2024-09-08 351 views
尖沙咀諾士佛臺酒吧林立,隱藏一間有格調嘅酒吧,除左提供𣎴同Gin、紅白酒、Vodka、啤酒等等外,仲有cocktail 及 mocktail!酒吧以霓虹燈及櫻花為主題,店內環境寬敞,設有桌球檯、酒吧遊戲枱等,適合大大小小把酒暢談嘅聚會😊。逢4-9pm,餐廳設有歡樂時光串燒組合,串燒拼盤配1杯飲品(可選紅白酒、指定啤酒mocktail等)最貴都係$188,好抵食!厭串燒好單調?餐廳仲提供不同小食、沙律、意粉、Pizza、豬手🤤等,真係包羅萬有!今次試左2款串燒拼盤及1款意粉,👍🏻推介🔥✔️牛舌芯(多汁又嫩滑)✔️安格斯牛肉串(肉味香濃,肉質細膩嫩滑)✔️雞中翼(外皮酥脆,肉質濕潤細嫩,驚喜✨)✔️帶子青醬忌廉意粉🍝(清新青醬平衡咗忌廉濃郁,意粉口感彈牙,味道不錯,帶子多D就好啦)2杯Mocktail 有濃烈果香🍊🍏,味道清新,不太甜,整體不俗😏

今次試左2款串燒拼盤及1款意粉,👍🏻推介🔥
✔️牛舌芯(多汁又嫩滑)
✔️安格斯牛肉串(肉味香濃,肉質細膩嫩滑)
✔️雞中翼(外皮酥脆,肉質濕潤細嫩,驚喜✨)

2024-09-02 304 views
上網見到呢間酒吧唔錯,就同朋友收工黎。環境都幾靚,中間位仲有佢個名既招牌,可以打卡用。雖然係酒吧,但佢食物選擇都幾多,有意粉,Pizza,仲有大類日式料理。香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁個醬好好食,青醬味幾濃,個醬唔係好膩既忌廉汁,但又唔會整到D意粉好乾身。黑松露薯條份量好多,用左粗薯條,黑松露醬另上。Happy hour 有好多款串燒優惠,仲有串燒set ,叫左個雞為主既set , 有燒雞皮,雞軟骨,免治雞肉棒,日本豆腐,雞髀菇。 免治雞肉棒好食,個汁調得幾好。燒日本豆腐有驚喜,外皮脆口,咬入去有醬汁! Mocktail tropical island ,呢杯係熱情果為主調,飲落仲有D橙香,幾好飲,好fresh。
上網見到呢間酒吧唔錯,就同朋友收工黎。

