Restaurant: Gyu-Kaku Buffet (Yue Man Square)
Info:

2024-09-18 363 views
牛角Buffet嘅半自助午餐,真係一個非常抵食嘅選擇。雖然第一次嚟嘅時候只係77+1,但而家已經加到88+1,但價錢升咗,質素依然保持得唔錯。對於個人嚟講,燒肉可能唔係呢個餐廳嘅亮點,反而係佢buffet吧嘅多樣選擇,真係令人眼花繚亂,所以選擇最平嗰個餐,已經好夠。食物種類非常豐富,從肉腸、關東煮,到咖喱牛肉飯、湯品、甜品,各式各樣嘅蔬菜,應有盡有。其中,最出色嘅一定係紫菜飯。呢個紫菜飯幾乎係每個嚟到嘅人都必食嘅,食咗一碗之後可能仲想食多一碗。個飯唔會太軟爛,紫菜夾埋飯食,鹹香味十足,食落非常滿足。而關東煮就係另一個大熱選擇,唔同種類嘅魚丸、蘿蔔、福袋,加埋暖暖嘅湯底,特別係天氣凍嘅時候,真係一個好滋味嘅小食。整體嚟講,牛角buffet呢個半自助餐真係好適合鍾意食多樣化嘅朋友,buffet bar嘅食物質素好高,食咩都唔會踩雷。即使燒肉唔係主角,但buffet吧嘅選擇已經足夠令到人覺得物超所值。
2024-09-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-05-29 2166 views
又係時候食牛角,好耐冇食la,今次有plan,book定唔洗等,直接入得唔知咪buffet嘅關係,即使係lv 1,d牛個樣都靚好多都係牛角buffut好,有軟雪糕食,蕃薯,3.x牛乳,仲有朱古力都好好食🤤仲有其他甜品添唔知係之前冇留意定li間先有呢?有明治雪條呀🤤
唔知咪buffet嘅關係,即使係lv 1,d牛個樣都靚好多

唔知係之前冇留意定li間先有呢?有明治雪條呀🤤

2024-01-29 3680 views
我同fd去YM食牛角,從5:30等到成8:00都仲未食得,全部都系s會員先入到去,都唔知道可以講咩啦,真心唔建議去,憑咩我地等左咁耐一個s會員就入得去😂,咩意思啊??根本就唔公平首先,過左成10分鐘都比人補飞,system真系勁
2024-01-29
Waiting Time
250 Minutes (Dine In)
2023-09-20 5115 views
牛角 午市buffet 十分之抵食最平果個餐都係$98 價錢平民午市想食燒肉必去牛肉 肉質鮮嫩雞肉都唔錯 仲可以任燒粟米/ 菇仲有buffet bar Buffet bar 有任食雪糕 /牛角飯 /昆布湯 仲有沙律完全夠飽 !!
牛角 午市buffet
仲可以任燒粟米/ 菇
仲有buffet bar
完全夠飽 !!

2023-08-30 3994 views
好耐冇食燒肉,所以就揀左去牛角食😋揀左極上燒肉放提。有124款選擇基本上,我地咩款牛肉都叫過,我個人就中意牛肋骨、牛肋肉及牛肩脊熟食方面,大家可以每款試一件😂但期望不要太高食完好多肉就開始食菇類同粟米🌽我地額外叫左兩份牛油同芝士,正好多呀😋第二次燒年糕先成功最後食埋雪糕就結束飽飽的一天
2023-08-09 3364 views
諗唔到食咩,今日同朋友去完觀塘shopping之後都係揀咗食牛角,自從牛角轉左餐牌,之後好多人都有唔同嘅意見,今日決定試吓,係咪真係有咁大轉變!比較推介嘅,都有佢嘅美國和牛,油花分布非常平均,而且食落口唔會有好油膩嘅感覺,肉味都非常香濃,咬落去亦都唔會有雪味,呢個位值得加分,因為唔係好多放題形式嘅燒肉可以做到完全融雪嘅效果,肉類嘅款式多好多選擇可以揀雞肉牛肉豬肉羊肉,羊肉嘅味道都唔錯,幾鍾意佢嘅香草調味!海鮮嚟講就比較鍾意食佢嘅帶子,加埋牛油嘅香味非常襯托,點埋佢本身嘅醬汁簡直係一流!蔬菜我就鍾意食牛油金菇,牛油加埋金菇,簡直係完美嘅組合!放題嚟講都唔算太貴,大家都可以嚟試吓個新嘅Menu!

