2023-07-21 22 views
📍醉美島 (元朗)💥蒜蓉茄子 $38必叫❤️超多蒜蓉茄子燒到好淋重口味之選💥牛舌$38牛舌心嘅部分幾爽口 一啲都唔靭都幾厚切❤️💥金菇肥牛卷 $38一串三件正正常常 唔錯💥牛肉串$28每件牛肉都好大塊好厚肥瘦相間 好抵食💥雞肉串$18都幾大串唔會燒到過乾我地叫左少辣都覺得超辣🤣食唔到辣嘅朋友要注意啦!💥雞軟骨 (2串)$28酥酥脆脆好食😋💥雞中翼 $23燒得岩岩好雞皮焦香裡面仲充滿肉汁✨

📍醉美島 (元朗)

💥蒜蓉茄子 $38

都幾大串
唔會燒到過乾
我地叫左少辣
都覺得超辣🤣
食唔到辣嘅朋友要注意啦!

💥雞軟骨 (2串)$28
酥酥脆脆
好食😋

💥雞中翼 $23
燒得岩岩好
雞皮焦香
裡面仲充滿肉汁✨
2023-07-20 18 views
海鮮控嘅我最近又發掘左一間有海鮮鍋嘅餐廳❤️‍🔥位於元朗嘅醉美島~本身呢間餐廳主要食串燒,食見到佢地有個超豐富嘅海鮮鍋,完全被吸引了🤤醉美島海鮮鍋🦀🦐🦑我地2個人所以就嗌左個小煲(2-4人份)$398入面有:肉蟹、魷魚鬚、花甲、鮑魚、蝦、萵筍、栗米、金菇~勁多材料,真材實料😋個湯底吸收哂海鮮嘅精華,好鮮甜,我都忍吾住系咁飲😆 另外我地仲嗌左2杯沙冰,揀左🍓&🥭口味,超大杯啊🤣完全透心涼

2023-07-17 14 views
今日去咗元朗醉美島食dinner,真係一個好好嘅體驗!餐廳嘅食物好高質素,特別係啲海鮮,新鮮而且好鮮味。我哋先嚟叫咗兩杯草莓同芒果沙冰,真係夏日透心涼。之後我哋又食咗啲燒菠蘿,味道酸酸甜甜勁開胃。不過,最令我印象深刻嘅係兩隻特大蒜蓉扇貝同金菇肥牛卷,真係超好味!蒜蓉扇貝新鮮又鮮甜,金菇肥牛卷好入味又唔會太膩。我哋亦叫咗啲田雞串同燒蝦,田雞肉質鮮嫩,燒蝦亦好新鮮!整體上,元朗醉美島嘅食物真係好正,樣樣都好味美。如果你鍾意食海鮮,咁就一定要嚟呢間餐廳開餐啦!
假期最適合搵地方chill✨呢間專門食串燒飲下啤酒,不過上網睇圖比佢哋個海鮮鍋吸引住😍所以提早打電話預約左~▪️醉美島海鮮鍋($398)今次訂左個2至4人份量,海鮮鍋賣相擺盤相當吸引✨配料方面都好豐富有鮑魚、魷魚鬚、蟹、鮮蝦、花甲、薯仔條、豆腐卜、粟米、萵筍,金針菇及娃娃菜。店員提醒我哋要食咗鮑魚先,煮得來會縮水,亦都可以食到鮮味。蟹肉超級肥美份量又多,蟹蓋仲有蟹膏食😍而其他海鮮同蔬菜都好入味雖然我哋叫咗微辣,但係鮮辣味都好足!▪️蒜蓉茄子($38)濃郁嘅蒜蓉醬配上超大條茄子,最重要蒜蓉夠多🤣夠晒重口味!▪️魷魚鬚($20)肉質脆口爽滑彈牙,調味粉帶有燒烤醬味,十分出色▪️百香果冰沙($38)酸酸甜甜,每一啖都飲到乳酸爆珠,解渴一流.✍🏻整體:假期想搵過聚腳點可以黎食下,佢地都好細心為每一張枱準備一個爐有埋蠟燭以作保溫之用。營業時間開到凌晨2點,傾計又可以傾耐啲,又有啤酒可以飲,食物質素亦都好高✨.📍醉美島元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖

▪️醉美島海鮮鍋($398)

▪️蒜蓉茄子($38)
濃郁嘅蒜蓉醬配上超大條茄子,最重要蒜蓉夠多🤣夠晒重口味!