環境都幾靚,中間位仲有佢個名既招牌,可以打卡用。

香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁

黑松露薯條
份量好多,用左粗薯條,黑松露醬另上。

Mocktail
2024-09-02 288 views
收工後嚟到尖沙咀,梗係少不免到諾士佛台去happy hour!講到係尖沙咀玩,成日都聽朋友講去Gulugulu飲翻杯!今次終於同同事上嚟happy hour, 好好放鬆下一整日工作帶黎晚緊張心情。happy hour時段,無論酒水定燒串 小食,都有做優惠,相對都比較抵食。黑松露炸薯條薯條新鮮炸非常香脆,好適合飲酒時配住食👍同樣叫咗炸魷魚鬚同炸洋蔥圈,一樣全部都係新鮮炸非常之脆好好味!大力推介呢度嘅signature Sakura, 淡淡嘅甜味仲有帶住花香味,杯邊有有少少鹽,口感豐富好啱女仔飲❤️💕
黑松露炸薯條
薯條新鮮炸非常香脆,好適合飲酒時配住食👍
2024-08-27
$500 (Dinner)
今日放假同朋友去左尖沙咀行街,行到攰攰地又啱啱落大雨,記得朋友講過諾士佛台有一間坐得幾舒服嘅酒吧仔叫GuluGulu,仲記得佢個名係因為覺得佢個名幾得意!於是就同朋友去咗嗰度飲野。去到已經覺得個環境唔錯,座位非常寬敞同舒適,播住音樂好chill,冷氣仲好足夠,適合呢啲熱辣辣嘅日子!我哋揀咗坐喺高枱,正正望住Bartender吧位置!我哋叫咗兩個串燒組合,都幾抵:串燒組合 $118包括雞皮、雞髀菇、日本厚油揚、雞軟骨、免治雞肉棒。燒得幾香脆,特別鍾意日本厚油揚,唔會好乾,少少醬汁喺入面,咬入口又保留到有豆腐嘅香味。牛肉組合 $178安格斯牛肉串、牛肉串、山賊牛肋串、牛舌芯牛魔王嘅朋友對於呢四串牛牛串燒都表示好滿意,牛舌芯燒得好爽口,唔會太韌同太老,配上黑胡椒粒,好好味。牛肉串嘅牛肉好腍,唔會好難咬開,燒嘅熟度都啱啱好!!串燒組合仲各包一杯嘢飲,我同朋友各自叫咗一杯嘢飲:Tropical Island 同 GULU GULU Porsche。Tropical Island 有濃郁嘅果汁味,其中熱情果味特別濃厚,味道甜甜地,幾好飲。GULU GULU Porsche係有橙同菠蘿嘅味道喺入面,

我哋叫咗兩個串燒組合,都幾抵:

串燒組合 $118
包括雞皮、雞髀菇、日本厚油揚、雞軟骨、免治雞肉棒。

牛肉組合 $178
安格斯牛肉串、牛肉串、山賊牛肋串、牛舌芯

Tropical Island 有濃郁嘅果汁味,其中熱情果味特別濃厚,味道甜甜地,幾好飲。GULU GULU Porsche係有橙同菠蘿嘅味道喺入面,都係甜甜的,飲入口嘅時候會先感覺到菠蘿嘅味道,慢慢先至會有橙嘅味道滲出嚟,不過檸檬味就比橙同菠蘿蓋住左啦。

呢間酒吧仔真係好適合三五知己坐喺度飲酒傾偈Chill下咁樣渡過一個下午/晚上。
2024-08-24 261 views
自從蘭桂坊越嚟越貴 之後我哋都轉場去諾士佛台度飲番杯🥂呢間一入門口全部都係放滿櫻花 成間裝修都好日式 仲要主打日式串燒成個環境都好啱feel ❣️っくね 免治雞肉棒 $20/串雞肉中帶有軟骨 食落好過癮 搽咗燒汁嘅肉質更香更juicy❣️日本南部産もも肉 南部雞雞脾肉 $25/串滑捋捋嘅雞髀肉🍗啖啖幼嫩可口 火候啱啱好❣️油揚げ 日本厚油揚 $20/串外脆內軟嘅炸豆腐 微金黃色賣相吸引❣️長ネギの串焼き 大蔥串 $10/串大蔥燒過之後味道更濃郁 搽咗燒汁又甜又香唔鍾意食蔥嘅我都愛上❣️せせり 雞頸肉 $20/串彈牙幼嫩 經常轉動嘅部位肥瘦適中 細細粒粒粒都好正❣️ズッキーニ 翠肉瓜 $15/串熱力將翠玉瓜啲水份迫晒出嚟 好爽口好Juicy💦❣️焼き団子 日本燒丸子 $15/串外皮焦脆內裡軟綿綿好煙韌 勁有咬口 平時食嗰啲搽曬醬油好濃搶曬啲味🍡反而呢個清清地咁樣食更focus丸子口感❣️エリンギ 雞脾菇 $10/串薄切雞髀菇燒得均勻 兩邊都脹卜卜水份十足 好好味🍄❣️イカ黒ソーセージ 墨魚香腸 $25/串黑蚊蚊嘅墨魚香腸口感彈牙鮮味無比 不油不膩成串成曬都

