2024-09-18 515 views
齊柏林出牛丼飯你地又知唔知😏早排推出左佢地嘅副線牛丼家係真正屬於香港人嘅牛丼飯🇭🇰價錢又親民加 $10-20 仲可以升級做套餐 當中有一款小食同飲品小食方面有青菜🥬公仔魚🐟炸雞🐤揀 係豐富嘅感覺🥰性價比極高 份量又夠 係糧尾恩物👛平時夜一夜揾唔到餐廳都唔洗擔心 佢地開到凌晨2點🥹❣️雙重芝士牛肉飯 $45呢個雙重芝士真係芝士控天堂🧀芝士鋪到滿滿 仲會有拉絲效果雖然芝士無炙燒 但配埋啖啖嫩滑嘅牛肉變到超香濃😍強烈推介俾鍾意食芝士嘅朋友試下😋👍🏻❣️溫泉蛋牛肉飯 $52溫泉蛋配牛肉幾時都係一個唔會錯過嘅組合🍳😎😎撈埋飯一齊食真係夠曬正牛肉本身夠嫩滑再加埋佢地嘅秘製醬汁真係會令你食多啖而秘製醬汁係選用和牛提煉嘅牛油🐮🧈再加柚子醋同其他秘製醬汁製成雖然食落會帶少少酸酸地 但同時有份清新感覺又唔會膩
齊柏林出牛丼飯你地又知唔知😏

炸雞
雙重芝士牛肉飯
溫泉蛋牛肉飯
2024-09-16 543 views
這家位於旺角的日式丼飯店,地理位置優越,方便食客輕鬆抵達。當天我和朋友特意前來享用午餐,這裡的氛圍舒適,令人感到愉悅。首先,我點選了芝士牛丼飯。盛滿柔嫩牛肉的飯碗上,融化的芝士如雲般輕柔地覆蓋在上,散發出誘人的香氣。牛肉經過精心醃製,鮮嫩多汁,搭配上甜中帶鹹的醬汁,味道層次分明,讓人一口接一口。底下的米飯則是用心挑選的日本短粒米,粒粒分明,吸收了肉汁的精華,口感柔滑,令人回味無窮。接著是牛魔王飯,這道菜品更加驚艷。厚實的牛肉漢堡扒經過精煎,外層微焦,內部仍保留著豐富的肉汁,口感鮮嫩。搭配的特製醬汁帶有微甜的味道,與漢堡扒的肉香交融,讓每一口都充滿驚喜。底下的米飯同樣吸收了漢堡扒的肉汁,讓整碗飯更加美味,十分滿足。臨走時,我更發現$100,4個飯的優惠,性價比真不錯。

臨走時,我更發現$100,4個飯的優惠,性價比真不錯。
2024-09-16 488 views
牛丼家 (旺角)旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓去嘅時候係新開真係好多人,排隊之小,排咗20分鐘先有得落單,落完單等咗大半個鐘先拎到,真係好多人溫泉蛋牛魔王飯好大塊厚身嘅圓形漢堡牛扒,佢哋有特別嘅牛魔王醬汁,有佢哋獨特嘅醬汁,好好味!鹽醬汁豚肉飯見到佢哋嘅廚房寫住,肉嘅份量必需要蓋飯,真係夠曬大份!🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:🌕🌕🌕🌖🌑抵食 : 🌕🌕 🌕🌖🌑環境 : 🌕🌕🌕🌕🌗#香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant#dodo
牛丼家 (旺角)
旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓

溫泉蛋牛魔王飯

鹽醬汁豚肉飯
見到佢哋嘅廚房寫住,肉嘅份量必需要蓋飯,真係夠曬大份!

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
好味程度:🌕🌕🌕🌖🌑
抵食 : 🌕🌕 🌕🌖🌑
環境 : 🌕🌕🌕🌕🌗

由網上得知可以在取餐時問員工獲取額外牛汁,所以當我們禮貌地問出餐員工的時候,該名員工先‘嘖’了我們一下再用不屑的眼神向同事說明要求多一碗汁。跟手該名員工再將牛汁’劈‘給我們。此時我們已怒火中燒,但我們仍然拿著餐點回到座位,打算快速吃完便離去。怎料坐下來才發現我們的套餐給漏了一個青菜,我們便完整一盤再帶到出餐處向員工說明情況。該名員工聽後再‘嘖’了一下並再次將青菜‘劈’給我們。經過這次,我和友人決定不再去牛丼家。原本打算支持本土餐廳,但經過員工不友善的對待後便決定以後不再去,以免再次’俾錢買難受‘