父親節帶爸爸公公,一行5人食,啲外公有身體不便,我地早到想揀方便佢出去去洗手間的位,當然店內8成滿,Reception職員帶我媽入場逐個available嘅位睇,任佢揀,仲幫我地hold檯10分鐘,因為公公行得慢,未行到。我同爸媽係第二次食,但公公第一次,見到所有嘢都覺得好新奇,本來唔肯出街,去到咩都肯試,仲主動話落手燒肉,話好好食。埋單走時我地唧雪糕行住食,本來唔食雪糕嘅公公都話要自己唧杯,仲食哂,之後仲肯喺商場行陣先返屋企,心情好好。少貴但大家食得好開心,好值Btw之前喺美麗華分店,因為Reception職員俾錯info所以冇join會員,去到觀塘分店,Reception都叫我地join會員,成個講解好詳細好清晰,仲好有耐性,所以我join咗,當晚食嘅折扣同減埋現金券已經回咗本有多

2023-06-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Father's Day
Dining Offer
Voucher
2023-07-12 1759 views
每次食燒肉放題,我嘅首選一定係牛角❤️申請會員基本會有九折,即係等於免+1 佢有唔同放題套餐,可以根據返想食啲咩肉質選擇。✨平時無特別要求,其實Plan b 已經好夠食,抵食之選。每次必點牛舌,薄切厚度剛剛好,一啖一塊,有D咬口,但又保留牛舌嘅嫩滑,係我嘅最愛! 🥰.另外各種牛肉都算新鮮高質,是乎返個人喜好,可以簡返唔同部位,牛腹牛頸呢啲多油脂嘅位當然係最滋味,燒至少少燶香,咬落去肉汁爆出嚟,配上鹽醬惹味十足👍🏻✨雖然係燒肉放題,但每次都會裝一碗滿滿嘅牛角飯,放題食飯雖然有人話唔抵,但配搭加埋紫菜同醬汁,成個飯勁香,就咁食我都可以食一大碗,只要鍾意食就冇抵唔抵呢件事,配埋香濃嘅燒肉,簡直係絕配❤️✨飯後仲可以去甜品Bar度任攞甜品,種類都算多,味道算合格。個人每次都係比較偏向鍾意食雪糕,每間放題分店都有兩部機,共四種味道選擇,每次食完雪糕先係一個完美嘅結束。久唔久嚟食一次牛角放題,係高質抵食而又有滿足感嘅放題之選😋
每次食燒肉放題,我嘅首選一定係牛角❤️
申請會員基本會有九折,即係等於免+1
佢有唔同放題套餐,可以根據返想食啲咩肉質選擇。

平時無特別要求,其實Plan b 已經好夠食,抵食之選。

每次必點牛舌,薄切厚度剛剛好,
一啖一塊,有D咬口,但又保留牛舌嘅嫩滑,
係我嘅最愛! 🥰
另外各種牛肉都算新鮮高質,是乎返個人喜好,
可以簡返唔同部位,
牛腹牛頸呢啲多油脂嘅位當然係最滋味,
燒至少少燶香,咬落去肉汁爆出嚟,
配上鹽醬惹味十足👍🏻