❣️っくね 免治雞肉棒 $20/串

黑蚊蚊嘅墨魚香腸口感彈牙鮮味無比 不油不膩成串成曬都唔厭

❣️日本産黒豚バラ 日本黑豚腩肉 $25/串
腩肉油脂夠香 油脂瘦肉相間分佈平均🐖香氣撲鼻

❣️ブリスケットの串焼き 山賊牛肋串 $25/串
牛肋骨呢個真係不得了 一口一粒牛味濃郁 唔會過熟變得好嚡口🐮飲埋啤酒真係啱晒

❣️ブラックタイガー 虎蝦 $25/串
大大隻虎蝦彈牙多肉 唔使調味已經好夠好鮮🦐
2024-08-08
Type of Meal
Dinner
-一黎到就比bar台area既裝修吸引左❤️🖤好型呀 打卡一流 好有feel🤩另仲有好多乾花佈置打卡位 岩晒情侶 /成班女仔朋友黎玩同食野🥰牛肉組合💰$178不得不提 佢都係隱世既串燒店黎🍢分別有: (牛舌芯/牛肋串,牛肉串,安格斯牛肉串)D牛肉燒得岩岩熟度 保留晒d肉汁 真係一點都唔乾😎特別一提安格斯牛肉串仲有好香既油脂味 好正😆**叫左串燒組合仲有一杯野飲FREE**香辣鮮茄汁虎蝦意粉💰$138睇得又食得. Topping上有2隻大隻虎蝦🦐食得出唔係新鮮既 應該係急涷 不過d蝦肉都唔痴殼同埋夠晒大隻🤣✌🏻意粉醬汁方面入口偏辣 越食越過癮 鮮茄汁都少酸 好開胃既感覺😚黑松露野菌薄餅💰$128黑松露好濃郁 餅底好脆口 食晒都唔會覺得好制😋野菌量好多 同埋有滿滿既芝士 做到晒拉絲既效果🧀🍄芝士同茹又係好夾既組合 冇得輸呀😝Tropical Island (Mocktail)💰$35HH入口好Fresh 滿滿既百香果同橙既甜味😌另外仲有d lime味吊到出黎😉食完個辣辣地既意粉真係岩晒, 又解暑又解辣😊Sakura (Cocktail)💰$40(跟串燒組合)粉紅色+乾花 岩晒打卡用🍸另外整個
一黎到就比bar台area既裝修吸引左❤️🖤
好型呀 打卡一流 好有feel🤩

牛肉組合💰$178
不得不提 佢都係隱世既串燒店黎🍢
分別有: (牛舌芯/牛肋串,牛肉串,安格斯牛肉串)
D牛肉燒得岩岩熟度 保留晒d肉汁 真係一點都唔乾😎

野菌量好多 同埋有滿滿既芝士 做到晒拉絲既效果🧀🍄
芝士同茹又係好夾既組合 冇得輸呀😝

入口好Fresh 滿滿既百香果同橙既甜味😌
另外仲有d lime味吊到出黎😉
食完個辣辣地既意粉真係岩晒, 又解暑又解辣😊

Sakura (Cocktail)💰$40(跟串燒組合)
粉紅色+乾花 岩晒打卡用🍸
另外整個杯嘅四周都沾滿砂糖🤭 (記得小心D 唔係就整到成手糖)
入口整親感覺係偏甜D 好重玫瑰糖漿同荔枝酒味 😗