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2024-09-15 476 views
好耐冇去旺角lu,行行下見到牛丼家,之前聽朋友講好正😂我地叫左兩個餐~- 牛魔王飯 青菜套餐 自家制嘅冰紅茶🥩個和牛漢堡扒即叫即煎,又暖又脆皮,入面仲要鬼咁juicy😋個汁淨係用鼻聞呢就酸酸甜甜,落咗啲飯撈埋一齊之後個柚子味就好出,好香!成碗飯真係色香味俱全,好值得食🩵真心好味!🍋自家制嘅冰紅茶,本身就係低糖,啱晒唔鍾意太甜嘅我- 咖喱雞扒飯 公魚仔套餐 白桃汁🐓雞扒每件都脆皮,同啖啖肉!皮脆肉嫩,份量好足😋咖喱汁好香,帶有微微辣嘅,不過食唔到辣嘅我都完全食到👍🏽🐟公魚仔,有啲似多春魚嘅外貌,而外脆肉軟,啖啖魚肉,完全冇油膩嘅味,冇腥味🩵值得一試!🍑白桃汁本身以為會好甜好假😂點知一飲完唔係個回事,依度杯白桃汁好好味,係好清香嘅白桃味,真心有啲意外😂冇後悔叫左黎試!仲有啊!1. 牛丼家係有學生証優惠㗎!就算畢左業拎張舊既都可以去用㗎!大家有嘅記得要帶啊🩵🩵2. 依度嘅服務好好,每個店員都好有禮貌👍🏽

- 牛魔王飯
青菜套餐
自家制嘅冰紅茶

🍋自家制嘅冰紅茶,本身就係低糖,啱晒唔鍾意太甜嘅我

- 咖喱雞扒飯

Type of Meal
Lunch
  • 牛魔王飯
2024-09-15 408 views
對牛肉飯的偏愛是個情意結,是對日本的回憶,香港有好幾間日本丼飯過江龍,但現在也有自己的丼飯品牌了。香港人撐香港人,這天便來到齊柏林旗下位於旺角的丼飯店-牛丼家。看到餐牌的價錢,還真是佛心價,幾十元已經連飲品,更有多款選項,又可加配小食,豐儉由人。店面佔兩層,餐桌間距離不算少,裝潢設計簡單但尚算整潔,點餐後要自行取餐及選擇座位用餐。香蔥牛魔王飯 (M) $52 連飲品 跟餐加青菜$10餐飲可選冰紅茶、味噌湯、白桃汁或罐狀汽水。看了很多分享都點了牛魔王,所以便決定試試,蔥愛好者選了香蔥口味,滿滿香蔥叫人興奮,加的青菜份量算正常。還附有教學教如何使用秘製的牛魔王汁。漢堡算大件,煎得頗香,咬下去肉質算軟嫩,也有牛肉味,秘製醬汁拌的飯滿滿和牛油香、酸酸甜甜,開胃而不膩,配著吃更覺滋味。鹽醬汁豚肉飯(M) $38 連飲品 跟餐加炸雞$20豚肉的量是多得覆蓋整個飯面,那個鹽醬汁香甜香甜的,豚肉油脂比例偏高但不太過,口感油潤軟嫩,非常好下飯。加的炸雞沒什麼特別,就正常炸雞,不加點也不會覺得可惜。整體來說不算很驚喜,但$120可以點到2人份主食連飲品,還有青菜小食,味道合格有餘又吃到飽飽的。這個價錢絕對

香蔥牛魔王飯 (M) $52 連飲品 跟餐加青菜$10
餐飲可選冰紅茶、味噌湯、白桃汁或罐狀汽水。

還附有教學教如何使用秘製的牛魔王汁。

鹽醬汁豚肉飯(M) $38 連飲品 跟餐加炸雞$20

加的炸雞沒什麼特別,就正常炸雞,不加點也不會覺得可惜。

整體來說不算很驚喜,但$120可以點到2人份主食連飲品,還有青菜小食,味道合格有餘又吃到飽飽的。這個價錢絕對是糧尾之選,可以再戰。

2024-08-14
$60 (Dinner)
(*˘︶˘*).。..牛丼家GYUDONYA.:*♡旺角新開牛肉丼飯店「牛丼家GYUDONYA」!!地方超大! 估唔到食碗牛肉飯都有落地大玻璃坐得咁舒服!而且呢到丼飯選擇都好豐富!除左基本款牛肉丼飯, 仲有牛魔王(漢堡)/ 豚肉/ 鰻魚同雞扒丼飯可以選擇每款都可以跟小食同飲品!個人最喜歡溫泉蛋牛肉丼飯,濃濃的牛肉配珍珠米本身已經好好食,--配埋滑滑的溫泉蛋又係另一個層次!另外都十分推薦雙重芝士牛魔王(漢堡)-半溶芝士配煎得微燶的漢堡扒都好棒!肉汁滿滿。跟餐小食可以選炸雞/公魚仔/時菜!-配埋凍飲超爽快!超抵食!牛丼家旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓

(*˘︶˘*).。..牛丼家GYUDONYA.:*♡
旺角新開牛肉丼飯店「牛丼家GYUDONYA」!!
地方超大!