▪️魷魚鬚($20)
肉質脆口爽滑彈牙,調味粉帶有燒烤醬味,十分出色

▪️百香果冰沙($38)
酸酸甜甜,每一啖都飲到乳酸爆珠,解渴一流

✍🏻整體:
📍醉美島
元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖
2023-07-16 5 views
今次搵嚟元朗一間燒烤店~~~~~一定要過嚟食海鮮!超級鮮味😚😚❀ 停唔口雞泡魚乾每次去串燒店必要的雞泡魚乾配合沙律醬 真的是會吃不停❀新鮮特大蒜蓉扇貝❀特大蒜蓉燒生蠔海鮮類極度新鮮 生蠔超極大˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗除了海水味還有超香濃的蒜蓉味~❀惹味牛舌厚燒牛舌 超級香牛味❀士豆片超可愛的咬感 像薯片一樣但又帶少許爽口୧( •̀ㅁ•́๑)૭✧❀秘汁娃娃菜娃娃菜配合蒜蓉醬汁 超級惹味另外叫了芫荽另上 啱晒芫荽愛好者剛好我朋友不吃芫荽我唯有另上了😋❀芒果沙冰好有質感的芒果沙冰 少少細砂味道清甜 很香的芒果味道另外還點了ෆ¨̮❀魷魚鬚❀醉美五花肉串❀豬頸肉❀台灣黑椒味香腸店舖仲有無限孜然粉俾你添加😍

今次搵嚟元朗一間燒烤店~~~~~
一定要過嚟食海鮮!超級鮮味😚😚

❀ 停唔口雞泡魚乾
每次去串燒店必要的雞泡魚乾
配合沙律醬 真的是會吃不停

❀新鮮特大蒜蓉扇貝

❀特大蒜蓉燒生蠔
海鮮類極度新鮮
生蠔超極大˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗

除了海水味還有超香濃的蒜蓉味~
❀惹味牛舌

❀醉美五花肉串
❀豬頸肉
❀台灣黑椒味香腸

店舖仲有無限孜然粉俾你添加😍

元朗鳳攸南街出名多美食一條街,收工去吹水飲野最岩食串燒,新開小店醉美島主打川辣串燒,有齊雞、牛、豬、羊、海鮮、蔬菜類串款,還可自選辣度,價錢實惠,店內有好多小招牌嘅裝飾好地道😆串燒上枱後放上小烤爐保持溫度,夠晒熱辣辣🔥惹味臭豆腐串 $ 20味道香脆,喜歡臭豆腐必試😋特大蒜蓉燒生蠔$38/隻是人氣之選,生蠔大隻飽滿夠鮮味,還鋪滿了大量蒜蓉,生蠔迷必點😍推介蒜蓉茄子$ 38 入味香噴噴😉香燒羊骨扒$ 58 必點5成熟新鮮串燒蝦$ 15/隻椰子冰$ 28 超冰凍清新解膩新彊羊肉串$ 32甜燒菠蘿 $ 28惹味牛舌$38金菇肥牛卷$ 38雞中翼$ 23串燒豆卜$ 20加多寶$ 18

