中翼、燒雞全翼與燒雞皮三款雞肉串燒各有特色。雞翼的肉質鮮嫩,燒烤火力剛剛好,超級惹味。串燒來說,雞翼是永遠無得輸。雞皮則是在燒烤過程中產生了特殊的香脆口感,讓人忍不住一口接一口。⇅ 惹味臭豆腐串臭豆腐是一種獨特的菜餚。這道串燒臭豆腐外皮烤得酥脆,內裡保持了豆腐的滑嫩,而且不算非常「臭」,很易入口。⇅ 台灣腸台灣腸的肉質緊實,卻又不失嫩滑,燒烤過程中的烤香與肉香相結合,這個我都重覆點了兩次⇅ 串燒牛串串燒
⇅ 特大蒜蓉燒生蠔
特大蒜蓉燒生蠔
⇅ 秘汁錫盒洋蔥魷魚鬚(配粉絲)
秘汁錫盒洋蔥魷魚鬚
⇅ 燒雞中翼、燒雞全翼與燒雞皮
燒雞中翼
燒雞全翼
燒雞皮
⇅ 惹味臭豆腐串
惹味臭豆腐串
⇅ 台灣腸
台灣腸
⇅ 串燒牛串
串燒牛串肉質鮮嫩多汁,吃出了牛肉的鮮味和燒烤香。。
串燒牛串
⇅ 燒惹味牛舌、 燒韭菜
燒牛舌需要恰到好處的火候才能保持其嫩滑的口感,餐廳卻正正做到,口感一流。串燒亦是少不免要點燒韭菜。加上孜然粉後,韭菜的辛辣與燒烤的香氣完美結合,亦是唯一會在串燒時才會食到的感覺。
燒惹味牛舌
⇅ 百香果沙冰
食了這麼多的串燒,飲一口百香果沙冰,瞬間帶走了燒烤的油膩感。
百香果沙冰
果然,一到7點後就開始多人。街坊如此支持,醉美島都一定有返相當水準的。
一元冰粉
(仲有必食的$1 一元冰粉)
2023-07-23
$200 (Dinner)
特大蒜蓉燒生蠔
燒惹味牛舌
百香果沙冰
一元冰粉
2023-07-27 20 views
前日同朋友去左元朗,我超中意食串燒,經過毫不猶豫就入左去,估唔到有驚喜,佢有個架下邊有啲蠟燭熱嗰啲串燒,熱辣辣,超級貼心,經過可以一試再試。個份量都OK價錢合理。
2023-07-27 24 views
毒毒男友每日返工放工都會經過雞地,竟然有日興致勃勃主動提出試下一間新嘅串燒店老闆難得開到聲,當然要奉陪啦當日平日未夠7點到,暫時客人唔算多,枱與枱之間有足夠空間放爐,以串燒店嚟講坐得幾舒服。餐廳以QR code落單,另外餐廳都幾細心,每枱都會有一個火爐仔,用黎稍為替串燒保溫。所有order嘅串燒火候控制得恰到好處,而且醃料非常惹味好岩送酒 當中特別鍾意係臭豆腐,外邊燒到脆卜卜裏面都唔會好乾,同埋牛舌亦唔會靭,爽口彈牙,雞肉串厚肉仲keep住裡面juicy。重點個人覺得串燒店黎講非常抵食,價錢非常合理!另外一提譚仔小辣代表表示辣得幾爽,如果不太食到辣嘅朋友建議mark返小辣喇!臭豆腐 $20/ 牛舌 $38 / 翠玉瓜 $28(2串) / 芝士腸$22雞軟骨$28(2串) / 雞肉串 $18 / 四季豆 $28(2串)燒韭菜 - 推介$48大大份,滿滿嘅自然香,非常惹味錫盒類 - 秘汁洋蔥魷魚鬚+ 粉絲底 $68 / 紅薯粉$38 - 味道分別揀左香辣同麻辣,香辣湯底多啲蒜香風味,麻辣亦唔算太辣,細細份可以淺嘗,唔錯!串燒又點可以唔啤啤佢呢🍻cheers
老闆難得開到聲,當然要奉陪啦

