Restaurant: Gyu-Kaku Buffet (Yue Man Square)
Info:

2023-01-11 1779 views
中午12:00左右去到呢間“牛角”用膳。揀咗個level5 黑毛和牛餐。超貴,要成$700蚊,連加一服務費差唔多$770。“好肉赤”。係我人生第一次食餐咁貴嘅飯。任食和牛130分鐘。一心以為揀個貴餐,有高質素和牛食?可試到入口即融嘅感覺?點知非如我所願。先送上幾塊細細件嘅黑毛和牛,燒咗食完,唔覺得有入口即融嘅感覺,只覺得好“鞋”。之後用手機再order d 和牛,再食都係“鞋”。其他order咗嘅蜜糖腸,鮑魚,雞腿肉。除咗蜜糖腸有d甜味,雞,豬肉都超“鞋”,照唔到。鮑魚又勁咸,重味精。🤮冇癮再食落去。嘢飲選擇又少,冇罐裝or紙包飲品,only汽水,果汁機。雪糕係乳酪or茶味,一係勁酸,酸到食唔到。一係好淡,唔想食。所以其他涷櫃入面嘅甜品,我都冇興趣再試。😫食到成肚氣,埋單走人。今餐真係超貴,又唔知自己食緊咩?唔駛指意再有下次,,咁貴嘅價錢食d咁嘅和牛。認真冇下次,揀直攞命!
其他order咗嘅蜜糖腸,鮑魚,雞腿肉。
嘢飲選擇又少,冇罐裝or紙包飲品,only汽水,果汁機。

唔駛指意再有下次,
,咁貴嘅價錢食d咁嘅和牛。
認真冇下次,揀直攞命!

Type of Meal
Lunch
2023-01-09 1092 views
襯下午有時間又少人走左去食,3:30左右入坐叫左$328 B餐。啲牛同豬都好硬好乾,我哋以為燒過龍(因為都幾薄,唔留神就燶鬼埋)我哋燒生啲,都無好過。豬燒到岩岩好都係好乾😭失望到無心機。雞都還好,有雞皮都有啲油無咁柴皮。成餐燒肉咬到牙骹都攰,真係依個價位,依個質素真係非常非常之唔好既體驗。
襯下午有時間又少人走左去食,3:30左右入坐
叫左$328 B餐。

豬燒到岩岩好都係好乾😭失望到無心機。
雞都還好,有雞皮都有啲油無咁柴皮。

一直淨係食過牛個lunch set buffet, 好想試吓dinner全 buffet所以放工即刻衝去觀塘,中間搭地鐵都不停撳飛,可惜最後都等超過一個鐘......奉勸各位記得book位選了level 2特選牛放題,星期一至四食$338每款肉都有叫黎試試,坦白講上菜冇任何介紹,真係瞓唔清自己食緊咩肉,但整體肉質都可以,order時每款肉都可以選自己喜歡嘅調味仲有任食嘅牛角飯、湯、關東煮、甜品、雪糕、糯米糍食完飽到傻,比起buffet,我可能比較prefer牛角定食/定食buffet,感覺肉質再好食啲同實惠啲!但今次都好好咁滿足左我想試嘅慾望!

選了level 2特選牛放題,星期一至四食$338

仲有任食嘅牛角飯、湯、關東煮、甜品、雪糕、糯米糍

上次食燒肉後,心絲絲還想試它的放題形式燒肉。碰巧是媽媽生日月,於是約家人平日來到觀塘分店的牛角燒肉放題。是日星期一沒有訂枱,walk in 入坐不用等位,事關我們五點20分到達。先在前枱選擇想食嘅級別牛放題(Level 1-6),我們選擇了Level 3 精選和牛放題,由於堂食非繁忙星期一額外多5%會員折扣,即會員9折變85折,還可以即時用減$100優惠卷,所以加$200做了會員😃!要留意係會員要以正價折。一進入店舖內已聞到陣陣燒肉味,原來這麼早晚市,店內已經有這麼多人!店舖走廊闊落,座位與座位之間私人度高。我急不及待到自助區走走,冷盤前菜區:沙律,泡菜,青瓜關東煮區:大大舊蘿蔔自助牛角飯:紫菜、牛角汁自由添飲品區:除有氣飲品外,還有咖啡供應☕️甜品區:有軟雪糕🍦、窩夫🧇、迷你雪米糍、牛乳雪條整體肉類(牛板腱,牛肩脊,一口牛,牛肋條)都屬正常質素以上。唯獨100分鐘食得比較急。
上次食燒肉後
,心絲絲
還想試它的放題形式燒肉
。碰巧是媽媽生日月
,於是約家人平日來到
觀塘分店的牛角燒肉放題