串燒上枱後放上小烤爐保持溫度,夠晒熱辣辣🔥
惹味臭豆腐串 $ 20
味道香脆,喜歡臭豆腐必試😋

特大蒜蓉燒生蠔$38/隻

金菇肥牛卷$ 38
雞中翼$ 23
串燒豆卜$ 20
加多寶$ 18

$250 (Dinner)
鄰近yoho1 係美食集中地而家雞地終於有堂食的串燒店啦室內座位有冷氣 唔洗熱辣辣咁食色彩繽紛的招牌 整潔的座位店員又會逐樣款上菜最驚喜是「鐵板」的設計餐廳每枱都會有個爐可以烘住d串燒keep住熱做法細心 不怕食物放涼 讚! 全部串燒都可以自由選擇辣度食串燒點都有少少辣先好食所以我地全部叫了小辣另外餐廳附有孜然粉同辣椒粉可以自行再調味 而串燒款式的選擇極多,有: //特大蒜蓉燒生蠔(2隻) 少辣 $76//重點推介燒生蠔生蠔比想像中大隻又夠新鮮燒得岩岩好入口依然食到生蠔既鮮味好鮮甜好juicy落了好多蒜蓉調味,好香好惹味//甜燒菠蘿(份)1 $28 //一條菠蘿切咗細細件,方便分享菠蘿爆汁勁甜 //川燒牛串 $28////惹味牛舌 (2串) $38/串//牛有牛味呢句真牛串肉厚身而且半肥瘦,火喉控制得相當好,唔會燒得太乾肉質嫩滑牛舌味濃,入口爽口彈牙 //雞中翼(串) $23////惹味雞軟骨(2串) $28////燒雞皮(2串) $28// 雞肉串燒嘅選擇都有幾款雞中翼表層燒至金黃咬一口鮮嫩多汁.雞肉新鮮外層鋪上不少孜然粉,好有風味 香脆又有咬口的雞軟骨好食到停唔到口 柔軟的雞皮燒過
鄰近yoho1 係美食集中地
而家雞地終於有堂食的串燒店啦
室內座位有冷氣 唔洗熱辣辣咁食

色彩繽紛的招牌 整潔的座位
店員又會逐樣款上菜
最驚喜是「鐵板」的設計
餐廳每枱都會有個爐可以烘住d串燒keep住熱
做法細心 不怕食物放涼 讚!

全部串燒都可以自由選擇辣度
食串燒點都有少少辣先好食
所以我地全部叫了小辣
另外餐廳附有孜然粉同辣椒粉
可以自行再調味

而串燒款式的選擇極多,有:

//特大蒜蓉燒生蠔(2隻) 少辣 $76//
重點推介燒生蠔
生蠔比想像中大隻又夠新鮮
燒得岩岩好
入口依然食到生蠔既鮮味好鮮甜好juicy
落了好多蒜蓉調味,好香好惹味

//甜燒菠蘿(份)1 $28 //
一條菠蘿切咗細細件,方便分享
菠蘿爆汁勁甜

//川燒牛串 $28//
//惹味牛舌 (2串) $38/串//
牛有牛味呢句真
牛串肉厚身而且半肥瘦,
火喉控制得相當好,唔會燒得太乾
肉質嫩滑
牛舌味濃,入口爽口彈牙

//雞中翼(串) $23//
//惹味雞軟骨(2串) $28//
//燒雞皮(2串) $28//
雞肉串燒嘅選擇都有幾款
雞中翼表層燒至金黃
咬一口鮮嫩多汁.雞肉新鮮
外層鋪上不少孜然粉,好有風味

香脆又有咬口的雞軟骨
好食到停唔到口

柔軟的雞皮燒過後變得脆卜卜
好似食緊薯片既口感
食落唔會覺得油膩!