所有order嘅串燒火候控制得恰到好處,而且醃料非常惹味

燒韭菜 - 推介
$48大大份,滿滿嘅自然香,非常惹味

串燒又點可以唔啤啤佢呢
🍻cheers

2023-07-27 12 views
元朗雞地真係好多唔同種類餐廳,醉地島既串燒不同既地方係佢每枱都有個爐,可以比你一直keep住串燒既溫度🫶🏻🔸椰子冰($28)🔸百香果沙冰($38)2杯沙冰都係即打,透心涼之選👍🏻🔸錫紙盒秘汁花甲配金針菇($88)花甲起碼有20隻以上,隻隻冇沙鮮甜,而且可以自己選擇要金菇定粉絲,超好索汁串燒類,全部都燒得岩岩好,唔會過老過乾,枱面仲有2罐調味料可以自己加🔸金針菇肥牛卷($38)🔸牛舌($38)🔸豬頸肉($18)🔸羊腰串($32)🔸無骨鴨掌串(2串) ($32)🔸燒蝦($15)🔸韭菜(2串) ($28)小食類🔸蒜蓉茄子($38)茄子大大條,超多蒜蓉係面,係重味之選😆🔸特大蒜蓉燒生蠔(@$38)生蠔真係大大粒,而且蠔身肥美包滿,十分推薦👍🏻🔸菠蘿($38)菠蘿燒過之後,甜味真係另一個層次,多汁

🔸椰子冰($28)
🔸百香果沙冰($38)
2杯沙冰都係即打,透心涼之選👍🏻

🔸錫紙盒秘汁花甲配金針菇($88)

🔸金針菇肥牛卷($38)🔸牛舌($38)🔸豬頸肉($18)
🔸韭菜(2串) ($28)

小食類
🔸蒜蓉茄子($38)
茄子大大條,超多蒜蓉係面,係重味之選😆

🔸特大蒜蓉燒生蠔(@$38)
生蠔真係大大粒,而且蠔身肥美包滿,十分推薦👍🏻

🔸菠蘿($38)
菠蘿燒過之後,甜味真係另一個層次,多汁
$250 (Dinner)
  • 燒菠蘿
2023-07-26 7 views
今次嚟到元朗一間新開嘅串燒店 環境乾淨 一入去就幫我點着個爐 之後仲放咗張隔油紙喺上面 呢個舉動好細心👍🏻串燒🍡🍢串燒我哋就叫咗煙鴨胸 魷魚鬚 五花肉串 牛串同雞軟骨 佢串串都好大串 仲要真係做到外脆內軟嘅感覺 舖頭另外仲有孜然粉同辣粉俾我哋調味 但係對我嚟講已經好夠味 所以都冇特登再去加啲調味粉😋😋秘汁錫盒我哋就叫咗娃娃菜 金菇同花甲粉絲 樣樣份量都好多 花甲冇沙又新鮮 可以再戰!🤩🤩小食另外,我地就叫咗個食串燒必點嘅燒茄子 有好多蒜蓉 燒得啱啱好唔會好乾🤤仲有叫咗個羊骨扒 唔會羶 佢仲有得俾你揀五成 七成或者全熟 適合唔同口味嘅人食👍🏻不過啲嘢食嘅份量好多 我哋兩個人都叫得太多嘢啦🙈