咕嚕咕嚕
📍諾士佛臺10號騰龍閣4樓
2024-08-15 286 views
嚟到諾士佛臺呢間 Happy hour 好去處,除咗環境夠曬 chill 之外,佢哋嘅精選特價小吃仲好抵,用嚟送酒嘅枝豆;🍟 金黃炸薯條都係$18咋!而且仲有$10起一串嘅日式串串,食多幾款都唔心痛~ 除咗大路嘅大葱串,雞髀菇,日本青椒仔,雞皮之外仲有比較特別嘅厚油揚,多春魚,墨魚香腸同埋大大隻虎蝦!燒過嘅厚油揚豆嘅香味豐富,而且外脆,內軟綿~墨魚香腸口感彈牙、好鮮味,入面仲有🦑墨魚粒粒更加有咬口送酒嘅良品除咗串燒之外仲有極邪惡嘅風沙鹹蛋黃炸雞,金黃式嘅 bite size 炸雞件,一啖一粒咸香又酥脆,配埋冰凍嘅啤酒🍻簡直係完美配搭~

而且仲有$10起一串嘅日式串串,食多幾款都唔心痛~

燒過嘅厚油揚豆嘅香味豐富,而且外脆,內軟綿~

墨魚香腸口感彈牙、好鮮味,入面仲有🦑墨魚粒粒更加有咬口

2024-08-13
$250 (Dinner)
  • 串燒
之前同朋友去尖沙咀行完街 就搵野食 但係有時真係諗唔到食乜 都會去諾士佛台 睇下有冇值得試嘅餐廳 朋友之前就嚟過呢一間🤤 所以就帶我去食🤣 環境舒適 氣氛輕鬆愜意 非常適合一家大細或一群朋友一齊食飯🥳 餐廳的特色菜式很吸引🤣.🐷串燒今次就試咗幾款唔同嘅串燒 因為佢哋最近有優惠🥸日本黑豚腩肉、多春魚、雞頸肉串燒新鮮多汁 肉質軟嫩入味 口感十分豐富尤其是日本黑豚腩肉 肥而不膩 極之美味☺️.🐷四色芝士薄餅薄餅皮薄酥脆 配合四種不同口味的芝士 🧀 令到成個味道好豐富 每一啖都係非常非常非常濃郁 而且味道有層次.🐷黑松露薯條薯條炸至金黃 外酥內軟 黑松露粉香氣四溢 非常討好胃口 既有香薯味🍟 又有濃濃黑松露的香氣 點埋個醬就非常之正呀.🍎Apple Tree呢杯係一款清爽的無酒精雞尾酒🍸融合了蘋果汁、檸檬汁和薑汁的香氣與口感😜 每一口都清新可口 是炎熱夏日的絕佳解渴選擇.咕嚕咕嚕📍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓.#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食
🐷串燒
今次就試咗幾款唔同嘅串燒 因為佢哋最近有優惠🥸
日本黑豚腩肉、多春魚、雞頸肉
串燒新鮮多汁 肉質軟嫩入味 口感十分豐富
尤其是日本黑豚腩肉 肥而不膩 極之美味☺️
🐷四色芝士薄餅
🐷黑松露薯條
🍎Apple Tree
咕嚕咕嚕
📍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓
2024-08-09 217 views
諾士佛台酒吧眾多,但我最鍾意嘅都係Gulugulu🥰嘢食精緻好味之餘又多Gin酒選擇❤️▫️調酒方面選擇咗Moscow Mules同本地品牌Catnip Gin & tonic🍹值得一讚餐廳嘅Gin酒種類選擇極多,提供咗一整本Gin酒餐單比客人選擇,仲列出晒唔同品牌嘅產地,真係好吸引💕▫️ 各類串燒 $10up🍢 秋葵 $15🍢 羊肋骨串 $20🍢 免治雞肉棒 $20🍢 日本南部雞腿肉 $25餐廳喺Happy Hour 時段仲有特價串燒😋價錢吸引之餘,味道亦一不比出邊嘅日本餐廳遜色,十分值得一試!💬十分之欣賞餐廳嘅酒餐選擇特別多,食物亦除咗送酒小食及串燒之外,亦有主菜例如pizza及意粉提供☺️