//台灣黑椒味香腸(2串) $18/串//
這個香腸是最深刻印象
而且肥大肉厚,口感一流
外皮脆脆,咬入去有好多肉汁
而且黑椒味非常惹味,是台灣腸的口味

//香燒羊骨扒(件) **7成,少辣 $58//
羊骨扒半肥瘦,厚身多肉
7成剛剛好
羊味都幾重,鐘意食羊既朋友表示大愛

//金菇肥牛卷(串) 1 $38//

• 香燒羊骨扒
  • 惹味牛舌
  • 特大蒜蓉燒生蠔
2023-07-06 14 views
經過食街見到呢間新開串燒小店,牆上掛滿招牌好有本土特色!就入去坐低試下.川燒牛串 $28金菇肥牛卷 $38惹味牛舌 $38惹味雞軟骨 $28醉美五花肉串 $32魷魚鬚 $20多春魚 $35特大蒜蓉燒生蠔 $38蒜蓉茄子 $38芒果沙冰 $321664生啤 $62甜燒菠蘿 $28.點了勁多串燒😂價錢真係好抵,即叫即做,串燒盤上擺滿串燒好high,仲可以keep住熱正👍🏻.全部都好好食!大愛金菇肥牛大件肥美啖啖金菇,魷魚鬚煙韌彈牙有咬口,茄子大大條,港式口味滿滿的蒜和孜然粉好正😋燒蠔肥美充滿蒜香,多春魚燒到香口,全部揀左辣,香辣惹味,好食到辣死我都繼續食😂枱面仲有辣椒粉和孜然粉可以自己再加.食辣辣緊係要飲啤酒爽下,仲叫左杯芒果沙冰大杯到滿瀉😍 清甜解辣好正👍🏻最後再食件燒菠蘿甜絲絲,完美💕.呢間真心平靚正,無諗過咁好食👍🏻仲開到凌晨岩哂我夜收工過來食😎

川燒牛串 $28
芒果沙冰 $32
1664生啤 $62
甜燒菠蘿 $28

2023-07-04 356 views
入到黎新界,點可以唔周圍搵下有咩好野食🤭之前網上見到有一間海鮮鍋,性價比睇落都幾高,所以就同朋友去試下☺️因為係限量供應的關係,所以必須提前預訂🤞🏻由於位置不算太多所以最好預先Book定位穩陣😅餐廳入面好有港式風味,設計以港式金句為題,提供了豐富多樣化的菜單供選擇🤗魷魚板串魷魚肉質鮮嫩,經過炭火烤制後表皮煙燻香脆,有一點焦味的口感🔥羊腰串羊腰串比較少見,肉質嫩滑,調味得宜,有一點羊騷味😀海鮮鍋是餐廳的經典招牌菜,配料包含肉蟹、魷魚鬚、花甲、鮑魚、虾、萵筍、粟米、薯仔、金針菇、娃娃菜和豆卜等等,可謂是非常足料😱海鮮鍋的海鮮食材非常新鮮,烹調方式也非常獨特,以雞湯熬製而成,所以海鮮食落去更鮮甜,本來是叫左走辣,不過湯底仍然會有些少微辣😝一元冰粉是這裡的招牌甜點之一,正如其名,只需要一蚊就可以享受到✨口感清爽,甜度適中,是消暑的好選擇💯好味指數:8/10性價比指數:8/10餐廳名稱:醉美島餐廳地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下10號舖電話:23833928