雖然係燒肉放題,但每次都會裝一碗滿滿嘅牛角飯,
只要鍾意食就冇抵唔抵呢件事,配埋香濃嘅燒肉,簡直係絕配❤️

飯後仲可以去甜品Bar度任攞甜品,種類都算多
久唔久嚟食一次牛角放題,係高質抵食而又有滿足感嘅放題之選😋

2023-07-01 1577 views
牛角鐵粉~牛角member以前level 3 = 水の焼肉🥳第一日就棒場轉新menu🫶🏻香港牛角社長好⚽️入到日本🐮水の焼肉能夠食到日本國產牛的入門版越高level~ 啲肉越高質隔離枱食最上級の「霧級」牛脂分怖高下立見🤤見到都油同膩😆💳匯豐信用卡:$420+原價加一 (星期五、六、日、公眾假期及其前夕)💫會員無折;只可儲分包括:水級+每人虎🍤和扇貝各2隻、每人特上國產牛頸脊、美國安格斯牛肋肉各2片🌟唔用卡,淨水級$438+10%,會員9折所以每人加多幾十蚊食到少少海鮮睇你覺得值唔值得~望下先😎一埋位就會上海鮮盛盒、職員比QR code網上點單呢個時候,記得要叫:✅2份菇🌝黎到金菇2合1,騰出一個錫紙盤加啲燒肉醬汁😏用黎煮海鮮✅2份蒜片✅2份牛油啲蝦變晒色,再拎出黎網上掃牛油燒多幾下收水正😋😋😋帶子燒到咁上下~放錫紙盤煮幾下日本國產🐮🤤越高level既牛越肥美但…就越油膩所以初嘗入門版水級的肥~我已大滿足🤗比澳美的🐮,日本國產牛已油多了牛柳粒要粒粒剪開一半先好燒🔥厚切豚+蒜片+泡菜+生菜包住食👻👻邪惡*泡菜同生菜自助bar自取甜品有雪糕、雪糕糯米糍、雪條、泡芙、cakes👍盛讚凱匯店既st
牛角鐵粉~牛角member
以前level 3 = 水の焼肉🥳第一日就棒場
轉新menu🫶🏻香港牛角社長好⚽️入到日本🐮
水の焼肉能夠食到日本國產牛的入門版
越高level~ 啲肉越高質
隔離枱食最上級の「霧級」
牛脂分怖高下立見🤤見到都油同膩😆
💳匯豐信用卡:$420+原價加一
(星期五、六、日、公眾假期及其前夕)
💫會員無折;只可儲分
包括:水級+每人虎🍤和扇貝各2隻、
每人特上國產牛頸脊、美國安格斯牛肋肉各2片
🌟唔用卡,淨水級$438+10%,會員9折
所以每人加多幾十蚊食到少少海鮮
睇你覺得值唔值得~望下先😎
海鮮盛盒

一埋位就會上海鮮盛盒、職員比QR code網上點單
呢個時候,記得要叫:
✅2份菇🌝
黎到金菇2合1,騰出一個錫紙盤
加啲燒肉醬汁😏用黎煮海鮮
✅2份蒜片
✅2份牛油
啲蝦變晒色,再拎出黎網上掃牛油燒多幾下收水
正😋😋😋帶子燒到咁上下~放錫紙盤煮幾下

日本國產🐮🤤
越高level既牛越肥美
但…就越油膩
所以初嘗入門版
水級的肥~我已大滿足🤗
比澳美的🐮,日本國產牛已油多了
牛柳粒要粒粒剪開一半先好燒🔥
日本國產牛

厚切豚+蒜片+泡菜+生菜包住食👻👻邪惡
*泡菜同生菜自助bar自取

甜品有雪糕、雪糕糯米糍、雪條、泡芙、cakes
👍盛讚凱匯店既staff~出菜、收碟、換網快左好多
🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️辛苦晒🙆🏻🙆🏻‍♀️大感謝😉

燒🍍要換網、燒熱個網放🍍再轉中/細火
四邊都要燒過晒~先最好食🤤又甜又juicy
大火🔥+唔換網😆等食碳屎菠蘿

枱面食物全清,同職員講😎我地「食晒有賞」

依家生菜🥬要出去拎

究竟😏點先入到去食
先係最難🤣一入座就100分鐘,所以翻桌率低
🌝平日晚巿6:00前入席,最易有位、又有早割優惠價
🌚唔洗返工咩
🌝心郁想walk-in咁神隊友就好重要,有人拎飛sss
🌚全隊🐷隊友,咁點算
🌝在apps訂枱,數量有限,Good Luck😏
🌚投訴要等咁耐
🌝唔做下功課😌咪黎食牛角buffet
好食、抵食😆就係多人去,要等