▫️ 各類串燒 $10up
🍢 秋葵 $15
🍢 羊肋骨串 $20
🍢 免治雞肉棒 $20
🍢 日本南部雞腿肉 $25

2024-08-07 249 views
諾士佛台呢一間酒吧,相信都唔使我介紹大家都有聽過或者去過~ 最近再去先發現,原來除咗飲酒之外,佢哋而家仲多咗好多日式串燒同西餐菜式選擇~🤩🤩特選四色芝士pizza🍕$138果然係四色芝士,芝士無論係味道定係份量都好多好濃厚~飲酒前食返兩塊啱晒!餅底係屬於比較薄嘅,所以唔會話食得兩塊就好飽肚~串燒方面都有好多選擇,我哋今次都揀咗幾款,包括免治雞肉棒🐔$20、雞頸肉$20 、翠玉瓜🥒$15、日本銀杏🍂$10,我哋特別推介雞頸肉 同埋 翠玉瓜!Snowball ❄️ $78飲品方面,我都幾推介佢哋呢度嘅snow ball,味道調得幾好,而且酒味都唔會好濃,啱晒女仔飲~

特選四色芝士pizza🍕$138

Snowball ❄️ $78
2024-08-06 275 views
約friend喺尖沙咀吹水,而家要搵一個有嘢食又坐得耐嘅地方真係難過登天,呢間係不錯選擇.一出𨋢就見到令我心心眼嘅蜜桃味hoegaarden😍😍😍 朋友就揀左杯mocktail gulugulu porcheHappy Hour 呢個價錢堅抵飲 串燒set 🍡🍢🍡🍢連串燒都有happy hour價,一set五串,雞脾菇、厚油揚、雞軟骨、雞皮、免治雞肉棒,兩個人食呢個份量超正,唔會食到到喉唔到肺,最好味係串免治雞肉棒! 無論質地定醬汁都無得輸!珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉青醬忌廉汁好清新,無平時齋忌廉汁咁膩,意粉質地都好AlDente,整體感覺不錯.

Happy Hour 呢個價錢堅抵飲

2072 views

串燒set 🍡🍢🍡🍢

珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉

2024-08-05 245 views
收工同朋友去尖沙咀飲下野,朋友話見佢個名叫”咕嚕咕嚕”幾特別想試下,上到去見佢個環境好有氣氛,好適合傾下計,飲下野見佢嘅串燒set幾抵,仲有包普通冇酒精飲品添,不過我地就揀左加錢要杯cocktail 內臟串燒set有雞心,雞肝,雞心喉,雞腎牛肉串燒set有牛舌,牛肋肉,牛肉,安格斯d串燒好好食,唔好燒到好乾,d牛肉熟度啱啱好,又唔係好硬果種,正呀飲品未飲,賣相就已經好靚,好吸引,我就揀左lost in kyoto,甜甜地,有淡淡嘅抹茶味,啱曬唔太鐘意酒味太重嘅我朋友就揀左my favorite,果香配搭gin,味道唔會互搶芝士拼盤有3款芝士,可以配搭左餅乾,提子,杏腩一齊食炸洋蔥圈配蜜糖芥末醬洋蔥圈本身普通,但係點埋個蜜糖芥末醬,好好食黑松露野菌薄餅見佢係黑松露就決定要試,點知佢仲係啖啖芝士,芝士味唔會搶黑松露嘅味,好出色,好好食😋