因為係限量供應的關係,所以必須提前預訂🤞🏻

羊腰串羊腰串比較少見,肉質嫩滑,調味得宜,有一點羊騷味😀

好味指數:8/10

Type of Meal
Dinner
  • 醉美島海鮮鍋
2023-07-03 20 views
醉美島🏔呢一間位於元朗嘅醉美島,主打海鮮鍋同埋串燒,由於海鮮鍋需要預訂,所以今次就試唔到~不過呢度嘅串燒都幾高質素,而且價錢合理,約埋三五知己食吓嘢串燒、傾吓偈、飲下酒都係一個唔錯嘅選擇!😝😝停唔囗雞泡魚乾🐡 $48雞泡魚乾一向係我必嗌嘅食物,無論係傾偈當小食、定當係下酒小菜,都係不可或缺嘅!🤩惹味臭豆腐串🍢$20香港唔算太多地方有提供呢隻黑色嘅臭豆腐,鍾意食呢一種臭豆腐嘅朋友就唔好錯過啦🙈醉美五花肉串 🐷$32五花肉燒得好香,外脆內軟冇得輸🫶🏻魷魚板串 🦑$26大大塊魷魚,都幾惹味,仲可以自己另外再加辣粉同埋孜然粉添,獲得調味自由!💖香燒羊骨扒🐑$58大大塊羊扒,味道都唔會膻,相信大部份人都接受到,而且肉質鮮嫩,非常好食喎!新鮮串燒蝦 🦐(半打)$78呢度嘅串燒蝦好新鮮,燒到連個殼都係脆卜卜可以食埋架!韭菜(2串)$28韭菜又係好啱好幾個人一齊share食,我就鍾意自己再落多啲辣粉,令佢更加惹味🤩🤩豬頸肉 🐽$18肉質爽脆,又係串燒㗎入面冇得輸系列!✔煙鴨胸 🦆$18近排好鍾意喺串燒店食煙鴨胸,我覺得特別嘢惹味同香口🫶🏻🫶🏻蒜蓉茄子🍆 $38蒜蓉茄子又係必嗌項目,我哋今次呢一條超級大
醉美島🏔

停唔囗雞泡魚乾🐡 $48

惹味臭豆腐串🍢$20

醉美五花肉串 🐷$32
五花肉燒得好香,外脆內軟冇得輸🫶🏻

魷魚板串 🦑$26

香燒羊骨扒🐑$58

新鮮串燒蝦 🦐(半打)$78
呢度嘅串燒蝦好新鮮,燒到連個殼都係脆卜卜可以食埋架!

