2024-08-23
一向都有食開齊柏林嘅熱狗,前排知道佢喺旺角開左間牛肉飯嘅專門店一直都想試,今日下午趁去開旺角,咁就當然要去然牛丼屋食返個下午茶啦。佢位於盛世酒店嘅1樓同2樓,位置非常之大,能夠容納好多客人,枱與枱之間有唔少空間,感覺十分舒適。一場嚟到就當然要試下佢嘅牛魔王飯啦,身為芝士控嘅我二話不說就揀咗佢嘅《雙重芝士牛魔王飯》,另外叫左個《照燒雞扒飯》。小食方面就有炸雞同埋出面未見過嘅公仔魚。先講講塊和牛漢堡扒,油香十足而且肉味香濃,大量嘅芝士令到食起上嚟更濃郁更有層次。而跟飯嘅牛魔王汁撈飯食真係十分正。照燒雞扒十分之嫩滑,而且份量十分之多,絕對超值。兩款炸物小食都十分香口,同時肉嫩多汁。最特別就一定係個公仔魚,坊間十分少見。一啖一條咁食,真係好想飲返杯啤酒😂。每套餐仲包左1杯野飲,真係物超所值。
照燒雞扒十分之嫩滑,而且份量十分之多,絕對超值。
每套餐仲包左1杯野飲,真係物超所值。