串燒🍡🍢

秘汁錫盒

小食

不過啲嘢食嘅份量好多 我哋兩個人都叫得太多嘢啦🙈
2023-07-26 13 views
炎炎夏日想和朋友在冷氣室內,吃串燒最對味~朋友很快樂地尋到這特別店,啤酒串燒粉絲任選,吃得快樂。店內用座位有限,需內用的朋友們,要先行電話預約比較好!亦不怕位子不夠或等候太久,因為小店外亦可坐。不錯店舖細細,食材新鮮又算抵!秋魚串肉質富有彈性,鮮味十足!五花腩串燒串燒推介必吃,油脂豐滿。惹味之串燒!▪惹味五花腩肥瘦適中,油脂豐富,好惹味! ▪燒雞中翼串燒不會太乾身而好難咬,而且雞肉味香濃!調味好,推薦!薯粉吃完肉類,吃點薯粉中和油膩感!多汁份量很多,有很多蒜蓉調味,吸盡香味,好滋味!粉絲口感也不錯的,彈牙好吃,入味店子食物包羅萬有的~跟朋友聊聊天,吃串燒的一天也很棒。蒜香亦味美
店內用座位有限,需內用的朋友們,要先行電話預約比較好!
亦不怕位子不夠或等候太久,因為小店外亦可坐。不錯
店舖細細,食材新鮮又算抵!
秋魚串
肉質富有彈性,鮮味十足!
五花腩串燒
燒雞中翼串燒
不會太乾身而好難咬,而且雞肉味香濃!調味好,推薦!
薯粉
粉絲
口感也不錯的,彈牙好吃,入味
2023-07-25 14 views
餐牌選擇都幾多,我哋都叫咗好多嘢食試下,不過覺得都係好普通,調味亦都好單一,冇乜味,而且個爐其實都唔係好熱,keep唔到warm,全晚最好食就係條茄子,仲keep到好Juicy,夠晒香口又多蒜,應該唔會再回訪了。
2023-07-23 18 views
醉美島 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖蒜蓉扇貝 $48粒扇貝幾大幾新鮮 火侯控制岩岩好唔會燒到好韌肉質仲幾嫩好食😽雞腎 $18好厚好大粒非常爽口食落完全冇腥味而且調味啱啱好豬頸肉 $18幾肥 燒得好香肥瘦相間做到爽脆口感金針菇 $38娃娃菜 $38非常重蒜香 娃娃菜幾甜叫左咁多肉食返啲菜岩岩好😽百香果沙冰 $38飲品唔會好甜冰冰涼涼 食辣野岩曬😽底下仲有啲爆爆珠增加口感👍整體好適合一大班朋友一齊聚會食飯
醉美島 (元朗)

蒜蓉扇貝 $48

食辣野岩曬😽
底下仲有啲爆爆珠
增加口感

👍整體好適合一大班朋友一齊聚會食飯
去開元朗臨走前食埋宵夜成日食B仔咁悶,今次搵咗間網上評價好高嘅串燒店男朋友話夜晚費事食咁多肉,我哋主要都係叫海鮮,兩個人少少哋,都食得好滋味!🔹澱粉米串(10串) $30🌟睇menu以為係普通粟米串燒,原來佢係糯米粟,咬落去煙煙韌韌,有孜然粉嘅鹹味,又有粟米嘅甜味,鹹鹹甜甜,一粒一粒咁樣,應該好花功夫,必食推介!🔹秘汁花甲 $88太夜食辣嘢驚喉嚨痛,所以叫咗蒜蓉味,平時串燒鋪花甲通常都好燶味,好驚喜地今次味道適中,唔會太鹹,啱啱好!夾埋金菇,索晒啲汁,好好味!🔹特大蒜蓉燒生蠔 $38隻🌟生蠔好大隻好肥美,而且燒得啱啱好,唔會太乾,推介!🔹惹味牛舌 $38牛舌係偏爽口質地,好食!🔹惹味臭豆腐串 $20唔算太臭嘅臭豆腐,相信怕臭豆腐嘅人都可以嘗試!🔹新鮮特大蒜蓉扇貝 $48隻🌟好大隻扇貝,燒得啱啱好,入邊仲係偏林身,推介!🔹新鲜串燒蝦 $15 隻男朋友係蝦怪,佢食咗第一隻之後就自己食埋其餘三隻,我一隻都唔敢搶佢😂 🔹甜燒菠蘿 $28🌟食串燒必點燒菠蘿!個人認為今次嘅燒菠蘿水準好高,燒得一啲都唔乾,仲要超級Juicy,又好甜,食完都唔覺得鞋口!🔹芒果沙冰 $32外觀好靚,打卡就啱晒!飲落去
去開元朗臨走前食埋宵夜
成日食B仔咁悶,今次搵咗間網上評價好高嘅串燒店

🔹澱粉米串(10串) $30🌟

🔹秘汁花甲 $88

🔹特大蒜蓉燒生蠔 $38隻🌟
生蠔好大隻好肥美,而且燒得啱啱好,唔會太乾,推介!

🔹惹味牛舌 $38
牛舌係偏爽口質地,好食!

🔹惹味臭豆腐串 $20
唔算太臭嘅臭豆腐,相信怕臭豆腐嘅人都可以嘗試!

🔹新鮮特大蒜蓉扇貝 $48隻🌟
好大隻扇貝,燒得啱啱好,入邊仲係偏林身,推介!

🔹新鲜串燒蝦 $15 隻

🔹甜燒菠蘿 $28🌟

🔹芒果沙冰 $32
外觀好靚,打卡就啱晒!飲落去好冰涼,好大杯,完全唔係行貨!一路食串燒一路飲,好過癮!

🔹津路烏龍茶 $20

醉美島 (元朗)