韭菜(2串)$28

豬頸肉 🐽$18
肉質爽脆,又係串燒㗎入面冇得輸系列!✔

煙鴨胸 🦆$18
近排好鍾意喺串燒店食煙鴨胸,我覺得特別嘢惹味同香口🫶🏻🫶🏻

蒜蓉茄子🍆 $38
蒜蓉茄子又係必嗌項目,我哋今次呢一條超級大條,上枱嗰吓直程係有啲震撼🙈🙈茄子厚肉,而且調味做得唔錯👍🏻

秘汁金針菇 $38
尼個金針菇,份量都算幾大份,幾個人share都冇問題~

甜燒菠蘿 🍍 $28
燒菠蘿應該係好多人都鍾意食嘅甜品,為今餐畫上一個完美嘅句號💖

草莓沙冰🍓 $32
食串燒,又點少得一杯冰涼嘅嘢飲!👅👅
今日約左朋友黎到元朗覓食,諗住睇下邊度可以食下chill下,行到嚟鳳攸南街,見到呢間最美島睇落都幾Chill下。餐廳都幾闊落,坐得都幾舒服,啱晒同fd吹水食野。-餐廳除咗有各種串燒之外,仲有海鮮鍋可以食,見到隔籬枱有叫都幾大份量,我哋得兩個人就應該不了,感覺會食唔晒。-真係都幾多嘢食,而且價錢都相宜,大大隻消耗都只不過係$38隻,另外仲有羊扒扇貝等等,不過如果想食海鮮嘅話真係要提早預訂,我同朋友即場嚟到,時間比較晏,除咗燒蠔之外,其他海鮮都冇晒了。-燒蠔好重蒜,食落非常香口,而且又大隻又肥美,真係幾抵食。另外仲叫咗雞泡魚干,個名都幾盞鬼,叫做「停唔到口雞泡魚乾」,又真係幾唔錯,食落鹹鹹地,而且好脆口,啱晒送酒。-另外仲叫咗好多串燒,有惹味臭豆腐串、五花肉串、牛串、豬頸肉串、金菇肥牛卷、雞軟骨、雞皮等等,可辣可唔辣,任君選擇。當中我特別鍾意五花肉串,五花肉脂肪分布非常之靚,咬落口各種口感層次都好出色,而且辣辣地好惹味。
2023-06-19
Type of Meal
Dinner
  • 蒜蓉燒生蠔
2023-06-26 15 views
今日約咗朋友入元朗行街睇戲,睇完戲諗住喺附近搵啲嘢食,朋友帶咗我去一間餐廳。醉美島,餐廳位置喺元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下,餐廳地方雖然唔大,座位空間感好足夠,坐得都幾舒適。落單用QR CODES非常方便,今次試下餐廳推介醉美島海鮮鍋,二至四人份量。海鮮鍋上枱賣相非常吸引,材料好豐富有鮑魚,魷魚鬚,蟹,萵筍,粟米,薯仔,芫茜,豆腐卜,娃娃菜,金針菇。鮑魚size大隻,爽口彈牙非常新鮮,肉蟹分量好多又大隻,蟹肉非常肥美,加上有少少蟹膏,味道更加鮮甜,一梳梳蟹肉食落去真係好正。海蝦非常新鮮,蝦肉爽口彈牙,味道鮮甜,成個煲都係花甲,花甲size是好大隻入口爽甜,成個湯底都係新鮮嘅海鮮味,連個湯嘅味道都好鮮甜,萵筍吸收曬湯底嘅精華,入口爽甜無比。豆腐卜真係最入味。呢個海鮮鍋真係好值得推介,材料豐富用料新鮮。醉美 五花肉串,五花肉肥瘦均勻,加上燒到啱啱好,仲有肉汁,食去特別香口惹味,加上少少孜然粉調味,令肉味更加突出,肉質爽口最後點咗杯椰汁冰,清涼解渴椰子味香濃,吾會太甜,透心涼
最後點咗杯椰汁冰,清涼解渴椰子味香濃,吾會太甜,透心涼
  • 醉美島海鮮鍋
2023-06-24 15 views
有時傾計真係需要啤一啤最佳配搭非串燒莫屬特別喜歡「鐵板」呢個設計可以烘住d串燒唔會一陣就變得凍冰冰菜式的選擇極多.《燒生蠔》重點推介燒生蠔真係燒得岩岩好一d都唔乾好juicy雖然有燒烤料調味但依然食到生蠔既鮮很不錯.《羊骨扒》羊骨扒比想像中多肉而且厚身帶少少肥肉 好香 入口軟淋啖啖肉.《蒜蓉茄子》燒至淋滑的孜然蒜蓉燒茄子相信冇人不愛濃郁的蒜香浸入茄子肉好食到連皮都不能放過.《粒粒粟米串》用糯米粟粒粒串成的粒粒粟米串口感軟糯 香甜可口.《雞軟骨》香脆又有嚼勁的雞軟骨好食到停唔到口.《雞皮》柔軟的雞皮燒過後變得脆卜卜咸咸香香 送酒一流.《多春魚》平時自己燒烤好少會揀多春魚因為次次都燒到甩皮甩骨燒烤店的燒多春魚永遠唔會讓我失望魚身完整無缺 魚子脆卜卜.《土豆片》土豆片=薯片本以為會是脆卜卜的口感但原來燒土豆是爽脆得黎又軟綿綿有孜然粉加持比薯片更好食.《燒賣》燒賣燒得剛好外皮烤得脆身內層依然Q彈.《秘汁九菜豬紅》平時的九菜豬紅都是香辣惹味今次揀了蒜味版本反而更能食到九菜的鮮香.《秘汁娃娃菜》食左咁多燒烤都要點返個菜平衡下金銀蒜同娃娃菜真係好夾 好惹味呀.《冰粉》$1的冰粉真係唔叫對唔住自己解辣