1901 views

2023-06-30
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Credit Card Offers
2023-05-06 2388 views
【觀塘區】【牛角Buffet】有之前電台同事要離開香港,咁我喺 1am0886 嗰篇已經送別咗佢。只不過嗰篇其實係呢餐嘅糖水部份,正餐部份應該係呢篇至啱嘅。我平時食牛角 buffet 都係同同事食,都真係好少同佢哋食,所以我都幾期待呢一餐嘅。我呢晚就不幸遲咗到,所以我係冇份決定叫邊款套餐嘅。之但係可能大家夾咗幾年電台都有個默契喺度,我都係中意食呢個 $528 嘅「澳洲特上和牛放題」,因為我幾中意食牛角嘅澳洲和牛,肥瘦適中,佢個牛味亦都好夠嘅。我一去到就見到一人一杯啤酒喺度,原來佢哋加咗 $30 位嘅「生啤放題」,好飲係好飲,不過我唔係太熱衷喺啲任飲任食場合飲酒。因為我一飲酒嘅話,飲食嘅份量會大幅度減低,會冇乜胃口食嘢咁,最後我都只係飲一杯。移民嘅朋友唔係成日食牛角,佢居然未食過牛角飯,所以我作為一件 foodie 都有義務同佢介紹返有呢樣嘢。佢第一次食,都話係幾好食。平時啲朋友好少食麵食,但呢堆朋友都有叫,我問返佢哋,佢哋都話味道係唔差嘅。最後講埋甜品,泡芙、牛奶雪條似乎係必備,而軟雪糕就有北海道8.0牛乳、伯爵茶、榛子朱古力同埋日向夏柑橘乳酪味可以揀,我冇食到因為又係食到尾冇晒。四個

最後講埋甜品,泡芙、牛奶雪條似乎係必備,而軟雪糕就有北海道8.0牛乳、伯爵茶、榛子朱古力同埋日向夏柑橘乳酪味可以揀,我冇食到因為又係食到尾冇晒。四個人食,全單會員價 $2178,係咁上下啦,唔係茶記嘛。。。

(地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓301號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #觀塘 #牛角Buffet #牛角 #澳洲特上和牛放題 #日式燒肉 #燒肉 #烤肉 #燒肉放題 #啤酒放題 #生啤放題 #北海道8.0牛乳雪糕 #伯爵茶雪糕 #榛子朱古力雪糕 #日向夏柑橘乳酪雪糕 #1am0908 #1ambackup
2023-05-06 1402 views
平時我就食開lv4。第一次試lv5既和牛放題。同其他lv最唔同嘅lv5多左和牛,鵝肝多士,甲羅燒,北海道帆立貝,同埋鮑魚等等。和牛的確同lv4唔同!! 正! !😍😍和牛牛肩肉入口口感係好香牛味,油脂都好重!!雖然唔係入口即溶,但呢個價錢可以任食和牛,都值嘅,對得住個價👍🏻👍🏻 反而和牛牛肩肉薄切就唔係咁食到個油脂既香味,建議食呢個餐主攻和牛牛肩肉!無得輸🤤🤤回本位🙈- 鵝肝多士都不錯👍🏻 好小有放題有鵝肝多士,最特別嘅係呢到嘅鵝肝多士要你自己燒🔥鵝肝既質素都同一般自助餐食到既唔差得遠。我都食左5-6舊😝😝最有驚喜係醬油脆脆北海道帆立貝🥰 本身以為同其他lv一樣,都係用嗰啲帆立貝,平時食嗰啲好韌!但原來lv5既帆立貝係唔同㗎,係用第二種晶瑩剔透既帆立貝!食落一啲都唔韌,仲帶微微的鮮味,配埋牛油同埋醬油脆脆,非常惹味😋最後就係甲羅燒同埋鮑魚。甲羅燒同平時係日本超市買到嘅一樣,滿滿嘅蟹膏,配埋牛角飯食,好滿足💯 因為鮑魚好頂胃,所以淨係試咗味噌鮑魚,都好入味👍🏻整體嚟講,價錢就稍為偏貴一點,食物種類唔算話好多,因為呢個價錢可以食到酒店嘅自助餐。但特別日子bk唔到酒店buffet,嚟呢到食
平時我就食開lv4。第一次試lv5既和牛放題