內臟串燒set有雞心,雞肝,雞心喉,雞腎
牛肉串燒set有牛舌,牛肋肉,牛肉,安格斯

芝士拼盤
有3款芝士,可以配搭左餅乾,提子,杏腩一齊食

炸洋蔥圈配蜜糖芥末醬
洋蔥圈本身普通,但係點埋個蜜糖芥末醬,好好食

黑松露野菌薄餅
2024-08-01
  • 黑松露野菌薄餅
  • 串燒組合
2024-07-27 466 views
早一日喺Openrice 訂位,寫明正價餐牌有7折,去到點餐時亦確認,到最後比錢,無計7折,要我哋提佢先扣返,仲要有啲有計,有啲無🤷🏻‍♀️串燒嘅餐牌下面有行細細嘅隻字,套餐會送飲品,點咗3個餐,飲品照收錢,又要我哋提佢先扣返🤦🏻‍♀️訂位時,用whatsapp 同餐廳再溝通,想喺朋友生日甜品嘅碟上寫HB to 佢個名。點知當晚食食吓飯仲未食完,突然個侍應攞咗個甜品過來,碟上無寫嘢,亦無蠟燭,我哋話有要求寫字,佢收返再攞出來,睇到好細隻字嘅Happy birthday. 都係無寫名,無蠟燭嘅😪食物,點咗個Parma ham pizza, 成件凍冰冰😅有嘢想讚嘅,串燒味道真係唔差,好食嘅👍

食物,點咗個Parma ham pizza, 成件凍冰冰😅

有嘢想讚嘅,串燒味道真係唔差,好食嘅👍

2024-07-22 280 views
係尖沙咀收工搵食真的不難。難在想食咩。同埋好唔好食!搵食更係去到食街探索下。我街頭行到街尾。須要食一些可以滿足到自己的美食。見到好多大廈都有靚景酒吧餐廳。咁唯有隨街游點指兵兵找間比較好的。好多好特別的裝潢。香辣鮮茄汁虎蝦意粉。虎蝦入口彈牙。虎蝦既做法手經過廚師用心調教味道。令茄汁配以小辣味再配上蝦汁混調烹煮。再將蝦汁混入意大利上更是一絕。令整個主菜擁有獨特的味道突出。德國炸豬手配薯蓉。皮脆肉嫩充滿熱騰騰。可口美味。再配上獨特薯蓉更是一絕。肉汁豐富。

2024-07-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-07-21 152 views
📍 Gulu Gulu 咕嚕咕嚕呢間bar位於諾士佛臺既商業大廈裡面,裝修風格都相當有格調,用左霓虹燈既設計,提供桌球、beer pong等等既設施,啱曬一大班朋友放工之後去飯返杯😎🍝香煎珍費帶子意式青醬忌廉汁 $128賣相好掂,望落似係cafe既質素!帶子煎到微微焦香,好大一粒! 味道正常同時唔會過乾~特別既位係青醬味道好好,清爽帶點微酸,羅勒同蒜香味重,超開胃!因為醬汁既關係,令到成個意粉好 creamy,意粉好掛汁!🍢串燒(牛肉組合)$178牛肉組合包4款串燒:安格斯牛肉串、牛肉串、山賊牛肋串同牛舌心~份量算充足;試曬咁多樣之後比較推薦嘅係牛舌心,食落厚身得黎又爽口!安格斯牛肉串係咁多種入邊牛味濃郁,牛肉嘅質地亦都較腍🥳🍟金黃炸薯條 $18你絕對冇睇錯,係bar𥚃面可以用$18食到碟薯條,好抵食!份量正常唔會話特別少~薯條較粗身,亦都係即叫即炸,食既時候熱辣辣,味道正常,但性價比高!🫓惹味泰式魚餅 $28魚餅一共有六件,配泰式甜醬~食落有少少辣,但可接受的!攞嚟做伴酒小食都係一個唔錯嘅選擇⭐️好味指數:8/10📍 咕嚕咕嚕 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓#尖沙咀 #咕嚕咕
📍 Gulu Gulu 咕嚕咕嚕

🍟金黃炸薯條 $18

惹味泰式魚餅

🫓惹味泰式魚餅 $28

⭐️好味指數:8/10

📍 咕嚕咕嚕 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓

#尖沙咀 #咕嚕咕嚕 #諾士佛臺 #騰龍閣 #酒吧 #bar #香煎珍費帶子意式青醬忌廉汁 #串燒 #惹味泰式魚餅 #hk #hkfood
香煎珍費帶子意式青醬忌廉汁
金黃炸薯條