是日星期一沒有訂枱
,walk in 入坐不用等位
,事關我們五點20分到達

先在前枱選擇想食嘅級別牛放題(Level 1-6)
,我們選擇了Level 3
精選和牛放題,由於堂食非繁忙星期一額外多5%會員折扣
,即會員9折變85折
,還可以即時用減$100優惠卷
,所以加$200做了會員😃!要留意係會員要以正價折

一進入店舖內已聞到陣陣燒肉味
,原來這麼早晚市,
店內已經有這麼多人
!店舖走廊闊落,座位與座位之間私人度高

我急不及待到自助區走走

冷盤前菜區:沙律,泡菜
,青瓜

關東煮區:大大舊蘿蔔

自助牛角飯
:紫菜、牛角汁自由添

飲品區:除有氣飲品外,還有咖啡供應☕️

甜品區:有軟雪糕🍦、窩夫🧇、迷你雪米糍、牛乳雪條

整體肉類(牛板腱
,牛肩脊,一口牛,牛肋條)都屬正常質素以上
。唯獨100分鐘食得比較急

牛油帶子,牛肩脊肉
多春魚,牛肋條,牛油金菇
牛板腱肉
2022-11-14
Celebration
Birthday
牛油帶子,牛肩脊肉
牛板腱肉
2022-10-27 1626 views
等左2個鐘2位,不停嗌3~5位同S飛,咁洗咩拎飛姐,cls...垃圾服務,呢個派位入場制度真係要好好檢討下,2位以下既人,無3個鐘既等待時間,都真係唔好去,真係離哂譜,平日夜晚都等到咁,問門口個小姐點解唔嗌2位飛,佢就話跟次序嗌,你既次序準則係點嫁其實
牛角 buffet 真係平日都好多人排隊 😮‍💨😮‍💨 等左好耐但最後食到😮‍💨夜晚7點幾攞飛差啲食唔到,食物質素方面都不過不失啦 🥩不過好似都係單點嘅肉靚啲,下次都係食返正常牛角開心啲 🙈🙈
牛角 buffet 真係平日都好多人排隊 😮‍💨😮‍💨
等左好耐但最後食到😮‍💨

2022-08-23 2514 views
5:30pm 去食,唔駛等位,食level 3,會員9折比早割優惠平服務好,員工nice ,有專人收碟,收碟快手,環境清潔企理自助bar 有好多款drinks , apple juice , pear juice , soft drinks ….. 又有salad ,甜品,雪糕,關東煮,仲有趨之若鶩牛角飯任食牛肉類一般般,level 3 牛牛 牛味唔太重可,能要食 level 5 / level 6先會再回頭小食類夠新鮮同熱,好食但100分鐘的確唔夠時間享受食物,好趕頭趕命

服務好,員工nice ,有專人收碟,收碟快手,環境清潔企理

小食類夠新鮮同熱,好食

但100分鐘的確唔夠時間享受食物,好趕頭趕命
2022-07-28
Dining Offer
Coupon
2022-08-08 2443 views
座位舒服 坐得闊落牛肉油質好分明💕有入口即溶既感覺性價比好👍🏻👍🏻👍🏻鵝肝油脂豐富 質感順滑🤣食左好多舊但燒起上黎都比較難控制但好好食👍🏻👍🏻
座位舒服 坐得闊落

牛肉油質好分明💕有入口即溶既感覺
性價比好👍🏻👍🏻👍🏻

鵝肝油脂豐富 質感順滑🤣食左好多舊
但燒起上黎都比較難控制
但好好食👍🏻👍🏻
2022-06-03
2022-06-11 5088 views
對於喜愛食牛嘅我,一直都想試吓牛角,不過限於budget,每次係門口望完個menu就輕嘆離去,心中暗道都係下個月先試。最近咁啱有張卷,可以平少少食,就食個午餐定食連buffet zone。都係budget原因,今次就無試個和牛任食放題(價錢由閒日最平嘅LV2牛 338元至最貴嘅LV6 1198元不等),如果係星期五六日同公眾假期仲要貴多一舊水,所以今日就食午餐定食B、C、D試吓水先。上至下由B款嘅肩脊肉、D款嘅牛肋肉、C款嘅腹胸肉,B款相對比較乾,食落唔似肩脊肉,C款就靭少少但比較有牛肉香味,D款就明顯多少少肥油,食落多咗一份柔滑感,但比C嘅差啲肉味。而C款仲有美國安格斯和牛牛肋條,呢個確實唔錯,不過中間始終有啲筋位,咁就視乎個人喜好,我覺得無問題可以接受。至於D款牛仔骨,食落就韌咗左啲,如果可以係D款牛肋肉配C款牛肋條就美滿啲。而2者比較,我較為喜歡C款牛肋條,因為火路控制易啲,D款嘅薄片好易一燒過熟,乜鬼都燒走曬。至於其他buffet zone食品以填滿個肚為主,不過可以推介一下個紫菜飯,確實另一番驚喜,我覺得主要係啲紫菜夠香同啲汁夠濃郁。仲有3.6牛奶雪糕,差少少鹽就頗有沖繩雪糕