攻和牛牛肩肉!無得輸🤤🤤

整體嚟講,價錢就稍為偏貴一點,食物種類唔算話好多,因為呢個價錢可以食到酒店嘅自助餐。但特別日子bk唔到酒店buffet,嚟呢到食餐豪嘅慶祝都係一個唔錯嘅選擇🥰

2023-05-02
Celebration
Birthday
2023-03-12 1989 views
我由5:45等到7:45等咗2個鐘,book位過咗10分鐘都比人補,好有問題請改善下,服務態度差,不停補飛,等唔係問題,問題係2個鐘,2個人等45分鐘叫一次,我要等到幾點先有位
2023-03-09 1968 views
慶祝阿妹生日,於是來食燒肉放題😋。平日沒有訂位的情況下,差不多6點到場,仍然可以walk in👏🏻👏🏻。選擇了level 3和牛燒肉放題,限時100分鐘,是日有送期間限定商品。分別有澳洲熟成牛板腱、澳洲熟成M4牛頸脊及北海道豚腩肉。一開始看到自助區嘅沙律、飲品、甜品已經胃口大開,急不及待要開始100分鐘無間斷地燒同食不同口味嘅和牛、豚肉、雞肉、金菇、粟米、帶子、雞腎、菠蘿、翠肉瓜、腸、年糕。值得一提係羅紋生菜🥬,雖然好大棵,但原來它好爽脆、清甜,夾幾塊燒好嘅和牛一齊咬,口感一流!而牛角飯🍚無得輸,珍珠米飯粒粒分明,配上牛角燒汁同紫菜,真是再飽都可以食多碗。整體覺得100分鐘燒肉放題還是太趕,搞到最後食得好趕急,亦未能好好品嚐各款甜品雪糕,只能草草了事,太可惜了。

選擇了level 3和牛燒肉放題
,限時100分鐘
,是日有送期間限定商品
。分別有澳洲熟成牛板腱、澳洲熟成M4牛頸脊及北海道豚腩肉。

一開始看到自助區嘅沙律、飲品、甜品已經胃口大開

值得一提係羅紋生菜🥬,雖然好大棵,但原來它好爽脆、清甜
,夾幾塊燒好嘅和牛一齊咬,口感一流
!而牛角飯🍚無得輸
,珍珠米飯粒粒分明
,配上牛角燒汁同紫菜,真是再飽都可以食多碗

整體覺得100分鐘燒肉放題還是太趕

章魚燒
炸虎蝦
牛角飯
2023-03-08
章魚燒
牛角飯
2023-02-23 1555 views
晚上8:30 衝入去食牛角自助餐燒放題,一黎勁叫大量牛,吾理乜國家 美國澳洲乜都叫, 食左廿幾片覺得吾對路, 開始有d飽, 即刻轉陣食海鮮,燒生蠔,燒帶子,不過全部都有牛油, 勁滯。 咁就去食返個手拉雪糕,百爵紅茶最好味,其餘有d似藥水,小心吾好揾其他味出來。 不過100 分鐘真心吾夠時間。 同埋呢餐好貴over $500 一頭
晚上8:30 衝入去食牛角自助餐放題,一黎勁叫大量牛,吾理乜國家 美國澳洲乜都叫, 食左廿幾片覺得吾對路, 開始有d飽, 即刻轉陣食海鮮,燒生蠔,燒帶子,不過全部都有牛油, 勁滯。 咁就去食返個手拉雪糕,百爵紅茶最好味,其餘有d似藥水,小心吾好揾其他味出來。 不過100 分鐘真心吾夠時間。 同埋呢餐好貴over $500 一頭
2023-02-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-02-12 1459 views
午餐定食配定量嘅肉類,有得揀60或90分鐘,而出面就有自助任飲任食嘅前菜,沙律,牛角飯,飲品,甜品,仲有關東煮。Mocha好濃郁,正。肉類,推介豬頸肉,雞肉一般,牛肉望落吾錯,但真係有啲韌。沙律好新鮮,總括梨講,哩個價錢都算性價比甚高。

Mocha好濃郁,正。

肉類,推介豬頸肉,雞肉一般,牛肉望落吾錯,但真係有啲韌。

沙律好新鮮,總括梨講,哩個價錢都算性價比甚高。
2023-02-06
Lunch