有時傾計真係需要啤一啤

解辣一流 冰冰涼涼好舒喉

當然唔少得大大支的冰凍啤酒
食串燒飲啤酒真係無得頂呀‼️
2023-06-23 10 views
醉美島海鮮鍋(小份) 🦀🦐🐙  $398因為小妹家人不吃辣,所以叫了走辣🌶但不知為何還是有一點點辣🙈但家人也覺得可以接受😛入面有蜆,蝦🦐,八爪魚🐙,飽魚,蟹🦀等等,記得蟹要早點吃,要不然肉質會變老🙈小妹覺得比較適合食量少的人或2人分享😆小妹和家人都食量較大,所以有點不夠吃 🤣於是叫了出前一丁(+$18)😋出前一丁吸收了所有湯汁的精華👍 停唔口雞泡魚乾   $48超棒下酒菜👍咸咸香香,脆脆的雞泡魚乾,超適合邊吃邊聊天,或朋友聚會時的下酒菜🍻 香燒羊骨扒🥩     $58 羊味重🐐,如果是喜歡羊味的朋友就很適合吃👍肥瘦適中,所以不會燒得很硬 😆川燒牛串🐮 $28 牛牛有肥有瘦,所以不會燒得很乾,肉亦不會很柴~ 雞中翼🐔  $23 正常發揮~ 特大蒜蓉燒生蠔  $76/2隻很多蒜蓉🧄燒得很香,挺惹味~~ 可樂  $13忌廉    $13 總結:座位寬敞,頗適合跟朋友聚會~~

醉美島海鮮鍋(小份) 🦀🦐🐙  $398

停唔口雞泡魚乾   $48

香燒羊骨扒🥩     $58

川燒牛串🐮 $28
牛牛有肥有瘦,所以不會燒得很乾,肉亦不會很柴~

雞中翼🐔  $23
正常發揮~

特大蒜蓉燒生蠔  $76/2隻
很多蒜蓉🧄燒得很香,挺惹味~~

可樂  $13
忌廉    $13

總結:座位寬敞,頗適合跟朋友聚會~~

2023-06-23 283 views
⸜ 元朗新開必試串燒小店🍢⸝‍行行下雞地發現呢間醉美島都幾多人食!事不宜遲即刻衝入去食!😆餐廳入面唔太大但都坐得好舒服~店員幫我哋點着左黑色嘅爐以保温之用!好貼心🫶🏻≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣甜咸又脆口嘅雞泡魚乾一定係要一上枱就食,如果唔係就會太硬身🤣黑色嘅臭豆腐好得意,口感似豆卜😚聞落都無平時臭豆腐嘅味😝可以試試五花肉同牛串😆肉質好好油香好足😙熱辣辣食就啱曬😋燒生蠔同扇貝勁大隻😍😍😍好大件又新鮮鮮甜!而且蒜蓉味好香!同埋平時無肉不歡嘅朋友可以叫!好甜同大大兜!勁抵食(୨୧ ❛ᴗ❛)✧燒茄子都係勁大碟,好香蒜蓉味🥰停唔口雞泡魚乾(份)$48🐡惹味臭豆腐串(串)$20醉美五花肉串(串)$32特大蒜蓉燒生蠔 (隻) $38甜燒菠蘿(份)(需時15分鐘)$28川燒牛串(串)$28惹味雞軟骨(2串)$28燒雞皮(2串)$ 28新鮮串燒蝦(隻)$ 30新鮮特大蒜蓉扇貝(隻) HK$ 48韭菜(2串)$ 28蒜蓉茄子(份)$ 38秘汁娃娃菜 (份)$ 38另外叫左2杯野飲!椰子冰 $ 28百香果沙冰$ 38野飲真係好大杯!😍一邊飲一邊食辣野勁正!我大推百香果沙
⸜ 元朗新開必試串燒小店🍢⸝‍

新鮮特大蒜蓉扇貝(隻) HK$ 48
韭菜(2串)$ 28
蒜蓉茄子(份)$ 38
秘汁娃娃菜 (份)$ 38

另外叫左2杯野飲!
椰子冰 $ 28
百香果沙冰$ 38
野飲真係好大杯!😍一邊飲一邊食辣野勁正!
我大推百香果沙冰.˚⊹ ⁺‧( *´꒳`*)‧⁺ ⊹˚.
  • 蒜蓉茄子
  • 特大蒜蓉燒生蠔