仲有3.6牛奶雪糕,差少少鹽就頗有沖繩雪糕嘅風味,其他就視乎個人口味,有人話蜂蜜蛋糕好食,我就覺得正常啦。

至於100分鐘對我來講就唔係好夠時間,如果要130分鐘就起碼食個LV5(閒日788一位)如果以今餐為量比,起碼件件牛都要好似宣傳單張咁靚先得。都係個句budget有限,睇餸食飯。
2022-06-10
$250 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2022-05-28 2759 views
店名:牛角Buffet (裕民坊YM²) (觀塘) (評分8/10 )👍🏻地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓301號舖環境(評分8/10)乾淨、開掦LV3精選和牛放題($378/位)(評分8/10) 🐮色油光、鮮亮、有油花香肉香、油香、焦香味油香、焦香、有肉汁、軟淋、鮮甜
店名:牛角Buffet (裕民坊YM²) (觀塘)
(評分8/10 )👍🏻
地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓301號舖

環境(評分8/10)
乾淨、開掦

LV3精選和牛放題($378/位)(評分8/10) 🐮

油光、鮮亮、有油花

肉香、油香、焦香

油香、焦香、有肉汁、軟淋、鮮甜
牛角Buffet我已經同我老公食過N噤多次我老公好鍾意食佢最鍾意食Level 5不過今次我地來觀塘呢間分店就食Level 4,我地鍾意食到用埋$200做埋會員,每次食都可以免加一新入會重有好多Coupon送好想做到金會員,因為做到金會員就可以唔使排隊就有位之所以我老公噤鍾意食,係因為佢食好多野,所以放題先係佢柸茶我鍾意食係因為有肉,又有海鮮,又有拉麵,又有雪糕🍦又有湯所以我地幾乎每月都食一次有一點好值得讚,觀塘啲侍應服務好好,好快手同好有效率,又有禮貌,每次需要咩都即刻幫我地跟進,同埋全部望落去都係後生仔女,比人感覺成間店好有活力💪🏻💪🏻💪🏻加油~keep住芝士帶子每次去必點~好味有彈性呢個係我最鍾意食嘅牛板腱,入口靠淋身岩我口味~蝦同蠔夠大隻,一定無失準呢碟豬頸肉,齊睇色水就知唔會差得去邊食落都滑身呢個牛肉湯又係好野,我每次去都一定飲一碗,好有牛味,超級好飲拉麵🍜又係我必食嘅嘢我不嬲食淨拉麵,清清地~因為本身食左好多肉,食返碗淨麵中和下~最後我必食嘅朱古力雪糕,質地實正本人最鍾意食朱古力🍫而且牛角啲雪糕筒好有保證~包脆
牛角Buffet我已經同我老公食過N噤多次
我老公好鍾意食
佢最鍾意食Level 5
新入會重有好多Coupon送
好想做到金會員,因為做到金會員就可以唔使排隊就有位
之所以我老公噤鍾意食,係因為佢食好多野,所以放題先係佢柸茶
我鍾意食係因為有肉,又有海鮮,又有拉麵,又有雪糕🍦又有湯
所以我地幾乎每月都食一次
芝士帶子
每次去必點~好味有彈性
呢個係我最鍾意食嘅牛板腱,入口靠淋身
岩我口味~