估唔到食碗牛肉飯都有落地大玻璃坐得咁舒服!
而且呢到丼飯選擇都好豐富!
除左基本款牛肉丼飯,
仲有牛魔王(漢堡)/ 豚肉/ 鰻魚同雞扒丼飯可以選擇
每款都可以跟小食同飲品!
個人最喜歡溫泉蛋牛肉丼飯,

濃濃的牛肉配珍珠米本身已經好好食,

配埋滑滑的溫泉蛋又係另一個層次!
另外都十分推薦雙重芝士牛魔王(漢堡)

半溶芝士配煎得微燶的漢堡扒都好棒!

肉汁滿滿。
跟餐小食可以選炸雞/公魚仔/時菜!

配埋凍飲超爽快!
超抵食!

牛丼家
旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓
之前見到有人話牛肉飯太咸,但我今次去覺得味道很正常,表現適中。牛丼家能取代心目中不能吃的某品牌牛肉飯的位置,而且比起過江龍那些表現還要好。雙重芝士肉魔王飯個汁有驚喜,係店家特別製作,以牛肉脂肪加上柚子調配而成,平衡了和牛漢堡的油脂感,柚子酸酸地開胃,食多咗兩啖飯。温泉蛋牛肉飯肥牛睇片都見到肥瘦比例適中,至少合我心意還可以轉做餐有菜食亦有飲品P.S. 雖則係兩層但有升降機方便食客到訪

雙重芝士肉魔王飯

温泉蛋牛肉飯

P.S. 雖則係兩層但有升降機方便食客到訪
2024-09-12 427 views
行開旺角平平哋想食牛丼飯嘅話呢間應該都係首選,首先佢地方夠大基本上有成兩層而旺角又咁多人留呢間基本上唔使等位。嘢食方面都算多選擇牛肉當雞飯都有。今次我就揀咗食牛肉當加咗芝士。賣相雖然一般般,但係食落都有日本嘅味道個牛肉漢堡都叫Juice又厚,價錢亦都唔貴。環境方面呢間都算寬敞,而且好光猛啲位都叫闊落,唯一唔好處就係冇得用八達通俾錢同埋佢樓底算係高,所以人多嘅話都比較嘈。已平民牛丼飯嚟講呢間算合格。

2024-09-11 436 views
近期連松屋都來埋香港插旗本地都有牛肉飯加入戰團🐮🐮🐮🐮牛魔王飯 (M) $42姐係漢堡飯,即叫即煎👍👍👍👍等耐少少都值得兩邊都煎得好香仲有專屬嘅牛魔王汁係用和牛既牛油加柚子醋,再加黑椒汁咖喱牛肉飯 (M) $48咖喱係甘口,岩哂唔識得辣既朋友食牛肉比平時食既厚身少少洋蔥好甜🧅🧅🧅🧅仲可以要求比牛肉汁要來撈飯😋😋😋😋仲加左set炸雞加白桃汁 $20炸公魚仔加冰紅茶 $15新口味仲有$100/4套票姐係$25個😍好抵
近期連松屋都來埋香港插旗
本地都有牛肉飯加入戰團🐮🐮🐮🐮

牛魔王飯 (M) $42
姐係漢堡飯,即叫即煎👍👍👍👍
等耐少少都值得
兩邊都煎得好香
仲有專屬嘅牛魔王汁
係用和牛既牛油加柚子醋,再加黑椒汁

咖喱牛肉飯 (M) $48
咖喱係甘口,岩哂唔識得辣既朋友食
牛肉比平時食既厚身少少

炸公魚仔加冰紅茶 $15

新口味仲有$100/4套票
姐係$25個😍好抵
2024-09-11 413 views
作為香港人,一定要幫襯返本土牛肉飯專門店。牛丼佔據左成兩層,好闊落。套餐價錢非常優惠,款式大致分為牛、漢堡扒、豚、雞、鰻魚。我地嗌左個招牌嘅牛魔王飯,同咖哩雞扒飯。小食揀左菜同炸雞。牛魔王飯係即叫即做,用和牛製成漢堡扒,咬落牛味濃又juicy, 手掌嘅大細,份量都幾足架。落埋個燒肉汁,超級開胃。咖哩雞扒飯嘅雞扒夠嫩滑,日式咖哩係唔辣嘅,超香濃咖哩味,我勁鍾意!餐廳啲飯係珍珠米黎,入口非常軟綿好食。性價比真心高嘅本土店,下次想黎食埋個當家牛丼。而家餐廳仲有學生証優惠,連畢左業舊嘅証都可以出示,有得減$5。下次再黎我一定帶埋黎😝

2076 views

2024-09-10
$65 (Dinner)
2024-09-09 329 views
今次黎到旺角,同大家介紹齊柏林 熱狗 人氣副線品牌,一間真正屬於香港人既牛丼 一 牛丼家Gyudonya @gyudonya_hk 🌟牛魔王飯(M Size) $42漢堡扒選材澳洲和牛,油脂感十足之餘肉味香濃,搭配由和牛油脂、柚子醋等調配而成既牛魔王汁,絕對系白飯殺手🤤🌟咖哩雞扒飯(M Size) $48雞扒啖啖肉之餘,雞皮煎至香脆,搭配日式咖哩,送飯一流🤤除左主食之外,仲可以升級套餐+$15 公魚仔+飲品/+$20 炸雞仔+飲品*注意返,牛丼家宜家仲推出左套票優惠價,$100/4碗,絕對系平民恩物,糧尾救星😂📍牛丼家地址:旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓#旺角 #牛丼家 #和牛 #丼飯 #牛丼 #支持小店 #留港消費 #覓食旺角 #食在旺角 #旺角食乜好 #牛魔王飯 #牛魔王汁 #良心小店💛 #咖哩雞扒飯 #為食關注組 #香港美食地圖 #牛丼家Gyudonya #GYUDONYA牛丼家 #九十後行到邊食到邊#HKIG #HKIGER #GYUDONYA #HONGKONGFOODIE

🌟牛魔王飯(M Size) $42

🌟咖哩雞扒飯(M Size) $48
雞扒啖啖肉之餘,雞皮煎至香脆,搭配日式咖哩,送飯一流🤤

除左主食之外,仲可以升級套餐
+$15 公魚仔+飲品/+$20 炸雞仔+飲品

📍牛丼家
地址:旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓

2024-09-08 301 views
牛當家宗旨:想做就做 真正屬於香港人嘅牛丼飯見到呢句,就值得試下🫶🏻牛丼家,為齊柏林副線,專賣平價牛肉丼飯!最平$29就可以歎到招牌牛當家牛丼,重點!早上7點半營業至凌晨2點!夜晚夜咗,都有著落!▶牛魔王飯 由和牛特製,食得出係真材實料嘅。配埋特製嘅醬汁,唔算好漏,另外嗰飯仲有啲酸薑,可以清一清個味蕾。▶咖喱牛肉飯都只係$48 ,呢個價錢簡糧尾嘅恩物。牛肉唔肥,絕對唔係油淋淋嘅肥牛!咖喱就係甜甜地日本咖喱,呢個價錢真係冇乜投訴。加15同20元,可以轉餐!加咗個公仔魚同埋炸雞,另外揀咗冰紅茶同白桃汁,天氣咁熱,飲番杯凍嘅嘢飲真係好爽。兩個人平平哋埋單都係百二元!聽講出示學生證仲可以減價,N年前嘅學生證都用得

牛當家宗旨:想做就做 真正屬於香港人嘅牛丼飯

見到呢句,就值得試下🫶🏻

▶牛魔王飯

▶咖喱牛肉飯

• 當家牛丼
2024-09-08 262 views
去咗牛丼家試佢哋嘅牛肉飯,我覺得啲牛肉一般般,無乜特別。不過好彩有個醬汁,真係搭救咗啲。個醬汁濃郁鹹香,係啲牛肉上加咗啲風味,令飯更加好食。整體黎講,如果你係醬汁控,可能會鐘意呢度嘅牛肉飯。不過如果你對牛肉嘅要求高啲,可能會覺得一般啦。試吓都值得㗎啦!
2024-09-08 275 views
📍 牛丼家-旺角日本過江龍牛肉飯🇯🇵當然要食吓每日手打牛肉漢堡扒🐮以100%純牛肉新鮮絞製打成漢堡,即叫即煎牛肉漢堡外層煎到脆脆地入面好juicy 食落唔會油膩 本身嘅調味已經非常夠 唔點醬都好好食😚餐廳都提供咗唔同調味料 包生醬油、七味粉、雜菌醬等,大家可以調製啱自己口味嘅醬汁~✨咖喱牛魔王飯微甜的咖哩尤其咖哩醬基底加入牛雜的美味讓整體層次感更加豐富好吃😋✨牛魔王飯有獨特店主自家製醬汁酸酸甜甜幾開胃🤤小食嗌左兩款~係炸雞加青菜🥬份量都算好多,青菜唔係白烚咁簡單,仲有醬汁調配~炸雞有三嚿,啖啖肉,而且皮脆肉嫩🐥🥤白桃汁x2
📍 牛丼家-旺角

日本過江龍牛肉飯🇯🇵