蝦同蠔夠大隻,一定無失準

呢碟豬頸肉,齊睇色水就知唔會差得去邊

食落都滑身
呢個牛肉湯
又係好野,我每次去都一定飲一碗,好有牛味,超級好飲

拉麵🍜又係我必食嘅嘢
最後我必食嘅朱古力雪糕,質地實正
本人最鍾意食朱古力🍫
而且牛角啲雪糕筒好有保證~包脆

2022-01-03
$450 (Lunch)
2021-10-09 5831 views
滴和牛好正,好Juicy, 好有牛味,第一次食甘貴既自助啊。不得不提呢個溫泉玉子,紫菜任加,蛋又好食,正甜品都好OK,不過食完都係覺得價錢有滴貴,不過算啦,牛的質素可以!
滴和牛好正,好Juicy, 好有牛味,第一次食甘貴既自助啊
不得不提呢個溫泉玉子,紫菜任加,蛋又好食,正
甜品都好OK,不過食完都係覺得價錢有滴貴
,不過算啦,牛的質素可以!
2021-10-07 4624 views
🔸呢間開業冇耐就試咗佢嘅lunch set, 一貫水準啦,而家咁方便,當然要食下dinner buffet啦,呢間分店中間位有一大塊落地玻璃,幾開揚平時都係食開B餐,今次試下個C餐先,呢個餐大概有108種食物供選擇,真係眼花撩亂😂其實我每次都係主要食牛,呢隻SRF牛肉食落牛味更濃,油脂多d同埋冇咁韌推介食物:SRF牛板鍵,SRFーロ牛,SRF牛肋條,芥末章魚,雞翼,金磚豆腐,粟米,牛角飯,8.0牛乳雪糕手機落單,上菜速度都幾快,100分鐘眨下眼就過咗,又食到好飽😂整體質素唔錯,有會員抵食
美國SRF安格斯和牛放題100分鐘

自助吧
8.0牛乳雪糕
  • SRF牛板鍵
2021-08-30 4607 views
食過好多間餐廳都未試過要寫食評,今次係我第一次寫好評🙈食過無數次牛角Buffet,但今次因為一位黑恤衫男士(名叫Gary,估計係經理級別)佢既服務態度令我深深佩服想特別讚揚👍🏿早於一星期前book左位今日下午食觀塘裕民坊既牛角,帶2位長輩初嚐試牛角既Buffet。由於其中一位對奶類製品🥛敏感,故此我同依位黑恤衫男士問一句可否走牛油🧈,結果佢即刻去廚房講要幫我地處理,然後好體貼地同我地講解边D食品有機會有。之後有事詢問佢時💬,佢係以半蹲身去遷就我坐係到既高度去聆聽👂🏻我地坐係最入面既位,冷氣溫度好凍❄️但我地理解燒野食係要開大d冷氣,加上以為係中央控制,所以我地冇特別講想調細d。但食到中途,我行岀位去自助Bar時,只係做左一個包緊外套既動作,依位黑恤衫男士已經意識到我地覺得凍🥶,主動話幫我地調細d冷氣。(佢係先問清楚後調細溫度,之後再同我地解釋需要冷氣大既原因)老實講,食物方面就冇咩特別需要提及,都係同其他間牛角差不多。只係今次既體驗係令我地感覺到佢既細心體貼同有禮☺️,所以想特別稱讚下佢既服務態度。p.s 牛角迷🔸店員有禮 💁🏻‍♀️🔸上碟速度快 🍽🔸肉類及醬汁好味😋🔸炸物夠熱(最愛吃炸雞🍗
食過好多間餐廳都未試過要寫食評,今次係我第一次寫好評🙈

我地坐係最入面既位,冷氣溫度好凍❄️

p.s 牛角迷
🔸店員有禮 💁🏻‍♀️
🔸上碟速度快 🍽
🔸肉類及醬汁好味😋
🔸炸物夠熱(最愛吃炸雞🍗同芝士年糕🧀)
🔸飲品及甜品種類多🍦
🔸100分鐘慢慢食,店員冇催趕我地走💃🏻
▪️唯一紫菜醬汁撈飯既紫菜,長輩們覺得比較淡口同淋身(不過佢地都好鐘意食,食左2碗😂)
2021-08-30
$350 (Lunch)
2021-08-13 4415 views
第一次係香港食牛角放題🙈 原來真係幾正🤩當牛角冷麵、牛角飯、溫泉玉子任你食…必加海量紫菜😍 真係食完一碗又一碗,好邪惡呀😈 一碗飯加2隻溫泉玉子,我一餐食左4隻蛋🥚我絕對係蛋痴🙊Level 3既美國SRF安格斯和牛牛板腱真心幾高質,睇下啲雪花就知😎 雞爽肉、雞腎、牛脷都好正!! 仲有日式燒年糕,燒到脆卜卜,配上糖漿🍯好好食👍最後又點少得雪糕呢😈 選fact check 蘋果x牛奶味好食過紅茶味🍦實在太飽啦,無食到甜品櫃入面既甜點,下次一定要食曬佢😠

2021-08-01
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)